分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型广东罗定县2017高考英语一轮阅读理解精编及参考答案 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:360598
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:57.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广东罗定县2017高考英语一轮阅读理解精编及参考答案 WORD版含解析 广东 罗定 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 精编 参考答案 WORD 解析
    资源描述:

    1、广东罗定县2017高考英语一轮阅读理解精编及参考答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(原创)“Did you come alone or with your parents? ”When Tsinghua Universitys new 2013 freshmen arrived on campus late last month, the first question they were faced with at the registration desk was the above. According to statistics, we

    2、 know that more than half of the 539 students came alone. Chen Jining, president of Tsinghua University, encouraged them to “start this new adventure by standing on your own two feet”. To help freshmen grow up, some universities have thought of new methods. At Tsinghua, for example, freshmen need to

    3、 register and find their dormitory by themselves. The process requires two to three hours, during which volunteers take parents on a tour of the campus. At Zhejiang University, a banner hanging in the information center says“Parents let go please; let us guide your children. ”“Often parents like to

    4、do things or make decisions for their children. In their eyes, children never grow up, ”said Lu Guodong, dean(系主任)of undergraduate studies at Zhejiang University. “But at university, growing up is the goal for all students. Growing up is the biggest success. In China, students grow up too slowly as

    5、parents are always in charge. Students never think about what path they should take and why, ”he said. Zhang Yanxue, a senior student studying Chinese language and literature at the Communication University of China, is president of the Self-improvement Society. Although most students can finish the

    6、 registration process by themselves, their parents usually prefer accompanying them to the university. “This is the third time Ive welcomed freshmen and I didnt see much change in that regard, ”Zhang said. “The number of students who came alone is the same as in previous years. ”Sometimes, however,

    7、the distance between university and home is so great that many parents are too worried to let their children travel alone. To reassure parents, Renmin University of China introduced a new method. It asks senior students to return to their hometown and accompany freshmen back to the campus. This help

    8、s freshmen get used to living independently. “Students should have an independent character and a dream. Learning how to use that independent character to achieve their dreams and finish tasks assigned by the country is very important, ”said Tsinghua University President Chen. 【文章大意】9月第一周, 各大高校已陆续进入

    9、开学季。近日, 一些提倡新生独立报到的举措引发公众热议。有人认为这是新生学习独立的第一步, 很有教育意义。1. How many universities are mentioned in the passage? A. 4. B. 3. C. 5. D. 6. 【解析】选A。细节理解题。第一段中的Tsinghua University; 第二段中的Zhejiang University; 第三段中的the Communication University of China; 第四段中的Renmin University of China。2. Whats the main idea of t

    10、he passage? A. Tsinghua University has thought of new methods to help freshmen grow up. B. Universities take measures to help freshmen register. C. Universities help freshmen to be independent. D. University students lack independence. 【解析】选C。主旨大意题。A项为原文事实; B项以偏概全; D项只是阐述了一个存在的现象和事实; 整篇文章论述了几所大学在开学之

    11、初采取各种措施帮助新生提高独立自主的能力, 故C项正确。3. What is Zhang Yanxue according to the passage? A. Reporter. B. Headmaster. C. Teacher. D. Student. 【解析】选D。细节理解题。通过第三段第一句话可知。4. What can we learn from the passage? A. University freshmen lack independence. B. Parents do what they can do for their children. C. We should

    12、learn to practice our independence in daily life. D. Teachers pay no attention to students character training. 【解析】选C。推理判断题。A、B两项只是阐述了一个存在的现象和事实; D项在原文中没有涉及; 只有C项与文章主题一致。2016高考训练-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 When I was growing up, I had an old neighbor named Doctor Gibbs. He didnt look l

    13、ike any doctor Id ever known. He never yelled at us for playing in his yard, but was always very kind.When Doctor Gibbs wasnt saving lives, he was planting trees. He had some interesting theories about planting trees. He believed in the principle: No pain, no gain. He hardly watered his new trees, w

    14、hich flew in the face of conventional wisdom. Once I asked why and he told me that watering plants spoiled them because it made them grow weaker. He said you had to make things tough for the trees so that only the strongest could survive. He talked about how watering trees made them develop shallow

    15、roots and how, if they were not watered, trees would grow deep roots in search of water. So, instead of watering his trees every morning, hed beat them with a rolled-up newspaper. I asked him why he did that, and he said it was to get the trees attention.Doctor Gibbs died a couple of years after I l

    16、eft home. Every now and then, I walked by his house and looked at the trees that Id watched him plant some twenty five years ago. They were all tall and strong.I planted a couple of trees myself a few years ago. Two years of attending these trees meant they grew up weak. Whenever a cold wind blew, t

    17、heir branches trembled. Adversity(逆境) seemed to benefit Doctor Gibbs trees in ways comfort and ease never could.Every night before I go to bed, I check on my two sons. I often pray that their lives will be easy. But lately Ive been thinking that its time to change my prayer. I know my children are g

    18、oing to meet with hardship. Theres always a cold wind blowing somewhere. What we need to do is to pray for deep roots, so when the rains fall and the winds blow, we wont be torn apart. 1. With the trees planted, Doctor Gibbs often _.A. kept watering them every morningB. paid little attention to them

    19、C. talked to them to get their attention D. beat them to make them grow deep roots2. What does the author think of the way Doctor Gibbs planted trees? A. strange and harmfulB. interesting and funny C. original and reasonableD. cruel and unacceptable3. Which prayer does the author wish for his sons?

