分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型山东省聊城第一中学2016届高三英语10月第一次阶段性测试试题.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:356080
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:18
  • 大小:104.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省 聊城 第一 中学 2016 届高三 英语 10 第一次 阶段性 测试 试题
    资源描述:

    1、聊城一中2013级第一次阶段性测试英 语 试 题 本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。满分150分,考试时间120分钟。注意事项:1.答第I卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。第卷(满分100分)第一部分:听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中给出的A, B

    2、, C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. At what time is the next train to London?A. 11:45. B. 11:35. C. 12:00.2. Where is the Natural History Museum? A. Next to a park. B. Beside the Central Bank.C. On the 42nd street.3. How does the womans son want his steak served? A.

    3、 Medium. B. Slightly underdone.C. Well done.4. What will the man do this weekend? A. Help Nick move house. B. Go shopping.C. Hold a house-warming party.5. What does the woman mean? A. She has bought a present for Tommy. B. She wants to buy something on sale. C. She hasnt decided what to buy.第二节(共15小

    4、题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A, B, C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。 6. What are the speakers talking about in general? A. How to take a vacation. B. How to get to a conference.C. How to cut down expenses.7. How i

    5、s the woman going? A. By train. B. By air. C. By taxi.8. Why arent the speakers going together? A. The man has to work overtime.B. They travel in different ways.C. The woman will go on vacation first.听第7段材料,回答第9至11题。9. What does the man want the woman to do? A. Send the e-mails. B. Pick up some pack

    6、ages. C. Mail something for him.10. Why does the man ask the woman for help? A. He doesnt have the address list. B. He doesnt have any time. C. He doesnt know how to find a messenger (邮差).11. What will the woman probably do next? A. Attend a meeting. B. Call the messenger service. C. Have some coffe

    7、e.听第8段材料,回答第12至14题。12. Where has the man been to? A. Switzerland. B. Thailand. C. Australia. 13. What impressed the man most? A. Visiting the Great Barrier Reef. B. Walking through rainforests. C. Feeding kangaroos.14. How did the man get the cheap air ticket? A. From his dad. B. From his cousin. C.

    8、 From his dads friend.听第9段材料,回答第15至17题。 15. What is the probable relationship between the speakers? A. Manager and secretary.B. Interviewer and interviewee.C. Clerk and guest.16. What strong point does the woman think she has? A. She travels a lot. B. She has good records at school. C. She is good a

    9、t writing news reports.17. How does the man most probably feel about the womans reply? A. Calm. B. Surprised. C. Dissatisfied.听第10段材料,回答第18至20题。18. Where is the speaker studying now? A. In Mongolia. B. In Brazil. C. In the United States.19. How did the speaker spend her childhood? A. She moved from

    10、one place to another.B. She joined in her favourite school activities. C. She just made friends with people from America.20. What may make the speaker choose the major? A. Her love for sharing her wide interests.B. Her love for being in touch with others.C. Her love for travelling around the world.第

    11、二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。 A When I was 11, I threw a glance into Dads lunch box and made the unexpected discovery that my mother still showed her love towards my father. The evidence, a napkin resting on top of the sandwiches packed in wax paper, was

    12、 certain “Love you!” she had written on the napkin. “Meat loaf for supper!” Mom penned all kinds of messages to Dad on those paper napkins, and he saved a whole pile of them. What embarrassed me as a kid has become a precious memory of my parents. It also started my own brand of lunch box notes. Whe

    13、n my kids were young, Id glue little drawings on their lunches. Lots of sketches(素描) of our dog, Max, along with smiling flowers. When they were teenagers, Id copy words of wisdom from great people, Einstein, for example, or Bruce Springsteen. Then, my kids grew up making their own handwritten notes

    14、. And my husband writes me love notes on recycled paper, because hes all about being green. Friends who know about my lunch box notes eagerly share stories of their own family traditions. So many focus on food. Mauras mom always drew hearts on the shells of hard-boiled eggs. Melinda wrote messages o

