山东省潍坊市第一中学2019-2020学年高二下学期期末考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省潍坊市第一中学2019-2020学年高二下学期期末考试英语试卷 WORD版含解析 山东省 潍坊市 第一 中学 2019 2020 学年 高二下 学期 期末考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高 二 英 语注意事项:1. 答题前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答
2、有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where are the two speakers?A. In a park.B. In a theater.C. At a dinner party.2. How long does a period last?A. 50 minutes.B.45 minutesC. 55 minutes.3. What are the two speakers going to do this evening?A. Do some painting.B. Have tea together.C. Go out.4. How does the woman f
3、eel about her driving to work?A. It takes her too much time.B. The distance is a little long.C. She is satisfied with it.5. Why was the man late for school this morning?A. He had to return home for some books.B. He got up late in the morning.C. He was caught in a traffic jam.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5
4、分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman think of the first train?A. It will arrive too late.B. The ticket is too expensive.C. It will leave the next morning.7. What does the woman buy at last?A
5、. One ticket to Boston, $22.B. One ticket to New York, $35.C. One ticket to New York, $22.听第7段材料,回答第8、9题。8. Who is making the telephone call?A. Robert.B. Nick.C. Louisa.9. What does the girl refuse to tell the man?A. Her phone number.B. Her nameC. Her age.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the probable re
6、lationship between the two speakers?A. Husband and wife.B. Father and daughter.C. Friends.11. Why is the man unhappy about their weekends?A. They seldom invite friends over.B. They seldom go out for picnic.C. They seldom spend the weekends together.12. What will the woman do for the picnic?A. Rent a
7、 car.B. Prepare the food.C. Choose some gifts.听第9段材料,回答第13至16题。13. What attracts the woman most about the goods at Carrefour?A. Their reasonable prices.B. Their wide rangeC. Their high quality.14. Which of the following goods are mentioned in the conversation?A. Cakes meat and shampoo.B. Bread, bowl
8、s and clothesC. Sausages, toothpaste and tissues.15. What does the woman dislike about the supermarket?A. The service.B. The long lines.C. The cashiers.16. When will the woman probably go to Carrefour again?A. Next week.B. This weekendC. Next weekend听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the speaker?A. A tou
9、r guide.B. A visitor.C. A driver.18. When did the Nature Park Service begin?A. In the early 1990s. B. In the late 1990s. C. In the 21st century.19. What does the speaker say about the Nature Park?A. It was the biggest one in the country.B. It is managed by the government.C. Its position hasnt been d
10、eclared.20. How do people in the country feel about the Nature Park?A. HonoredB. Uninterested.C. Shameful.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIts school holiday time which means great movies on the big screen. Not sure which movie to see? Dont be worried. Our
11、 guide will help you sort out the best films for your age group.Abominable (88min)When teenager (Yi) finds a Yeti (野人) on the roof of her building in Shanghai, she and her friends set off to reunite the Yeti with his family at the highest point on Earth. Preschoolers and primary schoolers will fall
12、for the loveable lead character of the Yeti. The pictures are beautiful, and the film is unrushed.Best suits: Kids aged up to 12.Toy Story 4 (97min)When a new toy called Porky joins Woody and the gang, a road trip alongside old and new friends shows how big the world can be for a toy. The big screen
13、 is the right way to see it, and the storyline makes this film stand up to a second and third look. Another modern classic from Pixar Studios.Best suits: All ages.Ride Like a Girl (98min)The true story of how Australian jockey Michelle Payne overcame injury and difficulty to become the first woman t
