分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型《创新设计》2015高考英语(广东专用)大二轮总复习高考倒计时第28天精练一刻钟.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:372629
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:77.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    创新设计 创新 设计 2015 高考 英语 广东 专用 二轮 复习 倒计时 28 精练 一刻钟
    资源描述:

    1、高考倒计时第28天.常考句型【句型1】.cannot be overemphasized.“无论如何强调都不为过”。仿写:用功的重要性无论如何强调都不为过。The_importance_of_working_hard_cannot_be_overemphasized.【句型2】In my opinion,.To my mind,.As far as I am concerned,.I am of the opinion that.“我认为”仿写:就我认为,打电脑游戏既耗时间,也有害健康。In_my_opinion,playing_computer_games_not_only_takes_mu

    2、ch_time_but _is_also_harmful_to_health.To_my_mind,playing_computer_games_not_only_takes_much_time_but_is _also_harmful_to_health.As_far_as_I_am_concerned,playing_computer_games_not_only_takes_much _time_but_is_also_harmful_to_health.I_am_of_the_opinion_that_playing_computer_games_not_only_takes_much

    3、 _time_but_is_also_harmful_to_health.阅读理解A体 裁话 题关键词建议时间正确率说明文语言学习language6分钟/5If you want to learn a language and become fluent in it,then you really need to start as early in life as possible,because the older you get,the harder it can be to get your tongue round new words and sounds.However,that i

    4、s not a reason to put off learning a language later in life,because there are still many advantages to it.As you get older,it can become more and more tempting to stick to things you are most familiar with.However,giving yourself something new to do can help to keep your brain active,and the more ac

    5、tive your brain is,the younger you will feel._ It makes life interesting.Dont set your expectations too highyou arent going to become fluent in a couple of months,for example.Instead,set yourself shortterm goalsto finish a textbook or to practice your skills on a language speaker.The challenge will

    6、provide you with a renewed energy for life.Many people,especially when they are older,are put off going overseas because they are worried about communicating with the local people.However,once you start to learn a language,you will have much more confidence to travel in countries where that language

    7、 is spoken.Once you are able to buy things,ask directions and have free conversations,you will find travelling much more enjoyable.One of the best reasons for learning a language later in life is simply because you can.When younger,you probably had little spare time.Now,you probably have more time i

    8、n hand in that when your family has grown up and you may even have retired.There are so many tools you can use to learn languages these days(the television and Internet are two obvious ones),so you may not even have to pay.【语篇导读】本文是一篇说明文。大部分人认为学习外语是青少年的事情,但是作者认为老年人学外语更有优势。本文阐述了老年人学外语的优势。1Which of th

    9、e following is the best title for the passage?ALearn a Language Later in LifeBGain Advantages in Later LifeCBuild up Confidence When Old DOlder People to Meet Challenges解析主旨大意题。尽管文章中提到了advantages,challenges,confidence,它们只是老年人学习语言的细节。作者在文中阐述了老年人学习外语的优势,故选A项。答案A2It is commonly believed that when a per

    10、son is old,_.Ahe becomes weak and sickBhe is slow in thought and actionChe can never be lazy to learn new thingsDhe has got no time to do anything解析推理判断题。根据文章第一段可知,通常人们认为学习外语是越早越好,随着人的变老,很难发准单词的读音,所以通常人们认为老年人在思维和行动上迟钝,故选B项。答案B3The author suggests that _.Aan old person do the things he is familiar wi

    11、thBan old person take up something strangeCan old person set a high goal for later lifeDan old person save his brain for future解析细节理解题。根据第二段第二句可知,作者建议老年人应该从事新的事情,以便使自己的大脑活跃,故选B项。答案B4Which of the following is the best for the blank?AA good and high goal will benefit a lot.BLanguage learning is the be

    12、st for the old.CWe all need new challenges every now and again.DMore skills will bring a big income for the old.解析推理判断题。空格所处的段落主要讲述给自己制定合适的学习目标,段落的尾句中The challenge 表明了作者在这里谈的制定目标是老年人对自己提出的挑战。答案C5The reason that old men learn a foreign language is that _.Athey are planning to travel abroad aloneBthey

    13、 have more time than the youngCthey take more interest than expectedDthey have been left behind by families解析细节理解题。根据文章最后一段可知,老年人学外语最好的理由是他们有充裕的时间,故选B项。尽管文中提到了到国外旅游,但并不是他们的计划,而是学好外语之后的优势。答案B【温馨提示】tempting adj.引诱人的,吸引人的renewed adj.更新的overseas adj.海外的 adv.在海外confidence n信任;信心,自信【长难句解读】1原文If you want t

    14、o learn a language and become fluent in it,then you really need to start as early in life as possible,because the older you get,the harder it can be to get your tongue round new words and sounds.译文如果你想学一门语言,又想学得很流利,那么你的确需要尽早开始,因为年龄越大,就越难让你的舌头适应新的词语及发音。分析这是一个较复杂的复合句。if在此引导条件状语从句,在该句的主句中用到了as.as.结构和th

    15、e比较级.the比较级.结构,在这一结构中,又用到了it作形式主语,不定式to get your tongue round new words and sounds 作真正的主语。2原文However,once you start to learn a language,you will have much more confidence to travel in countries where that language is spoken.译文然而,一旦你开始学习一门语言,你将会在那些说该种语言的国家旅游时有更多的自信。分析该句中once引导时间状语从句,用一般现在时态表将来,主句用将来时

