广西玉林市2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西 玉林市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广西玉林市2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题试题(含解析)考生注意:1.本试卷共150分,考试时间120分钟。2.请将各题答案填写在答题卡上。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转 涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选岀最佳选 项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读 一遍。例:How much is the shirt?A. 19. 15. B. 9. 18.
2、C. 9. 15.答案是C.1. Where does the man come from?A. China. B. France. C. Canada.2. What will the weather be like on Saturday morning?A. Rainy. B. Sunny. C. Cloudy.3. Where did the man get the sandwich?A. From a friends house. B. From a supermarket. C. From a food store.4. What would Amy like to see?A.
3、War movies. B. Funny movies. C. Action movies.5. What does the woman ask the man to do?A. Do the dishes. B. Answer the phone. C. Repair the phone.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项 中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各 小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.
4、What is the woman going to do?A. Have a meeting. B. Watch a match. C. Give a speech.7. What is the best thing in the snow club according to the woman?A. Meeting new friends.B. Planning snowing trips.C. Improving snowing skills.听第7段材料,回答第8、9题。8. What is the relationship between the speakers?A. Mother
5、 and son. B. Teacher and student. C. Father and daughter.9. How does Mom feel about Marys going to school?A. Disappointed. B. Concerned. C. Uncaring.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where does the conversation take place?A. In the library. B. In the bedroom. C. In the mans room.11. What does the man think of th
6、e classroom?A. Its crowded. B. Its noisy. C. Its quiet.12. What topic will the man probably choose for the paper?A. Western culture.B. Trips around the world.C. Something about Beijing.听第9段材料,回答第13至16题。13. What does Suzy want to be in World Trek?A. A manager. B. A teacher. C. A salesman.14. What wil
7、l Suzy do if she takes the job?A. Sell things in Europe.B. Teach English in America.C. Lead tours to Asian countries.15. How is Suzys English according to the man?A. Poor. B. Good. C. Puzzling.16. What will the speakers do next?A. Have dinner. B. Go shopping. C. Make Chinese food.听第10段材料,回答第17至20题。1
8、7. When does the Life Program begin?A. At 8:00 pm. B. At 7: 00 pm. C. At 8:00 am.18. What does the speaker do?A. A tour guide. B. A student. C. A host.19. How will you feel if your friends ask you to return the money?A. Embarrassed. B. Angry. C. Happy.20. Which of the following is the speakers sugge
9、stion?A. Borrowing money from your friends frequently.B. Not borrowing money from your friends too often.C. Lending money to your friends as much as possible.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AUse our website to improve your EnglishStudy at the right time eac
10、h dayThe first step in getting better in English is to study at the right time each day. Do you wake up early and study when the house is quiet? Or do you like to stay up late and study before you go to sleep? Choose the proper time to study English every week. Make a study plan for each week. Here
11、is an example of using our website in the morning to improve your listening and speaking skills:Monday: Watch Lets Learn English ; practice the conversation with a friendTuesday: Watch English in a Minute; teach the new expressions to family or friendsWednesday: Watch English at the Movies; write a
12、note to a friend about the expressions Thursday: Watch News Words; write a sentence using the wordsFriday: Read or listen to Ask a Teacher or Everyday Grammar ; write three sentences Find a friend to study togetherA good way to learn is to study with a friend or a family member. You can study togeth
13、er at home or on the phone. Some families speak English only at dinner time or watch English videos together.Set goalsOne of the most important steps to learn English is to set goals. Make it something you know you can do in a short time. Here are some examples:I will practice speaking with my frien
