宁夏海原第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏海原第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 宁夏 海原 第一 中学 2021 2022 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、海原一中2021-2022学年第一学期第一次月考高一英语试卷第一部分:听力(共两节;满分30分)第一节( 共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A.B.C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Which language can Jim speak best? A. French B. Japanese. C. Chinese.2. What is the most difficult for the woman in learning Eng
2、lish?A. Listening B. Speaking. C. Writing.3. How many pages of the novel has the man finished?A. 200. B. 800. C. 1,000.4. What did the woman do yesterday evening?A. Went for a walk. B. Washed clothes. C. Read a book5. When does the man suggest going swimming?A. On Sunday B. On Saturday. C. On Friday
3、.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A.B.C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6. What is the probable relationship between the speakers?A. Classmates. B. Father and daughter. C. Teacher and student.7. What foreign lang
4、uage is the woman learning? A. French. B. English. C. German.8. What problem does the woman have in learning the language now?A. She doesnt have a good memory. B. She thinks too much of the grammar.C. Her English grammar is too bad.听第7段材料,回答第9至11题。9. What is the most probable relationship between th
5、e speakers?A. Mother and son. B. Father and daughter. C. Husband and wife.10. What is Tommy doing?A. Turning down the TV. B. Doing his homework. C. Watching TV.11. Why does the man turn off the TV?A. Because the football match is over. B. To avoid making noise. C. Because he is going to bed.听第8段材料,回
6、答第12至14题。12. What are the speakers talking about?A. The mans plan for Christmas holiday. B. The mans travel plan in Japan.C. The mans trip plan to Beijing.13. Where will the man go first?A. Beijing B. Japan. C. London.14. Where will the man stay in London?A. At home. B. In his friends. C. In a hotel
7、.听第9段材料,回答第15至17题。15. Where should the woman get on the train?A. Platform NO.17. B. Platform NO.30. C. Platform NO.40.16. When will the fast train arrive at the destination?A. At about 9:13. B. At about 9:40. C. At about 11:43.17. Where does the conversation most probably take place?A. At the platfo
8、rm. B. In the waiting room. C. At the booking office.听第10段材料,回答第18至20题。18. What is the speaker mainly talking about?A. Something about American and British English.B. The written English in America and BritainC. English words and phrases brought from other languages.19. What is the speaker probably
9、doing now?A. Having a meeting. B. Learning English. C. Having a class.20. What is the basic meaning of “dumb” in British and American English?A. Deaf. B. Unable to speak. C. Stupid.第二部分: 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D四个选项中,选出最佳选项。AThis is not a diet. Its a simple way to l
10、ose weight. You dont have to give up the food you love or join a gym. You just follow some habits thin people have. Keep them, and youll become thin.Wake-upWhen you wake up in the morning, sit up slowly without using your hands. With legs straight out, lean forward(前俯) until you feel sore(酸痛的) in yo
11、ur back. It will use up 10 calories.Start with soupOrder a clear soup, and have it before the main food. In this way, youll feel fuller, so youll eat less when the main food comes.An apple or more a dayApples are full of fiber(纤维) and water, so your stomach will want less. Studies show that people w
12、ho eat at least three apples or pears a day may lose weight.Talk it upEvery time you use the cell phone stand up and walk around. Heavy people sit on average two and a half hours more each day than thin people. This skill is very important as standing up and walking around will burn up 50 or more ca
13、lories.Use these skills, and you will have a big weight loss.1. .The text is to encourage you to _.A. go on a dietB. give up your favorite foodsC. join a gymD. follow some habits of thin people2. Which of the following ways is a good choice to become thin?A. Sit up quickly in the morning.B. Have sou
14、p before the main food.C. Eat rice instead of apples.D. Sit down when using a cell phone.3. How many skills are there in the text for people to lose weight?A. TwoB. ThreeC. FourD. Five4. The text is most likely to be read _.A. in a magazineB. in a dictionaryC. in a story-bookD. on a map【答案】1. D 2. B
15、 3. C 4. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章鼓励读者遵循瘦人的一些生活饮食习惯,为减肥的人们提供了四个技巧。【1题详解】细节理解题。根据第一段的“You just follow some habits thin people have. Keep them, and youll become thin.(你只要遵循一些瘦人的习惯。留着它们,你会变瘦的)”可知,这篇文章鼓励你遵循瘦人的一些习惯,故选D。【2题详解】细节理解题。根据Start with soup 部分的“Order a clear soup, and have it before the main food.(点一份清
