2021版高考英语一轮复习课时提能练6Module6TheInternetandTelecommunications外研版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 课时 提能练 Module6TheInternetandTelecommunications 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、课时提能练(六)必修1Module 6The Internet and Telecommunications课时作业A:基础层面.单句语法填空1What I need is a book containing(contain) the ABC of oil painting.2Each day an average of nearly one million copies of all books are sold.3Compared(compare) with his earlier works, the new play is not well received.4Several peop
2、le witnessed the attack, but no one came to her defence (defend)5We should speak English frequently(frequent) in order to improve our spoken English.单句改错1What a pleasant weather! Why not to go out for a walk? 去掉to2The book, designing for young adults, turned out to be popular with the elderly.design
3、ingdesigned3I agree with most of what you said, but I dont agree with anything.anythingeverything4He can come up new ideas which nobody ever considered before.up后加with5The heavy rain made difficult for them to finish the work on time.made后加it.选词成篇Our present Internet life 1.consists_of QQ, WeChat an
4、d the latest episodes(剧集) of your favorite TV dramas, and online games 2.as_well.It is hard to believe that its only been 30 years since British computer scientist Tim BernersLee 3.came_up_with the World Wide Web concept(概念) on March 12, 1989.He first presented a blueprint (蓝图), and later with the h
5、elp of his colleagues and friends, the World Wide Web 4.became_known_as WWW.5From_that_moment_on,_our life was closely connected with the Internet.As a survey showed years ago, up to 87 percent of Americans said they used the Internet frequently.6.Compared_with the most recent data, the number is ri
6、sing instead of 7.going_down.There are a lot of people, especially teenagers 8.concentrating_on the Internet use.It is becoming a little worrying, as it may cause 9.a_series_of problems.In conclusion, it is one of the greatest revolutions in the history of human communication, but we should work out
7、 how to use it properly.根据提示补全句子1人们有了比过去更便捷的医疗服务,因此更长寿了。(access)People have_better_access_to health care than they used to, and theyre living longer as a result.2他努力学习的决心使得他上大学成为可能。(it作形式宾语)His determination to work hard makes_it_possible_for_him_to_go_to_college.3你这么难过,为什么不找你的妈妈谈一下呢?(why not)You ar
8、e so upset.Why_not_have_a_talk_with your mother?4这是家小店,每周平均约有500个顾客。Its a small shop, with_an_average_of about 500 customers a week.5不是他写的每一本书都和这本一样有趣。(部分否定)Not_every_book he wrote is as interesting as this one.课时作业B:能力层面.阅读理解 (2019石家庄市高中毕业班模拟考试一)At 9:30 am.on a Wednesday morning, I received a notif
9、ication(通知) that Id already picked up my phone 30 times that day! “11 left until you go over your goal of 41 pickups,” my screen read.“Put your phone down until 9:52 am.! Enjoy your time living in the moment.”These updates were sent via Moment, an app that tracks the screen time, created by Kevin Ho
10、lesh in 2014 to fight his own device addiction.He was working as an independent app developer, spending hours each day staring at screens.After work, Holesh found that he was looking mindlessly online instead of talking to his wife or taking his dogs for a walk.“I wanted a way of seeing how much tim
11、e I was sinking into my phone,” he said.“So I came up with something that could monitor my screen time.” Holesh found that he was spending 75 minutes on his phone a day.He added a function to the app that informed him whenever his screen time was more than 40 minutes.“My phone would make a sound lik
12、e a bee, and Id go and do something else.It was like something pushing me in the right direction,” he said.Holesh figured that if the system worked for him, it would work for others, and later that year he made Moment a free app.To date, it has been downloaded 8 million times.Besides, Moment also ha
13、s a “coach” function, offering guided programs to help users focus and be more productive,for $7.99 a month.“I am so much happier, I sleep better, I read more, I take better care of myself, and most of all I am present in my daytoday life,” Jack, a user said.Similar comments on Moment reflect a grow
14、ing consciousness around “digital wellness”, the name given to lifestyle practices that encourage healthy device use.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了一种名为“Moment”的手机软件,该软件可以对超时使用手机的人发出提醒,让人们合理使用设备。文章主要介绍了这款软件的发明过程和功能,以及用户对它的评价。1What does the inspiration of Moment come from?AThe creators own experience.BThe sound
15、 made by honey bees.CComplaints from family members.DThe widespread digital addiction.A细节理解题。根据第二段第一句“These updates were sent via Moment, an app that tracks the screen time, created by Kevin Holesh in 2014 to fight his own device addiction”,并结合该段其他内容和第三段可知,该软件的发明源于Kevin Holesh自己的经历,故A项正确。2What does
16、Moment do at the expected screen time?AMonitor the screen and keep a record.BMake a noise to remind the user.CTurn off the phone immediately.DForce the user to take a rest.B细节理解题。根据第三段中的“He added a function to the app that informed him whenever his screen time was more than 40 minutes” “My phone wou
17、ld make a sound like a bee, and Id go and do something else”可知,如果超时使用手机,则这款软件会使手机发出声音来提醒使用者,故B项正确。3What does the author intend to do in Paragraph 4?APersuade readers to buy the app.BProvide readers with some advice.CRecommend a coach to the readers.DIntroduce more information of the app.D写作意图题。根据第四段
18、的内容可知,该软件还具有“教练”功能,提供一些指导方案,让用户注意力集中,更有效率,并结合上文介绍的该软件的超时使用手机的提醒功能可推知,在第四段作者旨在介绍该软件的更多信息,故D项正确。4In which part of a website will you find this text?AFashion and Business.BSports and Entertainment.CHealth and Lifestyle.DArt and Design.C推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了一种名为“Moment”的手机软件,该软件可以对超时使用手机的人发出提醒,让人们合理使用设备,
19、拥有更有益于健康的生活方式。据此可推知,本文最有可能摘自健康和生活方式版块,故C项正确。.阅读七选五(2019河南平顶山阶段性检测)Did someone just send you a message with “HRU” in it? This acronym(首字母缩略词) is actually a question._1_.HRU Stands for “How are you?”Whats confusing about this particular acronym is that the words “are” and “you” arent represented by th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357689.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
