分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2021版高考英语大一轮复习 Unit 5 First aid练习 新人教版必修5.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:357747
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:2.30MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021版高考英语大一轮复习 Unit First aid练习 新人教版必修5 2021 高考 英语 一轮 复习 aid 练习 新人 必修
    资源描述:

    1、Unit 5First aid.阅读When we give our kids holiday gifts,many of us cant wait to hear their appreciative cries of “thank you!” once the wrapping gets ripped off. But heres a tip:Youd be wise not to expect much gratitude from them for what they receive.Gratitude can make us happier, healthier, and even

    2、fitter. But do the kids show their gratitude for the stuff we buy them? All the research Ive done has convinced me that it wont happen. One mom told me that when she asked her 16-year-old son to thank her for buying him a cellphone, he said, “But thats what moms should do.”From a teenagers angle,its

    3、 a parent s responsibility to take care of the family.According to Dunham, Yales assistant professor of psychology,“When teenagers code it that way, a gift is no longer something given freely and voluntarilyits just mom and dad living up to their obligation.”Parents do have the right to demand good

    4、manners and children should thank sincerely whoever gives them something.But kids cant know how blessed they are unless they have a basis for comparison.And they dont learn that by a parent complaining that theyre ungrateful.We need to give our children the gift of a wider world view.Show by example

    5、 that gratitude isnt about stuffwhich ultimately cant make any of us happy anyway.Its about realizing how lucky you are and paying your good fortune forward.You can collect all the charitable appeals and sit down together with the kids to go through them. You set the budget for giving and the kids d

    6、ecide how its distributed. Once the conversation about gratitude gets started, its much easier to continue all year. Also you can set up a family routine at bedtime where kids describe three things that have made them grateful. When kids go off to college, you can text them a picture each week of so

    7、mething that inspires your appreciation.Teaching children to focus on the positive and appreciate the good in their lives is perhaps the greatest gift we can give them.And we can all learn together that the things that really matter arent on sale at a department store.1.How do children respond when

    8、receiving gifts from their parents?A.They show no interest in their parents gifts.B.They cant wait to open their parents gifts.C.They show much gratitude to their parents for the gifts.D.They take their parents gifts for granted.2.To make children grateful for what they have, parents should .A.live

    9、up to their obligationB.ask their children to have good mannersC.teach their children by setting an exampleD.complain their children are ungrateful3.What can we learn from the last two paragraphs?A.No gifts are greater than teaching children to be positive and grateful.B.Children ought to realize ho

    10、w lucky they are to have considerate parents.C.Children are supposed to decide how to distribute their own money.D.It is easy for parents to start the conversation about gratitude.4.Whats the purpose of the author writing this text?A.To explain the reason why children offer no gratitude to their par

    11、ents.B.To give advice to parents on how to help children develop gratitude.C.To encourage parents to do things together with their children.D.To remind parents of their responsibility to educate their children.语篇解读:本文属于议论文。文章告诉我们现代社会中很多孩子对于自己得到的事物没有一颗感恩之心,作者针对这个现象给了我们一些建议,同时告诉我们教给孩子关注生活中积极的事情并感激生活中那

    12、些美好的事物是父母亲给孩子的最好礼物。答案及剖析:1.D细节理解题。根据第二段中的“From a teenagers angle,its a parents responsibility to take care of the family.”可知从青少年的角度出发,照顾家人是父母亲的责任,也就是说,他们把父母亲给他们礼物当成是理所当然的事情。2.C推理判断题。根据第三段中的“Show by example that gratitude isnt about stuffwhich ultimately cant make any of us happy anyway.”以及第四段可知作者建议父

    13、母亲通过给出例子教孩子学会感激。3.A细节理解题。根据最后一段中的“Teaching children to focus on the positive and appreciate the good in their lives is perhaps the greatest gift we can give them.”可知A项正确。4.B主旨大意题。作者在前两段指出现代社会中很多孩子对于自己得到的事物没有一颗感恩之心。文章第三、四段主要对如何培养孩子的感恩之心给我们提出了一些建议。故B项正确。.七选五Shortness of breath has many different cause

    14、s,and the treatment of it is specific for each cause.1. There are,however,some following first aid steps you can use to treat it,at least until the ambulance arrives or youre able to get the victim to a hospital.2. The more energy you spend,the more oxygen you use and the more short of breath you fe

    15、el.Think about a good workout at the gym.Exercise hard enough and you will feel short of breath.The cure?Take a break.Let the victim sit,stand or lie wheres the most comfortable.Therere lots of myths about how some body positions supposedly provide more airflow.Coaches regularly tell players to hold

    16、 their arms above their heads to maximize chest expansion.Nursing staff assume the “tripod position” is the best position.3.Use oxygen.This is a special case used only for folks with chronic lung problems.If the victim has oxygen available,this is what its for.4. The victim may have been told by his

    17、 or her doctor that too much oxygen for too long might cause more problems.Assure the victim that sudden increases in shortness of breath are the instances in which oxygen is needed most.Treat the cause of shortness of breath.5. Asthma patients,for example,often have multiple tools and drugs to fix

    18、sudden shortness of breath.Victims of lung infections may need to see a doctor and heart attack victims may need an ambulance.A.Have the victim rest.B.Take more exercise at the gym.C.The victim should use his or her oxygen as directed by a doctor.D.Therere many causes of shortness of breath and many

