广西桂林、崇左、贺州2020届高三英语5月联合模拟考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西桂林 崇左 贺州 2020 届高三 英语 联合 模拟考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广西桂林、崇左、贺州2020届高三英语5月联合模拟考试试题(含解析)考生注意:1. 本试卷共150分考试时间120分钟2. 请将各题答案填写在答题卡上第一部分听力(共两节, 满分30分)做题时, 先将答案标在试卷上录音内容结束后, 你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上第一节(共5小题;每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话每段对话后有一个小题, 从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15
2、.答案是C.1. What will the woman probably do tonight?A. See a film. B. Have dinner with the man. C. Prepare for her final exam.2. Where are the speakers?A. At home. B. At a bank. C. At a post office.3. What does the woman think of circus work?A. Dangerous. B. Interesting. C. Difficult.4. How will the wo
3、man get to Chinatown?A. On foot. B. By underground. C. By taxi.5. Who will take pens and paper tomorrow?A. Harry B. Max. C. The teacher.第二节(共15小题;每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的ABC三个选项 中选出最佳选项听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各 小题将给出5秒钟的作答时间每段对话或独白读两遍听第6段材料, 回答第67题6. How long di
4、d Michael stay in China?A. For two weeks. B. For five days. C. For one week.7. Where did Michael go last year?A. To Norway. B. To Russia. C. To India.听第7段材料, 回答第89题8. What are the speakers mainly talking about?A. Expenses of a concert tour. B. The way to earn money. C. A travel experience.9. What di
5、d Mary do in the last trip?A. She acted as a director. B. She cooked some meals. C. She took charge of money raising.听第8段材料, 回答第10至12题10. What advice does the man give to the woman about the painting course?A. Book a place for the evening class.B. Do a lot of preparations at first.C. Ask a teacher f
6、or personal help.11. What attracts the man most to study computing?A. The advanced contents. B. The bright future. C. The good teacher.12. Why does the man suggest the woman study Spanish?Br A. The course lasts very long.B. It wont cost too much and its useful.C. There will be a limit on the number
7、of people next year.听第9段材料, 回答第13至16题13. Who did the woman live with in 1940?A. The man. B. Her husband. C. Her parents and brother.14. Where was the woman in 1945?A. In Minnesota. B. In Washington D. C. C. In California.15. Which job did the woman have for the longest time?A. A politician. B. A sec
8、retary. C. A typist.16. What is the probable relationship between the speakers?A. Neighbors. B. Teacher and student. C. Grandma and grandson.听第10段材料, 回答第17至20题17. Where is the speaker talking?A. At an airport. B. On the phone. C. At a restaurant.18. Why does the speaker come to the town where David
9、lives?A. To have a meeting. B. To see Davids family. C . To take a holiday.19. Who is Catherine probably?A. The speakers daughter. B. The speakers wife. C. Davids wife.20. What time does the speaker fly back to Columbus?A. At 8:20. B. At 8:30. C. At 8:40.第二部分 阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题;每小题2分, 满分30分)阅
10、读下列短文, 从每题所给的ABC和D四个选项中, 选出最佳选项AA great museum can improve thoughts, open new worlds and change entire viewpoints. While famous museums, such as the Metropolitan Museum of Art in New York City and the Hermitage in St. Petersburg, are well-known throughout the world, a new crop of museums have sprung
11、 up in the last 10 years that are set to compete with them.Museum of Modern ArtNew York City, the United StatesNew York Citys Museum of Modern Art sets the standard in contemporary art. With its expansion opening this October, it raised the bar even higher. With new performance spaces and galleries,
12、 the museum explores the works of artists like Donald Judd, Dorothea Lange and Betye Saar.UCCA Center for Contemporary ArtBeijing, ChinaThis center for contemporary Chinese art underwent a major restructuring in 2017, separating its commercial and nonprofit functions. Featuring artists like Liu Wei
