宁夏大学附属中学2020-2021学年高一上学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏大学附属中学2020-2021学年高一上学期期末考试英语试题 WORD版含解析 宁夏 大学 附属中学 2020 2021 学年 高一上 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、宁大附中2020-2021学年第一学期期末考试高一英语测试卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节:听对话,选择正确答案。(共5小题,每小题15分.满分7.5)1. Where is the newspaper?A. On the bed. B. In the mailbox. C. On the table.2. What is the weather like now?A. Sunny. B. Rainy. C. Cloudy.3. What will the speakers do probably next?A. Go home. B. Go to see another film.
2、 C. Wait in the queue.4. What is the woman trying on?A. Gloves. B. Shoes. C. Glasses.5. What does the man mean?A. The birds will fly away soon.B. The woman has already missed the birds.C. Something is wrong with the womans eyes.第二节:(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给A、B、C三个选项中选出最佳法
3、项,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6.7题。6. What does the woman think of rock music?A. It is too noisy. B. It makes her relaxed. C. It will cause stomachache.7. What are the speakers mainly talking about?A. Their favorite songs. B. Their favorite music. C. Their fa
4、vorite groups.听第7段材料,回答第8.9题。8. What is the womans problem?A. She cant hear the TV clearly.B. She doesnt have time to relax.C. She cant concentrate on study.9. What will the man do next?A. Do his homework. B. Turn off the TV. C. Close the door.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where does this conversation take p
5、lace?A. At a hotel. B. In the City Hall. C. On the street.11. Where is the Bank of Switzerland?A. On the right of City Hall. B. On the left of a park. C. Behind a post office.12. How will the man get to the bank?A On foot. B. By taxi. C. By subway.所第9段材料,回答第13至16题。13. What is the woman?A. A hostess.
6、 B. A teacher. C. A house agent.14. when is the man move out?A. Two months ago. B. Four months ago. C. Six months ago.15. What is the purpose of Brians moving out?A To get out of control of his parents.B. To find a good place to paint.C . To have much more fun.16. What advice does Brian give in the
7、end?A. Ty to live alone.B. Ask for parents permission.C. Have a good reason for moving out.听第10段材料,回答第17至20题。17. How often should the competitor cycle a week?A. Three times. B. Four times. C. Five times.18. When is the match?A. In six weeks. B. In four weeks. C. In two weeks.19. What should the list
8、eners do during the training?A. Do all the training on their own.B. Have a regular medical examination.C. Ty to keep their body in good condition.20. What is a must for students taking part in the match?A. Strong build. B. Their parents permission C. Good examination marks.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共1
9、5小题; 每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A 、B 、C 和 D四个选项中,选出最佳选项。ANOTICELake Castle AdministrationState of GeorgiaSmoking Ban(禁令) in Public PlacesPublic Notice Number 328ROD47 Date- -July 20thAll individuals are informed that a legislation (法律) regarding(关于) “Ban of Smoking in Public Places” has been approved.
