2021-2022学年新教材英语外研版选择性必修第一册课时评价:UNIT 3 DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材英语外研版选择性必修第一册课时评价:UNIT 3DEVELOPING IDEAS WORD版含解析 2021 20
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。九Unit 3Developing ideas. 单句语法填空1. Those who lied and cheated(cheat) would never get away with it. 2. After several months devotion, remarkable(remark) economic results have been achieved. 3. Defoe vividly(vivid) narrated the adventures of
2、 Robinson Crusoe on his desert island. 4. Fast as you do, you cant finish the assignment(assign) in two hours. 5. Never corner an opponent(oppose), and always assist him to save his face. 6. In the end, the hardware and software systems are designed, and the software is preliminarily(preliminary) te
3、sted. 7. Sometimes a few words of comfort to the one who has just failed may encourage him to stand up and even try to make a comeback. 8. They were defeated(defeat) in their attempt to reach the top of the mountain. 9. Koreas coaches defend the action, saying they help develop courage and steely(st
4、eel) nerves. 10. With time flying, there is a tendency towards regional cooperation(cooperate). . 选词填空go wild, ups and downs, thanks to, fight ones way, dive for, less than, catch up with, set off for, burst out, pay off1. It is less than a mile to the beach. 2. I fight my way to learn English well.
5、 3. We are bound to see some ups and downs along the road to recovery. 4. If you want to catch that train, youd better set off for the station immediately. 5. Well do our best to catch up with the advanced world levels. 6. The thief made a dive for the door, but the desk was in his way. 7. It makes
6、Mary go wild to hear Michael Jackson sing. 8. Thanks to the English language, we can learn a lot from other countries. 9. When she heard about the news that her father had died, she burst out crying. 10. In no sense should you lose heart; keep trying and your effort will pay off in time. . 阅读理解Thirt
7、een years ago, the Planet Earth wildlife documentary took us all on an amazing journey. We went from deep rainforests to the bottom of the ocean. Now a new one, Our Planet, will let us see different animals and the influence of humans on the natural world. The documentary covers 50 countries and are
8、as. It took more than four years to produce it. With the latest 4K video technology, the show allows people a wonderful new look at nature. “People are given a chance to better get themselves into the lives of the animals, ” said Fothergill, one of the shows producers. Besides showing Earths beauty,
9、 the documentary also talks about the planets climate conditions. “Our Planet is here to say, The planet is dying, and were killing it. ” Fothergill said. In one sad scene, hundreds of walruses(海象), half-blind when out of the water, fall down a rock and suffer a painful death on the beach below. It
10、shows how the climate conditions have influenced their natural habitat and explains why theyve been forced to find the safe place on the rocks. But the documentary is not all about sadness. It also talks about success stories, such as the ones of tigers. These animals are saved and live happily than
11、ks to international agreements on environmental protection. Asking more people to take action in protecting our planet is the final goal of the new documentary. What we do in the next 20 years will decide the future of all life on Earth. 【文章大意】这是一篇说明文。文章主要介绍了我们的星球这部纪录片的制作、内容和目标。1. Whats the document
12、ary Our Planet about? A. The relationship between the climate conditions human activities. B. Different animals and the influence of humans on the natural world. C. The living conditions of walruses and tigers. D. The beauty and customs of 50 countries and areas. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段第三句“Now a new one,
13、 Our Planet, will let us see different animals and the influence of humans on the natural world. ”可知, 如今一部新的纪录片, 我们的星球, 会让我们看到不同的动物及人类对自然界产生的影响, 故选B项。2. Whats the purpose of the last paragraph? A. To explain what our goal is in the future. B. To call for more people to protect our planet. C. To tell
