2021届新高考英语一轮复习外研版课时作业:第一编 必修1 MODULE4 A SOCIAL SURVEY—MY NEIGH-BOURHOOD WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届新高考英语一轮复习外研版课时作业:第一编 必修1 MODULE4 SOCIAL SURVEYMY NEIGHBOURHOOD WORD
- 资源描述:
-
1、课时作业.阅读What does it take to be a good neighbour? Over the years I have had all kinds of neighbours, ones that were enjoyable and others that were to be avoided at all costs.One of the most important things in being a good neighbour is to respect a persons privacy. When someone new moves into the nei
2、ghbourhood, it is a good idea to watch them to see how friendly you should be. If you go rushing over as soon as they move in, they may think you are going to be one of those neighbours that come over at all times of the day, not respecting their privacy.It is a good idea always to be friendly to ev
3、eryone in the neighbourhood. This can not only put you on good terms with them, but will also be a form of protection for your family and home. If you wave as they drive by or offer a friendly hello while they are out in their yard, this shows that you respect them. If you are friendly to them, they
4、 are much more likely to watch out for any wrong doings going on around your home while you are out and let you know if anything happens.Another way of being a good neighbour is to be helpful in times of need. If you see that they are in need of a helping hand doing something or in times of a disast
5、er, it is good to offer your help. Even though you have never really talked to the people down the street, they are willing to take the time to help out a neighbour in need.In conclusion, if you respect peoples privacy, treat them kindly and be helpful when you see they are in need, you will be a gr
6、eat neighbour and anyone would be happy to have you next door!篇章导读:本文是一篇说明文。全文主要讲述了如何成为一位受邻里欢迎的好邻居,作者认为,尊重他人隐私、乐于助人,以及真诚友好是极其重要的。1If you are getting along well with your neighbours, you can .Ahave your own privacyBoften visit their yardCmake close friends with themDkeep your family members safe答案:D细
7、节理解题。根据第三段第二句“This can not only put you on good terms with them, but will also be a form of protection for your family and home.”可知,邻里关系融洽可以保护你的家和家人的安全。2Whats the main idea of the fourth paragraph?ANeighbours should help each other.BEverybody probably gets into trouble.CNeighbours should respect eac
8、h other.DA friend in need is a friend indeed.答案:A段落大意题。本段的前一部分讲到你要乐于帮助邻居,后一部分讲到邻居也会乐于帮助你,由此可知本段的大意是:邻里之间应该互相帮助。3In the opinion of the author, neighbours should always be .Ahelpful, strong and kindBhonest, active and friendlyCrespectful, friendly and helpfulDpolite, honest and kind答案:C细节理解题。文章最后一段第一句
9、是对第二、三和四段的总结和概括,也是作者的中心观点。故选C项。4The author develops the topic of this passage based on his .Apractical experiencesBscientific experimentsCcareful researchDwide knowledge答案:A推理判断题。根据第一段中的“Over the years I have had all kinds of neighbours, ones that were enjoyable and others that were to be avoided at
10、 all costs.”,再结合全文的内容可以推断出,作者是根据自己的经历展开本文的话题的。【词汇积累】enjoyable adj. 令人愉快的privacy n. 隐私disaster n. 灾难in conclusion 总之【难句分析】原文:If you go rushing over as soon as they move in, they may think you are going to be one of those neighbours that come over at all times of the day, not respecting their privacy.