    15、n her kids bananas. Were into the third generation of lunch box notes in our home. Whenever my 3-year-old grandson, Clayton, spends the night, he knows his lunch is going to have a napkin note from Grandma in the morning. Last week, I drew a picture of me, waving widely and shouting his name. He too

    16、k one look at it and screamed, “Wheres Grandpa?” I added a man in a clean shirt. “You forgot his tie,” he said. I quickly drew a line of stripes(条纹) down the front of the shirt. Clayton smiled. “Grandpa,” he whispered, running his fingers across the napkin. “Its you!”lcyzgssy. 21. When the author fi

    17、rst saw Dads lunch box notes, she felt _.Aawkward Bmoved CproudDnervous22. What did the author put in the lunch boxes when her kids were in their teens?AWords of love. BPictures of flowers. CFamous words of wisdom DDrawings of their favorite animals.23. It can be inferred that _.Athe authors grandso

    18、n likes drawing pictures on napkins. Bthe authors husband is an environmentalist. Cthe authors children dislike making lunch box notes. Dthe authors friends all had their brand of lunch box notes.24. Whats the best title for the text?AOld generations way of expressing love. BLunches packed with love

    19、. CDifferent brands of lunch box notes. DSome interesting family traditions. B Something in chocolate could be used to stop coughs and lead to more effective medicines, say UK researchers.Their study found that theobromine, found in cocoa, was nearly a third more effective in stopping coughs than co

    20、deine, which was considered the best cough medicine at present.The Imperial College London researchers who published their results online said the discovery could lead to more effective cough treatment. “While coughing is not necessarily harmful, it can have a major effect on the quality of life, an

    21、d this discovery could be a huge step forward in treating this problem,” said Professor Peter Barnes.Ten healthy volunteers were given theobromine, codeine or placebo, a pill that contains no medicine, during the experiment. Neither the volunteers nor the researchers knew who received which pill. Th

    22、e researchers then measured levels of capsaicin, which is used in research to cause coughing and as a sign of how well the medicine are stopping coughs.The team found that, when the volunteers were given theobromine, the capsaicin need to produce a cough was around a third higher than in the placebo

    23、 group. When they were given codeine they need only slightly higher levers of capsaicin to cause a cough compared with the placebo.lcyzgssy.The researchers said that theobromine worked by keeping down a verve activity(神经活动), which caused coughing. They also found that unlike some standard cough trea

    24、tments, theobromine caused no side effects such as sleepiness.25. According to Professor Barnes, theobromine _.A. cannot be as effective as codeineB. can be harmful to peoples healthC. cannot be separated from chocolateD. can be a more effective cure for coughs26. What was used in the experiment to

    25、cause coughing?A. Theobromine. B. Codeine. C. Capsaicin. D. Placebo.27. We learn from the text that volunteers in the experiment _.A. were patients with bad coughsB. were divided into the three groupsC. received standard treatmentsD. suffered little side effects28. Which of the following would be th

    26、e best title for the text?A. Codeine: A New Medicine B. Chocolate May Cure CoughsC. Cough Treatment: A Hard Case D. Theobromine Can Cause CoughsC Nancy Tillmans wonderful On the Night You Were Born is one of my very favorite books. Its celebration of the uniqueness of each and every child told in ly

    27、rical language makes it the gift I choose most often for expectant or adoptive parents. I also read it regularly with my grandchildren and talk with them about how special they are. Tillman feels that the most important message for children to receive is simply, “You are loved.” And its that message

    28、 that is the focus of this, her newest book, Wherever You Are: My Love Will Find You. Once again, it is her turn of phrase that most fascinates me: In the green of the grass . in the smell of the sea . in the clouds floating by . at the top of a tree . in the sound crickets make at the end of the da

    29、y . “You are loved. You are loved. You are loved,” they all say. Phrases encourage children to grow, to try new things, to “march to the front” of their “own parade” and assures them that, no matter how far they go or what they do, they will be loved. Though the words alone would convince me to buy,

