上海市长宁区2020届高三英语二模考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 上海市 长宁区 2020 届高三 英语 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、上海市长宁区2020届高三英语二模考试试题(含解析)(考试时间120分钟;满分140分)I. Listening ComprehensionSection ADirections: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will be spoken only
2、once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.1 A. In a hotel. B. In a garden. C. In a park. D. In a caf.2. A. Classmates. B. Coach and athlete. C. Partners. D. Teach
3、er and student.3. A. $150. B. $200. C. $300. D. $600.4. A. He hasnt started to read. B. He is a fast reader.C. The book is very attractive. D. The book is not too long.5. A. Take the clothes out of the dryer. B. Do her laundry once again.C. Examine the dryer for maintenance. D. Dry her clothes for t
4、wenty more minutes.6 A. His sweater is not warm enough. B. The woman should have worn a sweater.C. His coat is similar to the womans. D. The woman neednt have brought the coat.7. A. Call the local hotels again in a few days. B. Have her parents stay on campus.C. Phone the Lake District Inn for a res
5、ervation. D. Look for vacant rooms near the campus.8. A. The man should have attended the class. B. She has already finished her report.C. The man has enough time to finish his report. D. She will help the man with his outline.9. A. The plane will leave at 9:30 sharp. B. The departure time remains u
6、nknown.C. The woman has just missed her plane. D. The mechanical problems have been fixed.10. A. The man only filled his tank half full. B. The car has run out of gasoline.C. The car is breaking down on the way. D. The man cant read the instrument.Section BDirections: In Section B, you will hear two
7、 passages and one longer conversation. After each passage and conversation, you will be asked several questions. The passages and the conversation will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper, and decide which
8、one is the best answer to the question you have heard.Questions 11 through 13 are based on the following passage.11. A. Bus tours around some fascinating European cities.B. Voyages with interesting stops on the Danube River.C. Journeys to some magnificent opera houses in Austria.D. Bicycle rides thr
9、ough beautiful countryside in Germany.12. A. Nuremberg. B. Melk. C. Vienna. D. Budapest.13. A. A good way to explore the city is going on a free bus tour.B. Ruins and remains are everywhere to be seen in the city.C. The city got its name from two once separate towns.D. It is a historic city full of
10、a musical atmosphere.Questions 14 through 16 are based on the following passage.14. A. They are the first three-brother group to row across the Atlantic.B. They crossed the Atlantic without the help of electronic devices.C. They are the only bagpipes players among the competitors.D. They arrived six
11、teen days earlier than their competitors.15. A. They were left home with charging cables. B. They accidentally fell into the ocean.C. They were damaged by salty seawater. D. They all had got dead batteries.16. A. He designed the engine of their rowing boat. B. He asked his brothers to take up the ch
12、allenge.C. He organised a charity named Children First. D. He regarded the rowing as a precious experience.Questions 17 through 20 are based on the following conversation.17. A. The definition of responsibility. B. Good manners in public.C. The equality of husband and wife. D. Traditional views on m
13、arriage.18. A. Sharing housework. B. Tending children. C. Guarding home. D. Making money.19 A. Men should treat women like baby dolls in their family life.B. Men should have more social responsibilities than women.C. Women should support their families as well.D. Women should be treated equally in p
14、ublic.20. A. Men should observe the rule of lady first.B. Husband should treat his wife like a friend.C. Roles of man and woman in a family should differ.D. Husband and wife should both earn their own living.II. Grammar and VocabularySection ADirections: After reading the passage below, fill in the
15、blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank.The family who eats togetherWhats the price of a family meal? For many families in
16、the worlds wealthiest countries, the answer seems to be, too much. For instance, in the United States, _1_ is often a trendsetter in such things, the majority of families report eating a single meal together fewer than five days a week. In fact, the frequency of shared meals _2_ (decrease) in Americ
17、an families by 33 per cent over the last twenty years. The meals _3_ have shortened too: from an average of 90 minutes to just 12 minutes.So perhaps were better off asking ourselves _4_ the cost of not eating together is. Once again, we could turn to the figures. The Organization for Economic Cooper
18、ation and Development has found that 15-year-olds who reported not regularly _5_ (share) family meals were twice as likely to be absent from school. In Europe, research has suggested that children who dont eat dinner with their parents at least twice a week face a 40 per cent higher risk of fatness.
