2021-2022学年新教材北师大版英语必修第三册模块检测:UNIT 8 GREEN LIVING WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材北师大版英语必修第三册模块检测:UNIT GREEN LIVING WORD版含答案 2021 2022 学年 新
- 资源描述:
-
1、模块综合检测(二)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ASummer Job OffersRed Lemon Shop Assistants(售货员)We are looking for shop assistants for the summer.If you are a social person and good at salesmanship, we want you to join our team.Good conditions.Perfect for students.Phone 01518976643 for inform
2、ation about how to apply.Cinerama CinemasWe need people to work evenings and at the weekend.Responsibilities include checking tickets and selling popcorn and soft drinks.Watch the latest films for free! Join our young and friendly team!Phone 01617546022 for more information about wages (工资)and condi
3、tions.US Au PairsEver wanted to visit California? Are you patient, caring and good with kids? Work as an au pair in Los Angeles this summer.Free food and accommodation(食宿)Phone 01210772001 for information about how to get application forms(申请表)Are You Mad About Sports?Would you like to spend all sum
4、mer teaching sports to people from around the world? Then come and work at our international sports camp Sports Star Camp!Phone 01911215533 for information about how to get and where to send application forms, etc.【语篇解读】本则广告介绍了四份暑假工作。 1.Which number can you call if you want to get a job that provide
5、s free films?A01518976643.B01617546022.C01210772001. D01911215533.B细节理解题。由Cinerama Cinemas第一段第三句“Watch the latest films for free!”和第二段“Phone 01617546022 for more information about wages and conditions.”可知,如果你想得到一个免费看电影的工作就拨打电话01617546022。故选B项。 2.What can we learn about a job as a US au pair?AIt is a
6、 highpaid job.BIt is perfect for kids.CIt offers jobrelated training.DIt requires somebody with patience.D推理判断题。由US Au Pairs第一段第二、三句“Are you patient, caring and good with kids? Work as an au pair in Los Angeles this summer.”可知,互惠生工作需要有耐心的人,故选D项。 3.Who would be most interested in working for Sports S
7、tar Camp?AJill, who dreams of being a sports star.BJack, who wants to become a sports coach.CJoe, who expects to travel around the world.DJim, who loves to take part in sports competitions.B推理判断题。由Are You Mad About Sport?第一段中第一、二句“Would you like to spend all summer teaching sports to people from aro
8、und the world? Then come and work at our international sports camp Sports Star Camp!”可知,想成为体育教练的Jack对在体育明星训练营工作最感兴趣。故选B。BAs most people know,in the past few years,sandstorms have swept across many cities and areas of North China,polluting the air and disturbing daily lives of human beings.People loo
9、k dirty and suffer many kinds of illnesses,such as breath difficulty.The sandstorm is such a serious problem that it has not only undermined the industrial and agricultural development of our country but also caused a lot of trouble to the living conditions of the Chinese people.It is expected that
10、effective (有效的) measures should be taken as soon as possible through our joint efforts to limit its occurrence.So what should we do with the frightening sandstorms? Some experts put forward practical suggestions as follows: For one thing,more funds (基金) ought to be put into tree planting and forest
11、protection so as to keep more water resources within the surface of the earth.For another,governments of all countries should make laws on environmental protection.For example,banning the use of throwaway chopsticks and punishing illegal tree cutting.Scientists should also study and find ways to cut
12、 down the degree of its destruction and to improve the whole environment.How people look forward to sunny days with little breeze (微风) touching their faces now and forever!Nevertheless,I am fully confident that the golden days can come back so long as everyone tries his best to protect natural envir
13、onment from today on.【语篇解读】本文讲述的是沙尘暴对我们的工农业和生活的影响,分析了我们能够采取的多种措施。4The underlined word “undermined” in Paragraph 1 means AweakenedBencouragedCkept DmadeA词义猜测题。根据画线词所在句可知,沙尘暴不仅仅削弱了工农业的发展,还带来很多生活方面的困难,故该词与A项意思相同。5From the first paragraph,we can infer AChina has taken no measures to prevent sandstormsBs
14、andstorms can cause much damage to human beings and their daily livesCthe sandstorm is the most dangerous natural disaster to human beingsDmore sandstorms will happen in the near future in North ChinaB观点态度题。根据第一段中“but also caused a lot of trouble to the living conditions of the Chinese people”说明沙尘暴会
15、给人们的生活带来很多的麻烦,故B项正确。6How many ways do some experts put forward to fight against sandstorm in the article?A5.B4.C3. D2.C细节理解题。根据文章第二段“For one thing,more funds (基金) ought to.”和“For another,governments of all countries should make laws on environmental protection.”以及“Scientists should also study and fi
16、nd ways to cut down the degree of its destruction and to improve the whole environment.”说明文章中提出了3种方法,故C项正确。7Whats the authors attitude towards the situation to sandstorms problems? AUnconfident. BOptimistic.CRegretful. DSatisfied.B观点态度题。根据文章最后“I am fully confident that the.environment from today on.