    19、 of them are treatable.E.The victim can try to avoid making use of his or her oxygen whenever possible.F.Every person is different, however, so let the victim decide what position feels most comfortable.G.In many cases,the only way to treat shortness of breath is to call 911 or take the victim to a

    20、doctor.答案:1-5GAFCD.完形填空I was on my way to the library to do some studying for history class.Thats when I1 my friend and her family knocking on doors.As I was standing outside one house my friends brother 2 past me and went to the 3 of the house.When the resident(住户) answered,I 4 him say,“Excuse me.H

    21、i! I am raising money for my mom.She needs to have a surgery(外科手术)5 we dont have enough money.Could you please 6 with a donation?”The lady7 him some coins and he said,“Thank you so much!” Then he walked on to the next house.I could see he didnt have 8 and I also saw he had been crying.Instead of goi

    22、ng to the 9 ,I went to the bank,I told them I wanted to 10 all my savings.The lady in the bank said to me,“But,sweetie,I thought you were going to use that money to get into university.”I told her something else 11 so she gave me the money.Then I walked to my friends house.They had only 12 nine hund

    23、red and sixty dollars,which wasnt even a quarter of what they needed.I told my friend to take my money.When she saw it,she 13 immediately it was my university money.The idea of going to university had been a very exciting one for meassuming I got acceptedbut she needed the money 14 I did.Now her mom

    24、 will be going into surgery in the next two days.I hope all goes 15 for her and her family.My love and best wishes go out to them.1.A.saw B.enjoyed C.removed D.widened2.A.ran B.paid C.walked D.knocked3.A.windowB.chair C.way D.door4.A.boughtB.heard C.felt D.moved5.A.but B.and C.or D.for6.A.shareB.hel

    25、p C.fill D.mix7.A.madeB.asked C.gave D.showed8.A.few B.little C.many D.much9.A.libraryB.shop C.house D.office10.A.express B.withdraw C.return D.escape11.A.went upB.took up C.came up D.sent up12.A.earned B.afforded C.offered D.raised13.A.realizedB.defeated C.supplied D.told14.A.rather than B.less tha

    26、nC.more than D.other than15.A.mad B.strange C.badly D.well语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。作者看到朋友及其家人在为他们的妈妈筹钱做手术后,去银行取出本打算用来上大学的钱借给他们,用这笔钱可以挽救他们妈妈的生命。这使作者领悟到:没有什么东西比永恒的仁慈能使我们的生活更美好。答案及剖析:1.Asaw看见,看到;enjoyed喜欢;removed去除; widened放宽,加宽。根据后面的语境可知我在去图书馆的路上,那时,我看到(saw)我的朋友和她的家人敲门,故选A项。2.Cran跑; paid 付款; walked散步,走路;knocke

    27、d敲,击。根据本段第一句“当我站在一所房子外面的时候”可知,我朋友的哥哥走(walked)过我身边,故选C项。3.Dwindow窗户; chair 椅子;way方法,道路;door门。上文说“看见朋友和她一家人在敲门”,及第3小题后的“住户”开门说话,可知是选door,故选D项。4.Bbought购买;heard 听到; felt感觉;moved移动。根据后面的话可知,是听到(heard)所说的话,故选B项。5.A句意:她需要做手术,但我们没有足够的钱。分析句意可知,前后两句是转折关系,故选A项。6.Bshare分享;help帮助;fill 充满,装满;mix混合。根据上文可知,母亲手术资金不

    28、够,所以请求他人的捐款“a donation”,可知是寻求别人的帮助,故选B项。7.Cmade做,制造;asked询问,请求;gave 给;showed展示。根据下文“some coins and he said,Thank you so much!”可知是女士给(gave)了他一些硬币,故选C项。8.D根据上下文可知,“看得出他没有多少(钱)”,钱是不可数的,所以要用much。故选D项。9.Alibrary图书馆;shop商店;house房子;office办公室。根据第一段第一句“I was on my way to the library.”可知,开始是去图书馆的,现在我没有去图书馆(li

    29、brary),我去了银行。故选A。10.Bexpress表达;withdraw撤走,取钱; return返回;escape逃避。根据语境可知,作者把自己的积蓄取(withdraw)出来,故选B项。11.Cwent up增长;took up拿起;came up发生,提到;sent up发射,使向上升。根据语境可知C项符合题意,故选C项。12.Dearned赚得; afforded 负担得起;offered提供; raised提高,提起,筹集。根据上文可知,作者的朋友去筹钱,可知这儿是说只是筹集了(raised)960美元。故选D项。13.Arealized意识到,实现; defeated击败; supplied供应;told告诉。根据作者与银行的女士的对话可知,作者把他上大学的钱取出来了,故本句意思为“当她看到它时,她立刻意识到(realized)那是我上大学的钱。”,故选A。14.Crather than而不是; less than小于,决不;more than不仅仅,超过,比更; other than除了,绝不是。根据语境可知,上大学是我的梦想,但是朋友的妈妈比我更需要这笔钱救命,故选C项。15.Dmad疯狂的,猛烈的;strange奇怪的,陌生的; badly非常,拙劣地; well好地。根据语境可知,作者希望朋友和她的家人一切都好(well),故选D项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版高考英语大一轮复习 Unit 5 First aid练习 新人教版必修5.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357747.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1