2021届高考英语大一轮复习综合检测6北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 综合 检测 北师大
- 资源描述:
-
1、综合检测(选修6)第一部分略第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2019辽宁省实验中学模拟)The Little Singers of Paris in SuzhouDate: Nov. 307:30 pmVenue: Zhangjiagang Poly TheaterPrice: 30 480 yuanThe boys choir Les Petits Chanteurs la Croix de Bois was created in 1907 and is now famou
2、s worldwide. Each world tour is a huge success. The choristers are between 9 and 15 years old and are proud of their choirs long history of over 100 years and are still fulfilling childhood dreams. They have to leave their families in order to be part of this extraordinary adventure: traveling, shar
3、ing their passion for singing and enabling others to discover the joys of music.Harlequino: On To FreedomDate: Nov. 19 207:30 pmVenue: Beijing Comedy TheaterPrice:80 680 yuanThe drama discusses the true essence of art with the humor of Italian improvisational (即兴创作的) comedy. The performers discuss t
4、he purpose of art, reflect on how history is written and survey what is funny and what needs to be liberated.Plastic Fantastic Mimirichi in ShanghaiDate:Nov. 177:30 pmVenue: Shanghai Daning TheaterPrice: 100 380 yuanFour Ukrainian “kidult” comedians decide to throw a wild party using plastic of all
5、shapes and colors. Plastic Fantastic delivers a series of short comic stories that mix improvisation, pantomime, clown art and sound to draw you into their crazy world.The Collection of American Modern Dance From Paul TaylorDate: Nov. 19 207:30 pmVenue: National Center for the Performing Arts Price:
6、 100 480 yuanPaul Taylor, one of the most accomplished artists this nation has ever produced, continues to shape Americas homegrown art of modern dance since he became a professional dancer and pioneering choreographer in 1954. Taylor first presented his choreography with five other dancers in Manha
7、ttan on May 30,1954. That modest performance marked the beginning of a halfcentury of unrivaled creativity, and in the decades that followed, Mr Taylor became a cultural icon and one of historys most celebrated artists, hailed as part of the pantheon that created American modern dance.本文是一篇应用文,列举了各大
8、剧院即将上演的节目以及它们的时间和票价等相关信息。21Tourists are likely to appreciate American modern dance in _.ABeijing Comedy TheaterBShanghai Daning TheaterCZhangjiagang Poly TheaterDNational Center for the Performing Arts答案:D解析:细节理解题。根据最后一部分的标题The Collection of American Modern Dance From Paul Taylor及其列举的内容可知,游客们可以在国家大剧
9、院欣赏到美国的现代舞。故选D。22Which of the following may appeal to those who are crazy about short comic stories?ALes Petits Chanteurs la Croix de Bois.BItalian improvisational comedy.CPlastic Fantastic.DHarlequino: On To Freedom.答案:C解析:细节理解题。根据第三部分中的Plastic Fantastic delivers a series of short comic stories可知答案
10、为C。23With the cheapest admission ticket, tourists can have an access to the performance _.Aon Nov. 30Bon Nov. 20Con Nov. 19 Don Nov. 17答案:A解析:细节理解题。根据文中提到的各项票价信息可知,The Little Singers of Paris in Suzhou的票价最低,对应其演出的日期可知,应选A项。B(2019江苏省苏州中学月考)Moving to a new city and state was difficult for my family, e
11、specially in winter. The excitement of a new adventure was dulled by the memories of the California sunshine and the fivefoot snow banks outside our door.I just missed home. But more than our old house, more than the beach, and more than the seventydegree warm weather, I missed Stacey. My best frien
12、d and I both cried when I left, like two junior high girls, not women in their forties.And I missed our lovely teas. Going to a sweet little tearoom we had discovered was a special treat for us. The place was Victorian Dream, with delicate teacups and tablecloths with flower prints. Those afternoon
13、teas were precious times filled with laughter between scones (烤饼) and we shared our lives between tiny cucumber sandwiches.Springtime descended upon Denver, and I decided to set about the adventure of exploring the Denver area. As I was driving, my eyes scanned the buildings on the street. “Tea Leav