14、ds three times a week.I will write sentences with five new English words every week.I will learn four new idioms in the next month and use them with friends.1. Which advice is given on learning English?A. Learning from others.B. Practicing once a week.C. Turning to parents for help.D. Scheduling pro
15、per study time.2. When can you learn English on the website according to the example?A. On weekends.B. Every day.C. On weekdays.D. Every Monday afternoon.3. What are listed at the end of the text?A. Some aims for learning English.B. Some examples of practising English with friends.C. Three important
16、 periods of time for learning English.D. The most important steps in improving independent learning.【答案】1. D 2. C 3. A【解析】本文是一篇应用文。主要介绍了一个学习英语的网站,介绍了工作日的学习安排和目标设定等信息。【1题详解】细节理解题。根据第一段中Choose the proper time to study English every week. Make a study plan for each week.可知每周选择适当的时间学习英语。制定每周学习计划。由此可知,作者
17、建议每天在合适的时间学习,并制定每周学习计划,以提高英语成绩。故选D。【2题详解】细节理解题。根据Study at the right time each day部分中Monday: Watch Lets Learn English ; practice the conversation with a friend(星期一:看让我们学英语;和朋友练习对话);Tuesday: Watch English in a Minute; teach the new expressions to family or friends(星期二:看一分钟英语;把新的表达方式教给家人或朋友);Wednesday:
18、 Watch English at the Movies; write a note to a friend about the expressions(星期三:看电影院英语,用这些表达给朋友写一个便条);Thursday: Watch News Words; write a sentence using the words(星期四:看新闻词汇;用这些单词写一个句子);Friday: Read or listen to Ask a Teacher or Everyday Grammar ; write three sentences(星期五:读或听问老师或每日语法;写三句话)由此可知,安排的时
19、间是周一到周五,即你可以在工作日时在网站上学习英语。故选C。【3题详解】细节理解题。根据Set goals部分中I will practice speaking with my friends three times a week.(我将每周和我的朋友练习三次口语);I will write sentences with five new English words every week.(我将每周写五个新英语单词的句子);I will learn four new idioms in the next month and use them with friends.(下个月我将学习四个新成语
20、,并和朋友们一起使用)由此可知,文章末尾列出了学习英语的一些目标。故选A。BI have been receiving so much kindness. It was difficult for an independent girl like me to accept it at first. At times, my financial situation is not the best. But with that comes a great lesson in appreciation, budgeting, and deciding what is and what isnt im
21、portant.A few times Ive had to put off or even give up things. Because of my scarcity on money, I had to give up a keep-fit exercise, which is something I like to treat myself regularly. When my coach Lisa heard about this, she offered me training at a highly discounted price. At first this made me
22、very uncomfortable. I feared that she would wrongly think that I was going to bargain and of course I wasnt. Instead, I was just being honest about my situation being short of money. I finally accepted her offer, remembering that I deserve kindness, too.Another time, I noticed a friend of mine selli
23、ng his old exercise bike, which was perfect for me, as I was looking to replace my broken one. I told him that I would take it when I had the money, but then life got in the way. When I finally got the time to pick it up, I realized my financial shortcomings again. I asked him if he could hold onto
24、it for one more week, as then Id have the funds again. He was happy to do this, but instead he insisted on offering me the bike as a gift. Another opportunity presents itself to teach me how to receive with dignity.I continue to slowly learn how to accept the kindness from others. In fact, the relat
25、ionship between giving and receiving is closely linked. When you accept the kindness from others with joy, they will feel happy, too.4. How did the author feel at first when she received kindness from others?A. Happy.B. Unfair.C. Proud.D. Unacceptable.5. What does the underlined word scarcity in par
26、agraph 2 mean?A. Scare.B. Independence.C. Lack.D. Principle.6. What was the author afraid of when Lisa did her a favor?A. Being punished.B. Being misunderstood.C. Accepting her coachs strict training.D. Giving away the secret of her being short of money.7. How did the author get the second-hand exer
27、cise bike?A. She got it for free.B. She paid much money for it.C. She bought it from her coach.D. She borrowed it from her friend.【答案】4. D 5. C 6. B 7. A【解析】本文是一篇记叙文,讲述了作者接受别人恩惠的经历,她从一开始不适应,到后来有尊严地接受。作者意识到事实上,给予和接受之间的关系是紧密相连的。当你愉快地接受别人的好意时,他们也会感到快乐。【4题详解】推理判断题。根据第一段中I have been receiving so much kin