14、 us how the climate conditions influence animals. D. To introduce international agreements on environmental protection. 【解析】选B。推理判断题。最后一段提到“让更多人采取行动保护我们的星球是这部新纪录片的最终目标。我们在接下来的20年所做的事情将决定地球上所有生命的未来”, 由此可推知, 本段通过介绍纪录片的最终目标来呼吁更多人采取行动保护地球。故选B。3. What can we infer from the passage? A. It took a lot of ti
15、me and efforts to make the documentary. B. The documentary is popular in many countries and areas. C. We should have a new look at the environmental protection. D. Our goal in the future is getting along well with animals. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段最后两句“The documentary covers 50 countries and areas. It took
16、 more than four years to produce it. (这部纪录片涉及50个国家和地区。花费超过四年的时间来制作)”可知, 制作这部纪录片花费了很多时间和努力。故选A。4. Where is the text probably from? A. A novel. B. A dictionary. C. A storybook. D. A newspaper. 【解析】选D。推理判断题。通读全文, 并结合第一段中“Now a new one, Our Planet, will let us see different animals and the influence of
17、humans on the natural world. (如今另外一部纪录片, 我们的星球, 会让我们看到不同的动物及人类对自然界产生的影响)”可知, 本文主要介绍了一部关于动物和人类与自然关系的纪录片, 可能来自报纸。故选D。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Life is just like a box. Inside it are happiness and sorrow, failure and success, hope and despair. Life is a learning process. Experienc
18、es in it teach us new lessons and make us a better person. LoveLove plays a key role in our life. Love makes you feel wanted. Without love a person could become cruel and violent. In the early stage of our life, our parents are the ones who show us with unconditional love and care. They tell us what
19、 is right or wrong, good or bad. 1. It is only after marriage and having kids that a person understands and becomes sensitive to the feelings of others. Kids make a person responsible and mature and help us to understand life better. Happiness and SorrowMaterialistic happiness is short-lived, but ha
20、ppiness achieved by bringing a smile on others gives a certain level of fulfillment. 2. No mind is happy without peace. We realize the true worth of happiness when we are in sorrow. Sorrow is basically due to death of a loved one, failure and despair. But these things are temporary and pass away. Fa
21、ilure and Success3. It helps us to touch the sky, teaches us to survive and shows us a specific way. Hope and DespairHope is what keeps life going. Parents always hope their children will do well. Hope makes us dream. Hope builds in patience. 4, because after every night there is a day. Nothing rema
22、ins the same. We have only one choice keep moving on in life and be hopeful. Life teaches us not to regret over yesterday, for it has passed and is beyond our control. Tomorrow is unknown, for it could either be bright or dull. 5, so that we will enjoy a better tomorrow. A. So lets enjoy every dayB.
23、 Failure is the path to successC. Success lies in trusting yourselfD. But we always tend to take this for grantedE. Peace of mind is the main link to happinessF. So the only alternative is working hard todayG. Life teaches us not to despair even in the darkest hour【文章大意】本文是说明文。介绍了生活就像一个盒子, 里面充满了爱、幸福
24、悲伤、成功失败和希望失望。通过分别介绍这些话题, 告诉我们人生的哲理。1. 【解析】选D。段中题。考查上下句的逻辑关系。设空处上文提到“父母给我们无条件的爱, 告诉我们对或错, ”选项D意思是“可我们总是把这一切想当然”, 与上句话形成逻辑上的转折关系。另外该选项与下句话“只有在结婚有了自己的孩子之后才明白他人的情感”相照应。故选D。2. 【解析】选E。段中题。设空处后面提到“没有安宁, 思想就无法开心”。设空处需要引领后面的意群, E项提到“思想的宁静是幸福的主要联系”是对这个意群的总结。而且, 选项中的peace就是信息词。故选E。3. 【解析】选B。段首题。设空处位于该段开头, 属主旨大
25、意类型的题目。该段的小标题是Failure and Success, 选项B的意思是“失败是成功之路”与此相互印证。另外, 设空处后面的It与选项B中的Failure指代一致, 故选B。4. 【解析】选G。段中题。该段主要讲生活中要充满希望。设空处上文已经提到了这个论点。设空处后面的because是个信息词。而且because原因状语从句中的night和选项G中的darkest指代一致。后面的hopeful和G项中的not to despair意义一致。故选G。5. 【解析】选F。段中题。设空处位于文章最后一段, 是对全文的一个总结。设空处前面提到“生活教给我们忘记昨天, 明天是明亮还是黑暗还
26、未可知”, F项“唯一的选择是今天努力工作”与此有逻辑上的承接关系。设空处后面的so that也是对此的一个补充说明。故选F。. 语法填空Wasting food has become a big problem in the developed world. While some people there throw away unwanted food, people in other 1. _(part) of the world face food shortages. Its an 2. _(astonish) fact that a third of the worlds food
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382549.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
