山东省潍坊第一中学2020-2021学年高二上学期期中英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省潍坊第一中学2020-2021学年高二上学期期中英语试题 WORD版含解析 山东省 潍坊 第一 中学 2020 2021 学年 高二上 学期 期中 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高一英语注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,每出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
2、每段对话仅读一遍。1. Why does the man come here?A. To return a form.B. To buy a computer.C. To find a part-time job.2. What did David do last night?A. He read a book. B. He watched a movie. C. He did some writing.3. What is the weather like now?A. Cloudy. B. Sunny. C. Stormy.4. How did the man get to work to
3、day?A On foot. B. By car. C. By bike.5. What are the speakers mainly talking about?A. The power failure.B. The air conditioner.C. The weather report.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.
4、Why is the man making the call?A. To change the medicine.B. To make an appointment.C. To know about the meeting.7. What will the woman most likely do next?A. Go to Dr. Lees office.B. Get in touch with Dr. Johnson.C. Put the man through to Dr. Lee.听第7段材料,回答第8、9题。8. What prevented Adam from completing
5、 the race probably?A. Lack of training. B. The hot weather. C. His disease.9. When will the mens 50-kilometer race walk final in Tokyo begin?A. At 5:30 am. B. At 6:00 am. C. At 6:30 am.听第8段材料,回答第10至12题。10. What did John want to do in Kenya?A. To take a business trip.B. To see wild animals.C. To visi
6、t his parents.11. What did some farmers do with the elephant in that village?A. They killed it.B. They protected it.C. They drove it away.12. Whats the womans attitude toward Johns idea?A. Doubtful. B. Opposed. C. Approving.听第9段材料,回答第13至16题。13. What damage has Hurricane Dorian caused on the islands?
7、A. At least five deaths.B. Thousands of injuries.C. Missing of many people.14. What problem do people on the islands face now?A. They lack food and drinkable water.B. They cannot receive good treatments.C. They are not provided with sheltering.15. What category was Hurricane Dorian on Tuesday?A. Cat
8、egory 2. B. Category 3. C. Category 5.16. What is the relationship between the speakers?A. Colleagues. B. Classmates. C. Teacher and student.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is Jane Brown in the company?A. The information officer.B. The marketing manager.C. The production manager.18. What will the listene
9、rs do first?A. Have lunch.B. Watch a video.C. Visit the production area.19. Who will the listeners meet after watching the video?A. Jane Brown. B. Matthew Durston. C. John White.20. Where will the listeners meet at 7:15 pm?A. In the hotel.B. In the restaurant.C. In the meeting room.第二部分 阅读(共两节,满分50分
10、)第一节(共15小题每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AHead to Music City for a variety of great lodging (住宿) options. Whether you want to check out Downtown or head to the eastern part of the city, theres something for everyone. Gaylord OprylandLocated in the downtown and Music Row area, it is
11、 home to two different fine dining options within its estate (庄园), three casual-style restaurants, and six options for fast food. Other great conveniences include an indoor pool, a hot tub, free WiFi, refrigerators and more. Hermitage HotelAlso located in the downtown area, the Hermitage Hotel was n
12、amed after the estate of late President Andrew Jackson. Guests can enjoy countless conveniences that will help to make their vacation absolutely unforgettable, including a fitness center, business center, free WiFi, and an on-site laundry facility. Radisson Airport TNLocated within miles of the Inte
13、rnational Airport, this is a fantastic option for those who are flying into the city as it offers free transportation service to and from the airport. The lodging features free WiFi, ATM machines on-site, and a free daily newspaper. Some great options for entertainment are also offered here, includi
14、ng an indoor heated pool, hot tub, gift shop, and fitness center. Hilton Garden InnLocated just a mile away from the Country Music Hall, this downtown site provides convenience and wonder for any Music City adventure. Guests will be able to enjoy accommodations such as free WiFi and paid breakfasts.
