山东省日照市莒县2020-2021学年高一英语11月模块考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 日照市 莒县 2020 2021 学年 英语 11 模块 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省日照市莒县2020-2021学年高一英语11月模块考试试题(含解析)本试卷共四部分,共 10 页。满分 150 分。考试时间 120 分钟。注意事项:1答题前,考生务必用 0.5毫米黑色签字笔将自己的姓名、座号、准考证号填写在答题卡和试卷规定的位置上。2一、二部分选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。3三、四部分必须用 0.5 毫米黑色签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应的位置,不能写在试卷上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不能使用涂改液、胶带纸、修正带。不按以上要求作答的答案无效。第一部分
2、 听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关 小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How many points did John get on the TOFEL test?A. 537.B. 605.C. 650.【答案】B【解析】【原文】W:
3、I heard John had got 605 on the TOEFL test.M: Really? I got only 537.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where is the bike now?A. Under the stairs.B. At the gate.C. In the garden.【答案】A【解析】【原文】M:Ihadmybikerepaired.LastnightIputitatthegatebutcantfinditnow.W:ItwasinmywaywhenIwenttothegarden.SoIputitunderthestairs.Its
4、stillthere.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How many blocks will the man walk to get to the nearest bank?A. Two.B. Five.C. Three.【答案】B【解析】【原文】M: Excuse me, could you please tell me how to get to the nearest bank?W: Sure. Go straight for two blocks, turn left, and walk three more blocks until you get to the drug
5、store. Its right across the street.M: Thanks a lot.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the man?A. A doctor.B. A student.C. A teacher.【答案】C【解析】【原文】W: Im afraid I cant hand in my paper by next Monday, Mr. Black.M: You must. I have finished grading everyones paper except yours.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does t
6、he woman mean?A. Shell go to Canada on Sunday.B. Shed like to go to the mans home.C. Shell have dinner with the man on Sunday.【答案】A【解析】【原文】M: Would you like to come to my home for dinner on Sunday?W: Id like to, but Im leaving for Canada on Sunday.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白
7、后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三 个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is the probable relationship between the speakers?A. Neighbours.B. Friends.C. Schoolmates.7. How does the woman feel about the mans playing the violin
8、?A. Careless.B. Pleased.C. Bored.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】M: Hello there. I believe youve just moved into this building, havent you?W: Yes, Ive just moved into 2-A. My name is Susan Carrie. M: Its nice to meet you, Susan. Im Bill John. I live just above you. W: Well, its nice to meet you, Bill. You play
9、 the violin, dont you? Ive heard music coming from your apartment several times. M: Oh, I hope Im not disturbing you. I try to play during the day when most people are at work. W: Youre not bothering me at all. On the contrary, I enjoy listening to it.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Where does
10、 the woman work?A. In a bank.B. In a shop.C. In a post office.9. What does the man want the woman to send?A. A postcard.B. A package.C. A letter.10. How much does the woman charge?A. $ 500.B. $ 2.C. $ 9.35.【答案】8. C 9. B 10. C【解析】【原文】W: May I help you?M: Yes, please. Can I have a change-of-address fo
11、rm?W: Okay. Heres a change-of-address kit. It contains a change-of-address form that you fill out and give it to me. We use that to forward your mail. It also has some change-of-address card.M: Thanks. Id also like to send this package by express mail. It goes to Fargo, North Dakota.W: Let me check
12、the next-day-service directory to make sure we deliver there No problem. OK, it weighs less than two pounds so the price is $ 9.35. Just fill out this address label.M: OK. By the way, how much is the insurance?W: No charge. Every package is insured for loss or damage up to five hundred dollars.M: Th
13、ats great.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. Where may Bob be when he is not at home?A. At a party.B. At the hotel.C. At his club.12. Why did the woman call the man?A. To tell him the news.B. To attend the club.C. To invite him to a party.13. What were the two speakers going to do that evening?A
14、. To join in a party.B. To go to a movie together.C. To meet and plan a party.【答案】11. C 12. A 13. C【解析】【原文】W: Hello, Bob. This is Nancy speaking. Im so glad I got hold of you at last.M: Were you trying to get in touch with me? If Im not at home, you can usually reach me at my club here.W: Thats good
