2021届高考英语一轮(新课标通用)训练检测:专题三阅读理解 考点十五 广告信息类 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮新课标通用训练检测:专题三阅读理解 考点十五广告信息类 WORD版含解析 2021 高考 英语 一轮 新课 通用 训练 检测 专题 阅读 理解 考点 十五 广告 信息 WORD
- 资源描述:
-
1、专题三阅读理解考点十五广告信息类 A限时8分钟Invisible Dialogues and Invented LanguagesJuly 13, 2020This discussion will examine selftaught artists who use coded or invented languages in their work Artists include Melvin Edward Nelson, and Carlo Keshishian Exploring the relationship between language and visual expression
2、s, it seeks to find out how some unreadable words, letters, and symbols communicate meaning6:30 pm8:00 pm$10 members, students, seniors; $12 nonmembersArt and StorytellingJuly 20, 2020Artist Ernesto Caivano will discuss the connection of drawing and stories in his work, while examining how his explo
3、rations of storytelling relate to his previous worksAnother activity includes conversations with artists and scholars, providing a good opportunity to engage with the central themes and histories found in the artwork6:30 pm7:30 pm$5 members, students, seniors; $8 nonmembersSelfTaught GeniusJuly 27,
4、2020Sponsor Sarah Suzuki will discuss selected drawings and prints on view in the exhibition Highlights from SelfTaught Genius in a guided gallery tourThe program is held together with the exhibition Highlights from SelfTaught Genius at the newly opened SelfTaught Genius Gallery in Long Island City,
5、 Queens6:00 pm7:00 pm$5 members, students, seniors; $8 nonmembersGender, Politics and Textiles (纺织品)August 3, 2020Art historian Julia Bryan Wilson will present an illustrated overview of her publication Fray: Art and Textile Politics Julia will explore the relationship between textiles, gender and w
6、ar A book signing will follow the discussion6:30 pm8:00 pm$8 members, students, seniors; $10 nonmembers1Who will talk about drawing and stories?AErnesto Caivano BSarah SuzukiCMelvin Edward DJulia Bryan Wilson答案:A细节理解题。根据Art_and_Storytelling部分中的“Artist Ernesto Caivano will discuss the connection of d
7、rawing and stories in his work”可知,Ernesto Caivano会在他的作品中讨论绘画和故事的关系 。分析选项可知A项正确。2Which of the activities is available in August, 2020?ASelfTaught GeniusBArt and StorytellingCGender, Politics, and TextilesDInvisible Dialogues and Invented Languages答案:C细节理解题。根据最后一部分Gender, Politics, and Textiles (纺织品)中
8、的August 3, 2020可知C项符合题意。3What is the purpose of the text?ATo advertise some activitiesBTo introduce some artistsCTo publicize some looks DTo sponsor some events答案:A推理判断题。通读全文可知,本文对四项活动作了详细的介绍,目的就是为这些活动做广告。分析选项可知A项符合题意。B限时8分钟Its almost camp season!Summer is wonderful Summer at one of the following aw
9、esome camps? Even more wonderfulTahosa High Adventure BaseLocation: Ward, ColoradoPeople puzzle: Tahosas ropes courses are some of the nations best Use your hands, feet and brains to take up highflying challenges and overcome your fears Fly fishing at 9,000 feet? Yes Fishing licenses or experience n
10、eeded? No, sir!Choose your adventure: Go allinclusive, where the staff prepares meals and runs the program, or take control and plan your perfect week The choice is yoursCamp_RaymondLocation: Parks, ArizonaDont look down: When looking up at the stars, light pollution is your enemy But Camp Raymonds
11、location and elevation (海拔) of 6,700 feet offer perfect conditions for seeing otherwise invisible starsThats cool: Dont forget your camera and a jacket During the day, you could spot bears and deer At night, temperatures can fall sharply Hot cocoa at summer camp? CoolPamlico_Sea_BaseLocation: Blount
12、s Creek, North CarolinaGo coastal: Explore the Carolina coast by boat You choose the route, and Pamlico provides the equipment Keep an eye out for wild horses, lighthouses and boatloads of fishSet sail: Even if you dont know the difference between starboard and starlord, Pamlicos sailing journey wil
13、l make you a firstrate sailor in no time Youll even practice finding your way using the starsBase_CampLocation: St Paul, MinnesotaBig upgrade: What happens when you change a 1907 cavalry drill hall (骑兵训练场) into an adventure destination in the heart of the city? You get Base Camp for overnight lockin
14、s, weekend retreats (隐居处) and summer campInside out: Most of Base Camp is indoors, meaning the activities like climbing walls can be undertaken on winters coldest days4What do we know about Tahosa High Adventure Base?AIt requires fishing licensesBIt offers lessons on flying a planeCIts a camp that i
15、s intended for brave kidsDIt is a camp where you can set your own pace答案:D细节理解题。根据Tahosa_High_Adventure_Base中“Choose your adventure The choice is yours”可知,Tahosa High Adventure Base是一个你可以设定自己节奏的营地。故选D。5What can be learned in Pamlico Sea Base?AHow to tell starboard from starlord BHow to choose campin
16、g equipmentCHow to use the stars for directions DHow to make a boat on your own答案:C细节理解题。根据Pamlico_Sea_Base中“Set sail: Even if you dont know the difference using the stars”可知,在Pamlico Sea Base你能学到如何使用星星来指引方向。故选C。6In which camp can kids climb walls inside on winter days?ABase Camp BCamp RaymondCPamli
17、co Sea Base DTahosa High Adventure Base答案:A细节理解题。根据Base_Camp中的“Inside out: Most of Base Camp is indoors, meaning the activities like climbing walls can be undertaken on winters coldest days”可知,在冬天,孩子们可以在Base Camp营地里爬墙。故选A。C限时10分钟The Iron PeacockBy Mary Stetson ClarkePaperback $1075$932Joanna Sprague