19、 Another study, _6_ (conduct) by the National Center on Addiction and Substance Abuse (滥用) at Columbia University, found that kids who eat dinner with their parents five or more times a week are _7_ (likely) to have problems with drugs and alcohol.But those numbers, impressive _8_ they seem, may be
20、beside the point. After all, having a meal together is more than just a preventive measure _9_ future misfortune. The primary cost of the family meal is also the very thing that makes it important: time.The time spent together over food leads to all the positive outcomes that are measured in the stu
21、dies. That time spent together has less noticeablebut no less realeffects too. So often, _10_ is at the family meal that the family as suchthe family as an organic unit with shared memories and feelings and ambitionsis made.【答案】1. which 2. has decreased 3. themselves 4. what 5. sharing 6. conducted
22、7. less likely 8. as / though 9. against 10. it【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一家人一起吃饭带来的好处。【1题详解】考查非限制性定语从句的引导词。句意:例如,在经常引领此类潮流的美国,大多数家庭表示,他们每周在一起吃一顿饭的时间少于五天。根据is often a trendsetter in such things可知此处是一个非限制性定语从句,先行词是the United States,指物,且定语从句中缺少主语,因此要用关系代词which。故填which。【2题详解】考查动词的时态。句意:事实上,在过去的20年里,美国家庭共享食
23、物的频率下降了33%。根据over the last twenty years可知此句时态是现在完成时,且主语是the frequency of shared meals,要用单数形式。故填has decreased。【3题详解】考查代词。句意:用餐时间也缩短了:从平均90分钟缩短到12分钟。根据主语The meals可知此处要用反身代词themselves,表示用餐本身。故填themselves。【4题详解】考查宾语从句的连接词。句意:因此也许我们最好问问自己不一起吃饭的代价是什么。根据were better off asking ourselves可知此处是一个宾语从句,缺少引导词,由宾语
24、从句中的is可知此处要用what“什么”,且what充当is的表语。故填what。【5题详解】考查非谓语动词。句意:经济合作与发展组织发现,报告称不经常与家人一起吃饭的15岁青少年缺课的可能性是其他人的两倍。根据share与逻辑主语15-year-olds之间是主动关系,可知此处要用现在分词形式。故填sharing。【6题详解】考查非谓语动词。句意:哥伦比亚大学成瘾与药物滥用国家中心进行的另一项研究发现,每周与父母共进晚餐五次或五次以上的孩子,不太可能出现毒品和酗酒的问题。根据found that可知此处要用非谓语动词,由conduct与逻辑主语Another study之间是被动关系,因此要
25、用过去分词作定语。故填conducted。【7题详解】考查形容词的比较级。句意:哥伦比亚大学成瘾与药物滥用国家中心进行的另一项研究发现,每周与父母共进晚餐五次或五次以上的孩子,不太可能出现毒品和酗酒的问题。固定短语be likely to do“很有很可能做某事”,根据who eat dinner with their parents five or more times a week可知此处要用形容词的比较级,表示“不太可能”。故填less likely。【8题详解】考查连词。句意:但是,尽管这些数字看起来令人印象深刻,但它们可能无关紧要。根据impressive和they seem可知此处
26、是形容词放在句首的半倒装句,根据句意可知连词as / though“虽然,尽管”符合题意。填as / though。【9题详解】考查介词。句意:毕竟,一起吃饭不仅仅是预防未来不幸的措施。根据future misfortune可知此处要用介词against,表示“抵御,预防”。故填against。【10题详解】考查代词。句意:通常情况下,正是在家庭聚餐中,家庭作为一个有机的整体,拥有共同的记忆、情感和抱负。根据is at the family meal that可知此处是一个强调句,被强调部分是at the family meal,因此要用代词it。故填it。【点睛】第2小题考查了现在完成时。现
27、在完成时结构:have/has+过去分词。主要用法有:1、表示过去所发生的动作或事情对现在的影响或产生的结果,着眼点在现在。现在完成时时常与不确定的过去时间状语连用,表示“已发生”或“未发生”,如:yet,just,before,recently,once,lately,of late等;也同表示频度的时间状语连用,如:often,ever,never,sometimes,twice,on several occasions等;也同包括现在时间在内的时间状语连用,如:now,today,this morning,this month,this year等。但不能同特定的过去时间状语(in 19
28、95,last year等)连用。例句:He has lost his wallet.他的钱包丢了。Why havent I seen you all these months? 我怎么这么多月没看见你呢?Weve had too much rain this year.今年雨水太多。2、表示一个从过去某个时间开始,延续到现在,并可能延续下去的动作。常同表示包括现在时间在内的一段时间的状语连用,如:so far,up to now,since last year,for a long time,all my life,these few days等。例句:He has worked here
29、for over twenty years. 他在这里工作已有20多年了。Up to now, we have received no news from her. 到现在为止,我们没有从她那里收到任何消息。Section BDirections: Fill in each blank with a proper word chosen from the box. Each word can be used only once. Note that there is one word more than you need.Wearing shoes can weaken ankle bones
