2021届高考英语人教版一轮总复习课时跟踪练:BOOK 5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语人教版一轮总复习课时跟踪练:BOOK UNIT MAKING THE NEWS WORD版含解析 2021 高考 英语 人教版 一轮 复习 课时 跟踪 BOOK WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时跟踪练24.阅读理解ABritain faces social problems as lots of people are set to lose their jobs in technological revolution, Bank of Englands chief economist warned.Andy Haldane said the socalled Fourth Industrial Revolution will make the machine replace humans to do thinking things.The dark side of the cha
2、nge could be a much bigger breakdown of employment than in Victorian times, with professions such as accountancy (会计) among those at risk.A report by the accountancy firm PwC last month warned that more than 7 million jobs in Britain had been lost over the next 20 years as technological change sweep
3、s through workplaces.The majority of these are in jobs in the retail, transport and manufacturing industries.However, other traditional professional sectors could also be at serious risk.Economists treat the arrival of increasingly intelligent computers and robots as the Fourth Industrial Revolution
4、.The first was the shift from agricultural to urban societies.The second saw the widespread use of electricity and steel, and the third was the digital revolution when computers, the Internet and mobile phones were developed.Mr Haldane said the hollowingout (空洞化) experienced in the past years could
5、be on a greater scale in the future, so it is important to learn the lessons of history and insure that people are given training to take advantage of new opportunities.“Jobs were effectively taken by machines of various types, there was a hollowingout of the job market, which left many people for a
6、 long period out of work and struggling to make a living,” Haldane added, “That heightened social and financial tensions, and led to a rise in inequality.This is the dark side of technological revolution.”“That hollowingout is going to be potentially on a much greater scale in the future, when we ha
7、ve machines thinking and doing the cognitive and technical skills of humans.” Mr Haldane said professions like accountancy could be among those hardest hit by the rise of AI.But he suggested economists could escape.1What is the dark side mentioned in the text?AThe hollowingout has become a major soc
8、ial problem.BLess and less people have the desire to learn accountancy.CIntelligent computers and robots decrease good workers.DThe technological revolution causes people to lose jobs.2Why are economists the lucky dogs in the new technological revolution?AThe study about economy is at a low level.BE
9、conomists work on a traditional professional job.CThere is no machine that can work as an economist.DEconomists have the chance to avoid technological revolution.3What should be done to deal with the serious situation?ACall for people to devote more to studying history.BTeach people to grasp the cha
10、nces technological revolution brings about.CWarn people not to work on transport and manufacturing industries.DAsk workers to develop and think as the intelligent computers and robots do.4What attitude did Haldane have toward the future employment?APositive.BAggressive.CCritical. DWorried.【语篇解读】本文介绍
11、了新技术革命给经济领域带来了很大影响,会产生严重的失业问题。同时,本文也鼓励人们应该把握新的机遇去创造更多的就业机会。1解析:细节理解题。根据第一段中的“Britain faces social problems as lots of people are set to lose their jobs in technological revolution”以及第二段中的“The dark side of the change could be a much bigger breakdown of employment than in Victorian times, with.among t
12、hose at risk.”可知,这次改变的阴暗面是将会引发比维多利亚时期更严重的就业问题。故选D项。答案:D2解析:推理判断题。根据文章最后一段可知,人们之所以会失业,是因为新技术创造出来的机器会替代人们从事很多方面的工作。反之,经济学家能够幸免是因为目前还没有一项技术能扮演他们的角色。故选C项。答案:C3解析:细节理解题。根据第六段“Mr Haldane said the hollowingout experienced in the past years.take advantage of new opportunities.”可知,过去经历的空洞化在将来的规模会更大,因此从历史中吸取教
13、训并确保人们能够充分地把握住新的机会是很重要的。故选B项。答案:B4解析:推理判断题。文章多处提到霍尔丹担心新技术革命造成人们失业的现象在未来会越来越严重,由此可知,霍尔丹对于未来的就业形势是担忧的。故选D项。答案:DBIt is estimated that more than half the worlds population is bilingual (双语的), and in an increasingly globalizing world, there are obvious benefits of speaking more than one language.However,
14、 for many years, parents were advised not to teach their children to speak more than one language from birth.Learning two or more languages simultaneously (同时) was believed to cause confusion and slow down academic development.While it is certainly true that children who are learning to speak more t
15、han one language as their mother tongue will often mix the languages up or speak a little later, these are temporary problems, and there is no reason to avoid teaching a child more than one language.In fact, there are plenty of reasons to encourage your child to become bilingual from birth.As well a
16、s the obvious benefits of being able to communicate with more people, and the possibility of earning more money, children who speak more than one language have been shown to score more highly in achievement tests at school.This is true for mathematics as well as tests of verbal (言语的) skills.And in l
17、ater life it has been found that bilinguals, on average, will tend to develop Alzheimers disease five years later than monolingual speakers.Speaking three or more languages offers even more protection.It seems that the increased number of connections within the brain allows bilinguals to cope better
18、 with brain damage.But is it too late if you havent already learned a second language in childhood? It used to be thought that the adult brain was very fixed, but recent research has shown that we continue to develop new connections in the brain throughout our lives, meaning that its perfectly possi
19、ble to learn another language to a high standard.Older learners are less likely to have nativelike pronunciation, but they are better at learning vocabulary as they are able to use far more skills and strategies than children.And learning a language is like using a musclethe more you use it, the str
20、onger it gets, meaning that you will find your third language easier than your second and so on.5Why shouldnt parents be discouraged from teaching their children to be a bilingual?AChildrens confusion over two languages will not last long.BChildren will not mistake one language for the other.CParent
21、s should begin to teach a second language early.DParents guidance will help children tell two languages apart.6Which of the following is NOT a possible benefit of being a bilingual?AA bilingual is less likely to develop Alzheimers disease.BA bilingual child may do well in mathematics at school.CA bi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371788.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
二年级下语文课件-1. 太阳的话丨沪教版 (共14张PPT).ppt