    30、 share and recommend this book, Tillman is also a gifted artist and her lovely work makes this book a visual treasure as well. Through the pages, a child rides hippos, splashes in the surf with elephants, plays hide and seek with rabbits, shares a trampoline(蹦床) with a kangaroo and enjoys some quiet

    31、 time with a pair of pandas. My favorite drawing has the child walking away along a wide path that runs between trees covered in mist. In all of the drawings, swirls of sparkling lights wrap around the child-the love that will always be with him/her. Ive read On the Night You Were Born dozens of tim

    32、es and with every single reading, I am incredibly touched. Wherever You Are: My Love Will Find You creates the same feeling of wonder, peace and happiness in me. Its a keep-forever book and Im so happy to have it in my collection to share with the children I love most.29. The purpose of this passage

    33、 is to _. Aencourage people to buy Nancy Tillmans books for their children Brecommend Tillmans new book-Wherever You Are: My Love Will Find You Cadvocate the theme of love among family membersDLet children know they are loved and educate them to love others30. Which of the following statements is NO

    34、T true according to the passage?ANancy Tillmans book On the Night You Were Born encourages children to try new things. BThe most important focus of Tillmans books is for children to know they are loved. CThe writer considers Tillman a gifted artist for her vivid use of words and rich imagination. DT

    35、he writer has bought and read both of Tillmans books mentioned in this passage.31. Pick out the true statements according to the passage.AThe words alone makes Tillmans books the writers favorite. BWherever You Are: My Love Will Find You is published earlier than On the Night You Were Born. CMy favo

    36、rite drawing shows the feeling of wonder with the child swirling in sparkling lights. DThe drawings in Wherever You Are convey love with pictures involving animals.D A new University of Graz study concludes that vegetarians(素食者) are more often ill and have a lower quality of living than meat-eaters.

    37、 According to the German press release, vegetarians “have cancer and heart attacks more often”. The release also says that they show more psychological disorders than meat eaters. Consequently, the report writes, they are a greater burden on the health care system. According to the press release the

    38、 scientists evaluated data from the Austrian Health Interview Survey (AT-HIS), which is also part of an important and valuable EU survey (European Health Interview Survey). The scientists examined a total of 1320 persons who were divided up into 4 groups. All groups were comparable with respect to g

    39、ender, age, and socio-economic status. The study also accounted for smoking and physical activity. Also the BMI was within the normal range for all four groups. The only thing that really was different among the four groups was the diet. The four groups were: vegetarians, meat-eaters with lots of fr

    40、uit and veggies, little meat-eaters and big meat-eaters. The press release states that the results contradictthe common clichthat meat-free diets are healthier. Vegetarians have twice as many allergies as big meat-eaters, and they showed 166% higher cancer rates. Moreover, the scientists found that

    41、vegans had a 150% higher rate of heart attacks. In total the scientists looked at 18 different chronic illnesses. Compared to the big meat-eaters, vegetarians were hit harder in 14 of the 18 illnesses. In the analysis, the University of Graz found that vegetarians were also twice more likely to suff

    42、er for anxiety or depressions than big meat-eaters. That result was confirmed by the University of Hildesheim, which found that vegetarians suffered significantly more from depressions, anxiety, psychosomatic complaints and eating disorders. The University of Graz scientists also found that vegetari

    43、ans are impacted more by illnesses and visit the doctor more frequently. Big meat-eaters were also found to have a “significantly better quality of life in all categories”, the study found. The four categories examined were: physical and psychological health, social relationships and environment-rel

    44、ated life quality.32. What was the difference between the four groups in the experiment? AGender, age and socio-economic status. BDiet. CSmoking and physical activity.DBMI.33. What does the underlined phrase “the common clich” refer to? AVegetarians have twice as many allergies as big meat-eaters. B

