2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二十七 Unit 4 Films and film events 牛津译林版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二十七 Unit Films and film events 牛津译林版选修8 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 十七 牛津 译林版 选修
- 资源描述:
-
1、核心素养测评二十七 Unit 4Films and film events (限时35分钟). 阅读理解“Tomorrow is another day”this line has impressed various people at various times. Its now 70 years after it appeared in the film, but it still seems to hold its power especially during an economic downturn. The phrase comes from a film adaptation o
2、f Margaret Mitchells successful 1936 novel Gone with the Wind. Its set in the American South and tells the story of a strong heroine, Scarlett OHara, who struggles to find love during the Civil War and, afterwards, of her strength in surviving the war and its hardships. Love storyIn a moment of desp
3、air, Scarlett finally realizes that her love belongs to Rhett Butler. For many audiences, it is the theme of love and struggle that has kept the movie alive. While the burning of Atlanta might seem irrelevant (不相关的) to todays viewers, the timeless theme of love keeps its ability to touch people. Wit
4、h a promise to her lover still in her mind, Scarlett chooses to stay in the midst of war and take care of Melanie. But her heart is broken when Rhett just walks away, leaving the woman that he once loved with cruel words, “Frankly, dear, I dont give a damn. ”Great epic(史诗)The film shows the love-hat
5、e relationship of these characters, but also American history, the fall of the Confederacy and the following period of Reconstruction in the South. The background made this film a true classic in the epic genre. When the film opened after World War, French viewers loved it, and it reminded them of t
6、heir fight against the Nazis. In 1940 Shanghai, during the War of Resistance Against Japanese Aggression (侵略), people stood in line for hours to watch this film, and saw the same suffering they were having as well as the hope and possibility of building a new homeland from the ruins. Each nationalit
7、y could identify with the story and see it as a victory. In fact, Gone with the Wind never lost its charm and ability to inspire and amaze. Biggest of all timeThe film had five directors, 15-plus screenwriters, and an unexpected $3. 9 million budget. The film brought in $200 million, which makes it
8、the biggest selling film of all times in North America. It also won 10 Academy Awards in 1940. 【文章大意】本文是一篇电影评论。文章向读者介绍了电影飘所反映的时代背景、艺术魅力和社会影响。1. The underlined word “it” in the first paragraph refers to _. A. the novel Gone with the WindB. “tomorrow is another day”C. the movie Gone with the WindD. th
9、e Academy Award【解析】选B。指代判断题。根据前后文中的关键信息“this line”和“in the film”可知, it指代上文提及的“Tomorrow is another day”这句台词。2. The text is written mainly to _. A. celebrate the anniversary of Margaret MitchellB. introduce how the film was directed and filmedC. throw light on (阐述) the charm of the movie Gone with the
10、 WindD. inspire people to struggle the economic downturn【解析】选C。推理判断题。通读全文, 尤其结合倒数第二段最后一句可知, 全文主要阐明电影飘的艺术魅力。3. It can be concluded that Scarlett OHara is _. A. optimistic and luckyB. childish and realisticC. caring and stubbornD. strong-minded and persistent (坚毅的)【解析】选D。推理判断题。根据第二段最后一句及第四段中的“With a p
11、romise to her lover still in her mind, Scarlett chooses to stay in the midst of war and take care of Melanie. ”可知, 电影中的女主人公Scarlett意志坚定且执着。4. The passage mentions Shanghai in order to _. A. prove that the background of the movie touched viewersB. describe how popular the movie was at that timeC. poi
12、nt out that Shanghai was a center of entertainmentD. tell us that Chinese were suffering the War then【解析】选A。推理判断题。文章倒数第二段提到的几个例子正是为了证明倒数第三段最后一句“The background made this film a true classic in the epic genre. ”即该电影所体现的社会背景感动了观众。【知识拓展】长难句分析But her heart is broken when Rhett just walks away, leaving th
13、e woman that he once loved with cruel words, “Frankly, dear, I dont give a damn. ”分析: 本句是主从复合句。主句中含有when引导的时间状语从句, 后面是现在分词作结果状语, 结果状语中是the woman作先行词的定语从句, 关系代词that作love的宾语。翻译: 但当瑞德只留给他曾经爱过的女人残酷的话“坦白地说, 亲爱的, 我一点也不在乎。”就离开时, 她的心都碎了。. 完形填空Having a job is great. It means I can have a place to 1 in. And w
14、ith an above-average job, I can 2 a car and overseas vacations. However, I also understand how 3 it is to have a below-average job, having had many of them before. Its quite awful. Owning a car was out of the questionI could 4 pay for the subway ride. I emailed my 5 to every company with an online c
15、areer page. I even printed my resume (个人简历) and handed it out to hundreds of offices. One summer I got a job at a high-tech company, which I was 6 at. It was no 7 when I was asked to leave that job after only four days. A lot of people today believe the problem of unemployment in my generation is ou
16、r 8. Some criticize (批评) us for being lazy or careless. Some 9 members of my generation of having a sense of “specialness” that has 10 us to believe we can all be astronauts, movie stars or singers if we put our mind to it. Also, a few of them think that we would all be happily 11 if we learned trad
17、es or software engineering. I understand that not everyone can go into space, star in Hollywood movies or fill stadiums with fans, 12. Everyone is good at something, but no one is good at 13. It took me hundreds of rejection emails to 14 that I had to focus on finding a job where I could really be 1
18、5. And now, I finally have that job. Its not the best start, but its not bad for a start either. 【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。“我”想谋得一份高于平均水平的工作, 这样就能实现购买汽车和去海外度假的梦想。但是, 在经过许多次的求职失败后, “我”才意识到“尺有所短, 寸有所长”的道理, 并最终找到了一份自己擅长的工作。1. A. liveB. hideC. stepD. play【解析】选A。根据首句“Having a job is great. ”可知, 拥有一份工作是很棒的事情; 结合该句
19、“It means I can have a place to _in. ”可知, 拥有一份工作意味着有了居住(live)的地方, 故A项正确。2. A. affordB. offerC. buyD. own【解析】选A。根据该句“And with an above-average job, I can _a car and overseas vacations. ”并结合常识可知, 拥有一份高于平均水平的工作, “我”能买得起一辆小汽车并能去海外度假。afford“买得起, 负担得起”。3. A. easyB. specialC. difficultD. impossible【解析】选C。根
20、据第一段最后一句可知, 拥有一份高于平均水平的工作, “我”便能买得起一辆小汽车并能去海外度假; 结合该句中的“However”和“a below-average job”可知, 此句句意与第一段最后一句的句意相反, 即“我”也知道拥有一份低于平均水平的工作, 生活会是多么困难(difficult)。4. A. oftenB. necessarilyC. meanwhileD. barely【解析】选D。根据该句中的“Owning a car was out of the question”可知, 拥有一份低于平均水平的工作时, 拥有一辆小汽车是不可能的; 结合“I could _pay fo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357778.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021届高考语文人教版大一轮总复习课件:课时作业5 选用句式 .ppt