28、dness. It was difficult for an independent girl like me to accept it at first.可知我一直受到很多好意。起初,像我这样独立的女孩很难接受这一点。由此可知,作者受到了这么多的恩惠,一开始她感到很不舒服,难以接受。故选D。【5题详解】词义猜测题。根据划线词后文I had to give up a keep-fit exercise可知作者是因为缺钱,所以不得不取消一项健身运动。故划线单词意思为“缺乏”。A. Scare.恐惧;B. Independence.独立;C. Lack.缺少;D. Principle.原则。故选C
29、。【6题详解】细节理解题。根据第二段中Because of my scarcity on money, I had to give up a keep-fit exercise, which is something I like to treat myself regularly. When my coach Lisa heard about this, she offered me training at a highly discounted price. At first this made me very uncomfortable. I feared that she would
30、wrongly think that I was going to bargain and of course I wasnt.可知因为我的钱很少,我不得不放弃健身运动,这是我喜欢经常对待自己的事情。当我的教练丽莎听说这件事后,她给了我很大的折扣。起初,这让我很不舒服。我担心她会误认为我要砍价,当然我不会。由此可知,当教练丽莎提供了一个非常优惠的培训价格时,作者感到很不舒服,担心丽莎会误解她要砍价。故选B。【7题详解】细节理解题。根据第三段中He was happy to do this, but instead he insisted on offering me the bike as a
31、 gift.可知他很乐意这么做,但他坚持要把自行车作为礼物送给我。由此可知,作者的朋友坚持要把自行车作为礼物送给她,作者免费得到了这辆二手运动自行车。故选A。CMany Americans are busy preparing lists of what to give friends or loved ones. This season, people will be able to buy a cargo-carrying(载货)robot that follows them around like a dog. But it is unclear if the robot will be
32、 a popular gift.Large companies like Amazon, FedEx and Ford have already been experimenting with sending delivery robots to homes across the United States. Now an Italian company is offering robots directly to consumers(顾客). The new robot, called the Gita, weighs about 23 kilograms and costs $ 3,250
33、.The robots creators had short trips in mind when they designed it. The Gita is a hands-free carrier that can hold fruits, vegetables and other things as it follows its owner down the street. The Gita does not require use of a telephone;it also does not use GPS technology or facial recognition.Wheth
34、er the robot will be a success is not yet clear. Tech experts say the Gita may fail. They hope the company finds more purposes to contribute to its success. Examples include carrying tools around hospitals, factory floors or places where products are stored. The robots can carry up to 9 kilograms. S
35、o far, the best places to find the companys six-wheeled robot are US colleges:The University of Houston and the University of Wisconsin-Madison.Sadie Garcia is a student at the University of Houston. I love them. I think theyre so cute, she said, as one of the machines arrived carrying a sandwich fo
36、r her in the dining hall. Garcia said she was so cold that she did not want to leave her room. Starship co-founder Ahti Heinla said his company once thought about selling the machines directly to consumers. But the business dropped the idea after discovering it would have to sell them for more than
37、$ 3,000 each.8. What is the Gita designed to do?A. Fight with other robots.B. Buy things for its owner.C. Carry things for its owner.D. Help college students do homework.9 What do tech experts expect the company to do for the Gita?A. Keep advertising it.B. Find more uses for it.C. Improve its reacti
38、on rate.D. Encourage hospitals to use it.10. What stops the Gita from being sold directly to consumers?A. The high price.B. The low quality.C. The limited number.D. The poor performance.11. Where is this text most likely from?A. A detective story.B. A science magazine.C. A travel guide.D. A life dia
39、ry.【答案】8. C 9. B 10. A 11. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了一款名为“the Gita”的载货机器人。这个季节,人们将能够买到一款像狗一样跟随他们的载货机器人,但目前还不清楚这款机器人是否会成为受欢迎的礼物。【8题详解】细节理解题。由第三段第二句“The Gita is a hands-free carrier that can hold fruits, vegetables and other things as it follows its owner down the street.”(“The Gita”是一种“免提运输工具”,它可以在沿街跟随主人时装水果
40、、蔬菜和其他东西。)可知“the Gita”是一种“免提运输工具”,它功能就是为主人搬运东西。故选C项。【9题详解】细节理解题。由第四段中的“Tech experts say the Gita may fail. They hope the company finds more purposes to contribute to its success.”(技术专家说“the Gita”可能会失败。他们希望公司能找到更多的用途,为the Gita的成功做出贡献。)可知技术专家希望公司为“the Gita” 找到更多的用途,使其成功。故选B项。【10题详解】细节理解题。由最后一段尾句“But t
41、he business dropped the idea after discovering it would have to sell them for more than $ 3,000 each.”(但这家公司在发现必须以3000美元以上的价格出售后,放弃了这个想法。)可知是“the Gita”的高昂价格,阻止了它直接销售给消费者。故选A项。【11题详解】推理判断题。由第一段中的“But it is unclear if the robot will be a popular gift.”(但目前还不清楚这款机器人是否会成为受欢迎的礼物。)第二段中的“Large companies li
