山东省青岛市黄岛区2019-2020学年高一上学期期末考试学业水平检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省青岛市黄岛区2019-2020学年高一上学期期末考试学业水平检测英语试题 WORD版含解析 山东省 青岛市 黄
- 资源描述:
-
1、20192020学年度第一学期期末学业水平检测高一英语试题(时间:120分钟,满分:150分)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将答题卡交回。第一部分:听力(共20小题;每小题1.5分,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面5段对话。每段
2、对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is in the salad?A. Tomatoes. B. Carrots. C. Cheese.2. What size shoes does the woman need?A Size seven. B. Size six. C. Size five.3. When will the man eat dinner?A. At 7:00 p.m. B. At 7:30 p.m. C. At 8:00 p.
3、m.4. Which room will the woman go to?A. Marias room. B. The dining room. C. The living room.5. What does the woman think of Mrs. Daniels?A. She doesnt deserve (应得) more money.B. She works hard.C. She shouldnt get the raise.第二节:(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标
4、在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。听第6段材料,回答第6、7题。6. Who is the woman?A. A hotel manager. B. A taxi driver. C. A bank worker.7. How much does the woman ask for in the beginning?A. $40. B. $65. C. $75.听第7段材料,回答第8至10题。8. What present does the man su
5、ggest the woman give?A. A trip to Hawaii. B. A new pair of shoes. C. A new car.9. What does the woman dislike?A. Saving her money. B. Traveling. C. Doing a lot of work.10. Whose birthday is next month?A. Moms. B. Dads. C. Brittanys.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is the relationship between the speakers?A
6、. Brother and sister. B. Mother and son. C. Neighbors.12. How does the man get money every week?A. By doing chores (家务).B. By taking a part-time job.C. By helping the neighbors.13. What is Tina doing?A. Picking up leaves.B. Working on a book report.C. Cleaning the window.听第9段材料,回答第14至16题。14. What ar
7、e the speakers talking about?A. A vacation. B. A wedding. C. A family meeting.15. What did the man do on Saturday evening?A. He went out for dinner.B. He saw a soccer game.C. He went to a play.16. What is the mans favorite hobby?A. Cooking. B. Playing chess. C. Collecting classical music.听第10段材料,回答第
8、17至20题。17. What is the discount(折扣) on wines?A. 20% off. B. Three dollars off. C. 50% off.18. What will be served free tomorrow?A. Potato salad. B. Coffee. C. Baked goods.19. Who will be in the back of the store tomorrow?A. An actor. B. A painter. C. A photographer.20. When will the Easter egg hunt
9、begin?A. At 8:00 a.m. B. At 10:00 a.m. C. At 11:00 a.m.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AJacobs Pillow Dance FestivalWhere: Becket, MassachusettsWhen: Jun.15-Aug.24Each summer, this influential dance center presents a number of classes and performances
10、by more than 50 companies from around the world. Highlights (最精彩的部分) in this season include the Dance Theater of Harlems production of Alvin Aileys The Lark Ascending, which opens the festival.Many events are free. Ticketed performances start at $22. Jacobspillow.org.Moab Music FestivalWhere: Moab,
11、UtahWhen: Aug.29-Sept.9This area is better known for mountain biking than for music. But since 1992, it has hosted a private festival that brings classical, jazz, Latin and other types of music to the land. This year there will be 16 concerts, including three Grotto Concerts, where guests take a 45-
12、minute boat ride down the Colorado River to performances.Events start at $25. moabmusicfest.org.Cheyenne Frontier DaysWhere: Cheyenne, WyomingWhen: July19-28There is something for everyone at this 117-year-old festival, from an Indian village and Old West museum to country concerts. But the competit
13、ion is still the main attraction, with cowboys and cowgirls competing for major money in the worlds largest outdoor stage.Competition tickets start at $18, and concert tickets at $23. .The Glimmerglass FestivalWhere: Cooperstown, New YorkWhen: July6-Aug.24Each summer, opera lovers from around the co
14、untry travel to upstate New York to watch productions that include stars like Nathan Gunn and Ginger Costa-Jackson. This years performances include Wagners The Flying Dutchman and Verdis King for a Day, in honor of the 200th birthdays of both composers(作曲家).Tickets start at $26. glimmerglass.org.1.