16、汤,在主食前喝)”可知,想要变瘦,在吃主食之前喝些汤是一个好的选择,故选B。3题详解】细节理解题。通过段落标题Wake-up, Start with soup, An apple or more a day和Talk it up可知,这篇文章为减肥的人们提供了四个技巧,故选C。【4题详解】推理判断题。这篇文章鼓励你遵循瘦人的一些生活饮食习惯,为减肥的人们提供了四个技巧。由此推知,这篇文章最可能出现在杂志上,故选A。BMaking friends is a skill like many other skills. It improves with practice. If you want t
17、o meet people and make friends,you must be willing to take some actions. You must first go where there are people. You wont make friends staying home alone. Join a club or a group. Talking with those who like the same things as you do is much easier. Or join someone in some activities. Many people a
18、re nervous when talking to new people. After all meeting strangers means facing the unknown. And its human nature to feel a bit uncomfortable about the unknown. Most of our fears about dealing with new people come from doubts about ourselves. We imagine other people are judging us or finding us too
19、tall or too short,too this or too that. But dont forget that they must be feeling the same way. Try to accept yourself as you are and try to put the other person at ease. Youll both feel more comfortable.Try to act selfconfidently even if you dont feel that way. When you enter a room full of strange
20、rs, such as a new classroom,walk tall and straight, look directly at other people and smile.If you see someone youd like to speak to, say something. Dont wait for the other person to start a conversation.Just meeting someone new does not mean that you will make friends with thatpersonfriendship is b
21、ased on mutual liking and “give and take”. It takes time and effort todevelop.5. The best title of the text may be_.A. FriendshipB. How to Make FriendsC. Meeting New PeopleD. Facing the Unknown6. You cant make friends if you_.A. take some actionsB. go to where there are peopleC. avoid meeting people
22、D. wont start a conversation7. Friendship is based on_.A. selfconfidenceB. meeting more unknown peopleC. more talking and smiling to peopleD. taking from and giving to people8. Which of the following statements is NOT true?A. Making friends needs practising.B. Making friends needs to be more active
23、in starting a conversation.C. When meeting someone, make him feel nice and starting a conversation.D. Before making friends with someone, judge if hes too this or too that.【答案】5. B 6. C 7. D 8. D【解析】【分析】这是一篇说明文。本文介绍了如何交朋友的一些技能。【5题详解】主旨大意题。根据第一段“Making friends is a skill like many other skills. It im
24、proves with practice.(交朋友是一项技能,就像许多其他技能一样。它随着实践而改进)”结合下文内容可知,本文是讲如何交友的。故“如何交友”可以作为本文的最佳标题,故选B。【6题详解】细节理解题。根据第一段的“You wont make friends staying home alone. (呆在家你不会交到朋友)”可知,呆在家里,不和他人接触是交不上朋友的,故选C。【7题详解】细节理解题。根据最后一段的“friendship is based on mutual liking and“give and take”. It takes time and effort to d
25、evelop.(友谊是建立在相互喜爱和“给予与索取”的基础上的。这需要时间和努力来发展)”可知,友谊是建立在礼尚往来的基础上的。故选D。【8题详解】细节理解题。根据第一段的“We imagine other people are judging us or finding us too tall or too short, too this or too that. But dont forget that they must be feeling the same way. Try to accept yourself as you are and try to put the other
26、person at ease. Youll both feel more comfortable.(我们想象其他人在评判我们,或者认为我们太高或太矮,太这个或太那个。但别忘了他们一定也有同样的感受。试着接受自己的现状,试着让对方放松。你们俩都会觉得更舒服)”可知,交朋友不要认为他太这样或太那样,吹毛求疵。D项“在和某人交朋友之前,判断他是不是太这个或太那个。”与原文不符。故选D。CIf you want to become a fluent English speaker you should take some advice. There are four skills in learnin
27、g English. They are reading, listening, speaking, and writing. The most important thing you must remember is that if you want to improve your speaking and writing skills you should first master the skills of reading and listening.Read as much as you can. But your reading must be active. It means tha
28、t you should understand the meaning of the sentence. There is no need for you to pay much attention to grammars or try to understand all the unfamiliar words you come across, but the fact that you see them for the first time and recognize them whenever you see them, for example, in other passages or
29、 books, is enough. It would be better to prepare yourself a notebook so you can write down the important words or sentences in it.As for listening, there are two choices: besides reading, you can listen every day for about 30 minutes. You can only pay attention to your reading and become skillful at
30、 your reading, and then you can catch up on your listening. Since you have lots of inputs(输入) in your mind, you can easily guess what the speaker is going to say. This never means that you should not practice.For listening you can listen to cartoons or some movies that are specially made for childre
