山东省济南市天桥区2016高考英语阅读理解一轮练习(5) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省济南市天桥区2016高考英语阅读理解一轮练习5 WORD版含答案 山东省 济南市 天桥 2016 高考 英语 阅读 理解 一轮 练习 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、山东省济南市天桥区2016高考英语阅读理解一轮练习(5)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Many people influenced various aspects of my life, based on their personal characteristics, accomplishments, and values. I have been fortunate to have had numerous teachers and professors who I respect for their patience and intelligenc
2、e. There are artists that have inspired me by their natural talents and original creativity. I value many political leaders, who have inspired me by their contributions to society, and their ability to change our futures. But of all the people I have known in my life, the person I admire most is my
3、father. As the youngest girl in my family, I always considered myself to be “Daddys little girl”. While I grew up, it always made me sad to see so many of my friends and neighbors without a father or father-like figure around. This helped me appreciate how my father always takes an interest in his c
4、hildrens lives. In every aspect of my life my father continuously pushes me to excel, so I could accomplish my work outstandingly among my people. Whenever I feel like giving up, or have a question or a concern, I know I can always call on him for advice. From him I have also learned that sometimes
5、you have to put others needs ahead of your own, but you should make sure you are not taken advantage of by others. His strength seems to be unbreakable during hard times, and he is extremely determined to accomplish anything he sets his mind on, no matter how tiny it is. I highly respect him for how
6、 he stands up for what he believes in, and will never back down. I have always admired his open mind, compassion for people, and sense of understanding. He is a very reserved man, but to everybodys surprise, he has a great sense of humor, and always knows how to put a smile on the faces of his wife,
7、 his children and his friends. Living in his affection and instruction, I am very proud of my father. He also professes how proud he is of his children, and is still there to support us in whatever we are involved in. 36. What is the best title for the passage? A. How my father loved meB. My fathert
8、he person I admire mostC. I am the apple on my fathers palmD. My fatherthe one who influenced me most【答案】B【解析】标题归纳题。全文的内容可知主要说的是父亲,根据the person I admire most is my father. 故选B。37. Which of the following could not be used to describe the authors father? A. Considerate and humorous B. Affectionate and
9、 open-mindedC. Knowledgeable and sociableD. Energetic and helpful【答案】C【解析】细节理解题。根据I have always admired his open mind, compassion for people, and sense of understanding. He is a very reserved man, but to everybodys surprise, he has a great sense of humor, and always knows how to put a smile on the f
10、aces of his wife, his children and his friends. 没有提到的是选项C的内容,故选C。38. Which of the following can best explain the underlined word “excel”?A. Do better than others.B. Show off.C. Be cleverer than others.D. Keep healthy【答案】A【解析】词义猜测题。根据so I could accomplish my work outstandingly among my people.可知做的比别人
11、好,故选A。39. According to the underlined part, the father was telling the author to _. A. try to be good to those who were worth making friends withB. try to take advantage of those who were friendly to herC. think about others and help them, so that she could make them serve herD. think about others a
12、nd help them, but not to be made use of in a negative way【答案】D【解析】句意理解题。你必须将他人的需求放在第一位,但是你要确保你不被别人利用。故选D。40. What can we infer about the author? A. She appreciated her father because he solved all the problems for her. B. She considered her father humorous and was often made to laugh by him. C. She
13、had sympathy for the fatherless. D. She was outstanding in work because her father pushed her hard.【答案】C【解析】推理判断题。根据it always made me sad to see so many of my friends and neighbors without a father or father-like figure around.她同情那些没有父亲的孩子,故选C。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。After inventing dynamites(
14、炸药), Swedish-born Alfred Nobel became a very rich man. However, he foresaw its universally destructive powers too late. Nobel preferred not to be remembered as the inventor of dynamite, so in 1895, just two weeks before his death, he created a fund to be used for awarding prizes to people who had ma
15、de worthwhile contributions to mankind. Originally there were five awards: literature, physics, chemistry, medicine, and peace. Economics was added in 1968, just sixty-seven years after the first awards ceremony.Nobels original legacy of nine million dollars was invested, and the interest on this su
16、m is used for the awards which vary from $ 30,000 to $125,000.Every year on December 10, the anniversary of Nobels death, the awards (gold medal, illuminated diploma, and money) are presented to the winners. Sometimes politics plays an important role in the judges decision. Americans have won numero
17、us science awards, but relatively few literature prizes.No awards were presented from 1940 to 1942 at the beginning of World War II. Some people have won two prizes, but this is rare; others have shared their prizes. (from )1. What did the first award ceremony take place?A. 1895. B. 1901. C. 1962. D
18、. 1968.2. The Nobel prize was established to _.A. honor the inventor of dynamite B. recognize worthwhile contributions to humanityC. resolve political differences D. spend money3. In which area have Americans received the most awards?A. Literature. B. Economics. C. Peace. D. Science.4. Which of the
19、following statement is NOT true?A. Awards vary in money value.B. Ceremonies are held on December 10 to commemorate Nobels invention.C. Politics can be of importance in selecting the winners.D. A few individuals have won two awards.1. B 计算题。根据文中第一段最后一句“Economics was added in 1968, just sixty-seven ye
20、ars after the first awards ceremony.”计算可得。2. B 细节题。根据短文第一段第二句“for awarding prizes to people who had made worthwhile contributions to mankind”可得(from )。3. D 细节题。根据短文第三段“Americans have won numerous science awards”一句可得。4. D 事实判断题。根据短文第四段“Some people have won two prizes, but this is rare”一句判断可得。【广东省广州市2
21、014综合测试】The recent publication of autobiographies by two of Britains great scientists, biologist Richard Dawkins and physicist Stephen Hawking, is a wonderful opportunity to compare and contrast these two remarkable men. Surprisingly, they have rather more in common than we think.Most striking is th
22、e similarity in their backgrounds. They were born in the early 1940s to middle class families-not wealthy but comfortably off, with a strong commitment to academic excellence and public service. Both families were keen to send their boys to Oxford University-and both succeeded, Dawkins studying zool
23、ogy and Hawking physics.Neither author has a very positive view of his early university life. Hawking describes the attitude at Oxford in the 1950s and 1960s as very anti-work, “You were supposed to either be brilliant without effort or fail. Hard work was looked down upon by students and we all pre
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
一年级下册语文课件-汉字家园(二)∣ 长春版(2016) (共9张PPT).ppt
