宁夏回族自治区银川一中2018-2019高二下学期期中考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏回族自治区银川一中2018-2019高二下学期期中考试英语试卷 WORD版含解析 宁夏回族 自治区 银川 一中 2018 2019 下学 期中考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、银川一中2018/2019学年度(下)高二期中考试英语试卷命题人:马慧芬(总分:150分;考试时间:120分钟)注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2作答时,务必将答案写在答题卡上。写在本试卷及草稿纸上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分:听力理解(共两节。满分20分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题:每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答
2、有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What color are the gloves?ABlue. BGreen. CYellow.2Where is the bookstore?AOn the right side of Main Street. BOn the left of a hospital.CNear a hotel.3When will the next underground arrive?AAt 1:55. BAt 2:00. CAt 2:05.4Why cant the lecture be held tomorrow ?AThe CEO wont be avai
3、lable then.BThe lecture hall isnt big enough.CThe equipment in the lecture hall doesnt work.5What are the speakers talking about?AA website. BOnline shopping. CThe mans grandma.第二节 (共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒
4、钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听第6段材料,回答第6、7题。6Why does the man call the woman?ATo book a room. BTo confirm a room. CTo change a room.7Which room will the man have?ARoom 13. BRoom 19. CRoom 26.请听第7段材料,回答第8、9题。8What is the man waiting for?AAn air conditioner. BSome patients. CA repairman.9When does the conversat
5、ion probably take place?AIn the morning. B. In the afternoon. CIn the evening.请听第8段材料,回答第10至12题。10What are the speakers discussing?AWhat to do for a project. BWhen to draw a picture.CHow to be a good artist.11How does the man feel about the womans first suggestion?ASurprised. BHesitant. CUnintereste
6、d.12What would the man do according to the womans second suggestion?ADo much preparation beforehand.BWork with talented students.CDraw in front of the class.请听第9段材料,回答第13至16题。13Where does Susan live now?AIn Italy. BIn England. CIn America.14How long did Susan work for Ferragamo?ASix months. BFive ye
7、ars. CSix years.15What does Susan mainly design for companies?AShoes. BHandbags. CJackets.16How has Susans industry changed since 1982?AItalian design has become more popular.BThe product quality has become poorer.CIt has become much more competitive.请听第10段材料,回答第17至20题。17When will the ferry leave fo
8、r Boulogne?AAt 9:00. BAt 9:05. CAt 11:05.18Where is the bank?AOn Floor A. BOn Floor B. COn Floor C.19Where can passengers find a toilet on Floor A?ABeside the bar. BBeside the restaurant. CBeside the shop.20Who can use the relaxing room on Floor C?AAll the passengers on board. BPassengers travelling
9、 with cars.CPassengers travelling without cars.第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题;每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出最佳选项。AThe Girl with A Brave Heart-BY RITA JAHANFORUZBrief Description: After showing kindness to a strange old woman, Shiraz receives the gift of beauty but her lazy and unkind ste
10、psister, Nargues, suffers a less pleasant fate in this adaptation of the fairy tale.Paperback $7. 99 Hardcover $ 12.05$7.99(in stock)Small Acts of Amazing Courage-BY GLORIA WHELANBrief Description: It is India, 1918, six months after the end of World War I, and Rosalind waits for the return of her f
11、ather. While her father has been at war, Rosalind saw India slowly change. A man named Gandhi is coming to power, talking about nonviolence and independence from Britain. Rosalind longs to live the life that her heart tells her, not what her parents plan for her, but no one seems to listen. As she c
12、omes of age during this period of history, will she find the courage to claim her own identity and become her own person?$6.99(in stock )Paperback $6. 99 Hardcover $10.00I Am in Here-BY BONKER, ELIZABETHBrief Description: I Am in Here is the spiritual journey of a mother and daughter who refuse to g
13、ive up hope, who celebrate their victories, and who keep trying to move forward despite the obstacles. Although she cannot speak, Elizabeth writes poetry that shines a light on the inner world of autism and the world around us. That poetry and her mothers storytelling combine in this book to show th
14、at there is always a reason to take the next step forward-with hope.Paperback $15.99 Hardcover $21.15A Thousand Mornings-BY MARY OLIVERBrief Description: In this latest collection, Mary Oliver returns to the imagery that has come to establish her lifes work, the coastline of her Massachusetts home.
