2021高考课标版英语外研版一轮精炼:02_组合训练一(B) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考课标版英语外研版一轮精炼:02_组合训练一B WORD版含解析 2021 高考 课标版 英语 外研版 一轮 精炼 02 组合 训练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、组合训练一(B).七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2019河南名校联盟高三下学期2月联考)School life is a very important part of ones life. It provides opportunities for study and discipline (自制力). It is also a preparatory period for entering public life.1. Good qualities such as honesty and discipline are develop
2、ed in pupils. They show good behavior in the classroom, playground, library and other places.School is a meeting place for students and teachers. School life is generally a period of youth. In school, all the students study together.2. They read together, play together and sit together. At this time
3、, they have early dreams which will come true as they grow older.3. Students take part in games and competitions. School also gives opportunities to the budding (崭露头角的) poets, scientists, writers, doctors and painters. It is in school that the students enjoy the pleasure of achieving their goals.Tea
4、chers are those who guide the students to the right path. In school, teachers try to lead students away from bad thoughts.4. In the library, in class and in competitions, students get chances to improve themselves. Above all, in examinations they try to show their best sides. Thus, they get the oppo
5、rtunity to take part in more activities.5. But some students are satisfied with bad friends and try to avoid the influence of their teachers. Those students will miss the joys of their school life.A.They forget their joys and sorrows.B.School is the right place to realize early dreams.C.School helps
6、 students understand discipline better.D.School has clearly a healthy influence on students.E.And at the same time, they teach them good qualities.F.School life is of great importance to both students and parents.G.School provides chances for students to fill their brains with knowledge.1.2.3.4.5.答案
7、语篇解读学校是一个什么地方呢?在这里学生会学到什么呢?老师会教会学生什么东西呢?本文描述了学校生活的方方面面。1.C考查主题句。结合下文 Good qualities such as honesty and discipline are developed in pupils. 可知,诚实和自律等良好品质在学生中得到发展。C项意为“学校帮助学生更好地理解纪律”,引出下文,符合语境,故正确答案为C项。2.A考查过渡句。结合上文 In school, all the students study together. 和下文 They read together, play together and
8、 sit together. 可知,在学校,所有的学生一起学习,他们一起读书,一起玩,并坐在一起。A项意为“他们忘记了他们的快乐和悲伤”,承上启下,符合语境,故正确答案为A项。3.B考查主题句。 结合文章第四段最后一句 It is in school that the students enjoy the pleasure of achieving their goals. 可知,正是在学校里,学生们享受着实现目标的快乐。B项意为“学校是实现早期梦想的好地方”,引出下文,符合语境,故正确答案为B项。4.E考查细节句。结合文章第五段第一、二句 Teachers are those who gui
9、de the students to the right path. In school, teachers try to lead students away from bad thoughts. 可知,教师是引导学生走上正确道路的人。在学校,老师试图引导学生远离坏的想法。E项意为“与此同时,他们教给他们良好的品质”,承接上文,符合语境,故正确答案为E项。5.D考查细节句。结合文章最后一段第一、二句 In the library, in class and in competitions, students get chances to improve themselves. Above a
10、ll, in examinations they try to show their best sides. 可知,在图书馆,在课堂和比赛中,学生有机会提高自己。最重要的是,在考试中他们试图展示自己最好的一面。D项意为“学校显然对学生有健康的影响”,承接上文,符合语境,故正确答案为D项。.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2019河北衡水中学高三模拟)Experts say boredom is good for kids. It forces them to be creative,1 their imaginations, a
11、nd helps them discover new things. A(n)2 in point is 13-year-old Luke Thrill from Dubuque, Iowa.Luke was3of playing video games and riding his bike, so he decided to build a tiny house in his backyard instead. He made money from cutting lawns(草坪) and 4 exchanged some services, such as sweeping an el
12、ectrical engineers garage 5 the help of him. Luke also 6 spare materials from his grandmothers house and other 7 materials from his neighbors for some of the windows and the door.The 89-square-foot home cost $1,500 to build and 8 18 months. Inside theres a kitchenette, a sitting room, a table and a
13、mounted(镶嵌的) TV, and an upstairs bedroom can be easily 9 by stairway.Although Luke did the10 and learned how to do all the work, he had his fathers 11throughout the project. Greg Thrill was very happy that his son learned to stay on 12 and deal with grown-ups.13, he had some simple rules when Luke 1
14、4 the house,“You 15the money. You build it. And you own it.”Luke is now in love with16. He has a YouTube channel and hopes to17 other kids to start building.18, he wants to build a bigger house to live in, but for now, he 19 in his new home a few nights a week, does homework there, and uses it to ta
15、ke a 20 from his twin brother.1.A.changesB.ignoresC.improvesD.weakens2.A.methodB.explanationC.procedureD.case3.A.tiredB.fondC.confidentD.guilty4.A.thusB.evenC.stillD.anyhow5.A.in exchange forB.in praise ofC.in support ofD.in place of6.A.updatedB.orderedC.removedD.used7.A.recycledB.cheapC.newD.raw8.A
16、.spentB.tookC.savedD.wasted9.A.supportedB.accessedC.heldD.landed10.A.researchB.houseworkC.experimentD.discovery11.A.permissionB.helpC.controlD.order12.A.creditB.businessC.budgetD.duty13.A.ThereforeB.BesidesC.RatherD.However14.A.finishedB.decoratedC.startedD.painted15.A.borrowB.donateC.raiseD.distrib
17、ute16.A.booksB.videosC.ridingD.building17.A.inspireB.pressC.commandD.warn18.A.LuckilyB.EventuallyC.FrequentlyD.Strangely19.A.brings outB.leaves outC.hangs outD.puts out20.A.rideB.riskC.chanceD.break答案语篇解读本文是一篇记叙文。文章通过讲述13岁的卢克对建筑感兴趣的例子,证明无聊对孩子有好处。它迫使他们变得有创造力,提高他们的想象力,帮助他们发现新的事物。1.C由下文 and helps them
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-368069.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