    45、Vegetarians were hit harder in 14 of the 18 illnesses. CMeat-free diets are healthier. DVegans had a higher rate of heart disease.34. It can be inferred from the passage that a man who eats more meat tends to _. Ashow a higher cancer rate.Bhave a better relationship with others. Chave a higher rate

    46、of psychological disorders.Dsuffer more from anxiety or depression.35. What would be the best title for the passage? AAre You Impacted More by Illnesses BA Better Quality of Life Is Important CTake Care of the Health Care System DAre Vegetarians Healthier第二节(共5小题:每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处

    47、的最佳选项。选项中有两项为多余选项。What will you do if you cant eat everything bought in the canteen? 36 According to a survey, what students waste every year could feed over 10 million people. 37 According to Xinhua News Agency, the food wasted by Chinese people is about 50 million tons of grain every year, which c

    48、ould feed 200 million people. Food waste, which has become a global issue, serves as a mirror that reflects various cultural and social issues in different countries. In the West, for instance, consumerism, the belief that its a good thing to use a lot of goods and services, is often to blame for fo

    49、od waste. 38 Chinese people are well known for being hospitable and generous. Many even feel that they lose face if their guests have eaten all the food. On campus, a generation of single children is less aware of the food waste issue. Students nowadays are well protected by their families and hardl

    50、y have any concept of how much toil (辛劳) others go through in order to provide them with the food they eat. 39 There are over 925 million hungry people in the world, most of whom live in underdeveloped countries and areas. They dont have enough food to eat. Many children die for lack of nutrition ea

    51、ch year in some African countries. And farmers work very hard to grow the crops. 40 Its also important that everyone should think about how they can do their bit to reduce food waste. AStudents waste is extremely serious. BChina, in turn, features its own eating culture. CStudents can never realize

    52、the serious food crisis. DCompared with them, some live in a different world. E. But canteen waste is merely the tip of the iceberg. F. So theres no excuse that we should waste our food. G. Most of us would simply throw away any leftover food.第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每题1.5分,满分30分) 阅读下面短文

    53、,从短文后各题所给的四个选项(A, B, C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Several years ago, while attending a communication course, I experienced a most unusual process. The instructor asked us to list _41_ in our past that we felt _42_ of, regretted, or incomplete about and read our lists aloud.This seemed like a ver

    54、y _43_ process, but there s always some _44_soul in the crowd who will volunteer. The instructor then _45_ that we find ways to _46_ people, or take some action to right any wrong doings. I was seriously wondering how this could ever _47_ my communication.Then the man next to me raised his hand and

    55、volunteered this story: “Making my _48_, I remembered an incident from high school. I grew up in a small town. There was a Sheriff _49_ of us kids liked. One night, my two buddies and I decided to play a _50_ on him.After drinking a few beers, we climbed the tall water tank in the middle of the town

    56、, and wrote on the tank in bright red paint: Sheriff Brown is a s.o.b.(畜生). The next day, almost the whole town saw our glorious _51_. Within two hours, Sheriff Brown had us in his office. My friends told the truth but I lied. No one _52_ found out.”“Nearly 20 years later, Sheriff Browns name _53_ o

    57、n my list. I didnt even know if he was still _54_. Last weekend, I dialed the information in my hometown and found there was a Roger Brown still listed. I tried his number. After a few _55_, I heard, “Hello?” I said, “Sheriff Brown?” Paused. “Yes.” “Well, this is Jimmy Calkins.”“And I want you to kn

    58、ow that I did it?”Paused. “I knew it!” he yelled back. We had a good laugh and a _56_ discussion. His closing words were: “Jimmy, I always felt bad for you _57_ your buddies got it off their chest, but you were carrying it _58_ all these years. I want to thank you for calling me.for your sake.”Jimmy

    59、 inspired me to _59_ all 101 items on my list within two years, and I always remember what I learned from the course: Its never too late to _60_the past wrongdoings.41. A. anything B. something C. somebody D. anybody42. A. afraid B. ashamed C. sure D. proud43. A. secret B. private C. interesting D.