13、and Wang Jian wei, it places Chinese artists firmly in the center of the global art dialogue.Musee Yves Saint LaurentParis, FranceThis museum celebrates the eponymous(同名的)fashion designer whose clothing forever changed the way women dressed. The original in Paris opened in September 2017, one month
14、before its outpost(基地)in Marrakesh, Morocco.Museo SoumayaMexico City, MexicoThe new location of the museum, found at the Plaza Carso location since 2011, is being repaired both inside and out. Housing the largest collection of August Rodin sculptures outside of France, this private museum also house
15、s the vast and varied collection of Mexican billionaire, Carlos Slim.1. What does the underlined word them in paragraph 1 refer to?A. The thoughts.B. The new worlds.C. The famous museums.D. The new museums.2. Which museum features Chinese artists?A. Museum of Modern Art.B. UCCA Center for Contempora
16、ry Art.C. Musee Yves Saint Laurent.D. Museo Soumaya.3. What characteristic do the four museums have in common?A. They are public museums.B. They are being restructured.C. They have their own outposts.D. They are new and develop rapidly.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】本文是应用文,主要介绍了四个近年来兴起的博物馆。【1题详解】词义猜测题。根据第一段最
17、后一句While famous museums, such as the Metropolitan Museum of Art in New York City and the Hermitage in St. Petersburg, are well-known throughout the world, a new crop of museums have sprung up in the last 10 years that are set to compete with them.(虽然纽约大都会艺术博物馆(Metropolitan Museum of Art)和圣彼得堡的艾尔米塔什(
18、Hermitage)等著名博物馆闻名世界,但在过去10年里涌现出了一批新的博物馆,它们将与这些博物馆展开竞争。)可知,近年来,有一批新兴的博物馆对那些闻名的博物馆发起了挑战,由此推出画线部分的them是指那些著名的博物馆。故选C。【2题详解】细节理解题。根据第二个博物馆的介绍可知,UCCA Center for Contemporary Art是一个中国的博物馆,专注于收藏中国艺术家的作品。故选B。【3题详解】推理判断题。根据文章第一段While famous museums, such as the Metropolitan Museum of Art in New York City an
19、d the Hermitage in St. Petersburg, are well-known throughout the world, a new crop of museums have sprung up in the last 10 years that are set to compete with them.文章介绍的四个博物馆都是新兴的,且他们都发展迅速,由此可知,它们是新兴的,发展很快。故选D。BLeith Anderson, a minister, shared this experience: As a boy, he grew up outside New York
20、 City and was a fan of the old Brooklyn Dodgers. One day his father took him to a World Series game between the Dodgers and the Yankees. He was so excited, knowing the Dodgers would defeat the Yankees. Unfortunately, the Dodgers never got on base, and his excitement was shattered.Years later, he met
21、 a famous player. Leith told him about the first major league game he had attended, saying, It was such a disappointment. The man said, Were you there? Were you at the game when Don Larsen played the first perfect game in all of World Series history? Leith replied, Yeah, but we lost. He then realize
22、d that he had been so caught in his teams defeat that he missed out on the fact that he was a witness to a far greater page of history.How often the same thing happens to us. We get so caught in the defeat when things dont turn out as we want them to. So we are depressed because an illness remains,
23、or when people dont treat us the way we think they should. But we are often so blinded by the pain and disappointment of our defeat that we fail to appreciate the fact that we might be witnesses to something far greater in our lives.Do you remember it when Paul was in prison? He wrote to the Philipp
24、ian Christians, But I want you to know that the things happening to me have actually turned out the gospel (福音)While most of us would have focused on the defeat, Paul was able to see it differently. Its not an easy thing to do. Its never easy to view things from a positive perspective. But it is lea
25、rning how to have a positive view that helps us know joy that happens in our lives.4. What does the underlined word shattered in paragraph 1 mean?A. Shown.B. Hidden.C. Extended.D. Destroyed.5. How did Leith react to what the player said?A. He felt proud to have watched the game.B He felt regretful t
