分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型2022届高三英语二轮复习练习:50分阅读限时满分练(三) WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:358333
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:12
  • 大小:34.42KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届高三英语二轮复习练习:50分阅读限时满分练三 WORD版含答案 2022 届高三 英语 二轮 复习 练习 50 阅读 限时 满分 WORD 答案
    资源描述:

    1、50分阅读限时满分练(三)(限时35分钟).阅读理解(共15小题; 每小题2.5分, 满分37.5分)ASan Francisco Fire Engine ToursSan Francisco Winery TourRunning: February 1st through April 30thThis delicious tour goes through the city on its way to Treasure Island where we will stop at the famous Winery SF.Here you can enjoy 4 pours of some of

    2、 the best wine San Francisco has to offer.(Included in ticket price)Departing from the Cannery:Tour times upon requestDuration(时长): 2 hoursPrice: $90Back to the Fifties TourRunning: August 16th through August 31stThis tour transports you back in time to one of San Franciscos most fantastic periods,

    3、the 1950s! Enjoy fun history as we take you through San Francisco for a free taste of ice cream.Departing from the Cannery: 5:00 p.m. and 7:30 p.m.Duration: 2 hoursPrice: $90Spooky Halloween TourRunning: October 10th through October 31stJoin us for a ride through the historical Presidio district.Aut

    4、hentic fire gear(服装) is provided for your warmth as our entertainers take you to some of the most thrilling parts of San Francisco.Departing from the Cannery: 6:30 p.m. and 8:30 p.m.Duration: 1 hour and 30 minutesPrice: Available upon requestHoliday Lights TourRunning: December 6th through December

    5、23rdThis attractive tour takes you to some of San Franciscos most cheerful holiday scenes. Authentic fire gear is provided for your warmth as you get into the holiday spirit.Departing from the Cannery: 7:00 p.m. and 9:00 p.m.Duration: 1 hour and 30 minutesAdvance reservations required.1.Which of the

    6、 tours is available in March?A.San Francisco Winery Tour.B.Back to the Fifties Tour.C.Spooky Halloween Tour.D.Holiday Lights Tour.2.What can tourists do on Back to the Fifties Tour?A.Go to Treasure Island.B.Enjoy the holiday scenes.C.Have free ice cream.D.Visit the Presidio district.3.What are touri

    7、sts required to do to go on Holiday Lights Tour?A.Take some drinks.B.Set off early in the morning.C.Wear warm clothes.D.Make reservations in advance.B(2021陕西高三模拟)It was a dark night. Thick, dark, gray clouds had made sure that there was no starlight or moonlight to greet me as I walked out on my por

    8、ch. Still, I kept the porch light off because I didnt want to be surrounded by bugs and moths(飞蛾) on this sticky summer evening. I stood there for a while letting my eyes adjust to the lack of light. My dog stood beside me waiting patiently for me to start her walk. It was then, though, that I saw t

    9、hem. First one blink of light at the far end of the meadow was followed by another and then another. I smiled. I recognised them at once as my firefly friends, who always showed up at this time of year.I got so much joy watching them first as a child and then as an adult. They never became dull or b

    10、oring and they always filled me with delight. When I was little I used to sit in the grass and watch them slowly fly around blinking on and off. I never caught and put one in a jar as some kids did because I was afraid I might kill it and I never wanted to hurt these messengers(信使) of light. Their t

    11、ime on earth was so brief as it was. I tried to enjoy them each time they were here. It always saddened me when they disappeared in the fall and it always made my heart sing when they reappeared the next summer.I think I enjoy these little fireflies so much because I can see that we are like them in

    12、 a lot of ways. Our time here on earth is brief. Often our light and love are more like blinks rather than a steady shine. Lets share our light and love while we are here then.4.Why did the author turn off his porch light?A.To avoid some insects.B.To adapt to surroundings.C.To search for his dog.D.T

    13、o greet special friends.5.What can we know about fireflies?A.They always frightened the author.B.Most kids caught and killed them.C.The author watched them every night.D.They usually brightened the author.6.What does the author mainly convey through the story?A.Value our short life in the world.B.Pr

    14、otect fireflies as well as possible.C.Devote ourselves as much as possible.D.Share as many inspiring stories as possible.7.What can be the best title for the text?A.A Special Summer NightB.Messengers of LightC.Humans Best FriendsD.Fireflies Shinning ForeverC(2021河北唐山二模)A 293-million-mile journey of