15、Oliver shares the wonder of dawn, the grace of animals, and the power of attention. With amazing clarity, humor and kindness, these poems explore the mysteries of our daily experience.Paperback $16. 00 Hardcover $20.001. What happened in India after World War I?A. Rosalinds father might have lost li
16、fe in the war.B. Gandhi insisted on violence against BritainC. Rosalind saw the bright future in the country.D. People there were suffering from the war.2. What does Mary Oliver intend to share with readers?A. Her luxurious life.B. The high-paid job.C. Her wonderful future.D. The attractive scenes.3
17、. To buy two books with the least money you will choose_.A. Small Acts of Amazing Courage and I Am in HereB. Small Acts of Amazing Courage and The Girl with A Brave HeartC. The Girl with A Brave Heart and A Thousand MorningsD. A Thousand Mornings and Small Acts of Amazing Courage【答案】1. C 2. D 3. B【解
18、析】本文是说明文,向读者介绍了四本书,简单叙述了每本书的内容及书的价格。【1题详解】细节理解题。根据Small Acts of Amazing Courage-BY GLORIA WHELAN:Rosalind saw India slowly change. A man named Gandhi is coming to power, talking about nonviolence and independence from Britain. Rosalind longs to live the life that her heart tells her, not what her pa
19、rents plan for her, but no one seems to listen.可知,罗莎琳德目睹了印度的缓慢变化。一个名叫甘地的人即将掌权,他谈论非暴力和脱离英国的独立。罗莎琳德渴望过她内心告诉她的生活,而不是她父母为她计划的生活,但似乎没有人听她的。可知,罗莎琳德看到了这个国家光明的未来。故选C。【2题详解】细节理解题。根据最后一段Oliver shares the wonder of dawn, the grace of animals, and the power of attention. With amazing clarity, humor and kindness
20、, these poems explore the mysteries of our daily experience. 奥利弗与我们分享黎明的神奇,动物的优雅和专注的力量。这些诗歌以惊人的清晰、幽默和善良探索着我们日常生活中的奥秘。可知,Mary Oliver和读者分享了一个美景。故选D。【3题详解】细节理解题。根据The Girl with A Brave Heart-BY RITA JAHANFORUZ Paperback $7. 99 ;Small Acts of Amazing Courage-BY GLORIA WHELAN Paperback $6. 99这两本书的价格最低。故选
21、B。BA painter has just completed his course. He took 3 days and painted beautiful scenery. He wanted to know peoples opinion about his talent and painting skills.He put his creation at a busy street and just down below a board which read“I have painted this piece. Since Im new to this profession I mi
22、ght have committed some mistakes. Please put a cross wherever you see a mistake.”While he came back in the evening to collect his painting he was completely shattered to see that whole canvass(画板)was filled with crosses, they criticized the painter ruthlessly.Disheartened and broken completely he ra
23、n to his masters and burst into tears.This young artist complained, Im useless and if this is what I have learnt to paint Im not worth becoming a painter. People have rejected me completely.Master smiled and suggested, “My son, I will prove that you are a great artist and have learnt flawless painti
24、ng. Do as I say without questioning it. It will work.”Young artist agreed and two days later early morning he presented a replica(复制品) of his earlier painting to his master. Master took that gracefully and smiled.“Come with me.”master said.They reached the same street early morning and displayed the
25、 same painting exactly at the same place. Now master took out another board which read“Gentlemen, I have painted this piece. Since I m new to this profession I might have committed some mistakes in my strokes etc. I have put a box with colors and brushes just below. Please do a favor. If you see a m
26、istake, kindly pick up the brush and correct it. ”Then they walked back home.They both visited the place the same evening. The young painter was surprised to see that actually there was not a single correction done so far. Next day again they visited and found painting remained untouched. They say t
27、he painting was kept there for a month for no correction came in!4. The painter put his creation at a busy street to_.A. help him to assess his skills in paintingB. ask others to correct mistakes in the paintingC. show off his great talent and painting skillsD. make others help him finish the painti
28、ng5. When he saw the whole canvass was filled with crosses, _.A. he felt quite determinedB. he was very annoyed with the commentsC. he felt greatly discouragedD. he was very grateful for their suggestions6. After doing as the master suggested, the young painter found that people passing by the paint
29、ing_.A. had thought it was painted by a master painterB. neglected his painting on purposeC. didnt want to take the brush to correct itD. were satisfied with his painting7. Which saying can best show the theme of the passage?A. All things are difficult before they are easy.B. Actions speak louder th
30、an words.C. A bad workman always blames his tools.D. It is easier said than done.【答案】4. A 5. C 6. C 7. D【解析】本文是故事类短文,一位年轻的画家把自己画好的画放在繁华的大街上,路过的人在画上发现了错误,就在画上画上一个错号,结果到了晚上,画上满是错号,他很不高兴,认为自己没有天赋,不能当一名画家;他的父亲给他建议说:在街上的同一个地方再放一张同样的画,这次写上:路过的人发现了错误,就自己动手改过来。结果没有人给改正错误。这就是所讲的一个道理:说起来容易做起来难。【4题详解】细节理解题。根据第
