山东省日照市2019-2020学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省日照市2019-2020学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 山东省 日照市 2019 2020 学年 一下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高一期末校际联合考试英语试题 注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡 上,写在本试卷上无效3.考试结束后,将答题卡交回。第一部分听力第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关 小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What did the woman do last night?A.She
2、 attended a party.B.She called her sisters.C.She went to the mans house.2.What was the man doing just now?A.Working in the office.B.Cleaning the snow.C.Shopping.3.What is the womans problem?A.She cant afford a new guitar.B.Her daughter dislikes playing music.C.Her guitar is too big for her daughter.
3、4.How does the man usually get his magazine?A.From a shop. B.On the Internet. C.Through the post.5.Whats wrong with the womans shoes?A.They are too old.B.They get uncomfortable.C.They have a hole in the bottom.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟
4、;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What does the woman suggest the man do?A.Open a window. B.Get some sleep. C.Go for a walk.7.How many people are there in the room now?A.Two. B.Three. C.Four.听第7段材料,回答第8、9题。8.What is the man thinking about?A.Paying his bills.B.Finding something valuable
5、.C.Solving problems with his children.9.Where does the man say the treasure was discovered?A.Near a castle. B.Near a temple. C.Near an old house.听第8段材料,回答第10至12题。10.What are the speakers mainly talking about?A.Politeness. B.Languages. C.Personality.11.How do English people feel about their habits?A.
6、Angry. B.Amused. C.Surprised.12.Where does the man come from?A.China. B.France. C.The UK.听第9段材料,回答第13至16题。13.How does the man look according to the woman?A.Tired. B.Healthy. C.Ill.14.What does the man eat?A.Fruit and vegetables. B.Chicken. C.Fish.15.What will the man do tomorrow?A.Go to a gym. B.Fin
7、d a new job. C.Take part in a run.16.What is the relationship between the speakers?A.Family members. B.Doctor and patient. C.Former co-workers.听第10段材料,回答第17至20题。17.When will the new hospital open?A.In one day. B.In two weeks. C.In six months.18.Whats happening to the big bank?A.Its moving. B.Its get
8、ting fixed. C.Its hiring workers.19.Where is the small bank?A.On Main Street. B.On Forest Road. C.On Second Street.20.What is the new city program about?A.Planting more trees.B.Building a new parkC.Cleaning up the neighborhoods.第二部分阅读理解第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AVacationing in the Ocean
9、 City area? Save time and money with our Ocean City restaurant guide.Higgins Crab HouseLet Higgins Crab House show you what it is all about steamed crabs and traditional Maryland food. With over 4 decades of experience, we offer the best and freshest crabs for our customers. Seven days a week we are
10、 buying soft crabs, fresh crabs and crab meat directly from the men that catch them. Open every day all year round. The Greene TurtleThe Greene Turtle combines the best of a sports bar and a casual restaurant into a different kind of neighborhood gathering place, where friends and family can gather
11、to grab a bite, watch a game, or just enjoy a beer together. Its a sports fans dream with TVs everywhere. Open every day all year round.Mackys Bayside BarMackys is a bar serving great food and drink in a relaxing setting. Our waterfront restaurant and bar is open air, and has a private white sandy b
12、each. Tables and chairs are set to the waters edge. At night Mackys heats up! Beautiful bay views, spectacular sunsets, excellent fare and absolutely the best service make Mackys Bayside Bar the place to meet your friends and make new ones. Open every day all year round.Thrashers French FriesThrashe
