2021_2022学年新教材高中英语课时检测七Unit2LookingintotheFuturePeriod3含解析新人教版选择性必修第一册202106021202.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 _2022 学年 新教材 高中英语 课时 检测 Unit2LookingintotheFuturePeriod3 解析 新人 选择性 必修 一册 202106021202
- 资源描述:
-
1、七Unit 2Period 3. 阅读理解Every year, TIME selects the best inventions that are making the world better, smarter and, in some cases, a little more fun. Here are the ones on last years list. The Ultimate Alarm Clock Its hard to believe that an alarm clock, called HelloSense, can not only be beautiful but
2、also improve yoursleep. It can control the temperature, light and even airquality in your bedroom to help you have a perfect sleep environment. It can wake you up when youre in the lightest part of your sleep cycle and ready to wake. You can also speak to Sense to find out how well you sleep. The Fo
3、lding Bike HelmetPeople refuse to wear a helmet because its thick andheavy. The morpher, a bike helmet made from interweaved(交织的) plastic is just as strong as the traditional ones, but flexible enough to fold almost totally flat, making it easier to carry. Shoes That Tie ThemselvesAlmost everyone wh
4、o sees the movie Back to the Future wants a pair of shoes which tie themselves. Now, thanks to Nike, the shoe dream is a reality. When you press a button near the tongue, the sneakers themselves tighten and loosen around your feet. Simplified shoe fastening could be helpful for the athletes during t
5、he competition, and its especially useful for people with the impaired(受损的) motor nerve. Sweet Potatoes That Could Save LivesIn sub-Saharan Africa, the lack of vitamin A puts children at risk of blindness, and other diseases. Plant scientists are helping some countries grow their own solutions in th
6、e form of sweet potatoes. And they fight against droughts. Last year, the orange-colored sweet potatoes won the World Food Prize and have been seen as a healthy crop for all. 【语篇概述】本文是一篇说明文, 介绍了使我们的生活更便捷的四种发明。1. What do we know about Hello Sense? A. It shows you ways of sleeping well. B. It can serv
7、e as a light in your bedroom. C. It tries its best to improve your quality of sleep. D. It can wake you up at any time every day. 【解析】选C。细节理解题。根据第一项发明中的Its hard to believe that an alarm clock, called Hello Sense, can not only be beautiful but also improve your sleep. 可知答案选C。2. Who are more suitable
8、to wear shoes that tie themselves? A. Ones who enjoy seeing Back to the Future. B. Ones who practice running. C. Ones who are fans of Nike. D. Ones who have trouble with the motor nerve. 【解析】选D。细节理解题。根据Shoes That Tie Themselves一段中的its especially useful for people with the impaired motor nerve. 可知这种鞋
9、尤其适合运动神经有问题的人。所以答案选D。3. What can we infer from the last paragraph? A. Sweet Potatoes make a difference in sub-Saharan Africa. B. Sweet Potatoes can keep children off any disease. C. Sweet Potatoes are often used to prevent droughts. D. Sweet Potatoes have taken place of other crops in Africa. 【解析】选A
10、。推理判断题。根据本段可知非洲撒哈拉地区的孩子由于缺乏维生素A而面临失明的危险, 地瓜抗干旱, 适合沙漠地区生长; 富含胡萝卜素, 对眼睛有好处。由此推断地瓜对这个地区是非常有意义的。故答案选A。4. Which column is the passage probably taken from? A. History. B. Travel. C. Science. D. Culture. 【解析】选C。推理判断题。综合全文可知这四项发明与科技有关, 所以是来自科技栏目。故答案选C。. 阅读填句根据下面短文, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。(2021临沂
11、高二检测)The man who could see the futureThe ability to predict the future is a rare talent. American author Isaac Asimov (19201992), one of the great science fiction writers of his age, had such a talent. 1 Now that were here, lets see what he got right. 2 Asimov thought computers would cause a revolut
12、ion comparable to the industrial revolution of the 19th century. Specifically, he said that “mobile computerized objects” would be an important part of everyday life. Here, he clearly predicted our world of smartphones, tables and other devices. He also had a great deal to say about space exploratio
13、n. 3How did Asimov develop his special sense of future developments? 4 He read the newspapers and magazines sold in his parents candy store. His scientific interest gained sharper focus at Columbia University in New York. Asimov went to study chemistry, but became bored with pure laboratory science.
