分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型2021年高考英语真题模拟重组卷(五)(含解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:382754
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:19
  • 大小:34.04KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 年高 英语 模拟 重组 解析
    资源描述:

    1、2021年高考英语之精选真题+模拟重组卷(新课标卷)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A The Most Beautiful Islands in the WorldMoorea, French PolynesiaMoorea is surely one of the most beautiful islands in the world! Mo,orea is a place to relax and appreciate the quietness and beauty

    2、of nature.Experience the islands authentic(正宗的)Tahitian culture and explore beautiful nature on foot. Pass by white churches and sleepy fishing villages,and stop along the way to buy some fruit , fresh tuna or an ice-cold coconut .Kauai,HawaiiKauai is also named the garden island. On the south shore

    3、, youll find sites with cultural, historical, and geological significance alongside beautiful beaches. The island of Kauai has featured in more than seventy Hollywood movies and television shows, notably Raiders of the Lost Ark,Jurassic(朱罗纪)Park and Jurassic World.Sri LankaSri Lanka has long appeale

    4、d to the adventurers, with mountains to climb,thick forests to explore and ancient shipwrecks(沉船)to discover in its warm Indian Ocean waters. There are beautiful beaches, but with so much to see and do, finding the time to lie back and relax might prove to be a challenge. Whether on land or out at s

    5、ea, exploration always calls and the curiosity cannot be resisted.Ko Phi Phi Don, ThailandThe Ko Phi Phi Don is located in the Andaman Sea, a marginal sea of the Indian Ocean. Located off the west coast of southern Thailand, it offers an interesting range of plants and animal species. The island gui

    6、des can take you to the amazing forest where youll see many animals, like monkeys,snakes and wild birds.1.Which island often appears in the films and TV shows?A.Sri Lanka.B . Kauai , HawaiiC. Ko Phi Phi Don, Thailand.D. Moorea, French Polynesia.【答案】B【解析】细节理解题。根据Kauai,Hawaii部分最后一句“The island of Kauai

    7、,Hawai.and Jurassic World.可知,夏威夷的考爱岛出现在以夺宝奇兵朱罗纪公园和株罗纪世界为代表的七十多部好莱均电影和电视节目中,故选B项。2 . What can you see on the Ko Phi Phi Don ?A. Thick forests and ancient shipwrecks.B.Interesting plants and animal species.C. Ancient dinosaur fossils and parksD. White churches and sleepy fishing villages.【答案】B【解析】细节理解

    8、题。根据Ko Phi Phi Don,Thailand部分第二句Located off the west.an interesting range of plants and animal species.可知,在泰国的皮皮岛可以看到各种有趣丰富的动植物,故选B项。3. Where does this text probably come from?A.A travel guidebook. B.A novel website.C.A pet magazine. D.A news story.【答案】A【解析】推理判断题。综观全文,尤其根据文章标题和各部分小标题可知,文章介绍了四个世界上最美丽

    9、的岛屿。由此可知,文章最有可能选自旅游手册,故选A项。BDr. Amanda Harris was ready for sleep since it was already11 pm. The phone rang. On the other end of the line was a woman about to break a promise. The woman was her mothers neighbor. Flora Harris had made the neighbor swear she wouldnt tell her daughter shed had a heart

    10、attack and was in hospital. The neighbor wisely decided to disobey orders.Amanda desperately wanted to get to the hospital immediately, but she couldnt. She lives in Washington D.C., and her mother lives in California. For the past year and a half, Amanda has gone to Los Angeles every other month to

    11、 take care of her mother. Flora Harris takes care of her husband, James, who is 91 and has Alzheimers disease. They live in their own home, and a caregiver comes to help them a few hours a day. Amanda is one of many Americans facing the heartache of how to take care of aging parents from afar . Shes

    12、 often worried and guilty , not to mention busy with a demanding job , two teenage daughters and the frequent trips to California .In some ways, Amanda is lucky. She has the resources to make the trips to Los Angeles . Plus , she is a doctor who treats the elderly . Shes treated countless patients w