30、Your shoes are changing your feet. The ankles of people who _11_ wear shoes are different to those of people who tend to walk barefoot. In many industrial societies, people tend to wear shoes from a young age. However, many people around the world often go barefoot, or wear only very thin footwear.“
31、We know that there are some _12_ in the feet of modern humans, due to the use of shoes,” says Rita Sorrentino at the University of Bologna in Italy. But most _13_ findings relate to the front and middle of the foot. She and her team have focused on the ankle instead. They studied 142 ankle bones fro
32、m 11 _14_from North America, Africa and Europe. These _15_ sandal-wearing (穿凉鞋) Nguni farmers in southern Africa, people living in New York and bones from Stone Age hunter-gatherers.The hunter-gatherers ankle bones were significantly shorter than those of people living in modern cities, and there we
33、re other differences in the shape. “They are mostly related to footwear-related behaviours and movement behaviours,” says Sorrentino. The hunter-gatherers walked barefoot for long distances every day over natural land. Their ankles were relatively _16_. In contrast, people who live in big cities, wh
34、o wear tight footwear and walk short distances on flat surfaces like concrete roads, had more unbending ankles.Changes to ankle bones take place over the course of a persons life, and there is no evidence that these alterations can be passed on _17_.According to Sorrentino, _18_ evidence for people
35、wearing shoes only exists for the past 10,000 years. For instance, a sandal from a Missouri cave may be 8300 years old. Early shoes were all fairly soft, so wouldnt have _19_ the motion of the ankle much.It is an open question whether shoes have disadvantages, but Sorrentino _20_ that the firmness o
36、f modern shoes causes our bones to become weaker and more likely to suffer from breaking.【答案】11. C 12. K 13. F 14. E 15. D 16. A 17. B 18. I 19. G 20. J【解析】【分析】这是一篇说明文。研究人员通过研究来自北美、非洲和欧洲的11个族群的142块踝骨发现,习惯穿鞋的人的脚踝和赤脚走路的人的脚踝是不同的,穿鞋会削弱踝关节。早期的鞋子都相当柔软不会对脚踝的运动造成太大的限制,但是现代鞋的坚固性会使我们的骨骼变得更弱,更容易骨折。【11题详解】考查副词。
37、句意:习惯穿鞋的人的脚踝和赤脚走路的人的脚踝是不同的。根据wear shoes可知此处要用副词修饰动词,habitually“习惯地,日常地”符合句意。故选C。【12题详解】考查名词的复数。句意:意大利博洛尼亚大学的Rita Sorrentino说:“我们知道现代人的脚会有一些变化,这是由穿鞋子造成的。”根据根 due to the use of shoes可知,空处填variation,再根据some可知此处要用名词的复数形式,variations“变化”符合句意。故选K。【13题详解】考查形容词。句意:但之前的大多数发现都与脚的前部和中部有关。根据findings可知此处要用形容词修饰名词
38、,previous“之前的”符合句意。故选F。【14题详解】考查名词的复数。句意:他们研究了来自北美、非洲和欧洲的11个族群的142块踝骨。根据from 11可知此处要用名词的复数形式,populations“种群”符合题意。故选E。【15题详解】考查动词的时态。句意:这些人包括非洲南部穿凉鞋的恩古尼农民、生活在纽约的人以及石器时代狩猎采集者的遗骨。根据主语These可知此处要用谓语动词,由from Stone Age hunter-gatherers可知时态是一般过去时,included“包括”符合句意。故选D。【16题详解】考查形容词。句意:他们的脚踝相对灵活。根据were relativ
39、ely可知此处要用形容词,flexible“灵活的”符合句意。故选A。【17题详解】考查副词。句意:踝关节骨的变化是在人的一生中发生的,没有证据表明这些变化可以遗传。根据can be passed on可知此处要用副词修饰谓语动词,genetically“从遗传角度,从基因角度”符合句意。故选B。【18题详解】考查形容词。句意:根据Sorrentino的说法,人们穿鞋的确凿证据只存在了1万年。根据evidence可知此处要用形容词修饰名词,solid“可靠的,确凿的”符合句意。故选I。【19题详解】考查动词的过去分词。句意:早期的鞋子都相当柔软,所以不会对脚踝的运动造成太大的限制。根据woul
40、dnt have可知此处要用动词的过去形式,restricted“限定,限制”符合句意。故选G。【20题详解】考查动词的时态。句意:鞋子是否有缺点还是个未知数,但Sorrentino怀疑,现代鞋子的坚固性,会导致我们的骨骼变得更脆弱,更容易骨折。根据It is an open question可知此句时态是一般现在时,且主语是Sorrentino,that-此句是宾语从句,因此此处要用谓语动词的第三人称单数形式,suspects“怀疑”符合句意。故选J。【点睛】第5小题考查了一般过去时的用法。一般过去时表示过去某个时间发生的动作或存在的状态,也可表示过去经常或反复发生的动作。常和表示过去的时间
