河北省平山县2016高考英语阅读理解一轮讲练(26)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 平山县 2016 高考 英语 阅读 理解 一轮 26 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Most people know that Marie Curie was the first woman to win the Nobel Prize, and the first person to win it twice. However, few people know that she was also the mother of a Nobel Prize winner.Born in September, 1897, Irene Curie was the first of the Curies
2、 two daughters. Along with nine other children whose parents were also famous scholars, Irene studied in their own school, and her mother was one of the teachers. She finished her high school education at the College of Svign in Paris.Irene entered the University of Paris in 1914 to prepare for a de
3、gree in mathematics and physics. When World War I began, Irene went to help her mother, who was using Xray facilities(设备) to help save the lives of wounded soldiers.Irene continued the work by developing Xray facilities in military hospitals in France and Belgium. Her services were recognised in the
4、 form of a Military Medal by the French government.In 1918, Irene became her mothers assistant at the Curie Institute. In December 1924, Frederic Joliot joined the Institute, and Irene taught him the techniques required for his work. They soon fell in love and were married in 1926. Their daughter He
5、lene was born in 1927 and their son Pierre five years later.Like her mother, Irene combined family and career. Like her mother, Irene was awarded a Nobel Prize, along with her husband, in 1935. Unfortunately, also like her mother, she developed leukemia because of her work with radioactivity(辐射能). I
6、rene JoliotCurie died from leukemia on March 17, 1956.本文是一篇人物介绍。介绍居里夫人大女儿Irene Curie的一生。1Why was Irene Curie awarded a Military Medal?ABecause she received a degree in mathematics.BBecause she contributed to saving the wounded.CBecause she won the Nobel Prize with Frederic.DBecause she worked as a h
7、elper to her mother.答案:B。细节理解题。根据文章第三段可知,第一次世界大战开始后,Irene帮助母亲救助伤员,法国政府以军功章的形式表示对她的贡献的认可。所以选择B项。2Where did Irene Curie meet her husband Frederic Joliot?AAt the Curie Institute. BAt the University of Paris.CAt a military hospital. DAt the College of Svign.答案:A。推理判断题。文章第四段说:在1918年,Irene在居里夫人研究院成为母亲的助手,
8、1924年12月Frederic Joliot加入了该研究院,Irene教给他该项工作要求的技术,不久他们相爱了并于1926年结婚,由此可推断出C项正确。3When was the second child of Irene Curie and Frederic Joliot born?AIn 1932. BIn 1927. CIn 1897. DIn 1926.答案:A。细节理解题。第四段最后一句表明:他们第一个孩子于1927年出生,5年后(1932年)第二个孩子出生,所以A项正确。4In which of the following aspects was Irene Cuire diff
9、erent from her mother?AIrene worked with radioactivity.BIrene combined family and career.CIrene won the Nobel Prize once. DIrene died from leukemia.答案:C。推理判断题。纵观全文可知,Irene在“与放射性物质打交道/把家庭与事业相结合/死于leukemia”这三方面与母亲相同,不同的是Irene获得一次诺贝尔奖,母亲两次。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。For five days,Edmontons Do
10、wntown Park is transformed into one huge stage where artists are able to share their talents,and where people are able to celebrate and enjoy themselves.Since its beginning in 1980,the Edmonton Folk Music Festival has been commemorating (纪念) the true feeling of what folk music is all about and thats
11、 the traditional togetherness(友爱)that is felt when people gather to share stories and feelings through song.This year will be the sixth year when volunteer Riedel will be offering up her time to the festival.“People coming off a busy spring and summer have a moment of relaxation.”Riedel said.“Its re
12、ally easy to relax,and its great seeing family and friends have fun together.”These families and friends come from all different kinds of musical tastes.People who take pleasure in Blues are there,so are people who love Bluegrass.This festival does its best to develop everyones musical interests.Wit
13、h so many years of experience,the festival has become a welloiled machine,and does whatever it can to make attendees feel as comfortable as possible.There are free water stations throughout the venue (举办地) for people to fill up their travel cups.When people buy food,reusable dishes are given a $2 pl
14、ate fee,but that is returned when the plate is brought back.The festival has completely sold out of tickets, and in record time.But with big names such as Van Morrison and Jakob Dylan, its easy to see how that was going to happen.There is no parking area during the festival, so using the Park & Ride
15、 system or Edmonton Transit is highly recommended.A bike lockup area is provided and will be available Thursday until Sunday one hour before the gates open until 45 minutes after the gates close.The Edmonton Folk Music Festival begins on Wednesday, Aug.4 with Van Morrison playing the special donatio
16、n fund (基金)concert, and will finish up on Sunday, Aug.8.本文主要讲述为了让人们了解民间音乐的真正意义而举办的一个节日the Edmonton Folk Music Festival。1The Edmonton Folk Music Festival is held mainly to_.Agather people with different musical tastesBremind people of the real sense of folk musicCexhibit the good voices of great tale
17、nts in folk musicDcollect old stories of folk music答案:B。细节理解题。由本文的第一段信息“.the Edmonton Music Festival has been commemorating the true feeling of what folk music is all about.”可知B项正确。2Which of the following is TRUE according to the passage?ARiedel has volunteered for the festival for at least 5 years.
