2021版浙江高考英语(人教版)一轮复习 基础考点聚焦 必修1 学案1 UNIT 1 课后达标检测 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版浙江高考英语人教版一轮复习 基础考点聚焦 必修1 学案1 UNIT 1课后达标检测 WORD版含答案 2021 浙江 高考 英语 人教版 一轮 复习 基础 考点 聚焦 必修 课后 达标
- 资源描述:
-
1、 (建议用时:35分钟).阅读理解A(2020浙江卷1月)I never knew anyone whod grown up in Jackson without being afraid of Mrs.Calloway, our librarian. She ran Jacksons Carnegie Library absolutely by herself. SILENCE in big black letters was on signs hung everywhere. If she thought you were dressed improperly, she sent you
2、straight back home to change your clothes. I was willing; I would do anything to read.My mother was not afraid of Mrs.Calloway. She wished me to have my own library card to check out books for myself. She took me in to introduce me. “Eudora is nine years old and has my permission to read any book sh
3、e wants from the shelves, children or adults,” Mother said.Mrs.Calloway made her own rules about books. You could not take back a book to the library on the same day youd taken it out; it made no difference to her that youd read every word in it and needed another to start. You could take out two bo
4、oks at a time and two only. So two by two, I read library books as fast as I could go, rushing them home in the basket of my bicycle. From the minute I reached our house, I started to read. I knew this was extreme happiness, knew it at the time.My mother shared this_feeling of mine. Now, I think of
5、her as reading so much of the time while doing something else. I remember her reading a magazine while taking the part of the Wolf in a game of “Little Red Riding Hood” with my brothers two daughters. Shed just look up at the right time, long enough to answerin character“The better to eat you with,
6、my dear,” and go back to her place in the magazine article.1Which of the following best describes Mrs.Calloway?AQuiet.BStrict.CHumorous. DConsiderate.B2What do the underlined words “this feeling” refer to in the last paragraph?ADesire to read. BLove for Mrs.Calloway.CInterest in games. DFear of the
7、library rules.A3Where is the text probably from?AA guidebook. BAn autobiography.CA news report. DA book review.BB (2020金华十校模拟)Every year around the world, humans waste an estimated 1.3 billion tons of food. This happens even though many people go hungry. So some people have made it their lifes work
8、claiming food before it goes to waste and then giving it to people who are hungry.One of those people is Brett Myers. In 2011, Myers started Nourish Now, a food recovery and food bank in the US. state of Maryland. This nonprofit organization collects food and then gives it to the poor and organizati
9、ons that support them“Nourish Now is a food recoverybased food bank that recovers food from restaurants, catering companies, grocery stores, hotels, farms and more, and then donates that food directly to families in need and kids in need at local schools.”Each month, it recovers more than 20,000 kil
10、ograms of food and serves 700 needy families, schools and social organizations. Every day, staff and volunteers repackage the donations and distribute them to recipients(接受者)A woman named Rhoda is one of the recipients. She describes the quality of the food delivered to her family by Nourish Now.“It
11、 consists of fresh food, fruits and vegetables. You will get bread. Sometimes you get dairy products such as yogurt or milk. And you will get some meat items also. And if you get lucky you might get cooked food, or prepared salads, and stuff like that.”The supplies can feed a family for five days. E
12、ach recipient is able to receive food every 30 days. And the packages are made to fit the dietary needs of each family.Besides families, the organization also donates small meals called snacks to several nearby schools and social organizations.Nourish Now has grown considerably since it opened. Bren
13、da is one of them. Part of her job as a volunteer is to make sure that none of the food goes to waste.“In the morning, I make sure that all the things that came late yesterday get put away so that we use that last, and we used the things that came the day before first, so that were always giving fre
14、sh food and were not throwing out anything.”【解题导语】针对每年大量食物被浪费的现状,Brett Myers在美国马里兰州成立了一个名为Nourish Now的非营利食物银行组织,该组织收集剩余的食物捐赠给贫困人群和供养贫困人群的组织。4What do we know about Nourish Now?AIt donates money to the poor.BIt benefits from collecting food.CIt gets food from many places.DIt distributes food only to t
15、he poor.C解析:细节理解题。根据第三段中的“Nourish Now is a food recoverybased food bank that recovers food from restaurants, catering companies, grocery stores, hotels, farms and more”可知,Nourish Now是一个以食物回收为基础的食物银行,从餐馆、餐饮公司、杂货店、酒店、农场等回收食物。故C项正确。5What does the underlined word “them” in paragraph 2 refer to?ANourish
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354066.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
二年级上册语文课件-22狐狸分奶酪人教(部编版)(共16张PPT).ppt
