河北唐山市第一中学2021届高三下学期新高考4月英语质量检测 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北唐山市第一中学2021届高三下学期新高考4月英语质量检测 WORD版含解析 河北 唐山市 第一 中学 2021 届高三 下学 新高 英语 质量 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河北唐山一中2021届高三下学期新高考4月质量检测英语试题注意事项:1.本试卷由四个部分组成。其中,第一、二部分和第三部分的第一节为选择题。第三部分的第二节和第四部分为非选择题。2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读理解 (共两节, 满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。ALook for
2、 a stress-free company event? Here is a range of our most popular Team Building therned events, all available at Tangalooma.Scavenger Hunt8-500 people1-2 hoursOur most popular event at Tangalooma! This activity encourages teams to work together by problem-solving, being creative and exploring opport
3、unities. Our app leads small teams to complete fun-filled creative missions around the resort. This is not a foot-race, but a game built on strategy and creativity!Amazing Race8-500 people2-3 hoursInspired by the “Amazing Race” TV show and classic Scavenger Hunts, this activity is the perfect mix of
4、 problem-solving, teamwork, leadership and creativity. Teams race around Tangalooma Island Resort, competing against each other in a series of questions, creative photo and video tasks and physical challenges. Its fast-paced, and ends with a live-voting presentation before the winners are announced
5、and crowned champions!Island Survivor8-300 people2-3 hoursYour group will be split into an even number of tribes, competing in a head-to-head rotation (自转) of exciting and strategic beach challenges. If you want to maximise the time spent “facing off” in challenges, then this is perfect for you. Wel
6、l test physical, mental and problem-solving skills. The strongest players rarely win.Raft Building8-120 people2-3 hoursThis is a classic team building activity, where teams work together to gather materials, design, plan and build their own raft. Engage your team, where communication, design and pla
7、nning, and strategy are critical to your success. Are you ready to test yourself against nature, the wits (智慧) of your team, and your building skills?1. What might play a role in Scavenger Hunt?A. Strength.B. Courage.C. Adventure.D. Strategy.2. What is “Amazing Race”?A. A film.B. A novel.C. A TV sho
8、w.D. A game.3. What do the four items have in common?A. Figures.B. Teamwork.C. Time.D. Reaction.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。介绍了我们最受欢迎的团队建设活动。【1题详解】细节理解题。根据第一则信息中的“This is not foot-race, but game built on strategy and creativity!”(这不是一场竞赛,而是一场立足于战略和创造力的游戏!)可知,策略起作用。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据第二则信息“Insp
9、ired by the “Amazing Race” TV show and classic Scavenger Hunts”(受“惊人的比赛”电视节目和经典的寻宝游戏的启发)中可知TV show,“Amazing Race”是一个电视节目,故选C项。【3题详解】细节理解题。根据文章首段提到“popular Team Building therned events”可知以下活动都是关于团队建设为主题的。且第一则信“This activity encourages teams to work together by problem-solving, being creative and expl
10、oring opportunities.”可知,这项活动鼓励团队通过解决问题,发挥创造力和探索机会来合作。第二则信息“this activity is the perfect mix of problem-solving, teamwork, leadership and creativity. ”可知,这项活动是解决问题,团队合作,领导才能和创造力的完美结合。第三则信息“Your group will be split into an even number of tribes” 你的团队将被划分为偶数个团队,可推知也是团队活动。第四则信息“This is a classic team bu
11、ilding activity”这是一次经典的团队建设活动。四则信息中共同点是都是关于团队合作,故选B项。【点睛】阅读理解题的解题方法,首先,宏观浏览,掌握大意。不要困扰在个别词汇的翻译上。其次,读懂题干,带着问题再去微观细读。最后,分析句子,慎思明辨。阅读理解题之细节理解解题要注意:1.排除干扰项,突出主题。2.按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关信息,预测应该到何处寻找自己所需要的事实。3.将注意力放在寻找你所需要的细节上,快速浏览。发现细节,放慢速度,仔细核对比较,直到找到正确答案。BSeveral years ago, Chris Williams was driving home
12、on a Wednesday night in Conroe, Texas, just like he always did. “It was dark and raining hard, and I could barely make out two people walking on the road,” he recalled. Born and raised in Louisiana, Williams often watched his father go out of his way to help people in trouble. So he did something hi