15、If you are interested in dance performance, which date suits you best?A. June 6.B. June 28.C. August 29.D. September 9.2. Where can you watch a competition and enjoy concerts?A. Becket, Massachusetts.B. Moab, Utah.C. Cheyenne, Wyoming.D. Cooperstown, New York.3. If you are a big fan of Wagner, which
16、 one should you choose?A. Jacobs Pillow Dance FestivalB. The Glimmerglass FestivalC. Cheyenne Frontier DaysD. Moab Music Festival【答案】1. B 2. C 3. B【解析】这是一篇应用文。文章介绍了四个节日的庆祝地点、时间以及每个节日的特色。【1题详解】细节理解题。根据文章Jacobs Pillow Dance Festival部分下的When: Jun.15-Aug.24 Each summer, this influential dance center pre
17、sents a number of classes and performances by more than 50 companies from around the world.可知该节日的时间是从6月15日到8月24日,期间会有来自全世界超过50个公司在这个舞蹈的中心展示各种舞蹈。如果是一个舞蹈爱好者可以在6月15日到8月24日到这儿来。B. June 28. (6月28日)在上述时间之内,故选B项。【2题详解】细节理解题。根据Cheyenne Frontier Days部分下的Where: Cheyenne, Wyoming There is something for everyon
18、e at this 117-year-old festival, from an Indian village and Old West museum to country concerts. But the competition is still the main attraction, with cowboys and cowgirls competing for major money in the worlds largest outdoor stage.可知Cheyenne Frontier Days在Cheyenne, Wyoming举行,在这个具有117年历史的节日上,从“印度
19、村庄和老西部博物馆”到乡村音乐会,每个人都可以欣赏到自己喜欢的。但竞赛仍然是主要的吸引力,牛仔和女牛仔在世界最大的露天舞台上争夺巨额奖金。如果想要看竞赛和听音乐会可以到Cheyenne, Wyoming。C. Cheyenne, Wyoming.符合以上说法,故选C项。【3题详解】细节理解题。根据The Glimmerglass Festival部分下的This years performances include Wagners The Flying Dutchman and King for a Day, in honor of the 200th birthdays of both co
20、mposers(作曲家). (今年的表演包括Wagners的“飞行的荷兰人”和Verdis的“国王的一天”,这两个作品都是为了纪念两个作曲家的200年诞辰)可知如果是Wagner的粉丝,可以参加The Glimmerglass Festival。B. The Glimmerglass Festival符合以上说法,故选B项。BAt thirteen, I was diagnosed (诊断) with a kind of attention disorder. It made school difficult for me. When everyone else in the class wa
21、s focusing on tasks, I could not.In my first literature class, Mrs. Smith asked us to read a story and then write on it, all within 45 minutes. I raised my hand right away and said, Mrs. Smith, you see, the doctor said I have attention problems. I might not be able to do it. She glanced down at me t
22、hrough her glasses, You are not different from your classmates, young man. I tried, but I didnt finish the reading when the bell rang. I had to take it home.In the quietness of my bedroom, the story suddenly all became clear to me. It was about a blind person, Lous Braile. He lived in a time when th
23、e blind couldnt get much education. But Louis didnt give up. Instead, he invented a reading system of raised dots (点), which opened up a whole new world of knowledge to the blind.Wasnt I the blind in my class, being made to learn like the sighted students? My thoughts, spilled out and my pen started
24、 to dance. I completed the task within 40 minutes. Indeed, I was not different from others; I just needed a quieter place. If Louis could find his way out of his problem, why should I ever give up?I didnt expect anything when I handed in my paper to Mrs. Smith, so it was quite a surprise when it cam
25、e back to me the next day-with an A on it. At the bottom of the paper were these words, See what you can do when you keep trying? 4. Why didnt the author finish the reading in class?A. Because he didnt like the teacher.B. Because he was not fond of literature.C. Because the class room was too noisy.