26、o recall the game.C. He showed doubt about the players opinion.D. He learned something from the players words.6. What does Leiths experience teach us to do?A. Treat defeat positively.B. Remember our defeat in life.C. Struggle for what we want.D. Know truths from others.7. Why is Pauls story mentione
27、d in the text?A. To help us know him.B. To share his poor situation.C. To offer us an example to follow.D. To praise him for his great achievements.【答案】4. D 5. D 6. A 7. C【解析】本文是记叙文。文章讲述了人们很多时候只盯着失败,却忽视了身边事物美好的一面。【4题详解】词义猜测题。根据第一段可知,Leith兴奋地去观看the Dodgers和the Yankees的比赛,但the Dodgers并没有成功攻垒,导致比赛失败,这使
28、得Leith的兴致被毁。shatter意为“破灭;毁坏”。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第二段最后一句He then realized that he had been so caught in his teams defeat that he missed out on the fact that he was a witness to a far greater page of history.(然后他意识到,他在自己球队的失败中陷入了如此深的困境,以至于他错过了一个事实,那就是他见证了一段远比这伟大得多的历史。)可知,Leith听了那个著名运动员的话后觉得自己太过于关注球队失败,而
29、忽略了自己也是这件历史上了不起的事情的见证者。故选D。【6题详解】推理判断题。根据第二段讲述的Leith只盯着球队的失败这一角度而伤感,再结合第三段和第四段的描述可知,他给我们留下的教训是,我们应该积极地面对失败。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段可知,虽然Paul被囚禁,但他以另一种乐观的方式看待生活。文章讲述他的做法是为了给我们提供一个学习的榜样。故选C。CLandscape architecture works well adding beauty to a certain location. For example, Japanese garden develops the
30、relationship between Victoria and the Aichi Prefecture in Japan. Landscape architecture focuses on design and environment management. However, there are some amazing facts to know about while people are dealing with landscape architecture designs.The source of the idea of landscape architecture: Acc
31、ording to ancient tales, Frederick Law Olmsted and Capability Brown started the profession in the 18th century, known as the pioneer of landscape architecture work. The term landscape first used in painting: With landscape paintings, the painter can highlight the beauty of nature while covering huma
32、n and animals in little amount, by inserting the light to the paintings to leave the paintings with liveliness. When it comes to architecture, landscape means the distinguishing characteristics of natural features created by landscape architects in Melbourne for beautiful outdoors.Australia is the c
33、apital of landscape architecture: Landscape architecture is highly appreciated in Australia due to how it has transformed beautiful cities and coastlines into the artwork highly praised by tourists and locals. Even, with so many landscape architects, it is surprising that the country has the record
34、of having the most national parks.The most viewed landscape is in the image of our desktop screen: The most visited landscape is the image photographed and used as the background image for Windows XP. It is the image of a small field located in North California, seen by more than 1 billion.A sample
35、tree wont live forever: You might have the dream of building a new house around a beautiful sample tree, but it wont go well for long. So, before designing, talk to the arborist (树艺家)to find the health of the tree.So, next time when traveling a worth-visiting place, spend a moment appreciating the l
36、andscape architecture for the way they have estimated the necessary factors for construction project management in Melbourne and delivered the best out of their ideas.8. What function does landscape architecture have?A. Beautifying the environment.B. Helping people enjoy landscape paintings.C. Helpi
37、ng people learn design management.D. Developing humans relationship.9. What attitude do Australian people have to landscape architecture?A. Cautious.B. Supportive.C. UncaringD. Unfriendly.10. Which landscape is the most popular?A. The one in North California.B. The one in Aichi Prefecture.C. The one
38、 in Melbourne.D. The one in Victoria.11. What may be the best title for the text?A. Learn the history of landscape architectureB. Know more facts about landscape architectureC. Research the situation of landscape architectureD. Make a list of benefits of landscape architecture【答案】8. A 9. B 10. A 11.