41、状语连用,如yesterday, last week, last night, in 2003, two days ago等。I got up at 6:30 yesterday. 我昨天6:30起床。My father was very busy last week. 我父亲上周很忙。III. Reading ComprehensionSection ADirections: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each bl
42、ank with the word or phrase that best fits the context.Why do so few people find fulfillment in their work? Amy Wrzesniewski, a Yale School of Management professor who studies these issues, offered an explanation that made a lot of _21_. Students, she said, “think their calling is under a rock, and
43、if they _22_ enough rocks, they will find it.”Surveys confirm that meaning is the top thing Millennials (千禧一代) say they want from a job. And yet her research shows that less than 50% of people see their work as a calling. So, many of her students are left feeling anxious, _23_, and completely unsati
44、sfied by the good jobs and careers they do secure.What theyand many of us, I thinkfail to realize is that work can be _24_ even if you dont think of it as a calling. The four most common occupations in America are retail (零售) salesperson, cashier, food preparer/server, and office clerkjobs that aren
45、t typically _25_ “meaning.” But all have something in common with those professions that are, such as teachers and doctors: They exist to help others. And as Adam Grant, a professor at the University of Pennsylvania, has shown, people who see their work as a form of_26_ always rank their jobs as mor
46、e meaningful.That means you can find meaning in nearly any role in nearly any organization. _27_, most companies create products or services to fill a need in the world, and all employees contribute in their own ways. The key is to become more conscious about the service youre providing_28_ and pers
47、onally.How? One strategy is to constantly remind yourself of your organizations main _29_. Life Is Good is a clothing company best known for colorful T-shirts with stick-figure designs, but its mission is to spread_30_ and hope throughout the world, and thats something even storeroom employees under
48、stand. If you work for an accounting firm, youre helping people or companies with the _31_ task of doing their taxes. Each job serves a purpose in the world.Even if you cant get excited about your companys mission or customers, you can still adopt a service attitude by thinking about how your work _
49、32_ those you love. Consider a study of women working in a shoe factory in Mexico. Researchers found that those who described the work as dull were generally less productive than those who said it was _33_. But the effects went away for those in the former group who saw the work (however boring) as
50、a way to support their families. With that attitude, they were just as productive and _34_ as the workers who didnt mind the task.Not everyone finds their one true calling. But that doesnt mean were fated to work meaningless jobs. If we _35_ our tasks as opportunities to help others, any occupation
51、can feel more significant.21. A. progressB. troubleC. senseD. difference22. A. carve outB. turn overC. pile upD. keep off23. A. frustratedB. shockedC. inspiredD. excited24. A. meaningfulB. demandingC. repetitiveD. challenging25. A. distinguished fromB. exposed toC. associated withD. defined as26. A.