    60、funny44. A. foolish B. polite C. brave D. simple45. A. suggested B. expected C. ordered D. demanded46. A. connect with B. depend on C. apologize to D. get along with47. A. improve B. continue C. realize D. keep48. A. notes B. list C. plan D. stories49. A. any B. most C. none D. all50. A. part B. gam

    61、e C. trick D. record51. A. view B. sign C. attention D. remark52. A. also B. even C. still D. ever53. A. appears B. considers C. presents D. remembers54. A. angry B. happy C. doubtful D. alive55. A. words B. rings C. repeats D. calls56. A. cold B. plain C. nervous D. lively57. A. in case B. so long

    62、as C. unless D. because58. A. around B. out C. on D. away59. A. build up B. make up C. clear up D. give up60. A. regret B. forgive C. right D. punish第 II 卷(满分50分)注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。第二节 语法填空(共10小题:每小题1.5分,满分15分) According to the Hong Kong-based newspaper Ta Kung Pao, Jackie Chanhas participated 61

    63、 the promotion of many famous brands of clothing, shoes and food in recent years. Several days ago, he showed the public a 62 (limit) edition four-wheel drive car, 63 is especially made 64 his personal taste. At the press conference in Singapore a few days ago, Jackie said that he 65 (cooperate) wit

    64、h Parjero, but the plan was suspended(暂缓)because of the sudden death of the car 66 (design). Later he decided to work with his old partner Ralliart, one of the brands of Mitsubishi, and finally rolled out (正式推出) this limited edition car with a storage capacity of 3,500 cubic centimeters of oil. Only

    65、 50 such cars will be available in the world. As a car fan, Jackie has joined in 67 car design himself. The car, 68 (decorate) with the symbols of “dragon”, is said to be comfortable and powerful. Jackie said that making this car was 69 (fulfill) his dream, not to make money. The price of the car ha

    66、s not been announced yet due to 70 status of the limited edition and different taxation systems all over the world.第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词;删除:把多余的词用斜线()划掉;修改: 在错词下划一横线,并在该词下面

    67、写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一次; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 I didnt realize the importance of working in groups since I was chosen monitor of my class in high school. At first, I did most of the duties myself when other students cared few about class activities. As a result, I was tired out and depressin

    68、g. Then I turned to my teacher and he gave me some advice of how to cooperate well with other. Thus I begin to realize the strengths of my classmates and have everyone to do his part in class. From my experience, I strong feel that it is working in teams instead of on my own that has freed me from t

    69、rouble and make me work more efficiently. Therefore, we need the teamwork spirit in our lives.第二节 书面表达(满分25分)假如你是李明,昨天学校为你们举办了十八岁成人仪式。请根据下列要点给你在美国的笔友发一封电子邮件,描述仪式过程并简述你的感受。1. 成人宣誓 2. 感谢家长和老师的教育和培养 3. 家长代表讲话 4. 表演节目注意:1. 邮件必须包括以上要点, 可适当发挥; 2. 词数:120以上; 3. 开头结尾已为你写好;4. 生词:宣誓 make an oath 成人仪式 coming-of

    70、 age ceremonyDear Mike,_ Yours, Li Ming聊城一中2013级第一次阶段性测试答案第一部分:听力:15 ABBAB 610 BABCB 1115 BCACB 1620 ACCAB第二部分 阅读理解A试题分析: :本文是一篇故事类短文,讲述了家人之间爱的传递。作者小时候无意中发现母亲会在餐巾纸上或者三明治的包装上写上关爱父亲的语言,后来作者也开始在自己孩子们的午餐盒上写上不同的话,传递着自己的爱,她的行为也影响到了朋友们。21. A细节理解题。根据文章第二段What embarrassed me as a kid has become a precious me