13、s dad would have done. He asked the two women if they needed a ride.They jumped in, and Williams learned why they were walking. Their truck had been in the repair shop for nearly three months. “I asked the woman who owned the truck why it was in the shop so long, and the woman hung her head and told
14、 me, I cant afford to fix it,” Williams continued.Williams had always dreamed of opening his own auto repair garage that would help women in need. “Right then and there, I decided I needed to figure out a way to get my dream of opening a free garage off the ground,” he said.As a father of two girls,
15、 Williams had a calling to help single moms, widows and military wives. Williams borrowed money and asked people he knew for donations to start his new career, and several months later, he opened The Garage, a nonprofit that repairs vehicles for women in need-at no cost. The organization gives renew
16、ed vehicles away, too.Williams understood the economic difficulty being carless can cause, and how his nonprofit could help. “Car repairs can be expensive, and where I live, its very rural.” Williams explained. “So if you dont have a car, you cant get a job. And if you dont have a job, you cant buy
17、a car. Its a cruel dilemma.”The Garage ended that dilemma for a whole lot of women in the surrounding community last year. The nonprofit gave away 146 vehicles and repaired 127. One of those recipients was Jeanne McGowan. “Several years ago, I became ill and could not maintain my job and I lost my c
18、ar because I could not work,” she told a local TV reporter. “Im thrilled to be a receiver of one of their cars.”4. Why did Williams give the two women a lift?A. He was asked to lend a hand.B. He was doing some voluntary work.C. He wanted to follow his fathers footsteps.D. He was going to the same de
19、stination as theirs.5. What do the underlined words “off the ground” in Paragraph 3 probably mean?A. At a loss.B. In progress.C. Out of sight.D. Beyond reach.6. What do we know about The Garage?A. It was set up by Williams for his daughters.B. It has donated 127 vehicles to those in need.C. It helps
20、 poor women repair their vehicles for free.D. It has won financial support from the government.7. What did McGowan mean by her words?A. She expected local TV to do her a favor.B. She was seriously ill after losing her job.C. She was excited to have a car from The Garage.D. She determined to donate h
21、er old car to the poor.【答案】4. C 5. B 6. C 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了Chris Williams开设了一个非营利组织,为有需要的女性免费修理汽车,该组织还赠送了更新的车辆。4题详解】细节理解题。根据文章第一段“Born and raised in Louisiana, Williams often watched his father go out of his way to help people in trouble. So he did something his dad would have done.(出生和长大
22、在路易斯安那州,威廉姆斯经常看到他的父亲去帮助有困难的人。于是他做了一件他父亲会做的事)”可知,Williams想追随父亲的脚步去帮助有困难的人。故选C。【5题详解】词义猜测题。根据文章第三段及下文的内容得知Williams的梦想是开一家免费的汽车修理厂,并且他的梦想实现了,所以猜测off the ground是“开始,起步”的意思,故与“in progress”意思相近。故选B。【6题详解】细节理解题。根据文中第四段“Williams borrowed money and asked people he knew for donations to start his new career,
23、and several months later, he opened The Garage, a nonprofit that repairs vehicles for women in need-at no cost.(Williams借了钱,向他认识的人寻求捐款,以开始他的新事业。几个月后,他开设了The Garage,这是一个非营利组织,为有需要的女性修理汽车,而且没有任何费用)”可知,Williams开设 The Garage是为了帮助贫困妇女免费修车。故选C。【7题详解】细节理解题。根据文中最后一段“I am thrilled to be a receiver of one of
24、their cars.(能成为他们的一辆车的接受者,我感到非常激动)”可知,McGowan能从The Garage那里得到一辆车感到很激动。故选C。CThe River Thames has some of the highest recorded levels of microplastics for any river in the world.Scientists have estimated that 94,000 microplastics per second flow down the river in places. The quantity is larger than th
25、at measured in other European rivers, such as the Danube and Rhine. Tiny bits of plastic have been found inside the bodies of crabs living in the Thames.Researchers at Royal Holloway, University of London, are calling for stricter regulations on the labelling and disposal of plastic products. They w