11、 如果他们一搬过来你就冲过去,他们可能会认为你是那些随时都会过来的邻居之一,不尊重他们的隐私。(第二段最后一句)分析:本句为主从复合句。if引导的条件状语从句,主句中that引导定语从句。.完形填空(2019山东省日照市高三模拟改编)Ten years ago I was visiting Costa Rica when I found I was in a bad situation. I only knew basic Spanish, and the only 1 I had was some coins and a return ticket to Guatemala in two w
12、eeks.With the coins, I managed to arrive at Santa Rosa by bus. It was 2 in the middle of the night, but I could see some houses in the distance, so I 3 toward them.I went knocking door to door, explaining my situation. “I can 4 and clean and look after your kids, I can do anything, can you give me a
13、 5 ?” Everybody replied saying “Oh my gosh, but we are so poor. We have no extra food. Maybe you can try the next 6 .”Finally, I arrived at a Chinese restaurant, the owner of which was incredibly 7 . She told me that her son had a(n) 8 experience. At that time, some other people were very kind to hi
14、m, and she remembered how 9 that made her feel. She called the Red Cross to rescue me. With their help, I spent my 10 days in Costa Rica.Ive 11 all over the world. But this was one of the best trips, the best two 12 I ever had in my traveling life.At first, I felt 13 and stupid for not traveling wit
15、h a clear plan. But then I realized that when youre in a position to be able to 14 , it actually makes people feel happier. Being able to receive kindness is a gift for other people as well. And kindness 15 more kindness in small ripples (涟漪)篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者十年前在哥斯达黎加旅行时处境糟糕,有一位中国餐馆的老板帮助了他。作者意识到
16、,能够接受善意也是给别人的一份礼物,而善意会在小小的涟漪中激起更多的善意。1A.possessionBfileCchoiceDfortune答案:A根据下文“some coins and a return ticket to Guatemala in two weeks”可知,作者拥有的唯一财产(possession)是一些硬币和一张两周后去危地马拉的返程票。fortune “财富,命运”。2A.busyBdarkChotDcold答案:B根据下文“in the middle of the night”可知,半夜的时候,天已经黑(dark)了。故B项正确。3A.wanderedBfledCwa
17、lkedDjumped答案:C根据语境,此处指作者走(walk)向那些房子。wander “徘徊,漫步”;flee “逃离”;jump “跳”。4A.cookBfishCswimDfight答案:A根据语境可知,此处指作者说自己会做饭(cook)、打扫卫生和照看孩子。5A.coffeeBbedCtipDjob答案:D作者在问能不能给他一份工作(job)。6A.companyBfactoryCrestaurantDfamily答案:D根据上文“I went knocking door to door”可知,人们建议作者也许可以试试下一个家庭(family)。7A.honestBpoliteCki
18、ndDeasygoing答案:C根据下文“She called the Red Cross to rescue me. With their help”可知,最后,作者来到一家中国餐馆,这家餐馆的老板非常友善(kind)。honest “诚实的”;polite “礼貌的”;easygoing “脾气随和的”。8A.similarBdifferentCrelaxingDpleasant答案:A根据下文“At that time,some other people were very kind to him, and she remembered how 9 that made her feel.
19、”可知,老板告诉作者,她的儿子也有相似的(similar)经历。9A.toughBgratefulCawkwardDwarm答案:B那时,其他一些人对他很好,她记得那使她感到多么感激(grateful)。tough “艰难的”;awkward “尴尬的”。10A.passingBremainingCrewardingDexciting答案:B在他们的帮助下,作者在哥斯达黎加度过了余下的(remaining)几天。11A.surveyedBdrivenCstudiedDtraveled答案:D根据语境可知,作者周游了(travel)世界。12A.daysBweeksCmonthsDyears答案
20、:B根据上文“the only 1 I had was some coins and a return ticket to Guatemala in two weeks”可知,这是作者旅行生涯中最棒的一次旅行,也是作者旅行生涯中最棒的两周(week)。13A.fortunateBoptimisticCguiltyDcurious答案:C根据下文“stupid for not traveling with a clear plan”可知,起初作者为没有一个清晰的旅行计划而感到内疚(guilty)和愚蠢。fortunate “幸运的”;optimistic “乐观的;内疚的”;curious “好
21、奇的”。14A.offerBhelpCreceiveDrepay答案:C根据下文“Being able to receive kindness is a gift for other people as well.”可知,作者意识到,当你处于能够接受(receive)的位置时,它实际上会让人们感到更快乐。offer “提供”;help “帮助”;repay “回报”。15A.provesBreflectsCforcesDinspires答案:D而善意会在小小的涟漪中激起(inspire)更多的善意。prove “证明”;reflect “反映”;force “强迫”。.七选五(2020安徽省六
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-364536.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级语文下册第四单元14蜜蜂教学课件新人教版.ppt