13、rs French Fries is an Ocean City, Maryland tradition. A visit to the Ocean City is not complete without stopping for those amazing French fries. There is a reason why there is always a long line down the boardwalk for these fries. They are just amazing! Thrashers fries are fresh cut, and just hit th
14、e spot! Open every day except on Christmas.1. Who would prefer to go to the Greene Turtle?A. Animal lovers.B. Moviegoers.C. Football fans.D. Cave explorers.2. What do we know about Mackys?A. Its French fries are very famous.B. Its tables and chairs are set in water.C. It has a public white sandy bea
15、ch.D. It serves food and drink outdoors.3. Thrashers French Fries is different from the others in that .A. it only offers local crabsB. it is closed on ChristmasC. it is located by the waterD. it provides various foods【答案】1. C 2. D 3. B【解析】本文是说明文。文章介绍了海边城市的四个特色饭店。【1题详解】细节理解题。根据文章第三段“Its a sports fan
16、s dream with TVs everywhere.”可知,电视无处不在,这是体育迷的梦想。故运动迷们喜欢去这里,所以足球迷们更愿意去the Greene Turtle。故选C。【2题详解】细节理解题。根据文章第四段“Our waterfront restaurant and bar is open air,”可知这个饭店是露天的,故Mackys在户外提供食物和饮料。故选D。【3题详解】细节理解题。根据文章最后一 段Open every day except on Christmas.(除圣诞节外,每天都营业。)和第四段Open every day all year round.(全年每天
17、营业。)和第三段Open every day all year round.(全年每天营业。)以及第二段Open every day all year round.(全年每天营业。)可知, 对比四个饭店的营业时间,可知Thrashers French Fries这个饭店在圣诞节不营业,而Higgins Crab House,The Greene Turtle,Mackys Bayside Bar三个饭店都是全年全天营业。故选B。BBessie Coleman was born in Atlanta, Texas, in 1892. Her mother was African American
18、. Her father was part African American and part American Indian. Her family was poor. Bessie had to walk more than six kilometers to go to school.Bessie had to pick cotton and wash clothes to help earn money for her family. She was able to save a little money and went to college in the state of Okla
19、homa. She was in college only one year because she did not have enough money to complete her studies. But during that year, she learned about flying. She read about the first flight of the Wright brothers and the first American female pilot Harriet Quimby.When she was 23, Bessie Coleman moved to Chi
20、cago, Illinois to live with two of her older brothers. There, she heard stories from pilots who were returning from World War I. She decided she was going to learn how to fly airplanes. But she soon found this to be almost impossible. What flight school would admit a black woman? Bessie learned that
21、 she would have a better chance in Europe. She began to study French at a language school in Chicago.Soon after the end of World War I, Bessie Coleman left for France. She attended the famous flight school, Ecole dAviation des Freres Caudron. She completed seven months of flight training. Coleman ea
22、rned her international permit to fly in 1921 and she became the first black woman pilot.Coleman returned to Chicago. She was the only black female pilot in the United States. So her story became popular in African American newspapers. She was asked by the Dallas Express newspaper in Texas why she wa
23、nted to fly. She said that women and blacks must have pilots if they were to keep up with the times.4. Bessie Coleman walked to school every day probably because .A. she couldnt afford to take the bus.B. she was stronger than othersC. she wanted to do physical exerciseD. she lived close to her schoo
24、l5. What does the underlined wordthisin Paragraph 3 refer to?A. Going to Europe.B. Attending flight school.C. Living with her brothers.D. Learning French in Chicago.6. What happened to Bessie Coleman during her stay in France?A. She earned a large amount of money.B. She received a pilots permit.C. S
25、he made many good foreign friends.D. She became a soldier in World War.7. What can we learn from Bessie Colemans story?A. Failure is the mother of success.B. All roads lead to Rome.C. Nothing is impossible to a willing heart.D. Actions speak louder than words.【答案】4. A 5. B 6. B 7. C【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了