    71、mory of my parents.可知当作者小时候看到母亲在餐巾纸上或者午餐包装盒上写给父亲的话时,感到很尴尬,选A。22. C 细节理解题。从文章第三段When they were teenagers, Id copy words of wisdom from great people,可知当孩子长到十几岁的时候作者在给他们留的爱心纸条上写名言,选C。23. B细节理解题。由文章第三段And my husband writes me love notes on recycled paper, because hes all about being green.可知作者的丈夫提倡环保,选B

    72、。24. B主旨大意题。文章主要讲述了作者小时候看到母亲给父亲的午餐盒里放的爱心纸条,后来她也写给自己的孩子,而且也影响到她的朋友这么去做,由此判断B选项可以概括文章中心,选B。 B试题分析:这是一篇科普性读物。选材于医学的某一方面的研究对巧克力中theobromine(可可碱)独特的治疗咳嗽的功效的对比研究,证明theobromine(可可碱)是未来有效的治疗咳嗽的良药。25 D。推理判断题。从第二段的Their study found that theobromine, found in cocoa, was nearly a third more effective in stoppin

    73、g coughs than codeine, which was considered the best cough medicine at present. 可看出theobromine比codeine更有效,判断A项错误。既然它用来止咳,改善人们的生活质量,所以B项错误。在第一段提到了heobromine是从chocolate里提炼出来的,所以C项错误。故正确答案是D项。26 C。细节理解题。A、B、D三项中的物品是用来做实验的物品。在文章第四段最后一句The researchers then measured levels of capsaicin, which is used in r

    74、esearch to cause coughing and as a sign of how well the medicine are stopping coughs. 可知Capsaicin(辣椒素)用来引起咳嗽和作为这些药物如何止咳的依据。27 B。推理判断题。从第四段首句Ten healthy volunteers(志愿者) were given theobromine, codeine or placebo, a pill that contains no medicine, during the experiment. 可知实验中每组人吃一种所给的物品才能看出止咳的效果,故需要三组

    75、志愿者。28 B。归纳主旨题。本文主要介绍chocolate中含有的一种成分Theobromine能有很好的止咳效果,所以该题的正确答案为B C试题分析:本文是一篇向读者推荐Nancy Tillman的两本书的文章。文章主要讲述了作者在书中表现出对于孩子的爱,让孩子们感受到被爱。29. B 考查细节理解。根据文章第一段和最后一段中的Its a keep-forever book and Im so happy to have it in my collection to share with the children I love most.可知,这是作者在向读者推荐Nancy Tillman

    76、的新书Wherever You are: My Love Will Find You, 所以答案选B。30. A考查细节理解。文章第二段中的Phrases encourage children to grow, to try new things, 说的是Wherever You are: My Love Will Find you. 故A项不正确。B项的内容从第二段可知,Tillman的书的核心就是让孩子们感觉到被爱,故B项正确。C项的内容在第三段中的描述中可以找到,故C项也正确。D项的内容在前面的描述和最后一段Ive read On the Night You Were Born doze

    77、ns of times and with every single reading, I am incredibly touched. Wherever You Are: My Love Will Find You creates the same feeling of wonder, peace and happiness in me. Its a keep-forever book and Im so happy to have it in my collection to share with the children I love most.的描述里说明作者拥有这两本书,并且都读过了不

    78、止一遍,故D项正确。答案是A。31. D 考查细节理解。根据文章第二段中的Tillman feels that the most important message for children to receive is simply, “You are loved.” 可知不仅仅是words,最重要的是message,所以A项不正确,以偏盖全。根据文章第一和第二段中的内容可知B不正确,应该是比On the Night You Were Born 晚。根据文章第三段中My favorite drawing has the child walking away along a wide path

    79、that runs between trees covered in mist. 可知C项和原文不符,而D项的叙述在原文的第三段描述中被提及,故选D。D试题分析:文章大意:通过新的研究得出素食主义者的健康与肉食主义者相比要差的结论,并探究了原因所在。32. B 细节理解题 依据文章第三段中的“The only thing that really was different among the four groups was the diet.”可知唯一的区别在于饮食,故选B。33. C 细节理解题 依据文章第四段中“that meat-free diets are healthier”可知它就