14、es” caught my eye. A tearoom? Here, in the land of loneliness and pain?I walked through the doors, and tears came to my eyes again. It was a beautiful room, not Victorian Dream, but simple and lovely.Stacey would love this place, I thought. I sat down and ordered a pot of tea, a cucumber sandwich an
15、d some scones with Devonshire cream and English jam. It felt silly but wonderful and it felt like home. For the first time since moving, I felt as if this new city and state could be, would eventually be, my home. Laughter came as I sat and ate the delicious food, and sipped the rose hip and hibiscu
16、s tea. I would come back here and bring new friends. And when Stacey visited, we would come here and laugh and celebrate a friendship that will last beyond years and miles.本文讲述了作者从一个城市搬到一个新城市,一开始很兴奋,但随后感到极不适应,想念家乡的一切,想念自己的好朋友,但作者还是努力地去适应新的环境,终于有一天,当她发现一个“Tea Leaves”的地方,深受感动,从而开始融入这个新城市的故事。24Whats th
17、e authors first feeling when she came to the new city?ADull. BLonely.CExcited.DPainful.答案:C解析:细节理解题。从文章第一段中的The excitement of a new adventure可知,作者刚到一个新的城市时的第一感觉是兴奋。25What did the author miss the most?AThe California sunshine.BHer families.CStacey.DThe precious teatime.答案:C解析:细节理解题。从文章第二段But more tha
18、n our old house, more than the beach, and more than the seventydegree warm weather, I missed Stacey.可知,作者怀念家乡的一切,但最怀念自己的好朋友Stacey。26Why did the author want to look for a tearoom?ABecause tea was her favorite drink.BBecause she wanted to warm herself up in it.CBecause she wanted to bring back the goo
19、d memories.DBecause her best friend used to invite her to tea.答案:C解析:推理判断题。从文章第三段可知,作者和好朋友经常到茶馆里消遣,度过了很多美好时光,作者是想重温过去的美好记忆。27With this passage, the author probably intends to tell us _.Aits better for one to have some hobbyBtrue friendship will never disappear wherever one goesCone cant live without
20、 his best friendsDan old habit can ease a persons pain答案:B解析:推理判断题。从文章最后一段的最后一句话And when Stacey visited, we would come here and laugh and celebrate a friendship that will last beyond years and miles.可知,作者以茶寓情,强调友谊的珍贵和长久。C(2019山西太原市第五中学模拟)Overheated property markets in major cities have started to co
21、ol down after authorities took measures against speculative buying and a potential home market bubble. However, a longterm effort is needed to make the market stable and sustainable, analysts said.Last month, new home prices dropped in seven cities, compared with six in September, according to the N
22、ational Bureau of Statistics, which monitors housing prices in 70 cities nationwide. In Shenzhen, where housing prices rocketed by more than 30 percent in the past several months, prices declined by 0.5 percent in October.“After firsttier cities and some key secondtier cities launched cooling measur
23、es, home prices have obviously become stable,” Liu Juanwei, NBS senior statistician, wrote in a note posted on the NBS website.Beijing, Tianjin, Shanghai, Xiamen and Zhengzhou began to see home prices switching from rising to dropping in the second half of October, with average prices down by betwee
24、n 0.1 percent and 0.4 percent compared with the first half of the month, he noted.Housing authorities in more than 20 cities have launched various measures against speculative buying to curb rapid home price growth, including setting stricter requirements for qualified buyers and limits on buying se
25、cond and third homes. Yan Yuejin, an analyst with property research agency EHouse China R&D Institute, said the residential property market is “digesting these policies and measures gradually, and it is likely for the market to have rational and stable prices in the near future.”Ma Junwei, an analys