15、 to know. Listen, Bob. Ive got news for you.M: What is it?W: My sister Amy is coming back from the States.M: Thats great. When is she coming back?W: Next weekend.M: Next week? OK. Lets get together tonight and plan a party for her.W: All right. Ill come to your place at 8:00.M: Good. Ill be waiting
16、for you.W: See you then.M: Goodbye and thanks for calling.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What is the man doing?A. Organizing a tour.B. Interviewing tourists.C. Going on holiday.15. What difficulty did the woman experience?A. The plane took off late.B. She missed the breakfast.C. There was no
17、 bus to pick her up.16. What does the woman think of the room?A. Very good.B. Very quiet.C. A little disappointing17. How often does the woman take a holiday?A. At least once a year.B. At least twice a year.C. Three times a year.【答案】14. B 15. A 16. C 17. A【解析】【原文】M: Hello. I work for Sun Tour Holida
18、ys Newspaper and Im interviewing people about their last holiday. Would you mind answering a few questions for our survey?W: No, not at all.M: Thank you. First, could you tell me about your travel arrangements? Did you experience any difficulties on your journey?W: Well. Our plane didnt take off on
19、time. It was delayed five hours, so we didnt get to Cyprus until three in he morning and we were very tired when we got there. But there was a bus at the airport and it dropped us off at the hotel in time for breakfast, so that was all right.M: And how was the hotel?W: Well, we were a little disappo
20、inted with the room. It looked out onto some rather ugly, noisy streets, but the beach was just a stones throw away.M: And how important are holidays to you?W: Oh, we always look forward to going on holiday. We always make sure we can get away at least once a year.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18
21、. What is the speaker?A. The Gardens owner.B. The restaurants manager.C. The guide leading the tour.19. What is collected in the Gardens?A. Diamond.B. Rare coins.C. Grape wine.20. How many parts are the gardens divided into?A. Two.B. Three.C. Four.【答案】18. C 19. B 20. C【解析】【原文】Good morning, ladies an
22、d gentlemen. Welcome to the South Coast Gardens, founded in 1932 by the Gilson family. The gardens cover eight acres and have 8,000 varieties of plants. The old family house houses one of the worlds largest collections of rare books. It also holds a collection of the 18th-century British, European,
23、and American paintings, rare coins, furniture, and so on. Youll have time to visit the collections after lunch, following our walk through the gardens. Im certain youll thoroughly enjoy the gardens, which are divided into an Eastern tea garden, a tropical rose rainforest, Southwestern desert, and an
24、 English rose garden, considered to be one of the most beautiful rose gardens in the country. If you have any questions during todays tour, please dont hesitate to ask me. Now if youll follow me along the stone path to your right, well begin todays tour.第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 12 小题;每小题 2.5 分,满分
25、 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AMost 15-year-olds are worrying about their math homework and trying to fit in with other kids their age. But Henry Patterson is busy running a successful online business instead.Patterson, a teenager from Bedfordshire, a county in the East of
26、England, started a business called Not Before Tea when he was just nine. He began by selling sweets, but soon turned to household products like wash bags and soft toys. The items he sells feature characters from a book he wrote called The Adventures of Sherb and Pip.Pattersons early school years wer
27、e difficult, as he saw the world differently. He was rarely invited to parties or play dates(约会). He also had a stammer(口吃), which made him feel even more lonely.But these things didnt hold him back. To cheer himself up, Patterson gradually lost himself in designing different animals and writing int
28、eresting stories about them. His characters started to become popular. He tried very hard to express himself clearly and talk to bigger audiences. His business has earned him 65,000 pounds (566,221 yuan) and he has spoken at the NationalRetail Business Awards for Teenagers.On top of this, he does hi