42、ke Amazon, FedEx and Ford have already been experimenting with sending delivery robots to homes across the United States. Now an Italian company is offering robots directly to consumers(顾客).”(像亚马逊、联邦快递和福特这样的大公司已经在尝试将送货机器人送到美国各地的家庭。现在一家意大利公司正直接向消费者提供机器人。)和第三段中的“The robots creators had short trips in
43、mind when they designed it.”(机器人的创造者在设计它的时候就考虑到了短途旅行。)和第四段中的“Whether the robot will be a success is not yet clear.”(这个机器人是否会成功尚不清楚。)可知文章介绍了一款名为“the Gita”的载货机器人,故该篇文章最有可能来自一本科学杂志。故选B项。DVegetarianism is growing in popularity in a lot of countries. And now, South Africa is one of them. Today, more and
44、more South Africans are experimenting with the vegetarian (素食者)way of life by cutting meat out of their diet.Some others are exploring veganism. Vegans (纯素者)are similar to vegetarians but they avoid all animal-based products, including milk and eggs. Some vegans even do not eat honey. There is no of
45、ficial count of how many vegans there are in South Africa. But the interest has led to the birth of vegetarian and vegan restaurants in Johannesburg, the nations economic center. And this year, Africas first big vegan and plant-based festival was held in Cape Town. The Vegan &. Plant Powered Show to
46、ok place at the end of May.But veganism can be a lonely road for many South Africans. The country is Africas top consumer of meat from cows, pigs and sheep, based on information from the Organization for Economic Co-operation and Development. Many South Africans express shock at the thought of givin
47、g up meat, which is central to celebrations and spirituality.This is an issue for many African vegans, including Anesu Mbizvo. In African traditional culture, a big part of a familys worth is their livestock (家畜),which decide the wealth of a family. And so when an African kills an animal at a gather
48、ing, its thought that he would give away his wealth. But she adds, Offering home-grown vegetables would not be considered to be valuable. I think that thought mainly prevents some people of African cultures from being vegans.Some South Africans are finding their path somewhere in the middle. Thirty-
49、one-year-old Thandiwe Ngubeni is a communications specialist. She still eats meat一-but less and less of it as time goes by. I feel more energetic when I eat a vegan meal. It actually gives me more energy.12. What can we learn about vegans?A. They can drink milk.B. They eat some animal meat.C. They e
50、njoy opening vegan restaurants.D. They refuse any product based on animals.13. What mainly stops some Africans being vegans according to Anesu Mbizvo?A. Too many animals in the wild.B. Traditional views of livestock.C. The influence from other countries.D. Not enough vegetables in the restaurant.14.
51、 What do we know about Thandiwe Ngubeni?A. She is a vegan.B. She is an animal specialist.C. She looks forward to eating much more meat.D. She has a limit on the amount of meat she eats.15. What can be the best title for the text?A. Vegans Behaviors Are Too ExtremeB. Vegetarians Are Not Popular Any L
52、ongerC. Many South Africans Welcome a Vegan LifestyleD. Meat in South Africa Will Become Less Delicious【答案】12. D 13. B 14. D 15. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要讲述素食主义在许多国家越来越受欢迎,南非就是其中之一。如今,越来越多的南非人开始尝试纯素食生活方式。【12题详解】细节理解题。根据第二段Vegans (纯素者)are similar to vegetarians but they avoid all animal-based products, in
53、cluding milk and eggs. Some vegans even do not eat honey.纯素者与素食者相似,但是他们不吃所有动物性产品,包括牛奶和鸡蛋。有些纯素者甚至不吃蜂蜜。由此可知,纯素者不吃所有动物性产品,故选D。【13题详解】推理判断题。根据第四段This is an issue for many African vegans, including Anesu Mbizvo. In African traditional culture, a big part of a familys worth is their livestock (家畜),which d
54、ecide the wealth of a family. And so when an African kills an animal at a gathering, its thought that he would give away his wealth. But she adds, Offering home-grown vegetables would not be considered to be valuable. I think that thought mainly prevents some people of African cultures from being ve
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023年高考数学一轮复习 第一章 集合 常用逻辑用语 不等式 5 一元二次方程、不等式课件.pptx