    16、态。在主句中where引导定语从句,修饰先行词countries,where在定语从句中作状语。B体 裁话 题关键词建议时间正确率说明文家庭、朋友与周围的人friend6分钟/5I was in trouble in overcoming my addiction to alcohol,and so was my friend Mike.We never met each other until we chanced to be in the same selfplaced inpatient treatment facility.Now we had been out of the trea

    17、tment center for about a year and had returned to our lives.We have become inseparable friends like brothers.The thing that kept me and my friend Mike going during these times was our ability to be the counselor for each other.There was never a time when I had not called him that he did not call me

    18、right back within a couple of hours.We got together every chance we could to keep us both on the right track.One day,I called Mike but he wasnt in.As usual,I had to leave a message,fully expecting to hear from him later that evening or the next day.When I had not heard from him for nearly 2 days,I s

    19、tarted to become very anxious as to what could the problem be.Surely there must be something significant that had kept him from returning my call.On the third day,I received a message from my wife that Mikes wife had called and wanted to speak to me.She said she would be calling later in the afterno

    20、on.I started to worry about the entire thing,as my wife did not even know what Marylynn wanted to speak to me about.When Marylynn called,I immediately knew there was something wrong.Mike had been killed in an unexplained truck crash on the morning of my call.There were no witnesses and no explanatio

    21、ns as to what had happened.I attended my friends funeral and even though I could hardly walk,I helped carry my friend to his final resting place.I have never met any single statement affecting me as much as that one,so I can be sure to say that I am still here and my friend Mike is still here too,in

    22、 my heart and my soul.【语篇导读】这是一篇记叙文,叙述了“我”和迈克在戒酒中心相识,成了像亲兄弟一样不可分离的好朋友。不幸的是,迈克在一次车祸中失去了宝贵的生命。1Why does the author write the passage?ATo tell how he came to know Mike.BTo disclose the truth of a good friend.CTo search his memory for his good friend.DTo announce he lost a good friend.解析主旨大意题。作者介绍了自己和好朋

    23、友迈克的相识、相交,以及彼此之间不可分离的情景,是在回顾好朋友迈克的点点滴滴,故选C。A、D两项是文章的细节;B项文中没有提到。答案C2How did the author and Mike know each other?AThey have the same ability to give advice to each other.BThey have fallen into the same habit.CWhen they were in an alcoholic centre.DWhen the author treated a patient.解析细节理解题。根据第一段的首句可知,

    24、“我”和迈克都是酗酒的人。选项中的an alcoholic centre与the same selfplaced inpatient treatment facility是一个地方,由此推断两人是在戒酒中心认识的。A、B两项不是认识的方式,故排除;作者和迈克都是病人,故排除D项。答案C3From the passage we can infer that _.AMike never answered the author in a few hoursBMike and I tried best to overcome the bad habit Cmy wife usually left a

    25、message to MikeDit is common for me not to get his call for 2 days解析推理判断题。根据第二段最后一句We got together every chance we could to keep us both on the right track.可知,我们尽可能地走上正道(on the right track走上正道),上文提到了双方都有酗酒的毛病,故这里指摆脱酗酒的习惯。答案B4Why did the author start to become very anxious?ABecause he was worried if

    26、Mike had been in a car crash.BBecause Mike never returned his call so late.CBecause he thought Mike was in hospital.DBecause Mikes wife wasnt good to him.解析细节理解题。根据第二段可知,当作者打电话时,如果迈克没有接到,他很快就回电话。所以这次两天没有消息,令作者担心,故选B。误解分析:作者这时不知道迈克发生了车祸,故排除A、C选项;文中没有提到迈克的妻子与作者的关系,故排除D项。答案B5The underlined word “statem

    27、ent” in the last paragraph implies _.Aa message that is declaredBa document showing credits and debtsCa fact that is offered as evidenceDa person that is important to another解析词汇猜测题。作者全文中都在谈论好朋友迈克,认为他是对自己最有影响的人,故选D项。答案D【温馨提示】inpatient n住院病人inseparable adj.不能分离的significant adj.重要的,有意义的,意味深长的as to 至于,

    28、关于;按照,说到【长难句解读】1原文The thing that kept me and my friend Mike going during these times was our ability to be the counselor for each other.译文在那段时期维系迈克和我友谊的是我们都有能充当对方咨询者的能力。分析该句有两个定语,第一个是由that引导的定语从句,修饰先行词The thing,that在定语从句中作主语,不可以省略;第二个是不定式短语to be the counselor for each other作定语,修饰名词ability,名词ability

    29、的后置定语通常由不定式充当。此外,在定语从句中,还包括了keep的复合结构,其宾语补足语由现在分词充当。2原文I have never met any single statement affecting me as much as that one,so I can be sure to say that I am still here and my friend Mike is still here too,in my heart and my soul.译文我从没遇到过任何一个人能够像Mike那样强烈地影响我,因此我敢肯定,我在这里,我的朋友Mike也在这里,我们的心和灵魂是紧密相连的。分析此句话用现在分词短语affecting me as much as that one 作定语,相当于宾语从句that affected me as much as that one;同时还用了宾语从句that I am still here and my friend Mike is still here too,in my heart and my soul。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:《创新设计》2015高考英语(广东专用)大二轮总复习高考倒计时第28天精练一刻钟.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-372629.html
    相关资源 更多
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt
  • 北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt
  • 全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx
  • 全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx
  • 2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx
  • 2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx
  • 2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx
  • 全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx
  • 2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1