    80、是划线部分所指的内容,故选C。34. B 推理判断题。依据文章最后一段“Big meat-eaters were also found to have a “significantly better quality of life in all categories”, the study found. ”可知肉食主义者的生活质量与关系都较好,故选B。35. D 主旨要义题。依据文章的主旨大意可以看出本文谈及的是对素食主义者与肉食主义者看法的探讨,故用D适合。七选五试题分析:文章主要讲的是浪费食物的现象。学生往往会把吃剩下的饭菜倒掉,学校食堂的浪费现象只是冰山一角,我国每年浪费的粮食有大约两千

    81、万吨。做题时注意上下文的联系和段落大意。36. G 根据第二行“what students waste every year could feed over 10 million people”可知,学生们会把吃不完的饭菜倒掉,由此造成的浪费能够养活一千多万人,故选G。37.E 根据“the food wasted by Chinese people is about 50 million tons of grain every year, which could feed 200 million people”可知,中国人浪费掉的粮食能够养活两亿人,说明食堂的浪费现象只是冰山一角,故选E。3

    82、8.B 根据本段首句“Food waste. serves as a mirror that reflects various cultural and social issues”和“Chinese people are well known for being hospitable and generous. Many even feel that they lose face if their guests have eaten all the food.”可知,食物浪费现象反映一个国家的饮食文化和习惯,故选B。39. D根据“There are over 925 million hun

    83、gry people in the world, most of whom live in underdeveloped countries and areas.”可知,本段讲的是处于饥饿中的人们,故选D。40.F根据“Many children die for lack of nutrition each year.And farmers work very hard to grow the crops.”可知,世界其它地方的孩子因饥饿而死,而且农民种粮食很辛苦,因此我们没有理由浪费粮食,每个人都应该想一想该怎样减少食物浪费,故选F。 完形填空41. A。根据下文可知句意为:教员要求我们把我

    84、们过去的任何事情(anything)都列成表,这些事情是我们感到羞愧(ashamed)、后悔或未完成的,然后大声读出。若填something只表示一些事情,与句意不符。42. B。ashamed 意为“羞愧的”,根据后面列举的几项,不应该是“害怕(afraid)骄傲的(proud)相信(sure) ”的事情。43. B。private 意为“私人的、保密的、不让人知道的”。上述事情都属于个人隐私,不宜公开。44. C。brave 意为“勇敢的”,尽管是隐私不宜公开,但在自愿者中也有勇敢的人。45. A。suggested 意为“建议”,句子谓语用的动词原形,是虚拟语气,可先排除expected

    85、;从说话者语气看,不是“命令”,所以可排除ordered和demanded。46. C。这里教员建议要做以下几件事情:to make apologize to people“向人们道谦”,(to) take some actions right any wrong doings“采取措施纠正错误的所作所为”。47. A。本来作者是参加一个交际培训班,而现在教员所要学员做的一切似乎与培养交际能力无关,所以作者很纳闷这是否能提高(improve)他的交际能力。 48. B。make a list 意为“列表、造表”。49. C。none of us kids liked是定语从句,前面省略了关系代

    86、词whom / that(代替Sheriff),选none表示Jimmy(由短文最后可知此人是Jimmy)和他的少年伙伴都不喜欢那位郡长(Sheriff),与下文吻合。50. C。play a trick on sb 意为“捉弄某人”。51. B。sign 意为“记号、标记、符号”,指Jimmy他们写的字。52. D。ever用于否定句表示“在任何时候、从来”,由于Jimmy说了谎话,所以“从来就没人查明事实真相(found out)”。与下文“几乎20年后再提及此事”相呼应。53. A。appear 意为“出现”,指Sheriff Brown的名字被列在表上。54. D。alive 意为“活