15、 Plus, each room comes equipped with microwaves and refrigerators for added convenience. When you are not relaxing in your comfortable room, guests can take a dip in the indoor heated pool.1. Which would a customer particular about food most probably choose?A. Gaylord Opryland.B. Hermitage Hotel.C.
16、Radisson Airport TN.D. Hilton Garden Inn.2. What is special about Hermitage Hotel?A. It supplies fast food options.B. It is related to Andrew JacksonC. It is near the Country Music Hall.D. It offers free transportation service.3. What do the hotels have in common?A. They provide Internet service.B.
17、They offer an indoor heated pool.C. They are located in the downtown.D. They are equipped with microwaves.【答案】1. A 2. B 3. A【解析】这是一篇应用文。文章是一则广告,介绍了四家酒店的一些基本信息。【1题详解】推理判断题。根据 Gaylord Opryland 中“Located in the downtown and Music Row area, it is home to two different fine dining options within its esta
18、te (庄园), three casual-style restaurants, and six options for fast food.(位于市中心和音乐区,在它的庄园内有两个不同的美食选择,三个休闲风格的餐厅,和六个快餐选择。)”可知,Gaylord Opryland提供各种风格的美食供选择。由此推知,对食物最挑剔的顾客最有可能选择Gaylord Opryland。故选A。【2题详解】细节理解题。根据 Hermitage Hotel 中Also located in the downtown area, the Hermitage Hotel was named after the e
19、state of late President Andrew Jackson.(同样位于市中心的Hermitage酒店以已故总统安德鲁杰克逊的遗产命名。)可知,Hermitage Hotel特别之处在于,它和已故总统Andrew Jackson有关。故选B。【3题详解】细节理解题。阅读文章内容可知,这四家酒店都提到了“ free WiFi(免费无线网)”,由此可知,这四家酒店的相似之处在于,它们都提供免费的网络服务。故选A。BJules Verne was born on 8 February 1828 in the French city of Nantes. From an early a
20、ge, he had a fascination with exploration and discovery. When he was six, his teacher, Madame Sambin, told him stories about her husband, who disappeared while travelling the world on a ship 30 years before. She told her class that he was like Robinson Crusoe, a fictional (虚构的) castaway who lived on
21、 a desert island. Verne would later write stories about similar characters.In 1847, Verne was sent by his family to study law at a university in Paris, but he preferred to write novels, poems and plays. After graduating, he realized he wanted to write science adventure stories. This had never been d
22、one before, but Verne was sure that it would be a success. His first story, Five Weeks in a Balloon, was published in September 1862. His career lasted for more than 40 years, during which time he wrote more than 60 gripping (扣人心弦的) stories.To begin with, Verne wrote positive and optimistic books. M
23、any of these were to be his most popular creations. Although some included fantastical elements, they were usually based on scientific facts, making them believable. These happy stories werent to last. As he got older, Verne became less confident in the idea that science and technology were always g
24、ood for the planet. His books started to include more scientists who used technology for their ownsometimes evilpurposes. Verne died on 24 March 1905, but new books continued to be published until 1919. These stories were based on ideas Verne had written about while he was still alive, but featured
25、new characters and plots created by his son, Michel.In the 20th century, his books were translated into more than 140 languages and several successful film versions came out. His creations have been recognized as an inspiration for many scientists and inventors. Many of the futuristic ideas from his
26、 most popular books have since come true.4. What is the function of paragraph 1?A. To describe Vernes discovery.B. To introduce the characters of his stories.C. To present the adventure of Sambins husband.D. To show the teachers impact on Vernes writing.5. What does the underlined word “This” refer