10、 Staring from 25th July the law will come into effect(生效、实施). Any person found including in smoking at any point of time, with any substance will be fined(罚款) a sum of 1,000 dollars.No “First Warming”will be issued. This notice itself serves that purpose. Notice regarding this ban is being displayed
11、 in various TV channels, newspaper and radio stations.Details of the Ban:First Offence-$ 1 ,000 FineSecond Offence- $ 2 000 FineThird or more Offence- $4,000 FineFine is payable at Municipality Collection Centre of the State of Georgia.H. M. Swinson,Medical Heath Officer,Georgia1. When will the new
12、law go into operation?A. Three days later.B. Five days later.C. A week later.D. A month later.2. From the notice, we can know that _.A. special smoking places will be set upB. Smokers breaking the law will be warned firstlyC. one will be fined $4.000 at most by lawD. more people will give up smoking
13、3. Where should the fines be paid?A. At Lake Castle Administration.B. At Municipality Collection Centre.C. At H. M. Swinon, Medical Health Officer.D. At federal Government of Stare.【答案】1. B 2. C 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。介绍了乔治亚州湖城堡管理处公共场所的一则禁烟的通知。【1题详解】细节理解题。文章落款日期是“Date- -July 20th”(日期-7月20日),正文第一段第二句“St
14、aring from 25th July the law will come into effect(生效、实施).”(该法律自7月25日起生效)由此可知,该禁烟的法律是五天之后生效。故选B项。【2题详解】细节理解题。文章正文倒数第二行“Third or more Offence- $4,000 Fine”(第三次或更多次违规罚款4,000美元)由此可知,法律规定违者最多罚款4000元。故选C项。3题详解】细节理解题。根据文章正文最后一行“Fine is payable at Municipality Collection Centre of the State of Georgia.”(罚款
15、可在乔治亚州市政征收中心支付)可知,罚款应该在乔治亚州市政征收中心支付。故选B项。BMost people know that Marie Curie was the first woman to win the Nobel Prize, and the first person to win it twice. However, few people know that she was also the mother of a Nobel Prize winner.Born in September, 1897, Irene Curie was the first of the Curies
16、 two daughters. Along with nine other children whose parents were also famous scholars, Irene studied in their own school, and her mother was one of the teachers. She finished her high school education at the College of Svign in Paris.Irene entered the University of Paris in 1914 to prepare for a de
17、gree in mathematics and physics. When World War I began, Irene went to help her mother, who was using X-ray facilities (设备) to help save the lives of wounded soldiers. Irene continued the work by developing X-ray facilities in military hospitals in France and Belgium. Her services were recognised in
18、 the form of a Military Medal by the French government.In 1918, Irene became her mothers assistant at the Curie Institute. In December 1924, Frederic Joliot joined the Institute, and Irene taught him the techniques required for his work. They soon fell in love and were married in 1926. Their daughte
19、r Helene was born in 1927 and their son Pierre five years later.Like her mother, Irene combined family and career. Like her mother, Irene was awarded a Nobel Prize, along with her husband, in 1935. Unfortunately, also like her mother, she developed leukemia because of her work with radioactivity (辐射
20、能). Irene Joliot-Curie died from leukemia on March 17, 1956.4. Why was Irene Curie awarded a Military Medal?A. Because she received a degree in mathematics.B. Because she contributed to saving the wounded.C. Because she won the Nobel Prize with Frederic.D. Because she worked as a helper to her mothe
21、r.5. Where did Irene Curie meet her husband Frederic Joliot?A. At the Curie Institute.B. At the University of Paris.C. At a military hospital.D. At the College of Svign.6. When was the second child of Irene Curie and Frederic Joliot born?A. In 1932.B. In 1927.C. In 1897.D. In 1926.7. In which of the
22、 following aspects was Irene Curie different from her mother?A. Irene worked with radioactivity.B. Irene combined family and career.C. Irene won the Nobel Prize once.D. Irene died from leukemia.【答案】4. B 5. A 6. A 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。里夫人是第一个获得诺贝尔奖的女子,也是第一个获得两次诺贝尔奖的人。然而,很少有人知道,她的女儿也获得过诺贝尔奖。居里夫人的女儿Ire
23、ne跟随母亲从事镭元素的研究,与丈夫一起获得了诺贝尔奖。遗憾的是,Irene跟母亲一样,也是因辐射患上了白血病。【4题详解】细节理解题。根据第三段“Irene continued the work by developing X-ray facilities in military hospitals in France and Belgium. Her services were recognized in the form of a Military Medal by the French government.”可知,Irene帮助她的妈妈研发治疗伤者的X射线设备,为救治伤员作出了贡献,
