2021届新高考英语二轮(山东专用)强化练(六) 阅读理解——主旨大意题(二) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届新高考英语二轮山东专用强化练六阅读理解主旨大意题二 WORD版含解析 2021 新高 英语 二轮 山东 专用 强化 阅读 理解 主旨 大意 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、强化练(六)阅读理解主旨大意题(二)A How many times have you complained that there are just not enough hours in the day to do what you need to,or wondered in frustration how the afternoon manages to slip by?Each person has 24 hours in a day to spend.A certain amount of that is for the basicssleeping,eating,bathing a
2、nd dressing.But after those hours are spent,how you use the rest of the time is really up to you.Throughout the day,you make choiceshow long to read Facebook, how many TV shows to watch,or whether to take your child to the park or weed the garden.These little bits of time may seem unimportant.After
3、all,how many people add up the minutes they spend online,or consider the little bits of time they use to talk to their coworkers,or the time spent in hugging a crying child or loving an animal?But these little bits are where the time that seems to get away from you goes.It doesnt disappear.It is use
4、d,but often forgotten.Be aware and consider if you are using your time in a way that makes you happy.For example,a few minutes spent in talking to a child strengthen your relationship,help him or her grow and learn,and make you feel good.How would you feel if those minutes were spent on Facebook,wal
5、king your dog or taking a nap?When life becomes unbalanced,it also becomes unhealthy.If you spend too much of your life on your work,your relationships at home suffer.If you focus all your time and energy on your partner,your friendships may falter. You may love your children deeply,but if all of yo
6、ur time and energy is spent on them,you will have little left for yourself or anyone else.Time is irreplaceable.No one knows how long they will live.Live deliberately.Spend time wisely.Live and love and enjoy what you have to the fullest.Once a minute is gone,you will never again have it back.语篇解读 本
7、文是一篇议论文。为什么你总抱怨时间不够用?时间都去哪儿了?想想被你忽略和不经意用去的那些时间片段,你就会明白了。1The author doesnt consider the time spent in _ as the little bits of time.Aeating mealsBsurfing the InternetCwatching TV showsDplaying with children解析:细节理解题。根据第二段的第二句可知,作者认为用在睡觉、吃饭、沐浴和穿衣上的时间是最基本的,然后第三至六段中列举了许多关于短小的时间片段的例子。答案:A2Whats the author
8、s purpose in writing the text?ATo teach readers about time management at work.BTo tell readers how to save time in their daily life.CTo remind readers to be aware of the little bits of time.DTo encourage readers to spend more time with their families.解析:写作意图题。根据第四至六段可知,作者想通过本文提醒读者要特别注意生活中的微小时间片段。答案:
9、C3What does the underlined word “falter” in Paragraph 7 mean?AImprove.BWeaken.CForm. DContinue.解析:词义猜测题。本段列举了一些例子:如果在工作上花费太多时间,你的家庭关系就会受损;如果你在伴侣身上投入全部的时间和精力,友谊就会削弱;如果你太过关注孩子,你就会忽略自己和他人。故选B。答案:B4What can be a suitable title for the text?AThe Relationship Between Time Management andSuccessBHow to Make
10、 a Balance Between Your Work and LifeCWhat is the Most Important in Life?DMaking the Most of the Hours You Have解析:标题归纳题。文章第一段提出问题:时间都去哪儿了?第二段给出答案,接下来作者通过详细分析告诉读者应充分有效地利用时间。故D项适合作文章标题。答案:DBSomething strange has been happening to me lately: Women in the street have been telling me Im brave.My act of c
11、ourage isnt muchI just stopped coloring my hair.I had brown hair that started going gray when I was 30.So, like a lot of women,I started dyeing(染)it.It was expensive and timeconsuming.And my hair grows fast,so I needed to go back to the hair salon(美发厅)every 5 weeks.Many people seem to enjoy holding
12、onto their youth for as long as possible,giving others the impression that they dont have much wisdom or many accomplishments.But our hair starts to turn gray and suddenly we start spending D|S500 or more a year to cover something our male colleagues dont need to cover.Of course,people should do wha
13、t they want to do with their own bodymy mother is 91 and still has“blonde” hair,and why not?I just wish more of us would feel that it is OK to be ourselves,because going gray has done more for me than saving me time and money.I like my natural hair,just as it is.I like how it has got curly again.It
14、is recovering after years of being damaged by chemicals.I also like that it has given me some needed attitude in a society that makes youth seem so important,while being against maturity.It reminds me that Im not a kid anymore and this isnt a bad thing.Not being a kid anymore means I read the books
15、I want,and not the books I feel I should read.It means not wasting my time at events I dont need to attend when Id rather be with my family and friends.When I see my hair in the mirror,its a reminder that my time is limited,and I should spend it doing what matters.Theres nothing shameful about growi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-364707.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021-2022学年高二语文人教版选修中国文化经典研读教学课件:第六单元 原君(节选) (2) .ppt