27、to in paragraph 2?A. Studying law.B. Graduating from university.C. Writing novels, poems and plays.D. Writing science adventure stories.6. What can be learned about Vernes later works?A. They covered happy elements.B. They were unbelievable stories.C. They revealed Vernes doubt on science.D. They we
28、re partly written by Vernes son.7. Which of the following words can best describe Verne?A. Talented and productive.B. Popular and caring.C Optimistic and generous.D. Friendly and honest.【答案】4. D 5. D 6. C 7. A【解析】这是一篇说明文。主要介绍了法国小说家、剧作家及诗人儒勒凡尔纳,介绍了他的写作经历以及不同时期的写作风格。【4题详解】推理判断题。根据第一段内容和关键句“She told he
29、r class that he was like Robinson Crusoe, a fictional (虚构的) castaway who lived on a desert island. Verne would later write stories about similar characters.”(她告诉全班同学,他就像鲁滨逊克鲁索,一个生活在荒岛上的虚构的流浪汉。后来凡尔纳也会写类似人物的故事。)可知,老师给全班同学讲述了自己丈夫失踪的事情,形容丈夫就像鲁滨逊克鲁索一样,这件事对凡尔纳产生了影响,他后来的作品中也会写类似人物的故事,由此可推断出,文章第一段的作用是展示老师对凡
30、尔纳写作的影响。故选D项。【5题详解】词义猜测题。根据画线词前句“After graduating, he realized he wanted to write science adventure stories.”(毕业后,他意识到自己想写科学冒险故事。)可知,凡尔纳想写科学冒险故事,由此可推断出,This代指的是上文提到的“write science adventure stories”,也就是说,写科学冒险故事以前从未做过,但凡尔纳确信这会成功。故选D项。【6题详解】细节理解题。根据第三段关键句“As he got older, Verne became less confident
31、in the idea that science and technology were always good for the planet. His books started to include more scientists who used technology for their ownsometimes evilpurposes.”(随着年龄的增长,凡尔纳越来越不相信科学技术对地球总是有好处的。他的书开始包括更多的科学家,他们将技术用于自己的目的,有时甚至是邪恶的目的。)可知,随着年龄的增长,凡尔纳对科学技术开始持怀疑态度,作品中也开始包括一些有着邪恶目的的科学家,由此可知,凡
32、尔纳后期的作品显示出他对科学的怀疑。故选C项。【7题详解】推理判断题。根据第二段关键句“His career lasted for more than 40 years, during which time he wrote more than 60 gripping (扣人心弦的) stories.”(他的职业生涯持续了40多年,其间他写了60多篇扣人心弦的故事。)可知,凡尔纳的职业生涯很长并且写出了60多篇故事,由此可推断出,他是一个有才华的作家,并且是一个多产的作家,“Talented and productive”意为“有才华的和多产的”,符合对凡尔纳的描述。故选A项。CA stude
33、nt-led push to get solar panels installed at a middle school in Tacoma is receiving national recognition from a clean energy nonprofit organization called Generation 180. The girls involved are advocating and fundraising for the project.Sammy Firkins, Gwen Newport and Annie Son will talk about their
34、 idea to generate solar electricity at Jason Lee Middle School in a panel discussion organized by Generation 180. In 2019, the three of them teamed up with their science teacher, Kathy Hall, to push for solar panels to be installed. Hall, who uses solar power at her own house, said its long been a d
35、ream of hers. The school would be the first in the Tacoma district to use solar energy.The girls presented their idea to Gov. Jay Inslees STEM Education Innovation Alliance meeting in early 2019 and received enthusiastic support. They then spoke to the Tacoma school board and obtained buy-in from th
36、e district, though they were told the district did not have the roughly $ 200,000 for the 277 solar panels and that they would have to fundraise. Theyve since raised more than half that amount through grants and individual donations.Gwen Newport said shes always cared a lot about environmental issue
37、s and that shes troubled that climate change does not get the attention it deserves. “At this point, I feel like its kind of been given to my generation almost as our responsibility now and so being able to be a part of this project and take action is really important to me,” she said.The solar pane