31、一段He wanted to know peoples opinion about his talent and painting skills. 他想知道人们对他的才能和绘画技巧的看法。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第三段While he came back in the evening to collect his painting he was completely shattered to see that whole canvass(画板)was filled with crosses, they criticized the painter ruthlessly.可知,当他晚
32、上回来收集他的画时,他完全崩溃了,看到整个画布上都是错号,他们无情地批评画家。故选C。【6题详解】细节理解题。根据最后一段The young painter was surprised to see that actually there was not a single correction done so far. Next day again they visited and found painting remained untouched. 这位年轻的画家惊奇地发现,实际上到目前为止还没有做过一次校正。第二天,他们又去看了一遍,发现画没有动过。故选C。【7题详解】主旨大意题。根据第二
33、段及第三段Please put a cross wherever you see a mistake. While he came back in the evening to collect his painting he was completely shattered to see that whole canvass(画板)was filled with crosses,内容一开始把画放到街上,让路过人指出错误,结果画上满是错号;根据最后一段Next day again they visited and found painting remained untouched.当第二次把画又
34、放在那里,让路过的人改正错误时,却没有人来改。这就说明了:说起来容易做起来难。故选D。CScientists have found evidence of a link between social and economic status and childhood attention deficit disorder(ADHD)(注意力缺陷多动障碍)in the UK. A team led by the University of Exeter Medical School analysed data from the Millennium Cohort Study, a database
35、 of more than 19, 500 UK children born between 2000 and 2002 .The study was published in the Journal of Child Psychology and Psychiatry.Findings showed that more children with ADHD came from families below the poverty line than the UK population as a whole, with average family incomes for households
36、 whose study child was affected by ADHD at 324 per week, compared to 391 for those whose child was not. The study found the odds (机会)of parents in social housing having a child with ADHD was roughly three times greater than for those who owned their own homes.The team also found that the odds of you
37、nger mothers having a child with ADHD were significantly higher than for other mothers. Mothers with no qualifications were more than twice as likely to have a child with ADHD than those with degrees, and lone (孤独的)parents were more likely to have a child with ADHD diagnosis than households with two
38、 live-in parents.Information was gathered from surveys when the cohort children were nine months old, and at the ages of three, five, seven and eleven.Dr Ginny, of the University of Exeter Medical School,who led the study, said, There is a genetic element to ADHD,but this study provides strong evide
39、nce that ADHD is also associated with a disadvantaged social and economic background. Some people believe that ADHD in children causes disadvantage to the economic situation of their family, but we found no evidence to support that theory. Its important to discover more about the causes of this diso
40、rder so that we can look towards prevention, and so that we can target treatment and support effectively. 8. We can infer from Paragraph 2 that _.A. family incomes of 391 per week are below the poverty line in the UKB. children affected by ADHD consume family incomes of 324 per weekC. parents who re
41、nt houses are likely to have a child with ADHDD. families who own their own houses are above the poverty line9. Which of the following families are most likely to have a child with ADHD?A. The households with two live-in parents.B. Middle-aged mothers having no diploma.C. Single younger mothers with
42、 no diploma.D. Younger mothers living with their husbands.10. What is Dr Ginnys attitude to the belief that ADHD in children causes disadvantage to the economic situation of their family?A. He agrees with it.B. He ignores it.C. He hesitates to accept it.D. He argues against it.11. What message does
43、the author most want to give us?A. ADHD linked to social and economic disadvantage.B. The cure of ADHD has been found by the UKs scientists.C. New methods have been used to treat ADHD patients.D. Causes and effects of ADHD have been found out completely.【答案】8. C 9. C 10. D 11. A【解析】本文是议论文,叙述了英国科学家发现
44、,社会和经济地位与儿童注意力缺陷多动障碍(ADHD)之间存在联系。【8题详解】推理判断题。根据第二段The study found the odds (机会)of parents in social housing having a child with ADHD was roughly three times greater than for those who owned their own homes. 研究发现,住在社会保障性住房的父母,他们的孩子患有多动症的几率大约是那些拥有自己房子的父母的三倍。可推知租房的父母很可能有一个患有多动症的孩子,故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段
45、Mothers with no qualifications were more than twice as likely to have a child with ADHD than those with degrees, lone (孤独的)parents were more likely to have a child with ADHD diagnosis than households with two live-in parents. 没有学历的母亲生出ADHD孩子的可能性是有学历的母亲的两倍多,单亲家庭的孩子被诊断为多动症的可能性比有父母都有的家庭要高。故选C。【10题详解】细节