26、D. Because he got a kind of attention disorder.5. What can we learn about Louis Braille from the passage?A. He couldnt see and read for the whole life.B. He got a good education at school.C. He made an invention which helps the blind.D. He managed to cure his blindness.6. Whats Mrs. Smiths attitude
27、to the author in the classroom?A. She encouraged him.B. She looked down on him.C. She sympathized(同情) him.D. She was angry with him.7. What can we learn from the passage?A. Keep trying, and you can do it.B. Ways to overcome attention disorder.C. How to be a great teacher.D. What should you do as a b
28、lind.【答案】4. D 5. C 6. A 7. A【解析】这是一篇记叙文。作者在13岁时被诊断患有注意力障碍,它让作者的学习变得困难,但是在老师的鼓励下作者终于完成了那天的任务,这让作者明白了只要努力就会成功。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段的At thirteen, I was diagnosed (诊断) with a kind of attention disorder. (13岁时,我被诊断有注意力障碍)和第二段的I raised my hand right away and said, Mrs. Smith, you see, the doctor said I have
29、 attention problems. I might not be able to do it.” (我立刻举手说到:“Smith女士,您知道,医生说我在注意力方面有问题。我可能做不了”)可知,作者因为有注意障碍所以没能在学校完成阅读。D. Because he got a kind of attention disorder. (因为他有注意力障碍)符合以上说法,故选D项。【5题详解】细节理解题。根据文章第四段的Instead, he invented a reading system of raised dots (点), which opened up a whole new wor
30、ld of knowledge to the blind. (相反,他发明了一种有凸起点的阅读方法,这为盲人打开了一个全新的知识大门)可知Louis 发明了一种可以帮助盲人的阅读方法。C. He made an invention which helps the blind. (他发明了一个帮助盲人的阅读方法)符合以上说法,故选C项。【6题详解】推理判断题。根据文章第三段的She glanced down at me through her glasses, You are not different from your classmates, young man. 。 (她透过眼镜向下看着我
31、说:“你并没有和同学们不同,年轻人”)和最后一段的I didnt expect anything when I handed in my paper to Mrs. Smith, so it was quite a surprise when it came back to me the next day-with an A on it . (我交试卷的时候根本没有什么期待,所以第二天当卷子退回来上面有个A时我感到很吃惊)可推测史密斯女士一直在鼓励作者。A. She encouraged him. (她鼓励他)符合以上推测,故选A项。【7题详解】主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其是最后一段的
32、At the bottom of the paper were these words, See what you can do when you keep trying? (在卷子的末尾有这样的文字:“瞧,只要你坚持,你就可以做到”)可知本文通过叙述作者的故事向我们证明只要努力,不放弃就可以成功。A. Keep trying, and you can do it. (努力,你会成功)符合以上说法,故选A项。CWhat is an accent (口音)? An accent is a flavoring to you that influences the sounds of words a
33、nd sentences. In Birmingham you might hear lake sounding close to like, and in Ireland you might hear this sounding close to diss.Accents are related to social group. Everyone has an accent, and for every accent there are groups of people who react badly to it. These reactions are the result of prej
34、udice (偏见)-an unreasoned jumping to conclusions.Everybody has prejudices about accents. I certainly do. I have held prejudices about other peoples accents. But over the years, my experience of working with people from all kinds of backgrounds has led me to give up these prejudices. However, I still
35、have prejudices that I find difficult to control.Studies tell us that no accent is better than any other. But the reality is that many people judge others according to accents.Jacob, Member of Parliament (议会), remembers when he first stood unsuccessfully for election in Fife, Scotland, I gradually r
36、ealized that whatever I happened to be speaking about, the number of voters in my favor dropped as soon as I opened my mouth. And some people change their accents to sound more refined (文雅的) when talking to people outside their circle of family and friends.Sky News ran a report recently in which an
37、18-year-old woman was trying to sound less posh (上等人的), that is speaking non-standard English, because she didnt like the strangers telling her that she must be rich and from a famous family.Lastly, its worth being reminded that people can have an accent and still be recognized.8. What does the auth
38、or think of accent prejudice?A. It is reasonable.B. It should be banned(禁止).C. It is hard to avoid.D. It causes serious social issues.9. Why did Jacob fail in the election?A. What he said was unwise.B. He spoke with an accent.C. He broke the election rules.D. He was unable to make himself understood
39、.10. What did the 18-year-old woman try to do according to Sky News?A. To keep her ways of speaking.B. To change her accent.C. To pretend to be a well-educated person.D. To learn the upper-class British accent.11. What does the last sentence of the passage mean?A. The accent tells what kind of peopl
40、e you are.B. It is easy to recognize people with accent.C. People with accent can also be successful.D. It is important to recognize ones accent.【答案】8. C 9. B 10. B 11. C【解析】这是一篇记叙文。文章通过作者的经历告诉我们:尽管口音没有好坏之分,但是口音偏见是不可避免的。有口音的人也会成功,并且得到别人的认可。【8题详解】推理判断题。根据文章第三段的Everybody has prejudices about accents.