39、 B【解析】本文是说明文。文章讲述了几个关于园林设计的事实。【8题详解】细节理解题。根据第一段Landscape architecture works well adding beauty to a certain location. For example, Japanese garden develops the relationship between Victoria and the Aichi Prefecture in Japan. Landscape architecture focuses on design and environment management. Howeve
40、r, there are some amazing facts to know about while people are dealing with landscape architecture designs.(风景园林可以很好地为某个地方增添美丽。例如,日本园林发展了维多利亚与日本爱知县关系。景观设计注重设计和环境管理。然而,当人们处理风景园林设计时,有一些惊人的事实需要了解。)可知,园林设计可以使一些地区更加美观,具有美化环境的作用。故选A。【9题详解】推理判断题。根据第四段中Australia is the capital of landscape architecture: Lan
41、dscape architecture is highly appreciated in Australia due to how it has transformed beautiful cities and coastlines into the artwork highly praised by tourists and locals. Even, with so many landscape architects, it is surprising that the country has the record of having the most national parks.“澳大
42、利亚是风景园林之都:风景园林在澳大利亚备受推崇,因为它把美丽的城市和海岸线变成了游客和当地人高度赞扬的艺术品。即使有如此多的景观设计师,这个国家拥有最多国家公园的记录也令人惊讶。”可知,澳大利亚是园林设计大国,当地民众很支持园林设计。故选B。【10题详解】细节理解题。根据第五段The most viewed landscape is in the image of our desktop screen: The most visited landscape is the image photographed and used as the background image for Window
43、s XP. It is the image of a small field located in North California, seen by more than 1 billion.“最常被浏览的风景是在我们的桌面屏幕的图像:最常被访问的风景是被拍照的图像,并被用作Windows XP的背景图像。这是位于加利福尼亚北部的一小块土地的图像,被超过10亿人看到。”可知,被阅览最多的园林位于North California,此处的风景图片被用作Windows XP的背景图片。故选A。【11题详解】主旨大意题。文章第一段Landscape architecture works well ad
44、ding beauty to a certain location. For example, Japanese garden develops the relationship between Victoria and the Aichi Prefecture in Japan. Landscape architecture focuses on design and environment management. However, there are some amazing facts to know about while people are dealing with landsca
45、pe architecture designs.(风景园林可以很好地为某个地方增添美丽。例如,日本园林发展了维多利亚与日本爱知县的关系。景观设计注重设计和环境管理。然而,当人们处理风景园林设计时,有一些惊人的事实需要了解。)可知,文章开门见山,点明主旨,讲述了几个关于园林设计的事实。其他几个选项都略显片面。故选B。DThe worlds first hydrogen-powered superyacht (超级游艇)could be taken to the waters in the not too distant future. Dutch yacht-design company Sin
46、ot has launched a model for a wonderful concept that seems to develop the superyacht industry in a more eco-friendly direction.Created in cooperation with Lateral Naval Architects, Aqua measures 112 meters and will be powered entirely by liquid hydrogen and fuel-cell technology, which essentially me
47、ans water will be its only emission. The superyacht, which has state-of-the-art facilities, is to operate at a top speed of 17 knots (节), with a range of 3, 750 nautical miles.For the development of Aqua, we combine inspiration from the lifestyle of a forward- looking owner and cutting-edge technolo
48、gy in the 112-meter superyacht, Designer Sander Si-not said in a statement shortly before a detailed model of Aqua was revealed at the Monaco Yacht Show in September. He added, Our challenge is to use fully operational liquid hydrogen and fuel cells in a true superyacht that is not only groundbreaki
49、ng in technology, but also in aesthetics (美感)Aquas technology system will rely on two 28-ton vacuum isolated tanks. The energy will then be submitted to the switchboard and distributed, in order to provide power for travelling and hotel services.The outside and inside design for Aqua, which took dev
50、elopers five months to design, was almost as impressive as its technology system. Aqua will have a yoga space, a swimming platform and a beach deck close to the waterline.While its just a design concept at the moment and there are no exact plans to roll Aqua out, according to Sinot, the pioneering d
51、esign clearly prefigures the superyachts of tomorrow. Earlier this year Latvias Latitude Yachts announced plans for the Valkyrie Project, a massive superyacht that would span 229 meters, making it the largest in the world12. What is Aqua special about?A. Its steaming distance.B. Its hotel services.
52、C. Its energy materials.D. Its modern facilities.13. Whats the biggest difficulty of constructing Aqua?A. Poor financial support from the government.B. The technological problems of dealing with power.C. The difficulty of designing its whole aesthetics.D. Lack of resources to produce the components.
53、14. What can be inferred about Aqua?A. It will look like a real hotel.B. It will be created in Dutch.C. It will open a new era of superyacht.D. It will be the largest in the world.15. What is the authors purpose in writing the text?A. To advertise a superyacht.B. To show a new technology.C. To tell
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
