2021届高考英语一轮总复习 Book 5 Unit 3 Life in the future课时跟踪练 新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮总复习 Book Unit Life in the future课时跟踪练 新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 future 课时 跟踪 新人
- 资源描述:
-
1、课时跟踪练23 Unit 3 Life in the future.阅读理解A month ago, I broke a nail.My other nails looked amazing, but now one was a mess.Clearly, there was no point in keeping the others, so I took out the nail scissors to cut them all off.“What are you doing, Mum?” my daughter cried.“Your nails look great! Dont cut
2、 them!”“But theyre ruined,” I said, waving the broken one in her face.“Theyre not ruined,” she said.“You still have nine nails left!”I hesitated, with the scissors still in my hand.My nails certainly werent perfect anymore, and the opposite of “perfect” is “ruined”, right? I mean, this is how I thin
3、k about most things: Its all or nothing.Take my finances for example.I can spend weeks being sensible and buying only essential items, such as food for my family.And then one day, Ill see something expensive that I really like and buy it.Then, I think to myself, “Well, I already spent $100 on that d
4、ress last week, so I may as well spend $50 on this lipstick (口红)” and give up saving entirely.Ive thought about why I act this way, but I dont know what causes this behaviour.I seem to go from “good” to “complete disaster” in a matter of seconds.My brain only sees “perfect” or “disaster”, which is e
5、xtremely unhelpful.We humans are never just good or badwe are far more complex.We have wins and losses and, occasionally, they are hard to tell apart.Some people understand this instinctively (本能地), while others struggle.For most of us, learning not to do the thing were used to requires effort and d
6、iscomfort.However, we should remind ourselves that we sometimes make mistakes, and that this doesnt mean weve failed.We need to accept that things will sometimes go wrong.Indeed, failure is part of life.We all fall occasionally, and we normally get straight back up.And so, with my daughters words ri
7、nging in my ears, I decided to keep my nine nice nails.I feel annoyed every time I look at my hands, but Im determined to live with my choice.Its a perfect exercise in imperfection.Maybe soon, Ill switch off my computer the next time I feel like I might buy something else I dont need, although I may
8、 need my daughter there to guide me again.1Why did the author want to cut off her nails?AShe got all of them ruined.BShe didnt like long nails at all.CShe didnt want to have imperfect nails.DShe wanted to prevent them being broken.2What is the authors problem with her life?AShe is rather crazy about
9、 shopping.BShe looks at life in an extreme way.CShe is too careful with her finances.DShe is unwilling to change her mind.3What does the author think of failure?AIt is just a normal part of life.BIt can help people to be stronger.CIt can completely destroy our life.DIt is something we need to overco
10、me.【语篇解读】你的其中一个手指甲断了,你会把其他九个指甲也都剪掉吗?如果会,那说明你应该也是一个追求完美的人。但是,现实生活中并没有完美的人,所以我们要学会接受生活中的不完美。1解析:细节理解题。根据第一段中的“My other nails looked amazing,but now one was a mess.Clearly,there was no point in keeping the others,so I took out the nail scissors to cut them all off.”可知,作者因一个指甲断掉影响整体美观,从而决定把其余指甲也全部剪掉。故选C
11、项。答案:C2解析:推理判断题。根据倒数第三段内容,尤其是该段中的“I seem to go from good to complete disaster in a matter of seconds.My brain only sees perfect or disaster,which is extremely unhelpful.”可知,作者在生活中通常很节俭,但是遇到自己喜欢的东西却会不吝重金购买。作者的思维模式是要么绝对完美,要么绝对彻底失败。由此推知,作者是用一种极端的方式看待生活的。故选B项。答案:B3解析:细节理解题。根据最后一段中的第一、二句“Indeed, failure
12、is part of life.We all fall occasionally,and we normally get straight back up.”可知,作者认为失败是我们生活中的一部分,我们每个人都会偶尔摔倒,也会爬起来。故选A项。答案:A.完形填空It was a cold and dark winter night.A town, in Wenchuan County, one of the worst 1 areas in the earthquake on May 12, 2018, was extremely quiet except that the sound of
13、2 came out of a small house.This was not an ordinary house 3 a community KTV set up by a young man in late September.Ever since its opening, it has become a place for local people to heal their 4 From sentimental (伤感的) love songs to happy pop songs, singing has become part of the long and hard proce
14、ss of easing people back to a 5 life.The young man still remembers the KTVs early days.The rooms were 6 on the opening day and many people chose to 7 the whole night.In the following four months, the KTV has 8 nearly all the local people and those from nearby 9 shelters.Many couldnt help 10 as they
15、sang their favourite songs.The young man may not have known their names, but he 11 their sorrow and relief.He remembers one young woman who 12 many times with her friends.When she first visited, she sat alone in the corner without saying a word, staying 13 all night.She finally chose a heartbreaking
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361574.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
