(浙江专用)2022版高考英语一轮复习 课时作业十五 必修3 Unit 5 Canada—“The True North”课件 新人教版.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 浙江专用2022版高考英语一轮复习 课时作业十五 必修3 Unit Canada“The True North”课件 新人教版 浙江 专用 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 作业 十五 必修
- 资源描述:
-
1、十五 必修3Unit 5Canada“The True North”(限时35分钟).阅读理解AFor your next out-of-this-world vacation,you now have the option of literally going out of this worldbut itll cost you$40 million.Then again,can you really put a price tag on having the time of your life?According to a new report from Popular Mechanics
2、,Russia is looking to build a luxury hotel in outer space.There you will wake up to see a breathtaking blue planetthe earth!The hotel is expected to be stationed on the International Space Station(ISS).While space tourism itself isnt exactly a novel idea,the notion of building a hotel out there hasn
3、t been raised before.Really,other companies are still focused on the transportation part of the puzzleafter all,a trip to space is enough for most folks.According to Popular Mechanics,the hotel will include a luxury orbital suite with big windows,personal hygiene(卫生)facilities,exercise equipment,and
4、 yes,WiFi.Because if you cant share your experience on social media,did it really even happen?Of course,the reasons behind the hotel arent just for fun and games.Apparently,space tourism might be able to help the Russians pay for another module to add to the International Space Station.Russian space
5、 contractor RKK Energia is currently building the first such module,which will give scientists a laboratory and power supply station from which to conduct tests.If any of this is going to happen,however,Russia is going to have to hurry.With the ISS expected to be out of use in 2028,theres little tim
6、e to build the hotel and find wealthy tourists to actually pay for a trip into outer space.So if youve recently come into a fortune and are interested in investing in what could be the time of your life,ISS is calling your name.【文章大意】本文为说明文,主要介绍了未来的太空旅游。1.What do we know about the hotel from the fir
7、st paragraph?A.It is quite affordable.B.It will be built in Russia.C.It will offer an amazing view.D.It costs$40 million to build.【解析】选C。细节理解题。根据第一段中的“There you will.the earth”可知,在这个旅馆你可以看到令人惊叹的蓝色星球地球,这一令人惊叹的景色。2.What does the underlined phrase“the puzzle”in Paragraph 2 refer to?A.An orbital suite.B
8、.Space tourism.C.Space exploration.D.A creative idea.【解析】选B。词义猜测题。根据第二段中的“While space tourism itself isnt exactly a novel idea”及“after all,a trip to space is enough for most folks”可知,puzzle指“太空旅行”,即文中的“space tourism”或“a trip to space”。3.What can be inferred from Paragraph 3?A.Hotel guests wont be ab
9、le to see into space.B.Visitors are required to take exercise each day.C.Space travel is not possible without the Internet.D.Tourists tend to share traveling experiences online.【解析】选D。推理判断题。根据第三段中的“Because if you cant.really even happen”可知,如果你不能在社交媒体上分享你的太空旅行经历,你就像没来过一样,因此可以推断游客会在网上分享旅行经历。4.The hote
10、l will be built to provide Russian scientists with _.A.fun and gamesB.financial supportC.space contractorsD.more time in space【解析】选B。细节理解题。根据第四段中的“Apparently,space tourism.International Space Station”及“which will give.tests”可知,建立旅馆让人们到太空旅行会给科学家提供经济支持。BLike Marty McFlys banana-powered DeLorean(德罗宁时光机
11、),a future generation of flying cars could tip over the idea that all flying is bad for the climate.Firms such as the Rolls Royce,Lilium and Vertical Aerospace have argued that flying cars could be a green mode of transport despite the large amounts of energy they need to get off the ground.One stud
12、y into the environmental impact of such vertical(垂直的)takeoff and landing(VTOL)vehicles suggests their backers could be right at least in some circumstances.Gregory Keoleian at the University of Michigan and colleagues found that VTOLs,if they ever took to the skies,would produce 6 percent less emiss
13、ions than an electric car over a 100-kilometre journey.“The VTOL is particularly energy intensive(集中的)during takeoff and landing.The flight phase,however,is much more efficient,and over long distances,makes fully loaded VTOLs competitive with ground based vehicles,”says Keoleian.Flying cars would al
14、so have the advantage of being able to fly in a straight line,by passing meandering routes.However,dont act immediately.The difference was only very small and there are several big catches.Flying cars dont really exist yet they are only at the prototype(蓝本)stage.The prototypes rely on electric power
15、 and act as a taxi,but another issue is that the study is a bit of an apples-for-oranges comparison.The researchers assume that each electric car carries an average of 1.54 passengers while the passengers and drivers of the flying car are three and one.The reason for this assumption is that the flyi
16、ng car will provide a shared taxi service like UberPool,but in fact electric cars can do the same.In addition,due to the need for energy during takeoff,the emissions from the flight below 35km will be more than those of electric vehicles.Keoleian and his team conclude flying cars could have a minor
17、role in sustainable transport.But even if they do prove to be green,they have a lot of other hurdles to cross first.【文章大意】本文属于说明文,介绍飞行汽车的优势以及自身的问题。5.Why do firms like the Rolls Royce argue for flying cars?A.They are banana-powered.B.They are environmentally-friendly.C.They run faster.D.They need les
18、s energy to take off.【解析】选B。推理判断题。根据第一段第二句可知,像劳斯莱斯这样的公司都认为,飞行汽车可能是一种绿色的交通工具,对环境有好处。6.What does Keoleians study find about the VTOL vehicles?A.They are nearly perfect.B.They are able to fly in a straight line.C.They can win out over long distances.D.They can save 6%energy than electric cars.【解析】选C。细节
19、理解题。根据第二段第四句可知,Keoleian认为在飞行期间,VTOL更高效,在长途运输的时候,满载的VTOL更能够与传统的汽车相抗衡,所以C项正确。7.What does the underlined word“catches”in Paragraph 3 refer to?A.Problems.B.Advantages.C.Differences.D.Efforts.【解析】选A。词义猜测题。根据后文“Flying cars dont really exist yet they are only at the prototype stage.”可知,如今飞行汽车还停留在雏形阶段。由此猜测,
20、catch意思为“缺陷,问题”。8.What is the authors attitude to flying cars?A.Doubtful.B.Supportive.C.Disapproving.D.Neutral.【解析】选D。推理判断题。分析文章可知,作者首先描述飞行汽车的优势,同时也指出,飞行汽车与电动汽车相比没有什么实质性的优点,故可知,作者对飞行汽车的态度是比较客观和中立的,故选D项。.阅读填句Cooking with carePeople are so busy these days that many have no time to cook.1.Actually most
21、 families love home cooking!The food tastes good and warm,and a family meal brings everyone together.Another reason people enjoy home cooking is that it is often a way of showing love.A parent who bakes a bag of chocolate cookies isnt just satisfying a childs sweet tooth.2.The message says,“I care a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356684.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