14、 Instead, he thought hard about the social implications(作用) of science. He wanted to communicate his ideas to the public. 5 Asimov had his finger on the pulse(脉搏)of both scientific and social change. He had a clear vision of what was coming around the corner for humanity in his works like the Galact
15、ic Empireseries(银河帝国系列). “His predictions are absolutely fascinating, ” Calum Chase, an English writer, told BBC News. “He is a genius. ” A. As a smart boy, Asimov taught himself to read at the age of five. B. Space exploration really can make our life more convenient and comfortable. C. Back in 198
16、3, he was asked to predict what the world would look like in 2019. D. On the role that computing would play in the future, he was amazingly accurate. E. Asimov has developed a great interest in computer programming since childhood. F. As an author, his books would feature the theme of social change
17、caused by technology. G. The International Space Station proved his prediction that we would not simply visit space but seek to stay there. 【语篇概述】这是一篇说明文。短文介绍了科幻大师阿西莫夫和他的预言的准确性以及他是如何培养他对未来发展的特殊意识的。1. 【解析】选C。上文提到“美国作家艾萨克阿西莫夫是他那个时代最伟大的科幻作家之一, 他有这样一种天赋”; 下文提到“让我们看看他预测对了什么”。由此可知, 空格处在本段中起承上启下的作用。故C选项“早在
18、1983年, 他就被要求预测2019年的世界会是什么样子”承上启下。2. 【解析】选D。根据“Asimov thought computers would cause a revolution comparable to the industrial revolution of the 19th century”可知, 阿西莫夫认为计算机将引发一场与19世纪工业革命相当的革命。D项“关于计算机在未来将所扮演的角色, 他惊人准确地预测了”是说明他预测的计算机的结果, 与本段内容符合。3. 【解析】选G。根据“He also had a great deal to say about space
19、exploration”可知, 关于太空探索, 他也预测了。所以空格处要接着说他预言的结果。故G选项“国际空间站证明了他的预言, 我们不仅要拜访太空, 还要设法留在那里”与太空探索相关, 而且是预测结果。4. 【解析】选A。根据“He read the newspapers and magazines sold in his parents candy store”可知, 他读了他父母糖果店出售的报纸和杂志。所以空格处要与下一句一起来说明阿西莫夫是如何培养他对未来发展的特殊意识的。故A选项“作为一个聪明的男孩, 阿西莫夫在五岁时就开始自学”承上启下。5. 【解析】选F。阅读本段可知, 本段主要
20、在说作为一名作家, 他的书以科技引起的社会变革为主题, 故选F项。. 完形填空“Mum, can I invite my classmate Brett over to stay tomorrow night, please? Its Friday, and we dont have any 1. Can I, please? ” Mum was sitting at the kitchen table. Dad was 2 next to her, resting his head on his arms. Mum could 3 that James wanted so badly to
21、have his friend over. “Im so sorry, James, ” she said. “Im never allowed to have friends come to the house? Why, Mum? ” James asked sadly, almost in 4. “I know its 5 for you, ” Mum said softly. “But Im just worried other people might think were a little strange. And then they would make fun of you.
22、”“No, they wouldnt, Mum, ” James protested. “Were not 6 at all. Were just ordinary people. ”Mum sighed heavily. “To tell you the truth, James, my neck has been so painful that its given me a heavy 7. And your poor fatherhe doesnt feel well. He really needs a rest. ”“I can help, Mum! ” James said. “8
23、 I can make you and Dad feel better, can Brett come over? Please? ”“Well. . . ” Mum began. “Great! Thanks, Mum! ” James almost shouted. “Just sit there, dont move. ” He rushed over to the kitchen drawer and 9 what he neededtwo spanners(扳手). “Hang on, Mum, ” he said. “This wont take a second. ” After
24、 some10, James finished. With a smile of 11 on his face, he said, “There! How does that feel? ” “Oh, James, ” Mum said. “Thats much better! How did you do it? ”“Easy, ” James said proudly. “Dad had tightened your neck bolts(螺栓) too much! I just 12 them slightly! I learned that in robotic science at
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369581.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