38、ls have not been installed at the school yet. But Hall said she estimates that the project will reduce the schools power costs by about $ 14,000 a year, and that it also will serve an educational purpose. “We will have live data always streaming available so that people can see how the panels are wo
39、rking and how they relate to the amount of electricity were using, and it will be an incredible learning tool,” she said.8. What is Generation 180?A. It is the name of the girls team.B. It is a project to use solar power.C. It is a nonprofit environmental group.D. It is a student-led push to install
40、 solar panels.9. What is the third paragraph mainly about?A. The girls raised enough money for the project.B. The Tacoma school board rejected the project.C. The girls made great efforts to fulfill the project.D. The district covered the expenses of solar panels.10. How does Gwen Newport feel about
41、climate change?A. Confident.B. Concerned.C. Relieved.D. Content.11. What is the main purpose of the project?A. To advocate for donations.B. To serve as a learning tool.C. To protect the environment.D. To cut down the schools expenses.【答案】8. C 9. C 10. B 11. C【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了在塔科马市的一所中学里,学生们发起了一项活动
42、,要求安装太阳能电池板,这项活动得到了一个名为“Generation 180”的非营利性清洁能源组织的全国认可。文章简要介绍了发起这项活动的背景,以及它可以带来的影响。【8题详解】细节理解题。根据文章第一段“A student-led push to get solar panels installed at a middle school in Tacoma is receiving national recognition from a clean energy nonprofit organization called Generation 180.”(在塔科马市的一所中学里,学生们发起
43、了一项活动,要求安装太阳能电池板,这项活动得到了一个名为“Generation 180”的非营利性清洁能源组织的全国认可。)可知,Generation 180是一个非盈利的环保组织。故选C。【9题详解】主旨大意题。根据文章第三段内容“The girls presented their idea to Gov. Jay Inslees STEM Education Innovation Alliance meeting in early 2019 and received enthusiastic support. They then spoke to the Tacoma school boa
44、rd and obtained buy-in from the district, though they were told the district did not have the roughly $ 200,000 for the 277 solar panels and that they would have to fundraise. Theyve since raised more than half that amount through grants and individual donations.”(2019年初,女孩们在州长杰伊英斯利(Jay Inslee)的STEM
45、教育创新联盟会议上展示了她们的想法,并获得了热烈支持。然后,他们与塔科马学校董事会进行了沟通,并获得了该学区的支持,但他们被告知,该学区没有用于277块太阳能电池板的大约20万美元资金,他们必须筹集资金。此后,他们通过赠款和个人捐赠筹集了一半以上的资金。)可知,第三段主要讲了女孩们为完成这个项目付出了巨大的努力。故选C。【10题详解】推理判断题。根据文章第四段“Gwen Newport said shes always cared a lot about environmental issues and that shes troubled that climate change does n
46、ot get the attention it deserves.”(格温纽波特(Gwen Newport)表示,她一直非常关心环境问题,她对气候变化没有得到应有的关注感到担忧。)可推知,Gwen Newport对气候变化感到担心。故选B。【11题详解】推理判断题。根据文章最后一段“But Hall said she estimates that the project will reduce the schools power costs by about $ 14,000 a year, and that it also will serve an educational purpose.
47、”(但霍尔表示,她估计该项目将为学校每年减少约1.4万美元的电力成本,而且还将用于教育目的。)可知,这个项目主要是为了节省电力。由此推知,该项目的目的是保护环境。故选C。DLONDON A smart toilet could offer a mini health check every time you take a seat, scientists said recently, but privacy campaigners and potential users said the idea sat uncomfortably with them.The device would ide
48、ntify users through an anal scan using a camera fitted under the seat before checking their waste for disease markers, including early signs of cancer, says the US-led team who developed the prototype.“We know it seems strange, but as it turns out, your anal print is unique,” said Sanjiv Gambhir, a
49、radiology professor at Stanford University, who led work on the project. The smart toilet is the perfect way to make use of a source of data thats typically ignored,” Gambhir said. “Everyone uses the bathroom - theres really no avoiding it - and that enhances its value as a disease-detecting device.
