分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2021全国统考英语外研版一轮课后提能练:必修④ MODULE 5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:363429
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:64KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021全国统考英语外研版一轮课后提能练:必修MODULE 5A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析 2021 全国 统考 英语 外研版 一轮 课后 提能练
    资源描述:

    1、课后提能练(二十三)必修Module 5A Trip Along the Three Gorges.阅读理解A20届石家庄市重点高中高三毕业班摸底考试If you want to know the world, you must know famous global media. Here are four wellknown ones recommended to help you learn about world affairs without leaving home. The Sun (http:/www. thesun. co. uk)The Sun is a popular ne

    2、wspaper owned by News Corporation founded by Keith Rupert Murdoch. It is filled with the jokes about heads of state and major events both inside and outside Britain such as mayors trousers not being tied properly, politicians sleeping during conferences and so on. Its lively and popular style just m

    3、eets the taste of the lower classes. Now its annual circulation(发行量) has reached 23,100,000 copies.Daily Mail (http:/www. dailymail. co. uk)Daily Mail, compared to The Sun, is a little more serious. Reading the Daily Mail can not only understand major political and economic events, but also read som

    4、e relaxing and helpful contents. Wellknown for female favorite topics, it is extremely popular with middleclass housewives. Now its annual circulation has come to 20,930,000 copies.The Onion (http:/www. theonion. com)The Onion is the most popular satirical (讽刺的) magazine in the United States with a

    5、circulation of 6,900,000 copies a year, covering domestic, foreign and local news and including entertaining newspapers and websites. Most onion readers are between 18 and 44 years old.The New Yorker (https:/www. newyorker. com)The New Yorker is a comprehensive magazine of America. It focuses on non

    6、fiction, including reports and comments on politics, international affairs, popular culture, art, science, technology and business. It also publishes literary works, but mainly short stories and poems, as well as humorous sketches(小品) and its unique style of the New Yorker cartoons. Its annual circu

    7、lation adds up to 10,209,000 copies.1Which medium has the largest annual circulation?AThe Sun BDaily MailCThe New Yorker DThe Onion2According to the text, who may be the most loyal readers of Daily Mail?AYoung people. BMiddleclass women.CLower classes. DPoliticians.3Which topic is least likely to be

    8、 published in The New Yorker?AA poem. BA short story.CA humorous sketch. DA novel.B2020广州综合检测一When Lina was awoken by the sound of thunder, she was alone on the island. The air was cool and bullfrogs croaked(呱呱叫). It was that brief moment when the summer sun had set but the stars hadnt yet appeared.

    9、 Lina rubbed her eyes and looked around.“Hello?” she called. “Celia? Marie?”There was no response.The moon was rising now, shedding light on the island. They had always called it “Forgotten Island” because only they seemed to remember its existence. It wasnt on any of the maps they could find, and e

    10、ven the forest rangers didnt know about it. Lina loved that the island, hidden in a heavily wooded side stream of the river, was a secret among the three friendsCelia, Marie, and her.But now Lina was here alone, and it was night. Worse still, it was her own fault.“Come on, Lina, let Marie row the bo

    11、at,” Celia had said. Marie was two years older than Lina, but she was a hopeless rower. Thats why Lina refused and rowed the boat to the island. The argument that followed the refusal took the usual form. Celia took Maries side, as she always did. Lina had exploded and yelled at them to just leave.

    12、So they got back in the boat and left.A bolt of lightning crossed the darkened sky, accompanied by a deafening thunder clap. The storm was here. As the first cold raindrop slid down her neck, Linas mind returned to her current problem. She was stuck here by herself. She just hoped she didnt become a

    13、s forgotten as the island. The thought of it sent a chill(寒意) down her back.Suddenly, Lina spotted something in the water. It was a boat, and inside it were Celia, Marie, and Maries dad, who was steering through the fast flowing water. As the boat approached, they saw Lina waving and the worried exp

    14、ressions on their faces turned to relief.In her excitement Lina jumped into the river. Only once she was in the icy water did she remember how fast the water was moving. Luckily a strong arm reached into the water and pulled her out. She smiled weakly at Maries dad and, without a word, hugged Celia

    15、and Marie. They didnt seem to mind becoming wet.4What can be inferred about the island?AIt is very near the ocean.BIt is a popular place for boating.CIt is surrounded by thick forest.DIt has never been reached by others.5Why did Lina get angry?AMarie would not help row the boat.BShe was left alone o

    16、n the island.CMarie didnt know how to row the boat.DCelia supported Marie in the disagreement.6What caused Lina to feel a chill?AHer shame about the unnecessary argument.BThe first raindrop of the approaching storm.CThe idea that no one would come to save her.DThe drop in temperature as the sun went

