2021版高考英语一轮复习 限时规范练33 Unit 17 Laughter A 北师大版选修6.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 限时规范练33 Unit 17 Laughter 北师大版选修6 2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 33 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、限时规范练33 Unit 17 Laughter A核心素养关键词:培养学生人与社会、健康生活的素养能力意识限时规范练第66页一、阅读理解ASquirrels arent natural city dwellers (居民).In 1856 the sight of one in a tree near New Yorks city hall so surprised passers-by that a newspaper published a report about the “unusual visitor”.Around that time,the tree-dwelling anim
2、als were being set free in Americas urban areas to “create pockets of peace and calm like the countryside,” says University of Pennsylvania historian Etienne Benson,who studied our relationship to squirrels over the course of five years.First they were introduced to Philadelphia,then to New Haven,Bo
3、ston,and New York City.Park visitors were encouraged to feed them,and security guards ensured their safety.In the 1910s a leader of the Boy Scouts of America (an organization teaching boys practical skills) said that teaching children to feed squirrels could show the rewards of treating a weaker cre
4、ature with sympathy,says Benson.By the early 20th century,though,America began to regret the friendliness it had shown squirrels.Cities had once been filled with animals from horses pulling goods to dairy cows.By the 1950s those working animals had been moved to the countryside.Pets and wild animals
5、 such as birds and squirrels were all that remained of the urban animal kingdom.Before long,peoples enthusiasm for squirrels wore off,and they started to see them as annoyances (讨厌的东西).By the 1970s many parks banned feeding the creatures.Today,it is rare to find kids with their parents offering food
6、 to squirrels under a tree.And,unfortunately,with more and more buildings being constructed in the city,fewer inhabitable areas are left for the little tree-dwelling animals.What would be lost if the last of these city dwellers were forced to leave? “I think theres something constructive to have oth
7、er living creatures in the city that are not humans and not pets but share the land with us,” says Benson.“Its a good thing to live in a landscape where you see other creatures going around making lunch.Its good for the soul.”【篇章导读】本文是议论文。文章讨论了松鼠是否应该留在城市生活的问题。1.Why were squirrels introduced to Phila
8、delphia?A.To entertain park visitors.B.To keep the natural balance.C.To encourage kids to protect animals.D.To make the urban life more peaceful.答案D解析细节理解题。根据第二段中的“Aroundthattime,thetree-dwellinganimalswerebeingsetfreeinAmericasurbanareastocreatepocketsofpeaceandcalmlikethecountryside,”可知,松鼠被引进费城是为了
9、让城市生活变得更宁静。2.What was the Boy Scout leaders attitude towards feeding squirrels?A.Disagreeable.B.Doubtful.C.Supportive.D.Uncaring.答案C解析推理判断题。根据第三段中的“aleaderoftheBoyScoutsofAmerica(anorganizationteachingboyspracticalskills)saidthatteachingchildrentofeedsquirrelscouldshowtherewardsoftreatingaweakercrea
10、turewithsympathy”可知,这名童子军领导支持喂养松鼠的行为。3.What does Benson suggest in the last paragraph?A.Squirrels living in cities are annoying.B.Feeding squirrels should be discouraged.C.Squirrels should be allowed to live in cities.D.It is possible for people to keep squirrels as pets.答案C解析推理判断题。根据最后一段中的construct
11、ive和agoodthing等关键词,以及“Itsgoodforthesoul”可判断,Benson认为松鼠应该被允许留在城市里。BIt is 7 am on a gray Thursday,and I am on the telephone to a group of strangers struggling with excited laughter.There must be 20 of them men and women;young and old laughing.These people have never met;nor do they know each others na
12、mes.Yet for 10 minutes,five mornings a week,they simply pick up the phone and laugh.This is the “laughter line”,part of the growing industry in laughter treatment,Britains latest and most unusual treatment.The simple act of laughing is increasingly being used as a method for dealing with mental and
13、physical disorders.Since it was founded in 2004,the UK Laughter Network has increased ten times,training 8,000 people to use laughter to improve their health.So how does it work? It reduces stress.A Maryland study found that it expands the inner lining of our blood vessels (血管) and so improves circu
14、lation.“Your immune system is strengthened by up to 40 percent,” explains laughter therapist Julie Whitehead,whose work includes training those who work at Great Ormond Street Hospital.Laughter has also been shown to lower blood pressure and improve mental function.But Lotte Mikkelson,45,founder of
15、the laughter line,warns that its important to see it as a method of treatment not a cure.“In 2008,I was diagnosed with an incurable disease,” she explains.“My sister died at the age of 32 from it,so I know what could happen.Since I started laughing,I havent had any worsening and my health is great.I
16、d never say laughter is a cure but it can help.”【篇章导读】本文是说明文。文章说明了笑对健康的促进作用。4.Why do the strangers laugh on the phone?A.They want to make more friends.B.They are struggling with mental illness.C.They do so for the good of their health.D.They are taking an optimistic attitude to life.答案C解析推理判断题。根据第二段
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380866.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