46、理解题。根据最后一段Some people believe that ADHD in children causes disadvantage to the economic situation of their family, but we found no evidence to support that theory. 有些人认为儿童多动症会对他们家庭的经济状况造成不利影响,但我们没有发现支持这一理论的证据。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据第一段的主题句Scientists have found evidence of a link between social and econo
47、mic status and childhood attention deficit disorder(ADHD)(注意力缺陷多动障碍)in the UK可知,多动症与社会和经济劣势有关。故选A。DHow to eat healthfully can be especially complex for working women who often have neither the desire nor the time to cook for themselves (or for anyone else).Registered dietitian(营养专家) Barbara Morrisse
48、y suggests that a few simple rules can help.“Go for nutrient dense foods that contain a multiple of nutrients, ”she suggests, “For example, select whole wheat bread as a breakfast food, rather than coffee and cake.Or drink orange juice rather than orange drink, which contains only a small percentage
49、 of real juice-the rest is largely colored sugar water. You just cant compare the value of these foods, the nutrient dense ones are so superior,” she emphasizes.Morrissey believes that variety is not only the spice of life; its the foundation of a healthful diet. Diets which are based on one or two
50、foods are not only virtually impossible to keep up the strength, they can be very harmful, she says, because nutrients arent supplied in sufficient amounts or balance.According to Morrissey, trying to find a diet that can cure your illnesses, or make you a super woman is a fruitless search. As women
51、, many of us are too concerned with staying thin, she says, and we believe that vitamins are some kind of magic cure to replace food.“We need carbohydrates(碳水化合物) protein and fat-they are like the wood in the fireplace. The vitamins and minerals are like the match, the spark, for the fuel,”she expla
52、ins, We need them all, but in a very different proportion. And if the fuel isnt there, the spark is useless.”12. From the first paragraph we know that working women _.A. think cooking is especially complicatedB. are likely to eat healthfullyC. are busy and not interested in cookingD. do not share th
53、e same views with registered dietitians13. In Paragraph 4, the underlined phrase means _.A. a diet serving as medicineB. a search for a diet without fruitsC. a research on a fruitless dietD. an effort with no results14. Many women take it for granted, according to the passage that _.A. lack of varie
54、ty in diets leads to staying thinB. staying thin and healthy are both possibleC. a balanced diet can result in being fatD. vitamins are some kind of substitutes for food15. By the sentenceif the fuel isnt there,the spark is uselessin Paragraph 5, the author means _.A. carbohydrates, protein and fat
55、are enough to support a human lifeB. vitamins and minerals are virtually of no valueC. carbohydrates, protein and fat are as important as vitamins and mineralsD. without carbohydrates, protein and fat,vitamins and minerals are of no use【答案】12. C 13. D 14. D 15. D【解析】【分析】本文是饮食健康类短文,如何进行健康饮食对于职业女性来说尤其
56、复杂,因为她们通常既没有愿望也没有时间为自己(或其他人)做饭,在文中营养专家给出了几点建议。【12题详解】细节理解题。根据第一段第一句How to eat healthfully can be especially complex for working women who often have neither the desire nor the time to cook for themselves (or for anyone else). 如何健康饮食对于职业女性来说尤其复杂,因为她们通常既没有愿望也没有时间为自己(或其他人)做饭。故选C。【13题详解】词义猜测题。根据fruit水果,
57、结果实。fruit加上否定后缀less,fruitless无果实的;search研究。也就是研究没有结果。故选D。【14题详解】细节理解题。根据倒数第二段As women, many of us are too concerned with staying thin, she says, and we believe that vitamins are some kind of magic cure to replace food.可知,她说,作为女性,我们很多人都太在意保持苗条,我们相信维生素是某种神奇的疗法,可以替代食物。故选D。【15题详解】推理判断题。根据第五段if the fuel
58、isnt there,the spark is useless.如果没有燃料,火花就没用了。根据We need carbohydrates(碳水化合物) protein and fat-they are like the wood in the fireplace. The vitamins and minerals are like the match, the spark, for the fuel. 我们需要碳水化合物、蛋白质和脂肪它们就像壁炉里的木头。维生素和矿物质就像火柴一样,是燃料的火花。也就是说没有碳水化合物、蛋白质和脂肪,维生素和矿物质是没有用的。故选D。【点睛】细节理解题的解
59、题思路:细节理解题大多是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的。抓住文段中的事实和细节是做好该题型的关键,也是做好其它类型问题的基础。该题型几乎都可以在文章中直接找到与答案有关的信息,或是其变体。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主题展开的细节。做这类题一般采用寻读法,即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题和选项有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。正确选项虽然一般不是原文照搬,但是一般是原文的改写,意思不变。细节理解题。根据第一段第一句How to eat healthfully can be especially complex for w
60、orking women who often have neither the desire nor the time to cook for themselves (or for anyone else). 如何健康饮食对于职业女性来说尤其复杂,因为她们通常既没有愿望也没有时间为自己(或其他人)做饭。故选C。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Much meaning can be conveyed clearly in our eyes, so it is often said that eyes
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380620.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