    17、 down.7Who pulled Lina out of the water?AMaries father. BLina herself.CMarie. DCelia.C昆明市2019届高考模拟考试Finding fish is going to get harder as climate change continues to heat the worlds oceans. A new study finds that warming seas over the past 80 years have reduced the sustainable catch of 124 species

    18、of fish and shellfish. A sustainable catch refers to the amount that can be harvested without doing longterm damage to the health of populations of some species.Overfishing has made that decline worse, researchers say. Overfishing refers to catching so many fish that the size of the population falls

    19、. In some parts of the world, such as the heavily fished Sea of Japan, the decrease is as high as 35 percent. Thats a loss of more than one in every three fish.Researchers examined changes in 235 populations of fish and shellfish between 1930 and 2010. Those fish populations spread far apart across

    20、38 ocean regions. Temperature changes vary from one ocean site to another. But on average over that time, Earths seasurface temperatures have risen by about half a degree Celsius.On average, that warming has caused the sustainable catch to drop by 4.1 percent, the study found. About 8 percent of the

    21、 fish and shellfish populations the team studied saw losses as a result of the ocean warming. However, about 4 percent of some populations increased. Thats because certain species have thrived in warmer waters. One example is a kind of black sea fish. It lives along the northeastern US. coast. As wa

    22、rming continues, these fish will reproduce faster until they reach their limit.About 3.2 billion people worldwide rely on seafood as a source of food. That means its urgent for commercial fishing fleets and regulators to consider how climate change is affecting the health of all of those fish in the

    23、 sea.8What does the new study discover?AOverfishing is to blame for fish health.BWarming seas cause fewer fish and shellfish.CSeafood matters to peoples health worldwide.DThe living regions of fish and shellfish are different.9What does the underlined word “thrived” in paragraph 4 probably mean?ASur

    24、vived narrowly. BDisappeared soon.CDecreased sharply. DDeveloped quickly.10What do we know about species of fish and shellfish?AAbout 8 percent of them suffered from a great loss.BAbout 35 percent of them survived in the Sea of Japan.CAbout 3.2 billion species have been saved up to now.DAbout 80 spe

    25、cies have died out because of warming seas.11From which is the text probably taken?AA cooking guide. BA science magazine.CA news review. DA health brochure.阅读七选五2019山西六校第二次阶段性测试Schools consume a large amount of energy, which has a bad effect on the environment. _1_, there are lots of ways that you c

    26、an help your school save energy. Look for simple changes your school can make and band together with others to make an even bigger effect._2_. Even something as simple as turning off the lights when you leave a room can help to save energy. Turn off the lights in classrooms that are not being used a

    27、nd in other areas, such as empty bathrooms and unoccupied multipurpose rooms.Use natural light when the sun is bright. It may not always be necessary for you to have the lights on in your classroom. There may be times of day when the sun is especially bright and enough for what you are doing in your

    28、 classroom. _3_.Set up a recycling station at your school. Recycling is a great way to save energy because it reduces the need to produce new materials. _4_, then ask your school principal if you can set one up.Get others involved. _5_. Either as an individual or as a team, you can create and put up

    29、 signs around your school. Try using signs that remind people of things they can do to save energy and also some signs that raise awareness of saving energy.APost signs about conserving energyBWhether you are a teacher or a studentCIf your school does not have oneDTurn off your computer when its not

    30、 usedEShut down the lights when rooms are not in useFOther times of day you might only need half of the lightsGIf your schools garbage company offers recycling services课后提能练(二十三).阅读理解【语篇解读】本文介绍了四个世界知名媒体,即太阳报每日邮报洋葱和纽约客,包括这些媒体的内容、特点、阅读对象以及发行量等。【词汇积累】wellknown adj. 众所周知的conference n. 会议,研讨会domestic adj

    31、. 国内的comprehensive adj. 全面的1A考查细节理解。根据题干中的关键词“the largest circulation”定位至每个媒体介绍的发行量处;由第二段中的“23,100,000 copies”,第三段中的“20,930,000 copies”,第四段中的“6,900,000 copies a year”以及第五段中的“10,209,000 copies”可知,太阳报的年发行量最大,故A项正确。2B考查细节理解。根据题干中的关键词“the most loyal readers of Daily Mail”定位到第三段倒数第二句“Wellknown for female

    32、 favorite topics, it is extremely popular with middleclass housewives”,由该句可知,中产阶级的妇女是每日邮报最忠实的读者,故B项正确。3D考查细节理解。根据尾段倒数第二句“It also publishes literary works, but mainly short stories and poems, as well as humorous sketches(小品)”可知,纽约客还出版文学作品,但主要是短篇故事和诗歌,以及幽默小品等,据此可知,小说最没有可能在纽约客出版,故选D。【语篇解读】Lina因为划船的事情与朋