52、 understandingB. existingC. producingD. giving27. A. In conclusionB. After allC. By comparisonD. In addition28. A. as a wholeB. in this wayC. in publicD. on average29. A. advantageB. businessC. objectiveD. construction30. A. optimismB. informationC. designsD. strategies31. A. unpleasantB. dangerousC
53、. productiveD. urgent32. A. gathersB. benefitsC. worriesD. entertains33. A. embarrassingB. rewardingC. roughD. temporary34. A. relaxedB. surprisedC. confusedD. energized35. A. assignB. abandonC. neglectD. reframe【答案】21. C 22. B 23. A 24. A 25. C 26. D 27. B 28. A 29. C 30. A 31. A 32. B 33. B 34. D
54、35. D【解析】这是一篇说明文。文章通过提出为什么很少有人能在工作中找到成就感进行研究,分析了其原因以及提出了具体怎么做的建议。研究人员发现,这主要是因为我们中的许多人都没有意识到工作可以是有意义的,我们可以在几乎任何工作的任何角色中找到工作的意义。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:耶鲁大学管理学院研究这些问题的教授Amy Wrzesniewski给出了一个有道理的解释。A. progress进步,发展;B. trouble麻烦,烦恼,故障;C. sense道理,感觉,观念;D. difference差异,不同。短语make sense讲得通,有道理,根据offered an expla
55、nation可知此处表示有道理的解释。故选C。【22题详解】考查动词短语词义辨析。句意:她说,学生们“认为他们对工作的成就感还没有被挖掘出来,如果被挖掘出来,就能能找到工作的成就感。”A. carve out开拓;B. turn over把翻过来,翻阅,移交给;C. pile up堆积,积累;D. keep off让开,不接近。根据they will find it可知此处表示要把那些岩石翻开。故选B。【23题详解】考查形容词词义辨析。句意:因此,她的许多学生感到焦虑、沮丧,对他们所拥有的好工作和职业完全不满意。A. frustrated懊恼的,沮丧的;B. shocked震惊的;C. ins
56、pired受鼓舞的,品质优秀的;D. excited激动的。根据feeling anxious和and completely unsatisfied可知此处用沮丧的符合题意。故选A。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:我认为,他们和我们中的许多人没有意识到,即使你认为工作是有成就感的,它也可能是有意义的。A. meaningful有意义的;B. demanding要求高的,费力的;C. repetitive 重复的;D. challenging挑战的。根据fail to realize可知此处表示工作可以是有意义的。故选A。【25题详解】考查动词短语词义辨析。句意:在美国,最常见的四种职业
57、是零售销售、收银员、食品加工者/服务员以及办公室文员,这些工作与“意义”无关。A. distinguished from区别于;B. exposed to暴露于;C. associated with与相联系,与有关;D. defined as界定,给下定义。根据jobs that arent typically可知此处表示这些工作与“意义”无关。故选C。【26题详解】考查动名词词义辨析。句意:正如宾夕法尼亚大学教授Adam Grant所表明的,那些把工作视为奉献的人,总是认为自己的工作更有意义。A. understanding理解;B. existing存在;C. producing生产;D.
58、 giving给予,付出,奉献。根据They exist to help others可知此处表示那些把工作视为奉献的人,总是认为自己的工作更有意义。故选D。【27题详解】考查介词短语词义辨析。句意:毕竟,大多数公司创造产品或服务来满足世界的需求,所有员工都以自己的方式做出贡献。A. In conclusion总之,最后;B. After all毕竟,终究;C. By comparison相比之下;D. In addition另外,此外。根据上文That means you can find meaning in nearly any role in nearly any organizati
59、on.可知此处表示毕竟之意。故选B。【28题详解】考查副词短语词义辨析。句意:关键是要更加意识到你所提供的服务既是整体的又是个人的。A. as a whole总的来说;B. in this way用这种方法;C. in public公开地,当众;D. on average平均,通常。根据and personally可知此处表示既是整体的又是个人的。故选A。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:有一种策略是不断提醒自己公司的主要目标。A. advantage优势,利益;B. business生意,商业;C. objective 目的,目标;D. construction建设。根据but its
60、mission is to spread可知此处表示不断提醒自己公司的主要目标。故选C。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:Life Is Good是一家服装公司,最出名的是色彩鲜艳的T恤和线条设计,但它的使命是向全世界传播乐观和希望,这是连储藏室的员工都能理解的。A. optimism乐观,乐观主义;B. information知识,信息;C. designs设计;D. strategies战略策略。根据and hope throughout the world可知此处表示它的使命是向全世界传播乐观和希望。故选A。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:如果你在一家会计公司工作,你就是在帮
61、助人们或公司完成一项不愉快的税务工作。A. unpleasant使人不愉快的,讨厌的;B. dangerous危险的;C. productive生产的,多产的;D. urgent紧急的,急迫的。根据doing their taxes可知对人们或者公司而言,税务工作是不愉快的。故选A。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:即使你不能对公司的使命或客户感到兴奋,你仍然可以通过思考你的工作如何让你所爱的人受益来采取一种服务态度。A. gathers收集,集聚;B. benefits有益于;C. worries担忧;D. entertains招待,娱乐。根据those you love可知此处表示思考
62、你的工作如何让你所爱的人受益。故选B。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:研究人员发现,那些认为工作枯燥的人通常比那些认为工作有益的人效率更低。A. embarrassing令人尴尬的;B. rewarding有益的,值得的;C. rough粗糙的,艰苦的;D. temporary暂时的,临时的。根据than可知此处表示两种态度的对比,由those who described the work as dull were generally less productive可知此处表示那些认为工作有益的人。故选B。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意:有了这种态度,他们就像那些不介意任务的员