17、”说明作者很有信心。故B项正确。CBreakfast is food for the brain and for the rest of your body.And downing those morning calories is worth it, even for people worried about their weight, a new study finds.The study was led by Marlene Schwartz, a psychologist who studies obesity.Her group studied some 600 middlescho
18、ol students.Over three years, students from 12 different schools were asked about their breakfasts.Throughout the study about 34%44% of all students said they regularly ate breakfast at home.Up to 17%, or almost one in every six kids, regularly ate breakfast at school.Overall, about one in every 10
19、kids reported eating breakfasts both at home and at school.Eating habits changed somewhat as the kids got older.For example, fifth graders were more likely to regularly eat breakfast at home.But by seventh grade, 22% of the studied kids often skipped breakfast.Surprisingly, at every age, kids who at
20、e breakfast were less likely to be overweight.This was true even for those who ate breakfast at home and at school.It also found that students who skipped breakfast most often were those most likely to be overweight.These findings may seem puzzling.Yet Schwartzs team can think of several possible ex
21、planations.“Skipping breakfast may set people up to be overhungry later in the day,” she says.Then someone may eat more food than their body needs.When that happens, it might take the brain longer to realize “you have enough food and can stop eating now”Whats more, not eating in the morning prevents
22、 our brains and bodies from working well.Its very difficult for children to pay attention in class if they arrive without having breakfast.“But why should eating two breakfasts not lead to weight gain? One explanation may be that school breakfasts are very healthy and controlled in size,” notes Schw
23、artz.Also, most of the doublebreakfast eaters are boys.These kids are active and actively growing.They sometimes eat twice as much as other people.【语篇解读】一项新研究发现,即使对担心体重的人来说,早上摄入卡路里也是有必要的。文章介绍了这项研究开展的过程,以及研究发现经常不吃早餐的学生最有可能超重,同时如果孩子们不吃早饭就来上课,会很难专心听讲。 8.What is the function of the first paragraph?ATo i
24、ntroduce the topic.BTo make a comparison.CTo show the background.DTo attract readers.A推理判断题。根据第一段“Breakfast is food for the brain and for the rest of your body.And downing those morning calories is worth it, even for people worried about their weight, a new study finds.”以及第二段中“The study was led by M
25、arlene Schwartz, a psychologist who studies obesity.”可推知,第一段的作用是引入文章关于学生吃早餐研究发现的主题。故选A。9.What do we know about the new study?AIts leader was a middleschool teacher.BIt was carried out among teachers.CIt lasted more than three years.DIts findings were doubted by many people.C细节理解题。根据第二段中“Her group st
26、udied some 600 middleschool students.Over three years, students from 12 different schools were asked about their breakfasts.”可知,这项新研究持续了超过三年。故选C。 10.According to the study, about sixty students Aate breakfast regularly at homeBate breakfast regularly at schoolCseldom ate breakfastDate two breakfasts
27、 regularlyD细节理解题。根据第二段中“Overall, about one in every 10 kids reported eating breakfasts both at home and at school.”可知,研究表明大约60名学生经常吃两顿早餐。故选D。11.What may happen to a boy who eats breakfast regularly according to Paragraph 4?AHe may put on weight.BHis brain and body work badly.CHe is very likely to be
28、 focused in class.DHe is sure to have a healthy weight.C细节理解题。根据第四段中“Whats more, not eating in the morning prevents our brains and bodies from working well.Its very difficult for children to pay attention in class if they arrive without having breakfast.”可知,一个经常吃早餐的男孩很可能在课堂上更能集中注意力。故选C。DThe term“lib
29、eral bubble”(自由泡沫) suggests that people usually surround themselves with those who hold similar opinions to them.Think about your own social media platforms(社交媒体平台)who your Facebook friends are,and who you follow on Instagram and Twitter.You probably share a lot of opinions with most,if not all,of t
30、hem.However,if youre used to everyone agreeing with you all the time,it becomes difficult to have a good conversation with someone who disagrees.The world is full of experiences,realities,and history.It would be naive(幼稚的) to believe that only your views are correct.We should always make space for t
31、he possibility that someone who looks different might have something valuable to offer the world.Carefully listening and being curious about different perspectives,in most cases,can help build bridges instead of walls.We all benefit when we listen carefullyeven if we finally conclude that we disagre
32、e.The world we live in is increasingly divided,especially on social media,which means that for most,the only opinions we hear are ones that agree with our own thoughts.So how can we have productive discussions with people who think differently than us?First,follow people who dont look like you on so
33、cial media.Follow people with different skills.Follow people of many different nationalities.Just reading their daytoday thoughts,in addition to seeing their bigger moments,will help you learn about worlds you didnt even know.Itll help you understand where people are coming from when they do or say
34、something you might push back on at the beginning.As far as having productive discussions,dont try to win others over to your side.Just listen to each other.Respect your differences.Another way is to join a club or organization where many people have different views and are willing to debate with lo
35、ve.【语篇解读】语篇类型是议论文,主题语境是社会文化。人们习惯与自己观点一致的人为伍,这种倾向会让人们陷入思维和见识的局限性。如何与意见不同的人交流?本文给出了一些建议。12What are people very likely to do when communicating on the Internet?AIgnore views that disagree with theirs.BFall into the trap of poor conflicting opinions.CFollow various friends on different platforms.DShare
36、their opinions with people who disagree.A推理判断题。根据第一段的“You probably share a lot of opinions with most,if not all,of them.”可知,人们往往在社交媒体平台上关注的都是与自己观点相同的人,即他们习惯于忽视与自己的观点不一致的观点。13What is mainly discussed in Paragraph 2?AHow to make sure your views are correct.BThe reasons why people have different views.
37、CThe importance of being exposed to different views.DHow to communicate with people who disagree.C推理判断题。阅读第二段可知,本段主要讨论了倾听不同观点的益处,强调了接触不同观点的重要性。14What does a productive discussion mean according to the text?AThe two sides always reach an agreement.BThe other finally agrees with your thoughts.CYou dis
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382201.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
