2021版高考英语一轮复习 限时规范练10 Unit 5 Rhythm B 北师大版必修2.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 限时规范练10 Unit Rhythm 北师大版必修2 2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 10 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、限时规范练10 Unit 5 Rhythm B核心素养关键词:培养学生人与自然、探索未知自然的素养能力意识限时规范练第20页一、阅读理解AThe ruins of a huge Maya city have been discovered in Guatemala with the help of the remote sensing technique LiDAR,according to the NationalGeographic on Thursday.This breakthrough was possible thanks to LiDAR sensors,which can su
2、rvey landscapes in 3D by bouncing laser pulses(激光脉冲) off the ground from unmanned air vehicles and others.LiDAR is exceptionally useful for detecting archeological sites,as it gets through jungles and other features that hold up exploration on the ground.The technique has been the activator(催化剂)of m
3、any discoveries in recent years.For instance,major finds at Angkor,Cambodia and Caracol,Belize can explain what it did.This large lost city envelops sites like Tikal,Holmul,and Witznaknown for their temples and pyramidsbut shows that these famous heritage areas are the tip of the iceberg of this los
4、t urban network.Hidden under the jungles of the Maya Biosphere Reserve,more than 60,000 human-made featureshomes,canals,highways,some of which can even reach the modernized standardhave been identified by an international cooperation of researchers headed by the PACUNAM Foundation,a Maya cultural an
5、d natural heritage organization.Those have experts rethinking the outlines and complexity of the Maya empire.These ancient people obviously established these imaginative cultures based on their known relics,but the new research has shown that the scale of this lost society is far beyond what experts
6、 had imagined.The findings will be explored in an hour-long documentary called“Lost Treasures of the Maya Snake Kings,” premiering(首映) Tuesday,February 6 on the National Geographic Channel.“There are entire cities we didnt know about now showing up in the survey data,” said Francisco Belli,one of th
7、e lead archeologists on the project.“There are 20,000 square kilometres more to be explored and there are going to be hundreds of cities there that we dont know about,and we will push the frontiers,” he added.【篇章导读】本文是说明文。国家地理杂志周四的一篇报道称,科学家们在激光探测与测量的帮助下,在危地马拉发现了一处巨大的玛雅“城市”遗迹。文章介绍了被发现的玛雅古城的一些情况。1.How
8、doestheauthorstresstheimportanceofLiDARsensors?A.Bygivingexamples.B.Bymakingacomparison.C.Bydoingresearches.D.Bylistinganexception.答案A解析推理判断题。根据第二段内容尤其是最后两句可知,本段主要介绍激光探测这项技术的作用。因为这项技术近年来有许多显著的发现,包括吴哥窟、柬埔寨和伯利兹城的主要发现。因此,文章主要是通过举例来强调其重要性的。2.What does the underlined word “Those” in Paragraph 4 refer to?
9、A.The jungles of the Reserve.B.The man-made projects of the Reserve.C.The outlines of the Maya empire.D.The researches of the organization.答案B解析词义推测题。根据本段意思可知,隐藏在玛雅保护区的茂密丛林里,由PACUNAM基金会和研究人员从空中搜集的图像显示有超过6万多座房屋、宫殿和其他人造设施,甚至还有公路。这些让专家们重新思考玛雅帝国的规模和复杂性。因此,Those此处是指保护区内的人造设施。3.Which of the following word
10、s can best describe the Maya empire?A.Enormous and controversial.B.Imaginative and aggressive.C.Famous and dangerous.D.Vast and advanced.答案D解析推理判断题。根据文章内容和倒数第二段可知,通过这些古人建造的遗址得知,他们有非常丰富的文化基础,但新的研究显示,这个社会的规模程度远远超出了专家们的想象。因此,综合可形容玛雅帝国是浩瀚巨大的和先进的。4.What do archeologists hope to do next?A.They plan to res
11、tudy the history of Maya.B.They will use the LiDAR sensors as usual.C.They will continue to explore the unknown.D.They plan to study the documentary carefully.答案C解析推理判断题。根据文章最后一段可知,国家地理探险家贝利是该项目的联合负责人,他说:“我们从不知道的城市群都在调查数据中出现,还有两万多平方千米需要探索,将有数百个我们不知道的城市在那里”。由此可知,他们接下来会继续探索未知的城市。BFrance has the most b
12、eautiful castles throughout Europe.Here are some of the best French castles to visit.Youll surely want to visit one of them during your travels in France.Have a look and enjoy!ChteaudeVersaillesThe Chteau de Versailles is about 20 kms southwest of Paris.When the castle was built,Versailles was a sma
13、ll village.Today,however,it is a famous area in Paris.The castle was built as a small hunting lodge (乡间小屋) for Louis in the 1620s.Years later,he made it bigger.Later,Louis also made it larger,making it one of the largest palaces of the world.ChteaudeChambordThe Chteau de Chambo
14、rd is one of the largest castles around the world.It sits in the Loire Valley.Being at the heart of Europes largest enclosed wooded park,Chambord,it was built for King Francis to serve as a hunting lodge.It is one of the worlds most well-known castles in the world because of its French Renaissance (
15、文艺复兴) building.ChteaudeChenonceauAs one of the most famous castles in the Loire Valley,the castle was built during the 11th century on the River Cher.It was passed through many hands.The castle was not destroyed during the French Revolution because it was the only bridge across the river for many mi
16、les.ChteaudeChantillyThis historic castle sits in the town of Chantilly,France.This beautiful castle is made up of two buildings:the Petit Chteau built around 1560 for Anne de Montmorency,and the Grand Chteau which was destroyed during the French Revolution and rebuilt in the 1870s.There are many in
17、teresting pieces of 17th century history concerning the castle.Every two years a fireworks competition is held in the castle gardens.【篇章导读】本文是应用文。文章主要介绍了法国一些著名的城堡。5.WhatdoweknowabouttheChteaudeVersailles?A.Itsitsinasmallvillage.B.Itservesasahuntingplace.C.ItwasfirstbuiltforLouis.D.Itwasthe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380734.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022九年级英语全册 Unit 11 Sad movies make me cry单元写作指导Section B(3a-3b)习题课件(新版)人教新目标版.pptx
