2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练34 选修7 UNIT 4 SHARING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练34 选修7UNIT 4SHARING WORD版含解析 2021 届高三 英语
- 资源描述:
-
1、课时提能练(三十四) Unit 4Sharing课时作业A:基础层面.语境语法填空 ALandslides have occurred in a mountain village. Hundreds of soldiers and other 1.participants (participate) are making their way there for a rescue 2.operation (operate). However, they have been held up by a heavy rainfall, which makes the roads to the vill
2、age 3.muddy (mud) and even blocked. The rescue team leaders have made some 4.adjustments (adjust) to the rescue plan to make sure potential landslides do not threaten the 5.security (secure) of the villagers and the rescue workers. Many people are doing 6.voluntary (volunteer) work, calling for publ
3、ic financial 7.donations (donate) for the stricken area in support of its healing and recovery.BI heard 8.from my friend Jim last week. He is now in Africa doing voluntary work. People there are dying 9.for food and fresh drinking water. Children from families 10.in need are starving or thirsting to
4、 death. Some countries are even at war, so they are in need 11.of doctors, especially those who can operate 12.on the wounded. The rivers and lakes are drying 13.up due to the extreme heat. If exposed to the sun, your skin will soon dry 14.out. Though the working conditions are terrible, Jim is dete
5、rmined to stick it 15.out. CLi Hua sits at a large table by the window of his office, from 16.where he can see a tower not far away. The tower was rebuilt five years ago, since 17.when it has attracted millions of visitors nationwide. In fact, it is not the tower itself 18.but its history and myster
6、y that are fascinating to the visitors. Li Hua often sighs with emotion. The economy is growing so rapidly that 19.before he knows it the city has become modern and livable. With time 20.going (go) on, the tower will surely witness greater changes of the city.根据提示补全句子1中国是风筝的故乡,从那里放风筝传到日本、朝鲜、泰国和印度。(f
7、rom where定语从句)China is the birthplace of kites, from where kiteflying spread to Japan, Korea, Thailand and India.2在你的上一封邮件中,你怀疑是否有可能修补你们的友谊。(doubt)In your last mail you doubted whether it was possible to mend your friendship.3老师从他身边经过时,他正在写作业。(be doing. when.)He was doing his homework when the teach
8、er passed by him.4我现在很少锻炼,但我上初中时的确喜欢踢足球。(do强调谓语)I dont take much exercise now, but I did like playing football when I was in junior school.5主要问题不是水太热,而是它不干净。(not . but .)The main problem is not that the water is too hot, but that it is not clean课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019山西八校联考)My wife and I went to this
9、vegan(严格的素食主义的) restaurant to give it a try.As we were eating our pepper and salt tofu,a young lady named Debra walked in.She wasnt aware that the place is vegan and was looking for some meat.My wife and I talked up the place and invited her over to try some of our tofu.Debra tried it,nodded and wen
10、t out.After a few minutes,she and her mother both walked back in.We were having the rest of our meal at that time,so we told her what we had ordered.Debra then asked the waitress to just repeat our order for them.Next,Debra said,“And we want to pay for their meal”,pointing to my wife and me.We tried
11、 to say no,but Debra wouldnt listen.That was not the end of it.Hugs were in order.Debra came over to our table and my wife got up to hug her.Debra hugged my wife and put $100 into her hand.My wife firmly said NO,but Debra insisted.Debra kept talking about our kindness,and we did the same about hers
12、and her mothers.With tears in the eyes,the workers were blown away by this whole exchange between four strangers.I left the waiters and waitresses a tip that would cover all of our meals and we were on our way.Ive been witnessing so much kindness,especially over the last few years,as I began to pay
13、more attention.We now have a new favorite restaurant and every time we go there my play is to pay for someone elses meal.【语篇解读】本文属于记叙文。作者和妻子一起到一家餐厅用餐,遇到一位陌生女士,他们友善地邀请她品尝自己的食物。后来陌生女士坚持为作者夫妇买单,作者又主动付了陌生女士和她妈妈两人用餐的小费。文章展示了人与人之间的温馨相处。1Why did Debra go out after trying some tofu?ATo bring her mother in.B
14、To look after her mother.CTo get away from the food.DTo look for another restaurant.A推理判断题。根据第二段中的“After a few minutes,she and her mother both walked back in”可推知,Debra出去是因为她妈妈在外面等候,她尝过作者他们的菜后对餐厅很满意,所以几分钟后,带她妈妈一起进到了餐厅。2What did Debra insist on?AHugging the authors wife.BOrdering a meal for the author
15、.CTreating the author and his wife.DTipping the waiters and waitresses.C细节理解题。根据第二段中的“Next,Debra said,And we want to pay for their meal,pointing to my wife and me.We tried to say no,but Debra wouldnt listen”和第三段中的“Debra hugged my wife.but Debra insisted”可知,Debra坚持要为作者夫妇买单。3How did the workers feel w
16、hen seeing the exchange between four strangers?ACurious.BFunny.CSurprised.DTouched.D推理判断题。根据第三段中的“With tears in the eyes,the workers were blown away.between four strangers”可知,餐厅的服务员看到这一幕,他们眼睛都湿润了,说明他们很感动。4What can we know about the author and Debra?ATheyve been friends.BThey were both vegans.CThey m
17、et for the first time.DThey once worked together.C细节理解题。根据第三段中的“between four strangers”可知,作者夫妇与Debra和Debra的妈妈是第一次见面,由此可知本题选C。B(2019成都市第二次诊断性检测)Author Walter Dean Myers died at the age of 76 after a brief illness. Walter Dean Myers was the author of more than 100 books for children and young adults a
18、nd received many top awards.The prolific author was loved for his vivid description of the lives of African American children, and for writing books for young people that covered different subjects. “Myers has written about all those subjects with deep understanding and a hardwon, qualified sense of
19、 hope,” said Leonard S. Marcus in 2008.He was born in 1937 and was adopted by Florence Dean and Herbert after his mother died while giving birth to his younger sister. They loved him very much and his mother read to him from a very young age. Reading pushed him to discover worlds beyond his landscap
20、e.He began writing at an early age. He wrote well in high school and an English teacher recognized this and advised him to keep on writing no matter what happened to him.“ Its what you do,” she said.He dropped out of high school at 17 and joined the army. After finishing his service, he entered a da
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-365857.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