    15、the NASA Perseverance rover(探测器) to Mars ended successfully on February 18, 2021, with a picture-perfect landing inside the Jezero Crater. The car-sized, six-wheeled rover, nicknamed Percy is the US space agencys biggest and most advanced explorer to date. Its primary mission is to search for signs

    16、of ancient microbial(微生物的) life on Mars.Landing on Mars is extremely tricky. The Red Planets gravitational pull causes the approaching spacecraft to go faster to high speeds, while its thin atmospherejust 1 percent of the Earthsdoes little to help slow it down as it approaches the surface.The scient

    17、ists had to reduce Percys 12,000 mph speed to a safe landing speed of less than five mphin just six and a half minutes. The target entry angle also had to be precise 12 degreesany steeper, and the spacecraft would burn up; any flatter, and it would get lost in space. It is no wonder that the final a

    18、pproach is often referred to as the “seven minutes of terror”. Upon attaining a manageable speed, Percy briefly flew over the Martian surface to seek out the perfect landing spot. Its complex map-reading system rapidly scanned the area and matched it with maps in its database to find the best locati

    19、on.The NASA scientists spent the next two months testing Percys scientific instruments. Once ready, the rover would begin to carry out its mission. “Perseverance is the smartest robot ever made but confirming that microbial life once existed carries an unusually large burden of proof,” said Lori Gla

    20、ze, director of NASAs Planetary Science Division.“While well learn a lot with the great instruments we have aboard the rover, it may very well require the far more well-equipped laboratories and delicate instruments back here on Earth to tell us whether our samples carry evidence that Mars once harb

    21、oured life.”8.What is the extraordinary challenge for the rover to land on Mars?A.The speed reduction.B.The atmosphere analysis.C.The location search.D.The time management.9.What is paragraph 3 mainly about?A.Ways to find the precise entry angle.B.Consequences of a wrong entry degree.C.Factors to su

    22、rvive “the seven minutes”.D.Reasons for the necessity of speed reducing.10.What does “it” refer to in paragraph 4?A.The spot.B.The area.C.The system.D.The surface.11.What can be inferred from Lori Glazes words?A.Instruments aboard the rover are not quite reliable.B.Perseverance is able to collect en

    23、ough evidence needed.C.Man still has a long way to go to prove life was on Mars.D.Samples of Mars will be returned soon to our labs on Earth.DI told my friend Graham that I often cycled two miles from my house to the town centre but unfortunately there was a big hill on the route. He replied,“You me

    24、an fortunately.” He explained that I should be glad of the extra exercise that the hill provided. My attitude to the hill has now changed. I used to complain as I approached it but now I tell myself the following. This hill will exercise my heart and lungs. It will help me to lose weight and get fit

    25、. It will mean that I live longer. This hill is my friend. Finally I comfort myself with the thought of all those silly people who pay money to go to a gym and sit on stationary exercise bicycles when I can get the same value for free. I have a smile of satisfaction as I reach the top of the hill. P

    26、roblems are there to be faced and overcome. We cannot achieve anything with an easy life. Helen Keller was the first deaf and blind person to gain a university degree. Her activism and writing proved inspirational. She wrote,“The character cannot be developed with ease. Only through experiences of s

    27、uffering can the soul be strengthened, vision cleared, ambition inspired and success achieved.” One of the main determinants of success in life is our attitude towards adversity. From time to time we all face hardships, problems, accidents and difficulties. Some are of our own making but many confro

    28、nt us through no fault of our own. While we cannot choose adversity, we can choose our attitude towards it. Douglas Bader was 21 when in 1931 he had both legs cut off following a flying accident. He was determined to fly again and went on to become one of the leading flying aviators in the Battle of

    29、 Britain with 22 aerial victories over the Germans. He was an inspiration to others during the war. He said,“Dont listen to anyone who tells you that you cant do this or that. Thats nonsense. Make up your mind, and youll never use crutches or a stick, and then have a go at everything. Go to school,

    30、and join in all the games you can. Go anywhere you want to. But never, never let them persuade you that things are too difficult or impossible.” The biographies of great people are full of examples of how they took steps to overcome the difficulties they faced. The common thread is that they did not

    31、 become depressed. They chose their attitude. They chose to be positive. They took on the challenge. They won. Nevertheless, there is still the problem of how you change your attitude towards adversity. 12.Which of the following is true according to the author of the passage? A.Those who want to ach

    32、ieve success cant expect to live an easy life. B.Climbing hills on bicycles is the best way to take exercise. C.Going to a gym is greatly beneficial to peoples health. D.Peoples attitude towards hardships is the only factor of their success. 13.By quoting what Douglas Bader said, the author intends