26、arn that careless disposal of plastic gloves and masks during the coronavirus pandemic might make the problem of plastic pollution worse.“Taken together, these studies show how many different types of plastic, from microplastics in the water through to larger items of debris physically altering the
27、foreshore, can potentially affect a wide range of organisms in the River Thames,” said Prof Dave Morritt from Royal Holloway, “The increased use of single- use plastic items, and the inappropriate disposal of such items, including masks and gloves, along with plastic- containing cleaning products, d
28、uring the current COVID-19 pandemic, may well make this problem even worse.”Many forms of microplastics were found in the Thames, including glitter, microbeads from cosmetics and plastic debris from larger items. Most of the microplastics came from the break-down of large plastics, with food packagi
29、ng thought to be a significant source. “Flushable” wet wipes were found in high abundance on the shoreline forming “wet wipe reefs”.Study researcher, Katherine McCoy, said, “Our study shows that stricter regulations are needed for the labelling and disposal of these products. There is great range to
30、 further research the impacts of microplastics and indeed microfibres on Thames organisms.”8. What did the researchers mainly suggest?A. Stricter regulations should be made.B. People shouldnt eat crabs for a while.C. People should cut the use of plastic glovesD. Plastic masks shouldnt be thrown away
31、 carelessly.9. Where did most microplastics found in the River Thames come from?A. Wet wipes.B. Food packaging.C. Cleaning products.D. Single-use plastic masks.10. What is the best title for the text?A. Wildlife Being Threatened by Microplastics.B. Forms of Microplastics Found in the Thames.C. River
32、 Thames Severely Polluted with Plastic.D. Inappropriate Disposal of Single-use Plastics.11. In which section of a newspaper may this text appear?A. Science.B. Environment.C. Health.D. Education.【答案】8. A 9. B 10. C 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了泰晤士河是世界上微塑料含量最高的河流之一,科学家估计,每秒有94000个微塑料顺流而下。对此研究人员建议制定更严格的
33、规章制度,文章还介绍了这些微塑料的类型等情况。【8题详解】细节理解题。根据第三段中“Researchers at Royal Holloway, University of London, are calling for stricter regulations on the labelling and disposal of plastic products. (伦敦大学皇家霍洛威学院的研究人员呼吁对塑料产品的标签和处理采取更严格的规定)”可知,研究人员主要建议应该制定更严格的规章制度。故选A。【9题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“Most of the microplastics ca
34、me from the break-down of large plastics, with food packaging thought to be a significant source. (大多数微塑料来自于大型塑料的分解,食品包装被认为是一个重要来源)”可知,泰晤士河中发现的大多数微塑料来自食品包装。故选B。【10题详解】主旨大意题。根据第一段“The River Thames has some of the highest recorded levels of microplastics for any river in the world. (泰晤士河是世界上微塑料含量最高的河流
35、之一)”结合文章主要说明了泰晤士河是世界上微塑料含量最高的河流之一,科学家估计,每秒有94000个微塑料顺流而下。对此研究人员建议制定更严格的规章制度,文章还介绍了这些微塑料的类型等情况。可知,C选项“泰晤士河被塑料严重污染”最符合文章标题。故选C。【11题详解】推理判断题。通读全文可知,文章主要说明了泰晤士河是世界上微塑料含量最高的河流之一,科学家估计,每秒有94000个微塑料顺流而下。对此研究人员建议制定更严格的规章制度,文章还介绍了这些微塑料的类型等情况。可推知,文章可能选自报纸的“环境”版面。故选B。DMany of us are quick to blame(责备)others fo
36、r how we feel: He makes me so mad! or he really hurt my feelings. But did someone really make me angry or are we feeling the anger in us getting kicked up in response to the way someone behaved towards us?The difference between the two is in who the responsible party is for the way we feel. If we bl
37、ame others for our feelings we will finally feel reasonable at whatever our retaliation(报复)my be, and we will explain that it was their fault, not ours. They were driving me mad.When we blame others for the way we feel we have in fact given power to others for the state of our emotional wellbeing(健康
38、). The truth is , no one controls our feelings but us. If we are finding that people in our lives really know how to push our buttons(means make us angry) then we are not doing a good enough job at protecting our buttons. We are the ones leaving our buttons out in the open so that other people can p