26、Bessie Coleman出生在一个贫苦的家庭,她仅有的一年大学生活让她了解了飞行,从此也迷上了飞行。在经历了重重艰辛之后,她成为第一个获得飞行证的美国黑人女飞行员。【4题详解】推理判断题。根据第一段倒数第二句Her family was poor. Bessie had to walk more than six kilometers to go to school.可知,Bessie Coleman出生在一个贫苦的家庭,要走六公里多才能上学。因此推知,她没钱坐车所以才步行去上学。故选A。【5题详解】词义猜测题。根据上一句She decided she was going to learn
27、 how to fly airplanes.可知, Bessie Coleman下决心要学习如何开飞机,又因be almost impossible. What flight school would admit a black woman?可知,而在当时的美国,一个黑人女子上飞行学校学习飞行是不可能的事情,因此this指代“上飞行学校”。故选B。【6题详解】细节理解题。第四段She completed seven months of flight training. Coleman earned her international permit to fly in 1921 and she
28、became the first black woman pilot.可知,Bessie Coleman在法国一所著名飞行学校完成为期七个月的飞行训练后,于1921年成功获得了飞行证,成为第一位黑人女飞行员。所以她在法国期间获得了飞行证符合题意,故选B。【7题详解】推理判断题。综合全文,可知,Bessie Coleman虽出身穷苦,但克服困难,坚持不懈努力,最终获得成功。所以从Bessie Coleman的故事我们可知,“有志者事竟成”符合题意,故选C。CCan you think of something that has been around for thousands of years
29、 and is still used in different cultures around the world? Something that fits this description is makeup.Even though makeup might seem new, it was an important part of daily life in ancient Egypt thousands of years ago. At that time, both men and women utilized things like eyeshadow, eyeliner and l
30、ipstick nearly every day.For a more intense make-up result, a wealthier Egyptian woman would first clear her dead skin using salts from the Dead Sea. Then, she would use a milk-and-honey face mask to wet her skin. Taking milk baths was also a way to make the beauty routine a more luxurious experienc
31、e. After all of this, the makeup could then be applied.But people in ancient Egypt didnt just use makeup to look more attractive. They also used it for rituals(宗教仪式), symbolic meanings and practical purposes. For example, a black powder called kohl was used around the eyes to protect them from the b
32、right desert sun. In fact, the Egyptian word for makeup palette comes from a word that means to protect.These makeup palettes were used to mix colored powders with animal fat or vegetable oils to make the different products. They usually had symbols of animals or goddesses on them. It was believed t
33、hat the powers of these animals would be put into the makeup when it was mixed together, giving the wearer exceptional talents.Interestingly enough, makeup was also an important part of ancient Egyptian burial rituals. From life into death and beyond, makeup helped to shape ancient Egyptian culture.
34、 Even though makeup is still used in modem times, it is interesting to know that it is linked to the ancient world.8. What does the underlined word “utilized” in Paragraph 2 mean?A. BoughtB. Used.C. Removed.D. Changed.9. What would wealthy ancient Egyptian women do before putting on their makeup?A.
35、Go swimming in the Dead Sea.B. Drink milk to wet their skin.C. Remove the dead skin with honey.D. Follow a beauty routine.10. What did ancient Egyptians think about makeup palettes?A. They helped deliver messages from goddesses.B. They protected them from bad luck.C. They gave people special abiliti
36、es.D. They brought the dead back to life.11. What is the best title for the text?A. Makeup in ancient EgyptB. Changes in ancient Egyptian cultureC. The makeup palettes in ancient EgyptD. The daily life of ancient Egyptian women【答案】8. B 9. D 10. C 11. A【解析】本文是一篇说明文。尽管化妆品看起来是新的,但在几千年前的古埃及,它是日常生活的重要组成部
37、分。在那个时候,男性和女性几乎每天都要使用眼影、眼线笔和口红。文章主要介绍了古埃及的化妆传统、古埃及人对化妆的看法以及化妆背后的内涵。【8题详解】词义猜测题。根据上文Even though makeup might seem new, it was an important part of daily life in ancient Egypt thousands of years ago.可知在几千年前的古埃及,化妆品是日常生活的重要组成部分。由此可知,可知人们每天都在使用眼影,眼线,口红等化妆品。故划线单词意思为“使用”。A. Bought购买;B. Used.使用;C. Removed.