14、o become the winner of the Melbourne Cup. Younger people will enjoy the first half of the movie, which focuses on Michelle Paynes early days growing up in racing-mad house with large family. However, the second half is just so-so. Still worth a look.Best suits: Kids aged 9 through to teenage years.U
15、gly Dolls (86min)The film is about what it means to be different, try to be loved, and end up discovering who you truly are is what matters most. Disappointing film compared to some of the other great cartoon movies going around, but younger kids will still enjoy it.Best suits: Children aged 8 and u
16、nder.1. Whom does the film Abominable suit best?A. A 4-year-old kid.B. A 10-year-old pupil.C. A 14-year-old teenager.D. An 18-year-old adult.2. What does the author think of Toy Story 4?A. It has nothing new.B. It aims at young kids.C. It deserves seeing more than once.D. It is the best of its serie
17、s.3. What is Ugly Dolls about?A. How to love people.B. How to make friends.C. How to become different.D. How to accept oneself.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍四部适合不同年龄段孩子观看的电影。【1题详解】细节理解题。根据Abominable (88min)部分中Best suits: Kids aged up to 12.可知最适合12岁以下的儿童。结合选项可知,A选项“一个四岁的儿童”最适合看Abominable。故选A。【2
18、题详解】细节理解题。根据第三段中The big screen is the right way to see it, and the storyline makes this film stand up to a second and third look.可知大银幕是观看这部电影的正确方式,而故事情节也让这部电影经得起第二、第三次观看。由此可知,作者认为玩具总动员4值得看不止一遍。故选C。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中The film is about what it means to be different, try to be loved, and end up discove
19、ring who you truly are is what matters most.可知这部电影讲述的是什么叫与众不同,尝试被爱,最后发现自己真正的身份才是最重要的。由此可知,Ugly Dolls是关于如何接受自我的。故选D。BThousands of brave souls have adventured into the Rocky Mountains for the past decade, searching for a treasure box filled with gold, diamonds and other valuables. But that adventure h
20、as finally come to an end. The treasure has been found. Forrest Fenn, the 89-year-old art and antique collector who created the treasure hunt, made the announcement Sunday on his website.“It was in the thick forest of the Rocky Mountains and had not moved from the spot where I hid it more than 10 ye
21、ars ago,” Fenn wrote in his announcement. “I do not know the person who found it, but the poem in my book led him to the exact spot.” The treasure was found a few days ago by a man who did not want to be named. The man was from “back East”. He acknowledged his discovery by sending Fenn a photograph
22、of his newfound riches.The treasure, worth over million, was a way for Fenn to encourage people to explore nature and give hope to people affected by the Great Recession. Clues leading to the treasures location were included in a 24-line poem published in Fenns 2010 autobiography “The Thrill of the
23、Chase.” It is estimated that as many as 350,000 people from all over the world went hunting for the treasure. Some quit their jobs to fully devote their lives to the hunt and some even died.“I congratulate the thousands of people who participated in the search and hope they will continue to be drawn
24、 by the promise of other discoveries,” Fenn said on his website.4. What did the man want to do by sending a photograph to Fenn?A. Claim the reward.B. Confirm the discovery.C. Convey great thanks.D. Make name for himself.5. Where were the clues to the hidden treasure?A. In the forest.B. In the Rocky
25、Mountains.C. In a literary work.D. In an announcement.6. Why was the treasure hunt created?A. To inspire exploration and hope.B. To offer job opportunities.C. To make donations.D. To make a bet.7. Whats Fenns advice to the treasure hunters?A. Returning to their work.B. Abandoning their search.C. Kee
26、ping their promise.D. Sticking to their dreams.【答案】4. B 5. C 6. A 7. D【解析】这是一篇说明文。本文讲述了89岁艺术和古董收藏家Forrest Fenn发起了一个寻宝活动,以鼓励人们探索自然,不过宝藏已经被找到了。【4题详解】细节理解题。根据第二段中He acknowledged his discovery by sending Fenn a photograph of his newfound riches.可知他给Fenn寄了一张他新发现的财富的照片来确认自己的发现。由此可知,这个人寄一张照片给Fenn是想确认发现。故选B