50、”A set of devices fitted inside the toilet bowl identifies the users and monitors their waste for signs of ill health which could be shared with their doctors, researchers said in the scientific journal Nature Biomedical Engineering. Such devices could become common place in homes, said Gambhir, as
51、consumers accept health monitoring tools like smartwatches and internet- connected home devices. But many were concerned about releasing their privacy, the researchers found following a 300-person survey to assess acceptance. Three in ten respondents said they would not want to use a smart toilet, w
52、ith only about half reporting they would be “somewhat” or “very” comfortable with it. The most commonly reported concerns were over privacy and data security, found researchers, who said information gathered would be stored in a secure, cloud- based system.Despite those assurances, privacy campaigne
53、rs expressed fears about security problems. “Health data contains the most sensitive and revealing information about anyone,” said Edin Omanovic, advocacy director at London-based charity Privacy International. “Linking it to someones biometric ID risks exposing private details to third parties, eit
54、her through data sharing or security drawbacks which leave back doors exposed.”12. What does this smart toilet use to detect disease?A. A smartwatch.B. A seat.C. A cloud-based system.D. A camera.13. What can we know about the disease-detecting devices?A. They are widely accepted.B. Gambhir has confi
55、dence in their future.C. Their function has been improved recently.D. Signs of illness can be removed through them.14. What can we infer about health data from the last paragraph?A. It should be taken seriously.B. It will be treated properly.C. It may not be shared publicly.D. It can be exposed ille
56、gally.15. Which of the following could be the best title for the text?A. The use of a smart toiletB. The value of a smart toiletC. A smart toilet without privacyD. A smart toilet with good intention【答案】12. D 13. B 14. D 15. D【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了科学家最近表示,智能马桶可以在你每次坐下时提供迷你健康检查,但隐私保护主义者和潜在用户表示,这个想法让他们感到不
57、舒服。文章介绍了这种智能马桶的工作方式,该项目领导人Sanjiv Gambhir对此的看法,以及人们对于马桶会泄露隐私问题的担忧。【12题详解】细节理解题。根据第二段“The device would identify users through an anal scan using a camera fitted under the seat before checking their waste for disease markers, including early signs of cancer, says the US-led team who developed the proto
58、type.(该设备将通过安装在座椅下的摄像头进行肛门扫描来识别用户,然后检查他们的排泄物是否有疾病标志,包括早期癌症迹象,美国领导的研发团队说)”可知,智能马桶是用摄像头检测疾病的。故选D。【13题详解】细节理解题。根据第四段中“Gambhir, as consumers accept health monitoring tools like smartwatches and internet- connected home devices.(Gambhir说,随着消费者接受智能手表和联网家庭设备等健康监测工具,这类设备可能会在家庭中变得普遍)”可知,Gambhir对疾病检测设备的未来充满信心
59、。故选B。【14题详解】推理判断题。根据最后一段中“Despite those assurances, privacy campaigners expressed fears about security problems.(尽管有这些保证,隐私维权人士还是表达了对安全问题的担忧)”以及“Linking it to someones biometric ID risks exposing private details to third parties, either through data sharing or security drawbacks which leave back doo
60、rs exposed.(将其与某人的生物特征ID相连接有将个人隐私泄露给第三方的风险,无论是通过数据共享还是使后门暴露的安全缺陷)”可推知,健康数据可能被非法曝光。故选D。【15题详解】主旨大意题。根据第一段“LONDON A smart toilet could offer a mini health check every time you take a seat, scientists said recently, but privacy campaigners and potential users said the idea sat uncomfortably with them.(
61、伦敦科学家最近表示,智能马桶可以在你每次坐下时提供迷你健康检查,但隐私保护主义者和潜在用户表示,这个想法让他们感到不舒服)”结合文章还介绍了这种智能马桶的工作方式,该项目领导人Sanjiv Gambhir对此的看法,以及人们对于马桶会泄露隐私问题的担忧。可知,D选项“能够检查健康的智能马桶”最符合文章标题。故选D。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为 多余选项。Bring a blanket to school? Dont think its a school camp. Thats the advice G
62、erman schools have issued as part of the fight against the coronavirus.The government requires schools to ventilate (通风) classrooms by opening the windows every twenty minutes._16_ Schools have been told to open classroom windows fully for three to five minutes, and to open doors as well when possib
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354527.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