    33、to tell us “” . A.Failure is the mother of successB.A bad workman quarrels with his toolsC.Nothing is difficult to the man who will tryD.If you risk nothing, you will have nothing14.Following this passage, the author will further talk about . A.how his friend helped him to change his attitude toward

    34、s the challenge he facedB.why it is important to keep optimistic in the face of troubleC.what steps to take to change your attitude towards the difficulties you faceD.what great people have in common15.Which of the following can be the best title of the passage? A.Different attitudes towards misfort

    35、uneB.Face difficulties with a smileC.Nothing is impossibleD.Life is full of adversity.七选五(共5小题; 每小题2.5分, 满分12.5分)(2021安徽安庆高三二模)How to Make a Classroom Management PlanStudents need to feel comfortable and safe in order to learn effectively. As an educator, you need to manage your classroom in such a

    36、way that you create this sort of environment. A classroom management plan is a strategy you create and carry out. 16 It can help you deal with negative behaviours as well. 17 Many classroom management plans begin with the teachers philosophy of motivation. Basically, it lays out what you believe abo

    37、ut education and how students should learn. You can talk about the environment you want to create and how you plan to create that environment, both physically and emotionally.Set the tone on the first day of class. Start building relationships with your students by being friendly and getting to know

    38、 each other. 18 So they know in advance how you expect them to behave.19 Get your students parents on board by laying out your basic rules. You can also tell them about the systems of rewards and consequences. That way, parents know what to expect throughout the year.Set the example. 20 For instance

    39、, show you are respectful of each students ideas. It will let them know they can trust you.Be consistent. Probably the most important part of any classroom management plan is being consistent with how you carry it out. That means enforcing(执行) rules even when you dont want to, as kids will come to u

    40、nderstand that you mean what you say in the classroom.A.Determine your philosophy.B.Understand each childs motivation.C.Create a formal letter for consequences.D.Write a letter about the plan to send home.E.Share the rules, rewards, and consequences.F.It is important that you follow the classroom ru

    41、les, too.G.It can help you get and maintain control of the classroom.50分阅读限时满分练(三)【语篇导读】 本文是一篇应用文。文章介绍了旧金山的四个旅游活动及路线。1.A解析:细节理解题。根据San Francisco Winery Tour部分中的Running: February 1st through April 30th可知, 旧金山酒庄之旅从2月1日持续到4月30日。故选A项。2.C解析:细节理解题。根据Back to the Fifties Tour部分中的 “Enjoy fun history as we ta

    42、ke you through San Francisco for a free taste of ice cream.” 可知,在Back to the Fifties Tour中, 游客可以免费享用冰激凌。故选C项。3.D解析:细节理解题。根据Holiday Lights Tour部分最后一句 “Advance reservations required.” 可知, Holiday Lights Tour需要提前预订。故选D项。【帮你拓知识】必背单词transport v.运输; 运送scene n.场面;情景reservation n.预订; 预约【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者在黑暗的

    43、夏夜行走, 又遇到了熟悉的萤火虫朋友。它们虽然在世间存在的时间很短暂, 但是给人们带来了宝贵的亮光。4.A解析:细节理解题。根据第一段的 “Still, I kept the porch light off because I didnt want to be surrounded by bugs and moths on this sticky summer evening.” 可知, 作者关掉门厅灯是因为不想受到小虫子和飞蛾的烦扰。故选A项。5.D解析:细节理解题。根据第二段的 “I got so much joy watching them.they always filled me w

    44、ith delight.” 可知, 作者很喜欢观察它们, 它们总是给作者带来欢乐。故选D项。6.C解析:推理判断题。根据最后一段 “I think I enjoy these little fireflies so much because I can see that we are like them in a lot of ways.Lets share our light and love while we are here then.” 可知, 作者写此文的目的是建议我们像萤火虫一样, 要在有限的时间里尽量分享出我们的光和爱。故选C项。7.B解析:标题归纳题。根据第二段的 “Their

    45、 time on earth was so brief as it was. I tried to enjoy them each time they were here.” 可知, 萤火虫虽然在世间存在的时间很短暂, 但是给人们带来了宝贵的亮光。因此B项作为文章标题最合适。【帮你拓知识】重点语块be surrounded by. 被围绕show up 出现【语篇导读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国航天局 “毅力号” 火星探测器成功登陆火星的有关信息。8.A解析:细节理解题。根据第二段的 “The Red Planets gravitational pull causes the ap