    20、A. Have an easy life, without too much to worry about. B. Meet people like Dr Gibbs in the future. C. Have good luck, encountering less hardship in their life. D. Be able to stand the rain and wind in their lives.4. Which of the following can be the best title of the passage?A. Prayers for my sonsB.

    21、 Doctor Gibbs and his treesC. Growing roots D. Watering trees参考答案1-4 BCDC When women sit together to watch a movie on TV, they usually talk simultaneously(同时地) about a variety of subjects, including children, men, careers and whats happening in their lives. When groups of men and women watch a movie

    22、 together, the men usually end up telling the women to shut up. Men can either talk or watch the screenthey cant do bothand they dont understand that women can. Besides, women consider that the point of all getting together is to have a good time and develop relationshipsnot just to sit there like c

    23、ouch potatoes staring at the screen. During the ad breaks, a man often asks a woman to explain the plot and tell him where the relationship between the characters is going. He is unable, unlike women, to read the subtle body language signals that reveal how the characters are feeling emotionally. Si

    24、nce women originally spent their days with the other women and children in the group, they developed the ability to communicate successfully in order to maintain relationships. For a woman, speech continues to have such a clear purpose:to build relationships and make friends. For men, to talk is to

    25、relate the facts. Men see the telephone as a communication tool for sending facts and information to other people, but a woman sees it as a means of bonding. A woman can spend two weeks on vacation with her girlfriend and, when she returns home, telephone the same girlfriend and talk for another two

    26、 hours. There is no convincing evidence that social conditioning, the fact that girls mothers talked to them more, is the reason why girls talk more than boys. Psychiatrist Dr Michael Lewis, author of Social Behaviour and Language Acquisition, conducted experiments that found mothers talked to, and

    27、looked at, baby girls more often than baby boys. Scientific evidence shows parents respond to the brain bias of their children. Since a girls brain is better organized to send and receive speech, we therefore talk to them more. Consequently, mothers who try to talk to their sons are usually disappoi

    28、nted to receive only short grunts in reply. 1. While watching TV with others, women usually talk a lot because they.A. are afraid of awkward silence with their families and friendsB. can both talk and watch the screen at the same timeC. think they can have a good time and develop relationshipsD. hav

    29、e to explain the plot and body language to their husbands2. After a vacation with her girlfriend, a woman would talk to her again on the phone for hours in order to.A. experience the happy time againB. keep a close tie with herC. recommend her a new scenic spotD. remind her of something forgotten3.

    30、What does the author want to tell us most? A. Womens brains are better organized for language and communication. B. Women love to talk because they are more sociable than men.C. Men do not like talking because they rely more on facts.D. Social conditioning is not the reason why women love talking.4.

    31、 Which of the following would be the best title for the passage? A. Women Are Socially Trained to TalkB. Talking Maintains RelationshipsC. Women Love to TalkD. Men Talk Differently from Women【参考答案】59.1-4 CBAC An increase in students applying to study economics at university is being attributed to (归

    32、因于) the global economic crisis awakening a public thirst for knowledge about how the financial system works. Applications for degree courses beginning this autumn were up by 15% this January, according to UCAS, the Universities and Colleges Admissions Service. A spokesman for the Royal Economic Soci

    33、ety said applications to do economics at A-level were also up. Professor John Beath, the president of the society and a leading lecturer at St Andrews University, said his first-year lectureswhich are open to students from all departmentswere drawing crowds of 400, rather than the usual 250. “There

    34、are a large number of students who are not economics majors, who would like to learn something about it. One of the things I have done this year is to relate my teaching to contemporary events in a way that one hasnt traditionally done,” he added. University applications rose 7% last year, but there

    35、 were rises above average in several subjects. Nursing saw a 15% jump, with peoples renewed interest in careers in the public sector (部门), which are seen as more secure in economic crisis. A recent study showed almost two thirds of parents believed schools should do more to teach pupils about financ

    36、ial matters, and almost half said their children had asked them what was going on, although a minority of parents felt they did not understand it themselves well enough to explain. Zack Hocking, the head of Child Trust Funds, said:“Its possible that one good thing to arise from the downturn will be

    37、a generation thats financially wiser and better equipped to manage their money through times of economic uncertainty.”1. Professor John Beaths lectures are.A. given in a traditional wayB. connected with the present situationC. open to both students and their parentsD. warmly received by economists2.

    38、 Careers in the public sector are more attractive because of their.A. greater stabilityB. higher payC. fewer applications D. better reputation3. In the opinion of most parents, .A. economics should be the focus of school teachingB. more students should be admitted to universitiesC. the teaching of f

    39、inancial matters should be strengthenedD. children should solve financial problems themselves4. According to Hocking, the global economic crisis might make the youngsters.A. wiser in money managementB. have access to better equipmentC. confident about their future careersD. get jobs in Child Trust Funds5. Whats the main idea of the text? A. Universities have received more applications.B. Economics is attracting an increasing number of students.C. College students benefit a lot from economic uncertainty.D. Parents are concerned with childrens subject selection. 【参考答案】60.1-5 BACAB

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广东罗定县2017高考英语一轮阅读理解精编及参考答案 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-360598.html
    相关资源 更多
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt
  • 北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt
  • 全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx
  • 全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx
  • 2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx
  • 2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx
  • 2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx
  • 全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx
  • 2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1