27、。【5题详解】细节理解题。根据第三段中Clues leading to the treasures location were included in a 24-line poem published in Fenns 2010 autobiography “The Thrill of the Chase.”可知Fenn2010年出版的自传追逐的刺激中有一首24行诗,诗中包含了宝藏所在的线索。由此可知,宝藏的线索在一本文学作品中。故选C。【6题详解】细节理解题。根据第三段中The treasure, worth over million, was a way for Fenn to encou
28、rage people to explore nature and give hope to people affected by the Great Recession.可知这些价值超过百万美元的宝藏是Fenn鼓励人们探索大自然的一种方式,也给受经济大萧条影响的人们带来希望。由此可知,寻宝活动是为了鼓励人们探索大自然,并给人们带来希望。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“I congratulate the thousands of people who participated in the search and hope they will continue to be dra
29、wn by the promise of other discoveries,” Fenn said on his website.可知Fenn在他的网站上说:“我祝贺成千上万参与搜寻的人们,希望他们能继续被其他发现所吸引。”由此可推知,Fenn建议寻宝者坚持自己的梦想。故选D。COn the top of millions of homes and offices, affordable and efficient solar panels provide further smaller-scale- electricity during daylight hours. People dri
30、ve zero-emission (排放) cars that were developed like Audi and BMW which run on hydrogen fuelcreated using solar energy which turns waste water into hydrogen and oxygen. Solar energy is potential power in the continuous sunlight of space.The idea of solar power and its potential to be Earths giant pow
31、er source has roots way back before the threat of climate change and using up petrol. The first idea of solar energy was developed back in 1883, when writer Isaac Asimov published a 1941 story, describing a space station beaming down vast amounts of solar energy using microwave beams. US scientist P
32、eter Glaser drew up plans in 1968 to make Asimovs dreams a reality, only to be stopped by the technological limitations of the time.But technologies for a solar-powered world are here today, quieting critics who claim global solar power will never overcome issues over long-distance transmission from
33、 sunny to less sunny areas, or find storage solutions to allow it to carry on making power when it gets dark.China, for instance, is already building high-voltage power lines to spread output across the country from quickly developing solar power facilities. The first three months of 2015, alone, sa
34、w the Asian giant add 5 gigawatts (千兆瓦) of solar capacity to the entire solar supply of major European nation like France.Storage solutions already being used worldwide have successfully proved the working of two methods. One uses solar energy to create melt salts, whose heat-keeping qualities allow
35、 them to provide the power to drive electricity turbines (涡轮机) through the night. Other solar plants, meanwhile, are using the suns rays to compress gas that is then released after dark to drive those turbines.8. Why are developed Audi and BMW called zero-emission cars?A. They run on the energy made
36、 from electricity.B. They can be powered by using gases and winds.C. They can be driven by the energy from solar panels.D. They use hydrogen fuel made from waste water by solar energy.9. What prevented Peter Glaser from realizing Asimovs dreams?A. Solar energys high cost.B. Technological limitations
37、.C. Lack of experience on solar power.D. Other scientists disagreement.10. What can we know about solar power?A. It is only used in sunny areas.B. It is hardly used in less sunny areas.C. It can be transmitted long distance.D. It can never be made in dark conditions.11. What is the best title of thi
38、s text?A. Solar Energy Is Widely UsedB. How To Store Solar EnergyC. Solar Energya Potential PowerD. Technologies Limit Solar Energy【答案】8. D 9. B 10. C 11. C【解析】这是一篇说明文。太阳能是一种有潜力的能源,文章主要介绍了太阳能概念的提出和技术的发展及应用。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“People drive zero-emission (排放) cars that were developed like Audi and BMW
39、which run on hydrogen fuelcreated using solar energy which turns waste water into hydrogen and oxygen.(人们驾驶零排放的汽车,它们像奥迪和宝马一样被研制,使用氢燃料是由太阳能创造出来,它把废水转化为氢气和水)”可知,研制的奥迪和宝马汽车被称为零排放汽车,原因是它们使用的是太阳能由废水转化而成的氢燃料。故选D项。【9题详解】细节理解题。根第二段最后一句“US scientist Peter Glaser drew up plans in 1968 to make Asimovs dreams a