    33、友Marie和Celia争吵了起来,结果自己被留在了孤岛上,此时天色已晚,电闪雷鸣,她开始担心起来。最后,Marie和Celia以及Marie的父亲来接Lina了,她们之间的矛盾也得到了缓解。【难句分析】Only once she was in the icy water did she remember how fast the water was moving.分析:“only状语(从句)”位于句首时,主句用部分倒装;once在句子中引导时间状语从句。译文:只有当她在冰冷的水里的时候,她才想起水流动得有多快。4C考查推理判断。根据第四段第四句中的“hidden in a heavily w

    34、ooded side stream of the river”可推知,这个岛是被茂密的森林围绕着的,故选C。5D考查细节理解。根据第六段第五、六句“Celia took Maries side, as she always did. Lina had exploded and yelled at them to just leave”可知,因为Celia支持Marie,所以Lina非常生气。故选D。干扰项分析:根据第六段的内容可知,是Lina不让Marie划船,并且将Marie和Celia赶走了,而不是她的朋友们舍弃了她,故A、B两项错误;根据第六段前三句可知,Lina认为Marie是个糟糕的

    35、划船者,并不是Marie不会划船,故C项错误。6C考查细节理解。根据第七段最后两句“She just hoped she didnt become as forgotten as the island. The thought of it sent a chill(寒意) down her back”可知,她一想到自己会被别人遗忘,她就感到后背发冷。故选C。7A考查推理判断。根据尾段中的“Luckily a strong arm reached into the water and pulled her out. She smiled weakly at Maries dad”可推知,当时是M

    36、arie的父亲把Lina从水里拉了出来,故选A。【语篇解读】研究发现,随着气候变化继续让海洋升温,世界上可持续捕获的鱼类和水生有壳动物在不断减少,这在一定程度上影响了渔业的产量。【难句分析】That means its urgent for commercial fishing fleets and regulators to consider how climate change is affecting the health of all of those fish in the sea.(Para.5)分析:句中“its urgent for commercial fishing fle

    37、ets and regulators to consider how climate change is affecting the health of all of those fish in the sea”为省略了that的宾语从句,作动词means的宾语;其中“how climate change is affecting the health of all of those fish in the sea”为how引导的宾语从句,作consider的宾语。译文:这意味着,商业捕鱼船队和监管机构迫切需要考虑气候变化如何影响海洋中所有鱼类的健康。8B考查细节理解。根据第一段第二句“A n

    38、ew study finds that warming seas over the past 80 years have reduced the sustainable catch of 124 species of fish and shellfish”可知,新的研究发现,海水升温导致鱼类和水生有壳动物减少。故选B。9D考查词义猜测。根据画线词下文“one example. As warming continues, these fish will reproduce faster until they reach their limit”可知,随着升温继续,这些鱼将快速繁殖直到它们的极限,

    39、据此可推知,画线词的含义与“reproduce faster”相近,故选D。10A考查细节理解。根据第四段第二句“About 8 percent of the fish and shellfish populations the team studied saw losses as a result of the ocean warming”可知,大约8%的鱼类和水生有壳动物数量上遭受了重大损失。故选A。干扰项分析:据第二段第三句“In some parts.the decrease is as high as 35 percent”可知,B项表述错误;根据第五段第一句“About 3.2 b

    40、illion people worldwide rely on seafood as a source of food”可知,C项表述错误;文章没有提到D项所表述的内容。11B考查推测判断。通读全文可知,一项最新研究显示,随着海洋变暖,鱼类和水生有壳动物的数量正在减少。这在一定程度上影响了渔业的产量和这些生物的健康。由此可推知,本文属于科学类文章。故选B。.阅读七选五【语篇解读】本文是说明文,从四个方面阐述学生在校园中如何节约能源、保护环境。1B根据句子的结构判断,本句是一个从句,七个选项中只有B、C和G三个选项符合要求。根据语境可知,此处表示“不管你是老师还是学生,总有许多可以帮助你们学校节

    41、约能源的方法”。故答案为B。2E本段主要讲述在离开教室等地方的时候关灯以便节约能源。本段中的一些提示词,如“turning off the lights”“Turn off the lights”等也暗示了本题的答案。技巧点拨:七选五侧重考查文章的语篇结构和逻辑关系,通过相应段落中一些复现的提示词确定答案是做题时一个常用而有效的方法。3F本段主要讲述当教室内光线充足时使用自然光。空前句子中的“times of day”与F项中的“Other times of day”形成对应关系。4C本段谈论在学校内设置回收站回收可循环使用的材料。C选项中的one指代主题句中的“a recycling station”。5A根据下文的“put up signs”“using signs”“some signs”提示词可以判断答案为A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021全国统考英语外研版一轮课后提能练:必修④ MODULE 5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-363429.html
    相关资源 更多
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt
  • 北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt
  • 全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx
  • 全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx
  • 2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx
  • 2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx
  • 2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx
  • 全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx
  • 2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1