63、工一样富有成效和精力充沛。A. relaxed放松的,自在的;B. surprised感到惊讶的;C. confused困惑的;D. energized有活力的。根据they were just as productive可知此处用有活力的符合题意。故选D。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:如果我们把自己的任务重新定义为帮助他人的机会,那么任何职业都会让人感觉更有意义。A. assign分配,指派;B. abandon遗弃,离开;C. neglect忽略,忽视;D. reframe全新地拟定(或表达),再构造。根据any occupation can feel more significa
64、nt可知此处表示把把自己的任务重新定义。故选D。Section BDirections: Read the following three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you ha
65、ve just read.(A)When an editor called to ask if I could photograph a story about fireflies in Mexico, I didnt check my schedule before I said yes. Id seen these insects light up the forests in Tlaxcala once before, and I jumped at the chance to go back.I had three nights to capture the magical scene
66、 in the forest. Camera stand in hand, I hiked with my colleagues into the foggy forest at dusk. According to our guides, visitors are usually not allowed to photograph the fireflies because the presence of articial light from electronics can affect their habits. As I started shooting, I adjusted my
67、exposures constantly to account for the fading light. In order to get the composition that I wanted, I placed my camera stand on a steep, rocky path and had to steady it during the long exposures. Normally this wouldnt be a big deal, but the reies were very interested in the camera and, by extension
68、, in me. I stood completely still while they crawled all over memy arms, my hair, my faceand tickled (呵痒) my nose and cheeks. From what I observed, peak rey presence happens for only about 20 minutes each night, so I had time for just a few tries.On the last night everything came together. The weath
69、er cooperated. I had improved my method for focusing and composing in the dark with quick ashes from a powerful ashlightand Id grown accustomed to insects on my face. I was rewarded with the image you see here. Each spot of light is one of several bursts that a rey makes as it travels in a 30-second
70、 exposure. You can trace the insects paths: Some make small circles, like those in the bottom center of the frame, while others move steadily in one direction or another.The rst time I visited the reies, I didnt have the pressure of trying to capture and convey this astonishing scene. That will alwa
71、ys be my favorite experience with these shining creatures.36. According to the passage, the author most probably is a(n) _.A. field biologistB. insect observerC. expert photographerD. mountain hiker37. The author placed the camera stand on a steep and rocky path to _.A. make up for the dying lightB.
72、 keep away from the annoying firefliesC. obtain an ideal imageD. catch peak firefly presence38. We can learn from the passage that the author _.A. was accused of capturing wild firefliesB. endured physically to get first-hand firefly shotsC. was tired of the exposure to dark forestsD. got his most s
73、atisfying image on the second night39. What does the author think of his experience in the forest?A. Fascinating.B. Passionate.C. Surprising.D. Miserable.【答案】36. C 37. C 38. B 39. A【解析】这是一篇记叙文。作者是一个专业摄影师,受一位编辑之托前去拍摄一篇关于墨西哥萤火虫的报道,讲述了作者的拍摄过程以及作者很享受这片充满了萤火虫的森林景象。【36题详解】推理判断题。根据第一段中When an editor called
74、 to ask if I could photograph a story about fireflies in Mexico, I didnt check my schedule before I said yes. 当一位编辑打电话问我是否可以拍摄一篇关于墨西哥萤火虫的报道时,我没有查看我的日程安排就答应了。由此判断出,作者很可能是一位专业摄影师。故选C项。【37题详解】细节理解题。根据第二段中In order to get the composition that I wanted, I placed my camera stand on a steep, rocky path and
75、had to steady it during the long exposures. 为了得到我想要的图像,我把相机架在陡峭的岩石小道上,在长时间曝光的过程中必须保持相机的稳定。可知,作者把相机架在陡峭的岩石小道上是想获得理想的图像。故选C项。【38题详解】推理判断题。根据第二段中Normally this wouldnt be a big deal, but the reies were very interested in the camera and, by extension, in me. I stood completely still while they crawled al
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
五年级上册语文课件-6古诗三首 山行∣语文S版(共18张PPT).ppt