31、n. Their languages are easy. Or if you are good at listening you can listen to VOA or BBC programs every day. Again the thing to remember is being active in listening and preferably taking some notes.If you follow these pieces of advice, your speaking and writing will improve automatically, and you
32、can be sure that with a little effort they will become perfect.9. According to the writer, which should you improve first among the four skills?A. Reading and listeningB. Reading and writingC. Writing and speakingD Speaking and listening10. The passage is mainly about how to _.A. choose good listeni
33、ng materialsB. remember new words in readingC. improve your English as quickly as possibleD. become a fluent English speaker11. The underlined phrase “come across in the second paragraph can probably be replaced by(被代替)_A. meet by accidentB. discoverC. find on purposeD. look for【答案】9. A 10. D 11. A【
34、解析】【分析】这是一篇说明文。短文介绍了如何流利地说英语和写英语。【9题详解】细节理解题。根据第一段“The most important thing you must remember is that if you want to improve your speaking and writing skills you should first master the skills of reading and listening.”(你必须记住的最重要的事情是,如果你想提高你的听说能力,你首先应该掌握读和听的技能。)可知,读和听力是要首先掌握的技能。选项A与文意相符,故选A项。【10题详解】
35、主旨大意题。根据第一段“The most important thing you must remember is that if you want to improve your speaking and writing skills you should first master the skills of reading and listening.”(最重要的是你必须记住,如果你想提高你的口语和写作技能,你首先应该掌握阅读和听力的技能。)所以读和听力是要首先掌握的技能。根据最后一段 “If you follow these pieces of advice, your speaking
36、 and writing will improve automatically, and you can be sure that with a little effort they will become perfect.”(如果你遵循这些建议,你的口语和写作会自动提高,你可以确信只要稍加努力,它们就会变得完美。)由此可知,短文主要是关于如何流利地说英语和写英语的。选项D与文意相符,故选D项。【11题详解】词句猜测题。根据文章第二段“There is no need for you to pay much attention to grammars or try to understand
37、all the unfamiliar words you come across, but the fact that you see them for the first time and recognize them whenever you see them.”(你不需要太注意语法,也不需要理解你遇到的所有不熟悉的单词,但你第一次看到它们,一看到就能认出它们。)根据后句的“but the fact that you see them for the first time.”(但你第一次看到它们)可知,them指代的是“the unfamiliar words(不熟悉的词)”,come a
38、cross和see含义相近,结合句意,此处是告诉读者没有必要去理解遇到的所有的不熟悉的单词,由此推知,come across指“偶然遇到”。选项A符合题意,故选A项。DLisa never had the chance to know her father. He and her mother divorced(离婚) when she was just a young child. Even though he didnt move far, he never came to visit his children.Lisa often wondered about her father. W
39、hat did he looked like and what he was doing. All she knew was his name: Jeff White.After Lisa grew up, she became a nurse at a hospital, where she would help provide medicine and comfort for patients in their final days. A few weeks ago, she received a new patient whose name was Jeff White.When Jef
40、f came into his room, Lisa asked him if he had any children. Jeff told her that he had two daughters, Lisa and Elly. Lisa couldnt hold her tears back. She told him, “ I am Lisa, your daughter.”Jeff embraced her, saying that he was not a good father. And the daughter held his hand and kissed him. The
41、n Jeff began to sing This Magic Moment.Jeff could have just weeks left to live, so Lisa wanted to make the most of the time she had with him. Lisa also brought her kids to the hospital to meet their grandfather. The kid made cards for him with the words, “ I love you.”Forgiveness is also a kind of l
42、ove.12. what happened to Lisa when she was young?A Her father lost his job.B. Her mother died.C. Her family moved to another country.D. Her father left the family.13. What did Lisa know about her father?A. Her fathers looksB. Her fathers nameC. Her fathers hobbyD. Her fathers job14. What does the un
43、derlined word “patient” mean in this passage?A. 医生B. 病人C. 家属D. 手术15. From the passage we know that_A. Lisa has a brother.B. Lisa hates his father.C. Lisa has a sister.D. Lisas father hates her daughter.【答案】12. D 13. B 14. B 15. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。通过讲述Lisa与他的父亲之间的故事,告诉我们宽恕也是一种爱。【12题详解】细节理解题。根据第一段二前两句“L
44、isa never had the chance to know her father. He and her mother divorced(离婚) when she was just a young child. ”(Lisa 从来没有机会了解她的父亲。他和她母亲在她还是个孩子的时候离婚了。)可知,在Lisa小的时候,他的爸爸与母亲离婚了,即父亲离开了家庭。选项D符合题意,故选D。【13题详解】细节理解题。根据第二段中“All she knew was his name: Jeff White.”(她只知道他的名字,杰夫怀特。)可知,关于自己的父亲,Lisa只知道父亲的名字。选项B与文意相
45、符,故选B。【14题详解】词句猜测题。根据第三段第一句“After Lisa grew up, she became a nurse at a hospital, where she would help provide medicine and comfort for patients in their final days.”(Lisa长大后,在一家医院当了护士,在那里,她帮助病人度过最后的日子,为他们提供药物和安慰。)可知,Lisa是医院的护士,所以她照顾的是病人。因而划线词此处指“病人”,选项B符合题意,故选B。【15题详解】细节理解题。根据第四段中“Jeff told her tha
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-381590.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(安徽专版)2021九年级英语全册 Unit 9 I like music that I can dance to课时5 Section B (2a-2e)课件(新版)人教新目标版.ppt