    13、hose children live far away. But its still tough , she says . I can foresee what the next few years are going to look like, and its not a pretty picture. There will come a time when my father wont recognize me and I worry hes going to be violent and hurt my mother. So what do you do when you live a

    14、continent away from your aging, sick parents? You can hire someone to help, but you cant count on it completely.4.Why is Amanda worried and guilty?A . She is tired of taking care of her husband .B. She cannot afford to go to California often.C. She cannot take good care of her aging parents.D. She h

    15、as heart disease and cannot do a demanding job.【答案】.C【解析】细节理解题。由第三段第一句“Amanda is one of many Americans facing the heartache of how to take care of aging parents from afar.可知Amanda之所以担心、愧疚,是因为她无法很好地照顾远方自己年迈的父母,故C项正确。5.The author considers Amanda luckyA. her parents are well cared for by a caregiverB.

    16、 she has experience of treating the elderlyC. her parents are not very oldD. she has a lot of free time【答案】.B【解析】细节理解题。由第四段最后一句“Shes treated countless patients whose children live far away.可知,Amanda是幸运的,原因是她是一名医生,照顾过无数远离子女的病人,即她有照顾老人的经验。6.Whats one of the symptoms of a person with Alzheimersdisease

    17、?A. Having no sense of pain.B. Having heart attacks often.C. Always feeling worried and guilty.D. Being unable to recognize relatives.【答案】.D 【解析】细节理解题。根据第五段的“There will come a time when my father wont recognize me可知,Amanda的父亲患有早老性痴呆病Amanda担心他有一天会不认得自己,故早老性痴呆病的症状之一为无法认出自己的亲属。7.The writer writes this

    18、passage in order to _ .A. stress the importance of tending aging parentsB. give some advice on tending aging parents from afarC. introduce the current situation of aging parents in the USAD. show the difficulty of tending aging parents living far away【答案】.D【解析】推理判断题。文章围绕着Amanda无法很好地照顾远方年迈父母的事情来叙述,故文

    19、章的主要目的是说明照顾住在远方的年迈父母的困难。 CIn the winter of 1664-1665, bitter cold fell on London in the days before Christmas. Above the city, an unusually bright comet(替星)shot across the sky, exciting many predictions of a snowstorm. Outside the city wall, a woman was pronounced dead because of a disease that was

    20、spreading in that area. Her house was locked up.By the following Christmas, the virus that had killed the woman would go on to kill nearly 100,000 people living in and around London-almost a third of those who did not flee.In The Great Plague(瘟疫):The Story of Londons Most Deadly Year,historian A. Ll

    21、oyd Moote and microbiologist Dorothy C. Moote provide a deeply informed account of this plague year. Reading the book, readers are taken from the palaces of the citys wealthiest citizens to the poor areas where the vast majority of Londoners were living, and to the surrounding countryside with those

    22、 who fled. The Mootes point out that, even at the height of the plague, the city did not fall into chaos. Doctors, nurses and the church staff remained in the city to care for the sick; city officials tried their best to fight the crisis with all the legal tools; commerce continued even as businesse

    23、s shut down.To describe life and death in and around London, the authors focus on the experiences of nine individuals. Through their letters and diaries, the Mootes offer fresh descriptions of key issues in the history of the Great Plague:How different communities understood and experienced the dise

    24、ase;how medical, religious, and governmental bodies reacted; how well the social order was kept; the economic and moral dilemmas people faced when they were debating whether to flee the city; and the nature of the material, social, and spiritual resources supporting those who remained. Based on huma

    25、nity(人性),the authors offer a masterful portrait of a city and its inhabitants attacked by-and daringly resisting-unimaginable horror.8.What can we learn from Paragraph 1?A . A comet always follows a storm .B. London was under an approaching threat.C . London was prepared for the disease .D. The woma

