2021版高考英语一轮复习 高考题型抢分练(七)阅读理解提能练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 高考题型抢分练七阅读理解提能练含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 题型 抢分练 阅读 理解 提能练 解析 新人
- 资源描述:
-
1、高考题型抢分练(七)阅读理解提能练(限时35分钟). 阅读理解AFour Free Mobile Apps to Help You Learn English FasterHave you realized that you can put your smartphone to really good use for learning English? Here are 4 free mobile apps that will help you do just that. Hello EnglishIt covers all the aspects of language learning,
2、including vocabulary, translation, grammar, spellings, spoken and reading skills. It uses interactive games to teach different English lessons and offers new audiobooks, latest news, and books. However, you should already understand basic English structures and alphabets, for the app cant help you l
3、earn English from scratch(从零开始). DuolingoIf you want to learn English from scratch, then this is the app you are looking for. Duolingo uses interactive games to help you learn English. For beginners, the app focuses on helping you learn verbs, phrases and sentences. LingbeIf you are ready to practic
4、e your spoken skills in the real world, youll need Lingbe. Its a community-based app where people help each other and share their native languages. It connects you with real people on call who are native English speakers. HelloTalkHelloTalk is similar to Lingbe as it connects you with native speaker
5、s to help improve your language skills. However, it adds a few extra functions that might interest you. You can view the information about users to find a match that interests you. Additionally, you can also send text and audio messages, and even do video calls with other people. If you are a beginn
6、er, start from Duolingo and then use Hello English to take full command over the language. For fluent spoken English learners, you can try out Lingbe or HelloTalk. 【文章大意】本文为说明文, 文章主要介绍了四款免费的有利于英语学习的App。1. What should you already understand to use Hello English?A. Good reading and writing skills. B.
7、Basic listening and speaking tips. C. Different English lessons and books. D. English letters and basic structures. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段However, you should already understand basic English structures and alphabets, for the app cant help you learn English from scratch. 可知, 要想使用Hello English需要理解基本的英语结构和
8、英语字母, 所以D正确。2. Which app is the best choice for an English beginner at first?A. Hello English. B. Duolingo. C. Lingbe. D. HelloTalk. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段第一句If you want to learn English from scratch, then this is the app you are looking for. 以及最后一句For beginners, the app focuses on helping you learn ver
9、bs, phrases and sentences. 和最后一段If you are a beginner, start from Duolingo可知如果是从零起学英语应该选Duolingo, 它适合初学者, 所以B正确。3. What can you do on Lingbe?A. Read the latest news. B. Enjoy the interactive games. C. Practice your spoken English. D. Talk with native speakers in the flesh. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段If you a
10、re ready to practice your spoken skills in the real world, youll need Lingbe. 可知在Lingbe上可以练习口语, 所以C正确。BWhen I was 5 years old, I started losing weight. My parents noticed I was pale and always thirsty. They had me tested to see if my blood sugar was high because they thought that might be causing my
11、 symptoms. My blood sugar was five times higher than normal. That can be deadly. My parents rushed me to the hospital. Thats when my whole life changed. The doctors said I had Type 1 Diabetes (糖尿病). That means my body cant make insulin (胰岛素). Theres no cure. My parents had to give me insulin shots e
12、very day and I had to get over my fear of needles quickly. Sometimes I had 10 band-aids on my fingers at once. Now that Im older, I check my own blood sugar and give myself shots. About four years ago, my mom started traveling to rural Guatemala. She goes twice a year to help people in need. I have
13、been a Girl Scout since kindergarten. For a Girl Scout project, I put together a team to go to Guatemala to test people there for diabetes. We went for four days last July. We tested 378 children and 100 adults. We found three adults with a different kind of diabetes, called Type 2. We also found on
14、e little girl with dangerously low blood sugar. She cried when we told her. She had been feeling dizzy and didnt know why. It was like replaying what happened to me when I was little. I talked through a translator, but everyone understood hugs. I gave more hugs than Ive ever given. Having Type 1 dia