29、s best to keep his schoolwork as a priority(优先项). He takes his homework with him to events and does it on the train or after a presentation.Two years ago, he wrote a book called Young and Mighty. It describes his search for success and happiness. “The real point of the book is to help people my age
30、think about how to make their way in the world,” he wrote.21. What is Pattersons business?A. Helping teens with their homework.B. Selling household products.C. Selling sweets and tea.D. Selling books he wrote.22. What can we learn about Pattersons early school years?A. He tried hard to play with oth
31、ers.B. He fell behind his classmates.C. He went to lots of parties.D. He had a speech problem.23. How did Patterson deal with his loneliness?A. By designing things and writing stories.B. By reading interesting stories.C. By talking to different people.D. By doing part-time jobs.24. From the last two
32、 paragraphs, we can conclude that Patterson .A. wants to be a writer in the futureB. balances business and school wellC. will help other students do businessD. may take part in more school activities【答案】21. B 22. D 23. A 24. B【解析】这一篇记叙文。文章讲述了15岁男孩Henry Patterson在做好学业的同时并成功创业的故事。【21题详解】细节理解题。根据第二段“He
33、 began by selling sweets, but soon turned to household products like wash bags and soft toys.(他开始是卖糖果的,但很快转向了家用产品,如洗漱袋和毛绒玩具。)”可知,Patterson主要卖家用产品。故选B。【22题详解】细节理解题。根据第三段“ He also had a stammer(口吃), which made him feel even more lonely.(他还有口吃,这让他感到更加孤独。)”可知,Patterson早些时候在校期间有语言上的问题。故选D。【23题详解】细节理解题。根据
34、第四段“To cheer himself up, Patterson gradually lost himself in designing different animals and writing interesting stories about them. (为了使自己振作起来,Patterson逐渐沉迷于设计不同的动物,并撰写有关它们的有趣故事。)可知,Patterson通过设计不同的动物和写故事来处理孤独。故选A。【24题详解】推理判断题。根据倒数第二段“On top of this, he does his best to keep his schoolwork as a pri
35、ority(优先项). He takes his homework with him to events and does it on the train or after a presentation.(最重要的是,他尽力把学业放在首位。他会带着作业去参加活动,在火车上或演讲后做作业。)可推知,最后两段主要讲述Patterson很好地平衡了自己的生意和学校的学业。故选B。BEnjoy reading and appreciate life meaning. You must have always known reading is of importance and just think o
36、f the people who belong to book groups. They choose books to read and then meet to discuss them. Now, the website BookC turns the page on the traditional idea of a book group.Members go on the site and register the books they own and would like to share. BookCrossing provides an identification numbe
37、r to stick inside the book. Then the person leaves it in a public place, hoping that the book will have all adventure, traveling far and wide with each new reader who finds it.Bruce Pederson, the managing director of BookCrossing, says, “The two things that change your life are the people you meet a
38、nd books you read. BookCrossing combines both.”Members leave books on park benches and buses, in train stations and coffee shops. Whoever finds their book will go to the site and record where they found it.People who find a book can also leave a journal entry describing what they thought of it. E-ma
39、ils are then sent to the BookCrossing to keep them updated about where their books have been found. Bruce Peterson says the idea is for people not to be selfish by keeping a book to gather dust on a shelf at home.BookCrossing is part of a trend among people who want to get back to the “real” and not
40、 the virtual (虚 拟). The site now has more than one million members in more than one hundred thirty-five countries.25. Why does the author mention book groups in the first paragraph?A. To encourage readers to share their ideas.B. To stress the importance of reading.C. To attract more book groups.D. T
41、o introduce the website.26. What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to?A. An adventure.B. The book.C. A public place.D. The identification number.27. What will a BookCrosser do with a book after reading it?A. Pass it on to another reader.B. Mail it back to its owner.C. Keep it safe i
42、n his bookcase.D. Meet other readers to discuss it.28. What is the best title for the text?A. Online Reading A Virtual TourB. Electronic Books A New TrendC. BookCrossing A New BridgeD. A Website An Old Tradition【答案】25. D 26. B 27. A 28. C【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一个叫做BookCrossing的网站的功能和设置该网站的目的。【25题详解】推理判断