26、t with Deyi Realty in Shanghai, said it will require a longterm effort by regulators and local authorities to battle speculative buying while keeping supplies stable for buyers with solid demand, including those who plan to buy their first home or upgrade their housing.In Shanghai, real estate agent
27、s said that they have noticed that homebuyers have become more rational. “Buyers are starting to take their time and study their options. They will compare prices, designs and locations and bargain with sales representatives,” said Luo Dingjun, sales manager at Jinyu Property Marketing. “This was no
28、t the case two months ago, when they rushed to buy for fear that if they hesitated, prices would grow too fast and they would no longer be able to afford.”本文是一篇议论文。为抵制投机炒房,抑制房产泡沫,政府推出一系列房产政策,全国一些主要城市如北京、深圳等地的房产市场有所降温。28The underlined word “rocketed” can be replaced with “_”AapprovedBinvolvedCincreas
29、edDprocessed答案:C解析:词义猜测题。根据第二段画线词后的in the past several months及prices declined by 0.5 percent in October可以推断出,主句说明房价在10月份有所下降,where引导的状语从句是说价格在过去几个月内上涨,所以rocket在此表示“(价格或数量)迅速上升,猛涨”。故选C项。29According to Liu Juanwei, what contributes to the stable home price?AUpgrading housing.BCooling measures.CSetting
30、 requirements.DDigesting policies.答案:B解析:细节理解题。根据文章第三段的After firsttier cities and some key secondtier cities launched cooling measures, home prices have obviously become stable可知,是政府采取的冷却措施使得房价有所降低。30By reading this passage, we know that _.Ain October home prices decreased in 64 cities nationwideBho
31、me prices in Beijing, Tianjin, Shanghai didnt see any drop during the first half of OctoberCthere is a concern among residents now that if they hesitate, prices of new homes will increaseDproperty markets are sure to have rational and stable prices in the future答案:B解析:细节理解题。根据文章第四段的Beijing, Tianjin,
32、 Shanghai, Xiamen and Zhengzhou began to see home prices switching from rising to dropping in the second half of October.可知B项正确。31What is the best title for this passage?AHousing Market Begins to Cool DownBBuyers Appetite for HousingCStrict Regulations for Housing MarketDA Potential Home Market From
33、 Solid Demand of Buyers答案:A解析:标题概括题。通读全文可知,文章主要介绍由于一系列政策的推出,房产市场开始降温。故A项作为文章标题最为恰当。D(2019湖北襄阳市第五中学模拟)If there is one thing Im sure about, it is that in a hundred years from now we will still be reading newspapers. It is not that newspapers are a necessity. Even now some people get most of their news
34、 from television or radio. Many buy a paper only on Saturday or Sunday. But for most people reading a newspaper has become a habit passed down from generation to generation.The nature of what is news may change. What basically makes news is what affects our lives the big political stories, the cover
35、age of the wars, earthquakes and other disasters, will continue much the same. I think there will be more coverage of scientific research, though. Its already happening in areas that many directly affect our lives, like genetic (基因) engineering. In the future, I think there will be more coverage of
36、scientific explanations of why we feel as we do as we develop a better understanding of how the brain operates and what our feelings really are.Its quite possible that in the next century newspapers will be transmitted (传送) electronically from Fleet Street and printed out in our own home. In fact, I
37、m pretty sure that how it will happen in the future. You will probably be able to choose from a menu, making up your own newspapers by picking out the things you want to read sports and international news, etc.I think people have got it wrong when they talk about competition between the different me
38、dia (媒体). They actually feed off each other. Some people once foresaw that television would kill off newspapers, but that hasnt happened. What it read on the printed page lasts longer than pictures on a screen or sound lost in the air. And as for the Internet, its never really pleasant to read somet
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《名校学案》2016-2017语文选修古代诗歌散文欣赏(人教版)课件:单元素养提升系列之一 .ppt