18、s life is upended (使颠倒) when her father died on the voyage that was to take them to a new life in the Massachusetts Bay Colony Poor and alone, 16yearold Joanna must summon (鼓起) uncommon courage to survive as a servant in a strange new worldThe Broken BladeBy William DurbinPaperback $699$618In 1800,1
19、3yearold Pierre La Page never imagined hed be leaving Montreal to paddle 2,400 miles It was something older men, like his father, did But when Pierres father had an accident, Pierre quit school to become a voyager for the North West Company, so his family could survive the winter Its hard for Pierre
20、 as the youngest in the team Pierre was miserable Still he had no choice but to endure the trip to Grand Portage and back StowawayBy Karen HessePaperback $799$618It is known that in the summer of 1768, Captain James Cook sailed from England, beginning a threeyear voyage around the world on a secret
21、mission to discover an unknown continent at the bottom of the globeWhat is less known is that a boy named Nicholas Young was a stowaway (偷乘船者) on that ship Karen Hesse recreates Cooks voyage through the eyes of this remarkable boy, creating a fictional journal filled with fierce hurricanes, warring
22、natives, and disease, as Nicholas discovers new lands, incredible creatures, and lifelong friendsI Am DavidBy Anne HolmPaperback $699$629Davids entire twelveyear life has been spent in a prison camp in Eastern Europe He knows nothing of the outside world But when he is given the chance to escape, he
23、 seizes it With his enemies hot on his heels, David struggles to cope with the difficulty in this strange new world, where his only resources are a compass, a few crusts of bread, his two aching feet, and some advice to seek refuge in Denmark Is that enough to survive?7Who wrote the story about a yo
24、ung girl who had to survive in a strange new world?AAnne Holm BWilliam DurbinCKaren Hesse DMary Stetson Clarke答案:D细节理解题。根据第一本书The Iron Peacock中的“16yearold Joanna strange new world”可知,本书讲述的是一个女孩在一个陌生的新世界艰难生存的故事,其作者是Mary Stetson Clarke。8Which of the following characters had to endure a lot to help sup
25、port the family?AJoanna Sprague BPierre La PageCNicholas Young DDavid答案:B细节理解题。第二本书The Broken Blade的主人公Pierre La Page在父亲出事后,辍学成为一个远航探险者并承担起养家的责任。9What kind of readers will most probably like reading Stowaway?AThose who want to be sailorsBThose who like travelingCThose who study science in collegeDTh
26、ose who are eager for freedom答案:A推理判断题。Stowaway讲述了一个名叫Nicholas Young 的男孩偷乘Cook船长的航海船去发现新大陆的故事,属于航海题材的故事,该书对于想成为水手的人无疑是最具吸引力的。10How much can you save at least if you buy all of the four books mentioned above?A$315 B$475C$525 D$605答案:B细节理解题。用四本书的原价总数减去折后价的总数后得出,可以省下$475。D限时10分钟No one knows for sure wh
27、en advertising first started It is possible that it grew out of the discovery that some people did certain kinds of work better than others did them That led to the concept of specialization, which means that people would specialize, or focus on doing one specific jobLets take a man well call Mr Fie
28、lder for example He did everything connected with farming He planted seeds, tended the fields, and harvested and sold his crops At the same time, he did many other jobs on the farm However, he didnt make the bricks for his house, cut his trees into boards, make the plows (犁), or any of other hundred
29、s of things a farm needs Instead, he got them from people who specialized in doing each of those thingsSuppose there was another man we shall call Mr Plowright Using what he knew about farming and working with iron, Mr Plowright invented a plow that made farming easier Mr Plowright did not really li
30、ke farming himself and wanted to specialize in making really good plows Perhaps, he thought, other farmers will trade what they grow for one of my plowsHow did Mr Plowright let people know what he was doing? Why, he advertised, of course First he opened a shop and then he put up a sign outside the s
31、hop to attract customers That sign may have been no more than a plow carved into a piece of wood and a simple arrow pointing to the shop door It was probably all the information people needed to find Mr Plowright and his really good plowsMany historians believe that the first outdoor signs were used
32、 about five thousand years ago Even before most people could read, they understood such signs Shopkeepers would carve into stone, clay, or wood symbols for the products they had for saleA medium, in advertising talk, is the way you communicate your message You might say that the first medium used in
33、 advertising was signs with symbols The second medium was audio, or sound, although that term is not used exactly in the way we use it today Originally, just the human voice and maybe some kind of simple instrument, such as a bell, were used to get peoples attentionA crier, in the historical sense,
34、is not someone who weeps easily It is someone, probably a man, with a voice loud enough to be heard over the other noises of a city In ancient Egypt, shopkeepers might hire such a person to spread the news about their products Often this earliest form of advertising involved a newly arrived ship loa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361671.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