    87、着的”,此时Jimmy还不知道Sheriff Brown是否活着,与后面他们接通电话,证实了Sheriff Brown还活着。所以此处不宜用其他形容词。55. B。ring 意为“铃声”,这里指电话被拨通。56. D。由we had a good laugh 可知 Sheriff 和 Jimmy 进行的是热烈的(lively)讨论。所以不宜选其他形容词。57. D。后面的句子说明原因,故选 because 引导原因状语从句:因为你的伙伴都把他们做的错事给忘了。(from )58. A。carry sth around 意为“随身携带”,此句表示:而 Jimmy 却这些(nearly20年)年来

    88、一直把他所做过的错事记在心头。59. C。clear up 意为“消除、解除”,此句意为:在两年里Jimmy鼓励了我消除在我的表上的所有101项(做错了事情)。60. C。 right vt. 意为“纠正”,此句意为:纠正过去的不道德行为还为时不晚。语法填空61. in 62. limited63. which64. to 65. should have copperated66. designer 67. the68. decorated69. to fulfill70. its短文改错第一行since改为until考查固定用法。固定用法:not until 直到 才。结合“I didnt

    89、realize the importance of working in groups since I was chosen monitor of my class in high school. ”句意“直到在高中我被选为我们班的班长我才知道团体工作的重要性。” 可知要把since改为until。第二行 when 改为while 表两者的对比第二行 few改为little考查副词。other students cared few about class activities.其他同学对班级活动关心得很少。修饰动词cared应用副词形式little, few无此用法。第三行 depressin

    90、g改为depressed考查形容词不同形式用法。I was tired out and depressing.小技巧:凡是ed结尾的都是形容人的,表示“人感到”,ing结尾都是形容物的,表示“令人感到”。此处修饰“I我”,我感到沮丧,所以要用depressed。第三行 of改为on/ about考查介词。he gave me some advice of how to cooperate well with other.语义为“他给我一些关于如何和其他同学合作好的建议。” on/ about介词,意为“关于”。第四行 other 改为others考查代词。cooperate well with

    91、 other.由语义可知是作者和班里其他同学合作,other 作形容词意思是“其它的”,作代词讲意思是两者当中“另外一个”,前要加the。此处是指班里其他人,所以要用复数形式others。故other 改为others。第四行begin 改为began考查动词时态。Thus I begin to realize the strengths of my classmates通读文章第一整段可知整段文章都是用的一般过去时态,所以此句也应用一般过去时态,故把begin改为过去式began。第五行 去掉第二个to考查非谓语动词。have everyone to do his part in class

    92、.语义为“让每个人在班上都能贡献一份力量。”have在此是使役动词,让某人干某事应是“have sb do sth ”第六行 strong 改为strongly考查副词。I strong feel that 修饰动词feel应该用副词形式, 第七行 make 改为 made 考查动词时态。 has freed me from trouble and make me work more efficiently. freed和 make由and连接,是两个并列谓语动词,形式应该相同。由has freed可知是现在完成时态,所以make要用过去分词made,二者都由助动词has掌控。故把make 改

    93、为 made。书面表达Dear Mike, I am very glad to receive your e-mail. Now Id like to tell you something that took place in my schoolyesterday. In the afternoon we held a growing-up ceremony for our coming 18-year-old birthday. First we made an oath that we should have a sense of duty for our society as grown

    94、-ups from now on. Then we showed our thanks to our parents who had gone through hardships to bring us up and teachers whohave been educating us patiently. And one of representatives of the parents who attended the ceremony gave a speech to congratulate us on becoming proud citizens of the republic.F

    95、inally, we put on wonderful performances, singing and dancing. We learned a lot from the activity. I decide I will work hard at my lessons to fulfill my dream so that I can be more competent and better shoulder my responsibility for my family as well as my country. I thinkits very important for us. I will remember the day in my life. Yours,Li Ming

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省聊城第一中学2016届高三英语10月第一次阶段性测试试题.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356080.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1