24、故选B。【5题详解】细节理解题。根据第四段“In December 1924, Frederic Joliot joined the Institute, and Irene taught him the techniques required for his work. They soon fell in love.”可知,Irene在Curie Institute遇到了她的丈夫,故选A。【6题详解】细节理解题。根据第四段“Their daughter Helene was born in 1927 and their son Pierre five years later.”可知,他们的第
25、二个孩子是在1927年有了第一个孩子之后的第五年,即1932年出生的,故选A。【7题详解】细节理解题。根据最后一段“Like her mother, Irene combined family and career. Like her mother, Irene was awarded a Nobel Prize .also like her mother, she developed leukemia because of her work with radioactivity”可知,Irene和她妈妈一样,兼顾家庭和事业,被授予诺贝尔奖,由于从事的工作与辐射有关,她和妈妈一样得了白血病,根
26、据第一段“the first person to win it twice”可知,居里夫人两次获得诺贝尔奖。故选C。CIn my senior year of high school, I got a part-time job working at the local coffee shop. One miserable rainy day, Hank, one of my regular customers came in looking depressed and defeated. My co-worker and I asked what the problem was and if
27、 we could help, but he said he wouldnt want to tell any details. He just felt like going into bed, pulling the sheet up over his head, and staying there for a few years, and I knew exactly how he felt.Before he left, I handed him a bag along with his iced coffee. He looked at me questioningly becaus
28、e he hadnt ordered anything but the coffee. He opened the bag and saw that I had given him his favorite type of doughnut (油炸圈饼).“Its on me,”I told him.”Have a nice day.”He smiled and thanked me before turning around and heading back out into the rain.The next evening, when I was in the middle of mak
29、ing coffee, Hank drove up to the window. But instead of ordering anything, he handed me a single pink rose and a little note. I waited until I saw his Jeep leave the parking lot, then I ran to the back of the shop and read the note. It read:Christine,Thanks for cheering me up yesterday. It is so nic
30、e to meet someone thats genuinely sweet, warm and thoughtful and unselfish. Please dont change your ways because I truly believe that you will succeed. Have a great day!HankAs time went on, I did come across more complaining customers. But anytime I felt depressed, I thought of Hank and his kindness
31、. Then I would smile, hold my head up high, clear my throat and ask politely,”How can I help you?”8. Why did Hank look depressed and defeated?A. He couldnt afford a coffee any more.B. He had been caught in the rain.C. Something unpleasant had happened to him.D. He was tired and wanted to have a good
32、 sleep.9. Why did Hank leave the author a note?A. To show his appreciation to the author.B. To encourage the author to work harder.C. To make suggestions to the author.D. To make an explanation of his condition.10. What do we learn from the last paragraph?A. The author enjoyed himself at work.B. The
33、 author met few complaining customers.C. Hank never came to the coffee shop again.D. Hanks kindness kept the author positive.11. What does the author intend to tell us through the text?A. Its hard to meet the needs of every customer.B. A small act of kindness makes a great difference.C. Its importan
34、t to have a positive attitude at work.D. Kind words are worth much and cost little.【答案】8. C 9. A 10. D 11. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。讲述了作者上高中时在一家咖啡馆兼职,每天都要面对形形色色的顾客。有一天,作者送给了一位沮丧的老顾客一袋甜甜圈,第二天这位顾客向作者表达了感谢。每当作者沮丧时就会想起顾客鼓励的话语,它激励作者振奋精神。【8题详解】推理判断题。根据第一段中My co-worker and I asked what the problem was and if we co
35、uld help, but he said he wouldnt want to tell any details. He just felt like going into bed, pulling the sheet up over his head, and staying there for a few years, and I knew exactly how he felt. 我和同事问出了什么问题,能不能帮忙,但他说他不想透露任何细节。他只想躺在床上,把被单拉过头顶,在那里呆上几年,我完全了解他的感受。可知,汉克应该是遭遇了令人沮丧的事情。故选C项。【9题详解】细节理解题。根据倒
36、数第二段中Thanks for cheering me up yesterday. It is so nice to meet someone thats genuinely sweet, warm and thoughtful and unselfish. 谢谢你昨天鼓励我。能遇到一个真正甜美、温暖、体贴、无私的人真是太好了。可知,汉克写信的目的是为了展示他对作者的感激。故选A项。【10题详解】推理判断题。根据最后一段中But anytime I felt depressed, I thought of Hank and his kindness. Then I would smile, h
37、old my head up high, clear my throat and ask politely,”How can I help you?” 但每当我感到沮丧时,我就会想起汉克和他的善良。然后我微笑着,昂起头,清了清嗓子,有礼貌地问:“我能帮你什么忙吗?”可知,汉克的善意的话语使作者保持乐观。故选D项。11题详解】推理判断题。根据第二段中He opened the bag and saw that I had given him his favorite type of doughnut (油炸圈饼).“Its on me,” I told him.” Have a nice day
