2021_2022版高中英语Unit5FirstaidUsingLanguage素养评价检测含解析新人教版必修5202103091238.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 _2022 高中英语 Unit5FirstaidUsingLanguage 素养 评价 检测 解析 新人 必修 5202103091238
- 资源描述:
-
1、课时素养评价十五Unit 5Using Language. 选词填空apply, pressure, ambulance, bravery, firm, tight, ceremony, treat1. I am writing to invite you to attend our graduation ceremony. 2. She was so touched that she hugged me tightly with tears welling in her eyes. 3. I applied to help travelers in the Central Bus Stati
2、on with some of my classmates. 4. The locals have a fancy for treating guests from all over the world with their best wine and delicious food. 5. Im always ready to help others and can work hard even under great pressure. 6. I firmly believe that I can promote a better communication between us. 7. I
3、 performed first aid on him before the ambulance arrived. 8. The police praised my brother and me for our bravery. . 完成句子1. I work as an interpreter because I have a good knowledge of English. 我当翻译, 因为我很擅长英语。2. There is no doubt that people who swim a lot have stronger bodies than those who dont. 毫无
4、疑问, 经常游泳的人要比那些不游泳的强壮得多。3. The children were playing football on the playground when it began to rain. 孩子们正在操场上踢足球, 突然下起了雨。4. From my angle, we should treat it as a personal preference instead of a social problem. 从我的角度来看, 我们应该把它当成个人偏好, 而不是一种社会问题。5. You will pass the exam only if you really apply you
5、rself to your study. 你只有真正专心致志地学习, 考试才会及格。. 阅读理解AYou may need to give first aid. First aid is defined as the emergency care given to a sick or injured person. The goals of first aid are to prevent death and to prevent injuries from becoming worse. Each emergency condition is different. However, the
6、following rules apply to any kind of emergency. *Be aware of your limitations. Do not try to do more than you are able to. Nor should you do things if you are unfamiliar with them. Do what you can under the conditions at the time. *Stay calm. Acting calmly will help the victim feel safe. *Take a qui
7、ck look to see if the victim is bleeding, and if there is a pulse. *Keep the victim lying down and do not move him or her. You could make an injury worse if you move the victim. *Take necessary emergency steps. *Call for help or ask someone to make the EMS system (急救系统) start. *Do not remove clothin
8、g unless you have to. If clothing must be removed, tear the clothes along the seams(线缝). *Keep the victim warm. Cover the victim with a blanket. Coats and sweaters can be used if a blanket can not be found. *Reassure (使安心) the victim. Explain what is happening and that help has been called. *Do not
9、give the victim any food or fruits. *Keep the bystanders (旁观者) away from the victim. Bystanders want to have a look, offer advice, and say something about the victims condition. The victim may believe that the condition is worse than it really is. 【文章大意】本文主要讲述了在事故发生时, 如何来减少死亡或不让事态进一步恶化。1. The most i
10、mportant purpose of first aid is_. A. to stop deathB. to keep the injured person calmC. to help the victim stay in a safe placeD. to see if the injured person is still living【解析】选A。细节理解题。根据第一段中的“The goals of first aid are to prevent death and to prevent injuries from becoming worse. ” 可知急救的目标是防止死亡和防
11、止伤害恶化。2. Which of the following statements is TRUE according to the text? A. You should do more than what you are able to do to help an injured person in emergency conditions. B. Dont remove the clothes of the injured person no matter what happens. C. It is necessary to cover the victim with a blank
12、et. D. If the injured person feels hungry, you should give him or her some food. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段下面提供的第8项规则 “Keep the victim warm. Cover the victim with a blanket. ”为了给受伤者保暖, 最好给他或她盖上毛毯或其他衣物。从文中所给的急救知识可知C项是正确的。3. The main purpose of the text is to tell _. A. how to save a personB. what to do when
13、an accident happensC. how to call for helpD. how to give first aid【解析】选D。主旨大意题。通读全文可知本文的目的主要是告诉人们当事故发生时, 如何进行急救来减少死亡或者是不让事态进一步恶化。分析选项可知D项符合题意。BTrue friendship is like sound health; the value of it is seldom known until it is lost. Charles Caleb Colton Just like in any other relationship, arguments a
14、nd fights are also a part of friendship. You will hardly find friends who have never fought with one another. Whatever the reason is, if a person feels that he is responsible for creating the differences, it is important that he apologizes to his friend. Though you can use the email, text messages o
15、r chat for expressing your apology, the good old way of saying sorry to your friend through a letter will surely have a great effect on him. This will make your friend realize that your efforts of saying sorry are genuine and you really care for him. Points to Remember: Timing: Write the letter at t
16、he proper time. It is not advisable to put off it for too long. Words: While writing the letter, what matters the most is that you truly feel sorry. Sequence: Always begin by apologizing and saying sorry for your mistake. Then explain to him your side of the story. In the third and last paragraph, t
17、alk about what his friendship means to you and make a promise of not repeating the mistake. Delivery: You can either post it or deliver the letter personally or through someone else. You can also keep it at a location where your friend will be able to find it easily. Some people may try to point out
18、 the friends mistake while writing the letter. Avoid this completely, as it can make matters worse. The letter has to be brief and should only talk about the subject that has led to your apology. Keep patient and do not expect immediate results. In some cases, it may take time for the person to forg
19、ive and forget. 【文章大意】本文是一篇说明文。友谊对于人们而言就像健康一样, 只有失去时才会知道它的重要价值, 文章介绍了如何写道歉信来保护好朋友之间的友谊。4. The saying in the first paragraph is used to_. A. let readers study a famous sayingB. introduce the topic of the passageC. show who is Charles Caleb ColtonD. tell readers the importance of friends【解析】选B。推理判断题。根
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369953.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
