2021版高考英语(外研版)一轮复习课后达标检测:必修2 5 MODULE 5 NEWSPAPERS AND MAGAZINES WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语外研版一轮复习课后达标检测:必修2 MODULE 5NEWSPAPERS AND MAGAZINES WORD版含解析 2021 高考 英语 外研版 一轮 复习 课后 达标 检测
- 资源描述:
-
1、(建议用时:35分钟).阅读理解A(2020 新疆维吾尔自治区适应性检测)Technology is forever changing the way we get our news. Most people now get a lot of their news on electronic devices, instead of traditional media, such as newspapers, television or radio. An increasing number of people also report turning to social media for in
2、formation.Now, there is a new technology that could greatly change the way we get the news: computercreated news readers. China has launched what it called the worlds first artificial intelligence, or AI news presenters.The news readers, supported by machine learning technology, are based on two rea
3、l life Chinese newsmen. One is able to present news broadcast in English; the other, in Mandarin Chinese. A report said machine learning was used to examine video images and sounds of the two newsmen. Similar technology has been used to create video products known as “deepfake videos”. A deepfake vi
4、deo is a video that looks real, but is electronically changed. Such videos can make people appear to say things they never said.Its said that the AI presenters will be a great improvement to the news team because they “can work 24 hours a day” on its website and on social media. One of the presenter
5、s even promised to “work tirelessly” to keep people informed. Some machine learning experts said the system showed off Chinas latest progress in voice recognition, text to speech technology and data analysis.Others wondered about the effects robots might have on employment and workers. Some people a
6、rgued that only low level jobs requiring heavy labor will be easily replaced by robots. Others praised the technology as a way for companies to make money from lowcost labor machines.Anyway, for its great potential, some businesses have experimented with similar technology for possible use in news o
7、perations.【解题导语】本文主要介绍了人工智能新闻主播的相关内容。1People now get information mainly from _Aelectronic devicesBtraditional mediaCsocial media DAI news presentersA解析:细节理解题。根据第一段第二句中的“Most people now get a lot of their news on electronic devices”可知,人们现在主要从电子设备上获得信息。2The author mentioned “deepfake” in Paragraph 3 b
8、ecause _Ait was also artificialBit was also developed by ChinaCit also used machine learning technologyDit also gained popularity and recognitionC解析:推理判断题。根据第三段第三、四句“A report said machine learning was used.known as deepfake videos”可推知,作者提到deepfake是因为它也用了机器学习技术。3What can we know about AI news present
9、ers?AAI news presenters can only “speak” one language.BNot all the people are in favor of AI news presenters.CAI news presenters will soon replace human news readers.DAI news presenters can reflect the improvement in robot making.B解析:细节理解题。根据第五段的内容,尤其是“Others wondered about the effects robots might
10、have on employment and workers.”可知,并不是所有人都支持人工智能新闻主播。4What will probably be discussed in the following paragraph?AFurther research on the technology.BOther advantages of the technology.CPrinciples the technology is based on.DExamples the technology is applied to.D解析:推理判断题。根据第六段中的“some businesses hav
11、e experimented with similar technology for possible use in news operations”可知,接下来的一段很可能讨论这种技术所应用的例子。B(2020大连一模)Rich as a KingWilliam, who conquered England some 950 years ago, had wealth, power and an army. Yet although William was very rich by the standard of his time, he had nothing like a flush t
12、oilet(抽水马桶), paper towels, or a riding lawn mower(割草机). How did he get_by?History books are filled with wealthy people who were poor compared to me. I have storm windows, Croesus did not. Entire nations trembled before Alexander the Great, but he couldnt buy cat food. Czar Nicholas lacked an electri
13、c saw.Given how much better off I am than so many famous dead people, youd think Id be content. The trouble is that, like most people, I compare my wealth with that of living persons: neighbors, school classmates, and famous TV people. The greed I feel toward my friend Howards new kitchen is not red
14、uced by the fact that no kings ever had a refrigerator with glass doors.There is really no rising or falling standard of living. Over the centuries people simply find different things to feel sad about. Youd think that simply not having disease would put us in a good mood, but no, we want a hot bath
15、 too.Of course, one way to achieve happiness would be to realize that even by todays standards the things I own are pretty nice. My house is smaller than the houses of many investment bankers, but even so it has a lot more rooms that my wife and I can keep clean.Besides, to people looking back at ou
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-358061.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2019-2020学年高中新教材语文人教版必修上册课件:第二单元 课时优案3 “探界者”钟扬 .ppt