40、 reality, only to be stopped by the technological limitations of the time.(美国科学家Peter Glaser在1968年制定计划把Asimov的梦想变为现实,却由于当时的技术限制而被叫停)”可知,是技术限制阻止了Peter Glaser把Asimov的梦想变为现实。故选B项。【10题详解】推理判断题。根据第三段内容“But technologies for a solar-powered world are here today, quieting critics who claim global solar powe
41、r will never overcome issues over long-distance transmission from sunny to less sunny areas(但是以太阳能为动力的世界的技术今天就在这儿,使那些批评家安静下来,他们宣称全球太阳能将不能克服从太阳照射地区到没有太阳照射地区的长距离运输问题)”可知,如今的技术使得太阳能可以长距离运输。故选C项。【11题详解】主旨大意题。通读全文,并结合第一段最后一句“Solar energy is potential power in the continuous sunlight of space.(在持续不断的日照空间里
42、,太阳能是一种有潜力的能源)”可知,本文主要讲述了太阳能作为一种有潜力的能源的技术发展和应用。所以短文的最佳标题为“太阳能-一种潜在能源”。故选C项。DTechnically, many of the healthy foods we eat are processed, but not in the way you might think. For example, if you have a Mason jar full of organic dried beans, you have processed food in your fridge. Frozen vegetables are
43、 processed, even if you picked the vegetables from your garden, blanched (焯水) them and put them the fridge. The moment you blanched them, you processed them. When we say we shouldnt eat processed foods, what we really mean is ultra-processed foods.What are ultra-processed foods? If I made flatbread
44、at home, I would make it with materials like flour, yeast, milk, butter and salt. I keep whole-grain flatbread in my freezer because it deteriorates quickly. Healthy meals for sure. But I normally buy them from the grocery store, and while the brand I buy contains almost the same materials as a home
45、made version, it also includes the dextrose, type of sugar, and some other additives (添加剂). Then it can be called an ultra-processed one.If we ate ultra-processed foods only occasionally, it wouldnt be as big of a problem. However, researchers indicated that almost 58% of the calories Americans cons
46、ume are from ultra-processed foods. A study found people who increased their daily intake of ultra-processed food by 10% increased their risk of developing overall cancer by 12% and breast cancer by 11%.While the study didnt identify the exact reason why ultra-processed foods cause a higher risk of
47、cancer, researchers did have several theories. One theory is that the foods contain high levels of salt, sugar and fat. Those materials have been linked to overweight, which can also lead to a greater risk of cancer. A second theory is that some ultra-processed foods contain certain additives that l
48、ead to cancers. Also another theory is high temperatures used to process the food can create newly formed pollutant. Finally, bpa (Bisphenol A) is commonly used in food packaging and can leak into the food.While further studies are needed to know the exact reasons why ultra-processed foods can have
49、such an impact on health, its safe to say that the consequences of eating them outweigh the benefits.12. Which of the following is an ultra-processed food?A. Flatbread from stores.B. Frozen vegetables.C. Organic dried beansD. Homemade flatbread.13. What does the underlined word “deteriorates” in par
50、agraph 2 mean?A. Runs out.B. Breaks out.C. Goes bad.D. Gets round.14. What can we learn from paragraph 4?A. All the additives in the food can cause deadly diseases.B. Food package will not be a constant matter of concern for us.C. Reasons for cancers caused by ultra-processed foods are definite.D. T
51、oo much sugar, salt and fat contribute to overweight, and even cancers.15. What is the authors attitude to the ultra-processed food?A. Supportive.B. Cautious.C. Disapproving.D. Unconcerned.【答案】12. A 13. C 14. D 15. C【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了什么是超加工食品,以及研究人员指出,美国人摄入的卡路里中有近58%来自于超加工食品。一项研究发现,每天摄入超加工食品10%的人患癌
52、症的风险会增加12%,患乳腺癌的风险会增加11%。同时分析了过度加工食品导致癌症风险升高的确切原因,建议人们不要吃太多超加工食品。【12题详解】细节理解题。根据第二段What are ultra-processed foods? If I made flatbread at home, I would make it with materials like flour, yeast, milk, butter and salt. I keep whole-grain flatbread in my freezer because it deteriorates quickly. Healthy
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354234.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
