2021届高考英语二轮创新练习 考前提分必刷题(十二)(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮创新练习 考前提分必刷题十二含解析 2021 高考 英语 二轮 创新 练习 前提 分必刷题 十二 解析
- 资源描述:
-
1、考前提分必刷题(十二)对应学生用书(单独成册)第234页.单词拼写1You must remember smoking in the library will not be tolerated2Dont knock at the door.It is polite to press the doorbell.3Lacking the motivation to study English and interest,you cant learn English well.4His mother approves of teenagers going abroad to study,thinkin
2、g it beneficial to their study.5Im to make an appointment with you.I want to invite you to see a film tomorrow night.6We can use goods made of recycled(可回收利用的)materials to save natural resources.7An optimistic(乐观的)person can always find the good aspects of things.8A man full of curiosity is always e
3、ager(渴望)for knowledge.9He wants to recommend John as your assistant(助手)10I feel guilty(内疚的)to have kept you waiting so long.单句改错(请按照高考要求在原句上修改)1I dont think Bob is equal to be a manager,for he has little knowledge about management.答案:I dont think Bob is equal to a manager,for he has little knowledge
4、 about management.2The government has an interest in bringing in a lot of new equipments.答案:The government has an interest in bringing in a lot of new .3The professor referred to his experience in several foreign countries when he gave us a talk.答案:The professor referred to his in several foreign co
5、untries when he gave us a talk.4Facing with so much trouble,he didnt know what to do.答案: 或 so much trouble,he didnt know what to do.5This dress fits for her in size but not the color.答案:This dress fits her in size but not the color.熟词生义(根据语境写出加黑词的词性及词义)1hand(熟义:n.手)Its really heavycan you give me a
6、hand?n.帮助2hang(熟义:v.悬挂)He was hanged for murder.v.绞死,上吊3head(熟义:n.头)The ship was heading for Shanghai.v.动身去4hit(熟义:v.击中,打击)The video We Are Fighters became a massive hit at the beginning of 2020.n.成功;红极一时的人或事5ill(熟义:adj.生病的)Its no good speaking ill of others.n.坏话.重点句式1假如给予更多的关心和照顾,这个孩子就不会变得如此自私和淘气。(
7、分词短语作状语)Given_more_attention_and_caring,the child wouldnt have become so selfish and naughty.2感到不满意,他决定找到一个解决问题的更好的方法。(形容词化的分词作原因状语)Not_satisfied,he decided to find a better way to solve the problem.3我接到了一个我最喜爱的足球明星的电话,在我生命中我从来没有这么高兴过。(部分倒装)I got a phone of my favorite football star.Never_in_all_my_
8、life_had_I_felt _so_happy对应学生用书(单独成册)第235页.阅读理解(2020郑州质量预测)If there was a subject at school that made me anxious,it was science. Maybe thats because in my tenth grade,I couldnt understand my physics teachers instructions,causing me to accidentally set fire to the classroom.So,when my husband and I d
9、ecided to homeschool our daughters,we made a deal: he would teach science,while I would handle everything else.But thats not how things have been going these past few weeks,since my husband has been too busy to teach the girls.Recently,while out on my morning hike before starting lessons,I noticed t
10、hat the sky was a beautiful,blue,and the air was filled with the sweet smell of flowers.Thats why I decided that the days lessons would be taught outside,although I remembered that my daughters hadnt had any science classes from my husband for a while.I returned to the house to get the girls ready.W
11、e headed up into the forest,settling ourselves by a pond that rarely has any visitors.My daughter Saoirse started to pick up pondweed and catch frogs,while my other daughter Ula looked at me,waiting to be instructed.I handed her a drawing board and colored pencils.“We wait,” I told her,“and see if s
12、omething comes along.In the meantime,just draw whats around you.”We worked for more than an hour,hardly speaking.A bird flew across the water,and then settled in front of a fallen tree.I quickly told Ula,worrying that shed not seen the creature.But she had,and she started drawing itAn hour later,she
13、 finished her picture and I stared down at it.She drew the bird on her paper with amazing accuracy.But there was one other interesting fact about this drawing: she also drew me,sitting beside her.I realized,as I stared at this childs drawing of us watching a bird,how Id lived for 40 years,received 1
14、0 years of higher education,and never understood the foundation of science before this moment.The foundation of science is a sense of wonder;it isnt about accurately reciting words from a textbook.It is first and foremost about stepping outside our busy lives and marveling(惊叹)at the world around us.
15、语篇类型记叙文主题语境人与自我个人经历有关自然科学学习的新认识语篇解读上学的时候,作者总是对自然科学感到担心,然而成年后和女儿们一起到户外学习的经历使作者认识到:学习自然科学的基础是对外界的好奇心。1How did the author feel about science when in school?AShe was nervous about it.BShe was fond of it.CShe was confused about it.DShe was eager for it.解析:细节理解题。根据第一段,尤其是第一句“If there was a subject at scho
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
人教一下数学第2单元练习三课件.pptx