18、BIts hard for people to appreciate Blues.CIt costs people a little to fill up their cups from water stations.DPeople have to pay 2 for a plate of food.答案:A。推理判断题。由第二段第一句话“This year will be the sixth year when volunteer Riedel will be offering up her time to the festival”可推知Riedel至少做志愿者五年了,故A项正确。3We
19、can learn from the passage that_.Apeople can get tickets easily for the festivalBthe Edmonton Folk Music Festival is well organizedCdriving ones own car to the festival is highly recommendedDbikes are available at the festival from Wednesday to Sunday答案:B。推理判断题。由第三段“With so many years of experience,
20、the festival has become a welloiled machine.”可知该节日组织得井井有条,故B项正确。4What would be the best title for this passage?AFolk Music of BluesBOne Festival for AllCFestival for Family GatheringDEdmontons Downtown Park答案:B。主旨大意题。通读全文可知。文章主要讲述the Edmonton Folk Music Festival这一个节日,故B项最佳。【四川省成都七中2014三诊考试】阅读下面短文, 从
21、每题所给的四个选项(A, B, C 和D)中, 选出最佳选项。Human remains of ancient settlements will be reburied and lost to science under a law that threatens research into the history of humans in Britain, a group of leading archaeologists(考古学家) says. In a letter addressed to the justice secretary, Ken Clarke, 40 archaeologi
22、sts write of their “deep and widespread concern” about the issue. It centers on the law introduced by the Ministry of Justice in 2008 which requires all human remains unearthed in England and Wales to be reburied within two years, regardless of their age. The decision means scientists have too littl
23、e time to study bones and other human remains of national and cultural significance.“Your current requirement that all archaeologically unearthed human remains should be reburied, whether after a standard period of two years or further special extension, is contrary to basic principles of archaeolog
24、ical and scientific research and of museum practice,” they write.The law applies to any pieces of bone uncovered at around 400 dig sites, including the remains of 60 or so bodies found at Stonehenge in 2008 that date back to 3,000 BC. Archaeologists have been granted a temporary extension to give th
25、em more time, but eventually the bones will have to be returned to the ground.The arrangements may result in the waste of future discoveries at sites such as Happisburgh in Norfolk, where digging is continuing after the discovery of stone tools made by early humans 950,000 years ago. If human remain
26、s were found at Happisburgh, they would be the oldest in northern Europe and the first indication of what this species was. Under the current practice of the law those remains would have to be reburied and effectively destroyed.Before 2008, guidelines allowed for the proper preservation and study of
27、 bones of sufficient age and historical interest, while the Burial Act 1857 applied to more recent remains. The Ministry of Justice assured archaeologists two years ago that the law was temporary, but has so far failed to revise it. Mike Parker Pearson, an archaeologist at Sheffield University, said
28、: “Archaeologists have been extremely patient because we were led to believe the ministry was sorting out this problem, but we feel that we cannot wait any longer.”The ministry has no guidelines on where or how remains should be reburied, or on what records should be kept. 47. According to the passa
29、ge, scientists are unhappy with the law mainly because _.A. it is only a temporary measure on the human remainsB. it is unreasonable and thus destructive to scientific researchC. it was introduced by the government without their knowledgeD. it is vague about where and how to rebury human remains48.
30、Which of the following statements is true according to the passage?A. Temporary extension of two years will guarantee scientists enough time.B. Human remains of the oldest species were dug out at Happisburgh.C. Human remains will have to be reburied despite the extension of time.D. Scientists have b
31、een warned that the law can hardly be changed.49. What can be inferred about the British law governing human remains?A. The Ministry of Justice did not intend it to protect human remains.B. The Burial Act 1857 only applied to remains uncovered before 1857.C. The law on human remains hasnt changed in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