38、.” He smiled and thanked me before turning around and heading back out into the rain.以及最后一段中的But anytime I felt depressed, I thought of Hank and his kindness. Then I would smile, hold my head up high, clear my throat and ask politely,” How can I help you?”可知,作者送给顾客一袋甜甜圈,使顾客由沮丧变得开心,每当作者沮丧时就会想起顾客的善良,它
39、就会激励作者振奋精神,这都说明了一个小小的善举会产生很大的影响。故选B项。DMore than a century after the Titanic sank in April 1912, few new stories are discovered about the accident. The history of the Chinese passengers who escaped the Titanic has largely been forgotten, even in their homeland.The average survival rate for men in thi
40、rd class was just one in six. But when disaster struck, being a poor sailor with limited English turned into an advantage for the eight Chinese men on board - and six of them survived.All eight Chinese men came from southern China. They had previously worked on cargo (货物) ships traveling between Chi
41、na and Europe, and they likely planed to move to the US to start a new life. They boarded the Titanic in Southampton, England, on a single ticket listing eight names. This was a common practice for third-class passengers at that time. Like other unmarried third-class men, they were housed in windowl
42、ess cabins (船舱).When the ship struck an iceberg, the men living in the worst conditions saw everything with their own eyes. Freezing water flooded into their living cabins, while on the upper levels, the crew (全体船员) were still reassuring (安心) first-and second-class passengers that nothing was seriou
43、s. Relying on their own survival skills, the Chinese sailors would have reacted quickly to leave the ship, especially since they likely did not understand orders in English to stay in their rooms.Five of the six Chinese survivors made it directly onto lifeboats, while the sixth, Fang Lang, was one o
44、f the few lucky people picked up by Lifeboat 14, the only boat to return and search for survivors. He was found floating on a door to which he had tied himself. After he was pulled, freezing, he helped row the lifeboat to safety and was praised for his efforts.The six mens lucky escape is little -kn
45、own in China, despite the popularity of the Titanic story in the nation.12. Why did the eight Chinese men board the Titanic?A. They were working on this ship then.B. They planned to travel to Europe.C. They went to the US to earn a living.D. They meant to make an unforgettable experience.13. When th
46、e ship struck an iceberg, the Chinese men _.A. thought nothing was seriousB. helped to comfort other passengersC. stayed in their rooms calmlyD. realized the ship was in great danger14. How many Chinese passengers were saved by the searching lifeboat?A. Eight.B. Six.C. Five.D. One.15. In the writers
47、 opinion, the key point for their survival is_.A. survival skills and poor EnglishB. their confidence and survival skillsC. their kindness and courageD. their bravery and patience【答案】12. C 13. D 14. D 15. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。向我们讲述了在泰坦尼克号沉没事故中,鲜为人知的六个幸存的中国人在沉船事故中的经历。【12题详解】细节理解题。根据第三段中“They had previous
48、ly worked on cargo (货物) ships traveling between China and Europe, and they likely planed to move to the US to start a new life. (他们之前在往返于中国和欧洲的货船上工作,他们可能计划搬到美国开始新的生活)”可知这八名中国人登上泰坦尼克是想要到美国谋生,故选C。【13题详解】推理判断题。根据第四段中“When the ship struck an iceberg, the men living in the worst conditions saw everything
49、 with their own eyes. (当船撞上冰山时,生活在最恶劣条件下的人们亲眼目睹了一切)”以及本段中“Relying on their own survival skills, the Chinese sailors would have reacted quickly to leave the ship, especially since they likely did not understand orders in English to stay in their rooms. (依靠自己的生存技能,中国船员迅速做出反应,离开船只,特别是因为他们可能不懂留在自己房间的英语命
50、令) ”可知,船上的中国人目睹了船撞上冰山,知道情况的严重性,迅速离开了船只,故选D。【14题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“Five of the six Chinese survivors made it directly onto lifeboats, while the sixth, Fang Lang, was one of the few lucky people picked up by Lifeboat 14, the only boat to return and search for survivors. (六名中国幸存者中有五人直接上了救生艇,而第六名方朗是被14号救
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-381289.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高考英语一轮复习Unit2TravellingAround基础写作词类复习课件新人教版必修第一册.pptx
