(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 5 First Aid Using Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 浙江专用2022版新教材高中英语 Unit First Aid Using Language练习课件 新人教版选择性必修2 浙江 专用 2022 新教材 高中英语 Language 练习 课件 新人
- 资源描述:
-
1、十五 Unit 5Using Language【语用训练】.单词拼写1.They decided to locate a new school in the _(郊区).2.Scientists now can observe the _(运动)of stars far away.3.The country has also been granted _(会员资格)of the World Trade Organization.4.Besides,_(抓住)every opportunity to practise using the language.5.He dialled the _(电
2、话接线员)and put in a call for Rome.6.We are concerned about the childs _(福利).suburbsmotionmembershipgraboperatorwelfare7.I ran out of the tent immediately.The tent _(倒塌)with Steve inside.8.Some students in the front were _(喊叫),and William looked up to see what was happening.9.The match took nearly thre
3、e hours and was _(打断)at times by rain.10.You will be able to learn from the teacher and practise with your _(同伴的)students.collapsedscreaminginterruptedfellow.单句语法填空1.His grade has been slipping _because of being addicted to playing games.2.The lecture is believed to be meaningful and _(practice).3.S
4、tudents doing homework hate the constant _(interrupt)caused by the noisy music.4.He was sure somebody would find he was missing or hear him _(scream)for help.5.It is a bad habit to delay _(go)to bed late at night.6.It was _(fog)when the accident happened.downpracticalinterruptionscreaminggoingfoggy7
5、.She _(panic)and forgot to call the police for help.8.He said that he _(desperate)needed a job to support his family.9.I worked together with mom to help the old man _his feet.10.Grandpa held Samis hand _(tight)but a huge wave separated them.panickeddesperatelytotightly.完成句子1.The local government ha
6、s _these years.当地政府这些年建造了更多的中学。2.They _.他们让那位受伤的士兵脸朝上躺着。3.It is natural to _if you are too tired.如果你太累了,睡过头是很自然的。4.He was really _due to smoking.因为吸烟,他的身体状况很不好。had more middle schools builtlaid the injured soldier face upsleep inout of shape5._,the kids mother knelt down crying.既绝望又无助,孩子的妈妈哭着跪在地上。De
7、sperate and hopeless【主题阅读】.阅读理解A(2021济南高二检测)First Aid Level 1The course is suitable for anyone who wants to learn CPR,short for cardiopulmonary resuscitation(心肺复苏).It also covers management of bleeding and shock.This course includes assessment and leads to a New Zealand Qualifications Authority(NZQA
8、)unit standard.The most attractive point is that a well-known doctor will teach this course.Price:$100Duration:1 dayFirst Aid Level 2It includes all of the course content from First Aid Level 1,plus an additional half day.Suitable for first aiders,health and safety staff and anyone who needs first-a
9、id knowledge for their professional qualification.A very experienced doctor will teach this course.Price:$150Duration:1.5 daysResuscitation Level 3This training course is for those who require Level 3 resuscitation skills,especially people who have a duty to respond and are probably concerned with t
10、he start of resuscitation.Price:$160Duration:4 hoursResuscitation Level 4This is an important health professional resuscitation training course.It can be used as a Level 4 refresher course.This course is the most suitable for nurses,nurse managers,District Health Board(DHB)resuscitation officers.Pri
11、ce:$200Duration:4 hoursTake a look at the series of first aid courses,so that you can choose the medical learning experience that best matches your needs.【文章大意】本文是一篇应用文。主要介绍了几门急救的相关课程。1.How is First Aid Level 1 different from the other courses?A.Its the most expensive.B.Itll last the longest time.C.
12、Itll be taught by a famous doctor.D.Its meant for health and safety officers.【解析】选C。细节理解题。根据First Aid Level 1介绍中的最后一句The most attractive point is that a well-known doctor will teach this course可知,此课程的特殊之处在于它将由一位著名的医生执教。故选C。2.How much should an applicant pay per hour for Resuscitation Level 3?A.$40.B
13、.$50.C.$100.D.$160.【解析】选A。细节理解题。根据Resuscitation Level 3中的介绍可知,此课程价格是160美元,持续时间是4小时,故每小时需支付40美元。3.What is the main purpose of the text?A.To show doctors responsibilities.B.To advertise the first aid courses.C.To advise medical professionals to assess their living standards.D.To inform medical staff o
14、f the medical levels of the four hospitals.【解析】选B。主旨大意题。根据最后一段Take a look at the series of first aid courses,so that you can choose the medical learning experience that best matches your needs.可知,本文主要号召人们报名参加这些急救课程。故选B。B(2021昆明高二检测)If you see someone collapse(晕倒),perhaps as a result of a heart attac
15、k,what can you do while you wait for an ambulance?Chen Wenqiaochu set a good example when he was 14.He performed CPR(心肺复苏)on a cleaner at his school,saving the mans life in 2013.Chen showed that knowing how to perform CPR can be beneficial.According to medical experts,there is a“golden period”,the f
16、irst four minutes of a heart attack,when CPR is most effective in saving the persons life.On Aug.24,a joint guideline was issued by the Ministry of Education and Red Cross Society of China.It asks all public schools nationwide to provide first-aid courses,including CPR training,as part of health edu
17、cation.CPR is not hard to grasp.All that one needs to learn is how to observe and decide if a person is unconscious,where to press on the patients chest,and how to blow air through the mouth and into the lungs.Unfortunately,less than 1 percent of Chinese adults have mastered the skill of CPR,while m
18、any have never heard of it.A 2019 survey from the Development Research Center(DRC)of the State Council noted that although 64.6 percent of schools have opened health education courses,the teaching results are not satisfactory,according to China Youth Daily.Zhao Shengyu,18,a graduate from a Shandong
19、high school,recalled her first time to be taught CPR in the class.“No model,video or practice was included.I realized the acts I had been taught orally had lots of errors after I was trained another time in a medical school,”she said.Based on her own experience,Zhao said more qualified first-aid cou
20、rses in schools are necessary.Ding Banghan,a doctor from Guangdong Provincial Hospital of Chinese Medicine,is a strong supporter for bringing first-aid knowledge into the classroom.“The first-aid course in schools is key for its popularization,”said Ding.Apart from China,many countries have attached
21、 importance to the popularization of first-aid training,including CPR.【文章大意】本文是一篇说明文,主要讲述了由于人们对心肺复苏以及急救措施的迫切需要以及对其的普及,教育部以及红十字会已于八月份将其纳入中小学教育。4.How did Chen Wenqiaochu save a mans life?A.By calling an ambulance.B.By waiting for an ambulance.C.By asking doctors for help.D.By performing CPR.【解析】选D。细节理
22、解题。根据第一段第三句话“He performed CPR on a cleaner at his school,saving the mans life in 2013.”可知,陈文翘楚通过实施心肺复苏,拯救了他人的性命。故选D。5.What can we infer from Paragraph 2?A.CPR is the most effective way in saving the persons life.B.The first-aid course has already been provided in all public schools.C.Chinese public
23、schools will provide first-aid courses in the near future.D.There is no need to learn how to perform CPR for us ordinary people.【解析】选C。推理判断题。根据第二段第三句话“It asks all public schools nationwide to provide first-aid courses,including CPR training,as part of health education.”可知,教育部和中国红十字会要求中国所有公立学校都开设心肺复苏
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356656.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级上册语文课件-《洗脸》|湘教版 (共19张PPT).ppt