38、去除;D. Changed.改变。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第三段中Taking milk baths was also a way to make the beauty routine a more luxurious experience. After all of this, the makeup could then be applied.可知牛奶浴也是让美容过程变得更奢华的一种方式。所有这些之后,就可以化妆了。由此可知,在化妆前古埃及的女士们会先走一遍日常美容程序。故选D。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段中It was believed that the power
39、s of these animals would be put into the makeup when it was mixed together, giving the wearer exceptional talents.可知人们相信,当化妆品混合在一起时,这些动物的力量就会被加入到化妆品中,给予佩戴者非凡的才能。由此可知,古埃及人认为化妆调色板赋予人们特殊的能力。故选C。【11题详解】主旨大意题。根据第二段Even though makeup might seem new, it was an important part of daily life in ancient Egypt
40、thousands of years ago. At that time, both men and women utilized things like eyeshadow, eyeliner and lipstick nearly every day.可知尽管化妆品看起来是新的,但在几千年前的古埃及,它是日常生活的重要组成部分。在那个时候,男性和女性几乎每天都要使用眼影、眼线笔和口红。结合文章主要介绍了古埃及的化妆传统、古埃及人对化妆的看法以及化妆背后的内涵。由此可知,A选项“古埃及的化妆”最符合文章标题。故选A。DAlthough there are fillers(滤镀)which c
41、an change digital photographs to make them similar to a painting, obvious differences still exist.A brand-new painting Al has been made public recently. Much like the pupils of the old masters, the new Al studies the work of great painters like Vermeer and Van Gogh and learns to reproduce their work
42、s.The Al, named paintBot, is the creation of a team of researchers from the University of Maryland, the Bytedance Al Lab and Adobe Research.PaintBot can not only reproduce the work of different artists but create new works based on photographs in the chosen painters characteristic style.To train the
43、 Alto imitate(模 仿)a given artists technique, the researchers would present it with between 3 and 10 reference paintings. With each reference painting it studies, the Al gradually learns to recognize the various characteristics of the given artists technique, including the stroke(笔画)color, position a
44、nd sizealong with the order in which each brushstroke should be made.PaintBot uses a technique known as reinforcement learning(强化学习).During the learning process, the Al would practice reproducing reference paintings, which it would then compare with the original work to see how similar the two were
45、and if it was improving its imitation of the artists style. It takes around six hours for the Al to learn to imitate a given painter.Once the Al has mastered a particular artists technique, the researchers could present it with a new image to reproduce in the same style. The Al then uses what it has
46、 learnt to produce a new painting, putting down each brushstroke one at a time.After being trained in a given style, PaintBot takes only around five minutes to produce each of its digital masterpieces.The way that PaintBots compositions are built up from thousands of individual brushstrokes makes th
47、e AIs works more realistic than those online filters.12. What does the author say about filters used to change digital photos?A. They do amazing work.B. They are out of date.C. They have different uses.D. They are not good enough.13. What does PaintBot need to do first before imitating a certain art
48、ists painting?A. Learn the artists techniques.B. Recognize the value of the painting.C. Compare the painting with other works.D. Understand the artists family background.14. How does PaintBot create works?A. It follows the given style.B. It learns from the researchers.C. It just imitates the referen
49、ce paintings.D. It mixes techniques of different artists.15. Which of the following best describes PaintBots paintings according to the author?A. Popular.B. Valuable.C. Advanced.D. Lifelike.【答案】12. D 13. A 14. A 15. D【解析】这是一篇说明文。文章讲述马里兰大学研究团队开发的AI“PaintBot”通过研究模仿著名画家的画作风格和技法,能够复制出逼真的画作,并能按照名家的创作风格,创
50、造出新的栩栩如生的画作。【12题详解】推理判断题。根据文章第一段Although there are fillers which can change digital photographs to make them similar to a painting, obvious differences still exist(虽然有滤镀可以改变数码照片,使其类似于一幅画,但明显的差异仍然存在)和最后一段The way that PaintBots compositions are built up from thousands of individual brushstrokes makes
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-365646.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