15、betes is hard. But I have accepted it readily. It has helped me meet amazing people. It has made me responsible and independent. It has also shown me the power of taking action. Im going back to Guatemala this summer to test more kids. I want to help as many kids as I can. But my greatest wish is fo
16、r a cure. Type 1 diabetes changes your life. If no other child ever has to have it, that would be amazing. 【文章大意】这是一篇记叙文。主要讲述了作者从小患有糖尿病, 在长大后开始致力于帮助和自己有一样病症的孩子的故事。4. Why did the authors parents have her blood sugar tested?A. They found that she was pale. B. They noticed that she was thirsty. C. They
17、 doubted if she was ill. D. They wondered if she was tired. 【解析】选C。细节理解题。由第一段“They had me tested to see if my blood sugar was high because they thought that might be causing my symptoms. ”可知父母让人检查了作者的血糖是否过高, 是因为他们怀疑作者生病了。故选C。5. What do we know about the author?A. Her Type 1 Diabetes was cured. B. Sh
18、e lost heart after the examination. C. She suffered a lot from the disease. D. She refused insulin shots for fear of pain. 【解析】选B。细节理解题。由第三段“That means my body cant make insulin. Theres no cure. ”可知检查后作者得知自己的病无法治愈后很灰心, 故选B。6. Why did the author go to Guatemala?A. Her mother requested her to. B. She
19、hoped to help people there. C. Her Girl Scout leader made a medical team. D. She wanted to start her round-the-world trip. 【解析】选B。细节理解题。由最后一段“I want to help as many kids as I can. ”可知作者想要尽可能帮助更多的孩子。故选B。7. What is the main idea of the passage?A. She lives with Type 1 Diabetes. B. She has wonderful ex
20、periences in Guatemala. C. Unexpected trip makes her more confident. D. She lives amazingly despite the diabetes. 【解析】选D。主旨大意题。由最后一段“It has helped me meet amazing people. It has made me responsible and independent. It has also shown me the power of taking action. ”可知, 虽然从小患病, 但是病症也使得作者成为一个负责任、独立的人,
21、使她更精彩地活着。故D选项符合题意。C世纪金榜导学号Is “plogging” the most 2018 fitness trend yet? They brought us hygge, lagom and fika, but now a new Scandinavian trend is coming, and it couldnt be more 2018. Hailing from Sweden, “plogging” is a fitness craze that sees participants pick up plastic litter while joggingaddin
22、g a virtuous, environmentally driven element to the sport. Plogging appears to have started around 2016, but is now going global, due to increasing awareness and fear over plastic levels in the ocean. The appeal of plogging is its simplicity, and the feeling of getting fit while supporting a good ca
23、use. By adding regular squats and carrying weight to jogging, we can assume the health benefits are increased. Running and good causes have always gone hand in handjust think of all the fundraising marathon runners do. But there couldnt be a more on-trend way of keeping fit than plogging. “Anything
24、thats getting people out in nature and connecting positively with their environment is a good thing, ” says Lizzie Carr, an environmentalist who helped set up Plastic Patrol, a nationwide campaign to rid our inland waterways of plastic pollution. “Theres been a real shift in the public mindset aroun
25、d plastics, helped by things like Blue Planet highlighting how catastrophic the crisis is, ” she says. “We need to keep momentum high and the pressure up, and empower people through initiatives like plogging and Plastic Patrol. ”The Plastic Patrol app allows users to map plastic anywhere in the worl
26、d by collecting discarded items, photographing them and uploading to the app, giving us a better knowledge of what sorts of plastic and which brands are being thrown out. “Id urge all ploggers to get involved, ” adds Carr. As we can see, plogging has become a new fashion in 2018. However, plogging i
27、snt the first fitness trend to combine running with a good cause. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要介绍了一种从斯堪的纳维亚半岛的瑞典兴起的一项新型的环保活动“plogging”的具体内容, 这项活动呼吁人们跑步捡垃圾, 这是一种健身方式也是一种环保的好做法。8. What does the underlined word “discarded” mean?A. Useless. B. Abandoned. C. Exposed. D. Distinct. 【解析】选B。词义猜测题。根据本句“The Plastic Patro
28、l app allows users to map plastic anywhere in the world by collecting discarded items, photographing them and uploading to the app”可知用户可以把人们扔掉的物品收集起来、拍照片并上传到这个APP上。句中的“discarded”意为“抛弃的, 丢弃的”, 故B项正确。9. Carr helped set up Plastic Patrol, a nationwide campaign, in order to _. A. raise public awareness
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357479.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