43、题。根据第一段的“You must have always known reading is of importance and just think of the people who belong to book groups. They choose books to read and then meet to discuss them. Now the website BookCrossingcom turns the page on the traditional idea of a book group.”可知,你肯定知道阅读是很重要的,考虑成为读书小组的人。他们选择书籍阅读,然后
44、会面讨论。现在website BookC为读书小组的想法翻开了新的篇章。由此可推断,作者在第一段提到读书小组是为了介绍图书漂流这个网站。故选D项。【26题详解】词句猜测题。根据it所在句“Then the person leaves it in a public place,. hoping that the book will have an adventure, traveling far and wide with each new reader who finds it”可知,然后这个人把书放在公共场所,希望这本书可以有一个奇旅,因为每一个发现它的阅读者可以走的更远更宽。由此可知,那些
45、留下书的人希望自己的书能够随着找到它的人走得更远。其中的it指代前半句提到的同一事物“the book”。故选B项。【27题详解】推理判断题。根据第四段的“Members leave books on park benches and buses,in train stations and coffee shops. Whoever finds their book will go to the site and record where they found it.”可知,成员可以把书留在公园长凳上,公交车上,火车站和咖啡厅。发现书的人就去网站登记他们在哪找到它的。由此可知,他们把书放在那些
46、地方的目的,就是让其他人能够找到并且阅读。因此推断,拿到书的人最可能继续把书传递给另一个读者。故选A项。【28题详解】主旨大意题。由文章的第三段的“Bruce Pederson, the managing director of BookCrossing, says, “The two things that change your life are the people you meet and books you read. BookCrossing combines both.”可知,Bruce Pederson,BookCrossing的董事总经理说:“改变你生活的两件事是你遇到的人和
47、你读过的书。布克罗斯把两者结合起来。”由此可知,网站BookC通过书把人们联系了起来,因此推断B项为最佳标题。故选C项。CHave you ever been on an airplane, minding your own business, and found your eyes filled with tears for no reason? Or perhaps you sat near someone who burst into tears. Is there something happening to your body that triggers(引发) the tears?
48、There sure is! When youre inside a flying airplane, youre miles off the ground. Not exactly a place where humans usually find themselves. The airplane is pressurized(加压) to keep passengers comfortable. But its still not the pressure levels that youll experience at ground level. Its a bit like having
49、 climbed a pretty high mountain.The primary tear-trigger is the lower amount of oxygen in your blood. The oxygen levels in the plane are lower than youll find on the ground. And it can bring you bad feelings.Another cause is dehydration. Because the air in the plane is very dry, we may get dehydrate
50、d. And being dehydrated can have all kinds of harmful effects on your 30,000-foot-high body, which is making you have bad feelings like sadness and worry.In fact, there is a spiritual reason, too! Even if youre not afraid of planes, its a high-stress situation. Taking a flight often involves saying
51、goodbye to someone in the place youre leaving. You can also be worried about plane crash or losing your baggage.You can drink plenty of water before your flight to fight back your tears. You can also keep your mind busy with a puzzle or brain game. And if youre going to watch a movie, maybe choose o
52、ne thats a bit more relaxing. In short, make flying a more pleasant and less stressful experience.29. In Paragraph 1 the author started with questions in order to .A. lead to the topic of the textB. give background informationC. ask why some people feel bad on the planeD. show the dos and donts on t
53、he plane30. What triggers tears when youre on an airplane?A The weather.B. Your health.C. The altitude.D. The temperature.31. What does the underlined word “dehydration” in Paragraph 4 mean?A. Catching a disease.B. Drinking too much water.C. Sleeping too much in the daytime.D. Losing too much water
54、from ones body.32. In the last paragraph the author mainly tells us .A. suggestions on how to take a safe flightB. tips on how to hold back tears while flyingC. advice on how to get over fears when flyingD. ways of making yourself comfortable while flying【答案】29. A 30. C 31. D 32. B【解析】本文是一篇说明文。文章主要说
55、明了在飞机上人们想要落泪的原因,并给出了几条抑制落泪的小建议。【29题详解】推理判断题。根据文章第一段“Is there something happening to your body that triggers the tears?(是你的身体发生了什么事触发了眼泪吗?)”可推断,作者第一段提问是问了下文更好的说明导致落泪的原因,即引出文章主题。故选A项。【30题详解】细节理解题。根据文章第三段“The primary tear-trigger is the lower amount of oxygen in your blood. The oxygen levels in the pla
56、ne are lower than youll find on the ground.(触发眼泪的主要原因是血液中的氧气含量降低。飞机里的氧气含量比地面低。)”可知,导致落泪的原因和氧气含量有关,因飞机所在海拔高导致含氧量低,因此和海拔有关。故选C项。【31题详解】词义猜测题。根据文章第四段划线句后句“Because the air in the plane is very dry, we may get dehydrated.(因为飞机里的空气很干燥,我们可能会脱水。)”可知,在飞机上的空气干燥,因此也会导致感到缺水脱水。从而可以猜测,dehydration意为“脱水”。故选D项。【32题详
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