41、I certainly do. (每个人对口音都有偏见,我当然也有)可推测作者认为口音偏见是不可避免的。C. It is hard to avoid. (它很难避免)符合以上推测,故选C项。【9题详解】细节理解题。根据文章第五段的Jacob, Member of Parliament (议会), remembers when he first stood unsuccessfully for election in Fife, Scotland, I gradually realized that whatever I happened to be speaking about, the nu
42、mber of voters in my favor dropped as soon as I opened my mouth. (议会成员雅各布记得他第一次在苏格兰竞选失败,他说:“我逐渐意识到无论我准备说什么,只要我一张嘴,赞成我的选票就会减少”)可知雅各布竞选失败是因为他的口音。B. He spoke with an accent. (他说话有口音)符合以上说法,故选B项。【10题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段Sky News ran a report recently in which an 18-year-old woman was trying to sound less p
43、osh (上等人的), that is speaking non-standard English, because she didnt like the strangers telling her that she must be rich and from a famous family. (天空新闻最近发表了一个报道,一个18岁的女孩想听起来不那么像上等人的口音,即说非标准的英语,因为她不喜欢陌生人告诉她,她肯定是一个来自著名家庭的有钱人)可推测女孩为了听起来不像上等人可能会改变自己的口音,说非标准的英语。B. To change her accent. (改变她的口音)符合以上推测,故
44、选B项。【11题详解】句意猜测题。划线部分句子Lastly, its worth being reminded that people can have an accent and still be recognized. (最后,值得一提的是,有口音的人仍然会被承认)要表达的意思是即使有口音,一个人也可以取得成功,被别人认可/承认。C. People with accent can also be successful. (有口音的人也可以成功)符合以上说法,故选C项。DA few years ago, my sister-in-law started to feel concerned a
45、bout her teenage daughter. What was she doing after school? Where was she spending her time? My niece was an excellent student, and took part in all kinds of after-class activities. Even so, her mom decided to put a tracking app (跟踪应用程序) on the kids phone.At first, this made my sister-in-law feel be
46、tter. Then the good situation suddenly ended. She recalled, I found out that she was someplace that she said she wasnt. I went out in the middle of the night and found her walking without shoes in the middle of the street with some friends. Things went quickly downhill for the mother and the daughte
47、r after that.With 73% of teens having their own smartphones now, according to a 2015 Pew study, more and more of their parents are facing the question: To watch or not?Ana Homayoun, founder of Green Ivy Educational Consulting, has advised many parents and their kids about this. Ive found teens are m
48、ore acceptable to tracking apps when it is included as part of a family agreement to improve safety than when it is placed as a secret tool to watch them, she said.Mark Bell, a father of a teenage girl, said, We dont have tracking apps, but we have set some ground rules that my daughter must follow
49、in exchange for us providing a smart phone, he said. For example, his daughter must friend him on social media so that he can read posts, and must share all passwords.When youre trying to build trust, you need to create an environment that encourages it. So, to win their trust, you always need to be
50、 straight with your children. Parents must let children know how and when theyll be watching them, said Doctor Pauleh Weigle. If theyre not open about it, he warns, it can greatly damage the parent and child relationship.12. Whats result of the authors sister-in-law using the app?A. She felt good wi
51、th knowing her daughters after school activities.B. She wasnt worried about her daughter any more.C. She had more communication with her daughter.D. She had more conflicts with her daughter.13. What can we learn about todays teens from Homayoun?A. They doubt family agreements.B. They are worried abo
52、ut online safety.C. They dislike being watched secretly with tracking apps.D. They welcome the use of tracking apps.14. Why are Mark Bell and his daughter mentioned in Paragraph 5?A. To show how to use smart phone safely.B. To give an example of being straight with children.C. To teach how to put tr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377789.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
青海省平安县第一高级中学人教版高中语文选修“中国古代诗歌散文欣赏”第二单元第1课《春江花月夜》课件 (共19张PPT) .ppt