    46、proaching spacecraft to go faster to high speeds, while its thin atmospherejust 1 percent of the Earthsdoes little to help slow it down as it approaches the surface.” 可知, 宇宙飞船在火星上着陆时, 减速是一件困难的事情。故选A项。9.C解析:段落大意题。根据第三段的 “The scientists had to reduce Percys 12,000 mph speed to a safe landing speed of

    47、less than five mphin just six and a half minutes. The target entry angle also had to be precise 12 degreesany steeper, and the spacecraft would burn up; any flatter, and it would get lost in space.” 可推知, 本段主要描述影响在 “恐怖七分钟” 中幸存的因素。故选C项。10.B解析:代词指代题。根据it之前的scanned the area及之后的with maps in its database

    48、to find the best location可知, 扫描该区域, 并将其与数据库中的地图进行匹配来找到最佳着陆点。 it指代的是该区域。故选B项。11.C解析:推理判断题。根据最后一段中的but confirming that microbial life once existed carries an unusually large burden of proof以及 “.it may very well require the far more well-equipped laboratories and delicate instruments back here on Earth

    49、 to tell us whether our samples carry evidence that Mars once harboured life.” 可知, 要证明火星上是否曾经孕育过生命需要地球上具有装备精良的实验室和精密仪器, 因此人类在这方面还有很长的路要走。 故选C项。【帮你拓知识】重点语块to date 迄今为止be referred to as. 被看作carry out its mission 执行它的任务【语篇导读】 本文是一篇议论文。作者在上学的路上每天都要经过一座山, 作者为此感到不幸, 但经过和朋友的一番谈话, 渐渐明白了要微笑着面对困难。12.A解析:推理判断题

    50、。根据第三段的第二句 “We cannot achieve anything with an easy life.” 可知, 简单容易的生活不会使我们取得成功。据此可以推断, 想要成功就不要期望过容易的生活。故选A项。13.C解析:写作意图题。根据第五段中的 “Make up your mind, and youll never use crutches or a stick, and then have a go at everything. . . impossible.” 可知, Douglas Bader认为面对困难应当勇敢尝试, 不要听信别人所说的太困难或不可能。据此可以判断, 作者

    51、引用Douglas Bader的话旨在说明对于勇于尝试的人来说, 世界上没有克服不了的困难。故选C项。14.C解析:推理判断题。根据文章最后一句 “Nevertheless, there is still the problem of how you change your attitude towards adversity.” 可知, 如何改变面对困难的态度的问题仍然存在。据此可以判断, 下文将就此问题做进一步的阐述。故选C项。15.B解析:标题归纳题。通读全文可知, 作者通过将骑自行车经过山地视为锻炼的机会以及Helen Keller和Douglas Bader的故事说明, 成功的关键是

    52、面对困难的积极态度。故B项最能概括主题。【帮你拓知识】必背单词approach v.靠近;接近inspirational adj.鼓舞人心的ambition n.志向;抱负determinant n.决定因素;决定条件depressed adj.抑郁的;沮丧的【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要就如何制定课堂管理计划提出了五条实用的建议。16.G解析:根据空格后的 “It can help you deal with negative behaviours as well.” 可知, 此处介绍课堂管理计划的好处。G项的句式与下文一致且语义符合语境。故选G项。17.A解析:空格后一句提到 “M

    53、any classroom management plans begin with the teachers philosophy of motivation.”, 其中的philosophy与A项中的philosophy是词汇复现。故选A项。18.E解析:根据空格后的 “So they know in advance how you expect them to behave.”可知, 设空处应与规则有关。E项 “分享规则、奖励和结果。”符合语境。故选E项。19.D解析:根据空格后的 “Get your students parents on board by laying out your

    54、 basic rules.”可知,下文介绍了通过把你的基本规则列出来, 得到学生家长的支持, 而D项 “Write a letter about the plan to send home.” 中的home 与空格后的parents相呼应; Write a letter about the plan与下文的tell them about the systems of rewards and consequences相呼应。故选D项。20.F解析:该段首句 “Set the example.” 是该段主题句, F项 “你遵守课堂规则也很重要。”承接上文, 而空格后的 “For instance, show you are respectful of each students ideas.” 是对F项内容的具体说明。故选F项。【帮你拓知识】必背单词basically adv.基本上; 大体上emotionally adv.感情上; 情绪上lay out 清晰地描述重点语块be respectful of. 尊重be consistent with.与一致

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届高三英语二轮复习练习:50分阅读限时满分练(三) WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-358333.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1