39、ush them. Ultimately, the switch for our buttons is inside us - not on the outside.While there are some things in life that are clearly out of our control , like the weather or a flight thats two hours late, how we act and respond to other peoples behavior is not among them. Our responses to others
40、are well within our control.If someone is making us so mad , for example, that we get angry, we are not doing enough to learn about what drives our anger and how to properly cope with it. My suggestion is taking time before you get angry. and putting some work into taking an inventory(清单)of the past
41、. An inventory can show you how much of your past experiences influence your feeling reactions in the current moment.When we finally realize that so much of our present feelings and reactions are driven from within ourselves and our own past experiences, we will be ready to make the changes in our l
42、ives that will better secure our buttons so that they are no longer left out in pubic for everyone to push at will.12. What result will appear if we blame others for our emotions(情感)?A. We consider others to be correct.B. We consider ourselves to be correct.C. We consider we were driving ourselves m
43、ad.D. We consider they were driving themselves mad.13. Whats the author attitude towards feelings?A. We should blame others for the way we feel.B. We should enable others to control our feelings.C. We should let others know our daily life clearlyD We should control personal feelings ourselves.14. Ac
44、cording to the author, which can always be under our control?A. Our own behavior.B. The delay of a flightC. Other people s feelings.D. The weather conditions.15. Which proverb best suits the author s advice in Paragraph 5?A. A burden of ones choice is not felt.B. Think twice before acting.C. A frien
45、d is easier lost than found.D. A good beginning is half done.【答案】12. B 13. D 14. A 15. B【解析】【分析】本文为议论文。我们把自己的愤怒归咎于他人,但是,到底是别人的行为让我们生气,还是我们自己激发了内心的愤怒来回应别人对我们的行为? 事实上,除了我们自己,没有人能控制我们的情绪。12题详解】细节理解题。根据第二段的If we blame others for our feelings we will eventually feel reasonable at whatever our retaliation
46、(报复)may be,and we will explain that it was their fault,not ours.可知如果我们把自己的情绪归咎于他人,我们将会辩称这是他们的错,不是我们的。选项B:我们认为自己是正确的。符合题意,故选B。【13题详解】推理判断题。根据第三段的The truth is,no one controls our feelings but us.可知,除了我们自己,没有人能控制我们的感情,选项D符合题意。故选D。【14题详解】细节理解题。根据第四段的While there are some things in life that are clearly o
47、ut of our control,how we act and respond to other peoples behavior is not among them. Our responses to others are well within our control.可知,虽然生活中有一些事情是我们无法控制的,我们自己的行为完全在我们的控制之中。选项A符合题意。故选A。【15题详解】推理判断题。根据第五段My suggestion is taking time before you get angry. and putting some work into taking an inve
48、ntory(清单)of the past. An inventory can show you how much of your past experiences influence your feeling reactions in the current moment.可知,作者建议在你生气之前先慢下来,花点时间盘点一下过去。选项B. Think twice before acting(三思而后行)符合题意,故选B。第二节 (共5小题;每小题2.5分, 满分12.5分) The colors that you select create a distinct atmosphere in t
49、he room. _16_Pick the color for your room and you can create whatever you feel like. The color will also help you to enlarge the space or making it more inviting, which will also make differently all about it.However, the trick is to select the right version of that particular color. There are diffe
50、rent hues (色调) for blues, for instance. _17_ Here we have presented a guide that will let you gain a deep insight about the colors.Blue_18_. For kitchen, bathrooms and bedrooms it is an ideal choice. Of course it is also associated with sadness that means it may not strike note for each and everyone
51、. It is a popular choice among people. Blue comes from the cold side of the color wheel, so it can make the room feel cold, unless and until it is south filling space. If you are attracted to blue color, think of going for purple, or mix red and purple.Dark blues are best for a living room Probably
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354696.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
