2021届高三英语人教版一轮复习课时跟踪:第1部分 必修1 UNIT 1 FRIENDSHIP WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高三英语人教版一轮复习课时跟踪:第1部分必修1UNIT FRIENDSHIP WORD版含解析 2021 届高三 英语
- 资源描述:
-
1、第一部分教材知识突破必修一Unit 1Friendship课时跟踪一练而就.阅读理解A(2020届四川省绵阳市高三诊断性考试)A few weeks ago, I was heading for the kitchen when I listened to a Saturday morning talk show. I heard an older sounding man with a golden voice, talking about “a thousand marbles” to someone named “Tom”“Well, Tom, it sounds like a youn
2、g fellow, like you, should have to work sixty or seventy hours a week to make ends meet. Too bad, you missed your daughters school talent show. Let me tell you something about how to have a good attitude towards our own priorities (头等大事)”“You see, an average person lives about seventyfive years. The
3、n, I multiplied 75 by 52 and I came up with 3,900 which is the number of Saturdays that the average person has in their entire lifetime. By that time I had lived through over twentyeight hundred Saturdays.According to that, I only had about a thousand of them left to enjoy. So I went to three toy st
4、ores to round up 1,000 marbles. I put them inside of a plastic container in my workshop. Every Saturday since then, I have taken one marble out and thrown it away.”“By watching the marbles decrease, I focused more on the really important things in life. I take my lovely wife out for breakfast. This
5、morning, I took the very last marble out of the container. I figure I make it because Ive spared time to be with my loved ones.”I had planned to do some work that morning, and then go to the gym. Instead, I went upstairs and woke my wife up. “Honey, Im taking you and the kids to breakfast.” “What br
6、ought this on?” she asked with a smile. “Oh, nothing special,” I said. “It has just been a long time since we spent a Saturday together with the kids. Hey, can we stop at a toy store while were out? I need to do something special.”【语篇解读】作者在偶然间听到一段脱口秀节目,节目中的主持人以玻璃弹子为例,讲了他对与家人相处的独到见解。作者深受启发并决定要效仿这名主持人
7、的做法。1According to the passage, “Tom” is _Aa lazy goodfornothingBa hardworking breadwinnerCa wealthy talk show hostDa lonely senior citizen解析:选B推理判断题。根据第二段第一句“Well, Tom, it sounds like a young fellow, like you, should have to work sixty or seventy hours a week to make ends meet.”可推知,Tom是一个勤奋工作养家糊口的人。
8、故选B。2How old was the talk show host when he bought a thousand marbles?AAbout 3. BAbout 28.CAbout 53. DAbout 75.解析:选C推理判断题。根据第三段第二、三句“Then, I multiplied 75 by 52 and I came up with 3,900 which is the number of Saturdays that the average person has in their entire lifetime. By that time I had lived th
9、rough over twentyeight hundred Saturdays.”可知,这名脱口秀主持人当时已度过了2 800多个星期六,通过计算(2 8007365)可知,这名脱口秀主持人买了一千颗(玻璃)弹子的时候大约是53岁。故选C。3Why does the author want to stop at a toy store while they are out?ATo buy a certain number of marbles.BTo pick up his kids for breakfast.CTo meet the talk show host.DTo buy some
10、 toys for his kids.解析:选A推理判断题。根据第三段倒数第三句“So I went to three toy stores to round up 1,000 marbles.”和最后一段后两句“Hey, can we stop at a toy store while were out? I need to do something special.”可知,作者外出的时候想顺道去玩具店,应该是为了买一些(玻璃)弹子。故选A。4What can be a suitable title for this passage?AHealth Outweighs Wealth BTom
11、s First Talk ShowCNever Waste Your Time DA Thousand Marbles解析:选D标题归纳题。通读全文可知,本文讲述了作者听到一个脱口秀主持人讲述用(玻璃)弹子代表每个星期六,每过一个星期六,就扔掉一个弹子的故事。这让他深受启发,决定多陪伴家人。所以“A Thousand Marbles”是合适的标题。故选D。B(2020届安徽省皖江名校联盟高三联考)On a recent night, while I was busy thinking about important social issues, like what to do over the
12、 weekend and who to do it with, I overheard my parents talking about my future. My dad was upsetnot the usual stuff that he and Mom and, I guess, a lot of parents worry about like which college Im going to, how far away it is from home. Instead, he was upset about the world his generation is turning
13、 over to mine, a world he fears has a dark and difficult futureif it has a future at all.“There will be a disease that kills millions, a disastrous energy crisis, a horrible worldwide depression and a nuclear explosion set off in anger.”As I lay on the living room couch, listening to their conversat
14、ion, starting to worry about the future my father was describing, I found myself looking at some old family photos. There was a picture of my grandfather who was a member of the class of 1942, the war class. Next to his picture were photos of my greatgrandparents. Seeing those pictures made me feel
15、a lot better. I believe tomorrow will be better than todaythat the world my generation grows into is going to get better, not worse. Those pictures helped me understand why.I considered some of the awful things my grandparents and greatgrandparents had seen in their lifetimes: two world wars, killer
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-365796.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