    26、n was the beginning of the disease.【答案】B【解析】推理判断题。根据第一段和第二段的内容可知,一名妇女死于瘟疫,之后伦敦市及周边几乎10万人死于这场瘟疫。由此可知,从第一段的内容可以看出伦敦当时面临着临近的瘟疫的威胁,故选B项。9. What do the Mootes say about London during the Great Plague?A. The city remained organized.B. The rich areas were spared from the plague.C. The people tried a lot in

    27、 vain.D. The majority fled and thus survived. 【答案】A【解析】细节理解题。根据第三段中的“even at the height of th plague,the city did not fall into chaos可知,在瘟疫高峰期,伦敦市仍没有陷入混乱,A项符合语境,organized意为“有序的”。10. Why do the Mootes focus on the nine individuals?A . They were famous people in history .B. They all managed to survive

    28、 the plague.C. They provided vivid stories of humanity.D. They united by thinking and acting as one.【答案】C【解析】细节理解题。根据第四段中的“Through their letter and diaries , the Mootes offer fresh descriptions of key issues in th history of the Great Plague可知,通过这几个人的信和日记,这本书的作者新颖生动地描述了伦敦大瘟疫时期的一些重大问题。故C项。C项中的vivid与原

    29、文中的fresh意思相近。11. Whats the purpose of this text?A. To introduce a new book.B. To correct a misunderstanding.C. To report a new study.D. To show respect to the authors.【答案】A【解析】推理判断题。通读全文,尤其根据第三段中的Reading the book, readers are taken from.和第四段的第一句以及最后一句中的the authors offer.可知,本文是在为读者介绍一本新书,故选A项。D Bacte

    30、ria are an annoying problem for astronauts. The microorganisms(微生物) from our bodies grow uncontrollably on surfaces of the International Space Station, so astronauts spend hours cleaning them up each week. How is NASA overcoming this very tiny big problem? Its turning to a bunch of high school kids.

    31、 But not just any kids. It depending on NASA HUNCH high school classrooms, like the one science teachers Gene Gordon and Donna Himmelberg lead at Fairport High School in Fairport, New York.HUNCH is designed to connect high school classrooms with NASA engineers. For the past two years, Gordons studen

    32、ts have been studying ways to kill bacteria in zero gravity, and they think theyre close to a solution(解决方案). “We dont give the students any breaks. They have to do it just like NASA engineers,” says Florence Gold, a project manager.There are no tests, Gordon says. There is no graded homework. There

    33、 almost are no grades, other than Are you working towards your goal? Basically, its Ive got to produce this product and then, at the end of year, present it to NASA. Engineers come and really do an in-person review, and. its not a very nice thing at times. Its a hard business review of your product.

    34、Gordon says the HUNCH program has an impact(影响) on college admissions and practical life skills. These kids are so absorbed in their studies that I just sit back. I dont teach. And that annoying bacteria? Gordon says his students are emailing daily with NASA engineers about the problem, readying a w

    35、orkable solution to test in space.12. What do we know about the bacteria in the International Space Station? A. They are hard to get rid of.B. They lead to air pollution. C. They appear in different forms.D. They damage the instruments.【答案】.A【解析】推理判断题。本题题干意为:我们对国际空间站的细菌的了解有哪些?根据题干中的关键词bacteria in th

    36、e International Space Station可定位至第一段。根据第一段中Bacteria are an annoying problem for astronauts. The microorganisms from our bodies grow uncontrollably on surfaces of the International Space Station, so astronauts spend hours cleaning them up each week.可知,国际空间站的细菌非常难处理,所以选择A项。B:它们导致空气污染;C:它们以不同的形式出现;D:它们

    37、毁坏仪器13. What is the purpose of the HUNCH program? A. To strengthen teacher-student relationships.B. To sharpen students communication skills. C. To allow students to experience zero gravity.D. To link space technology with school education.【答案】.D【解析】细节理解题。本题题干意为:HUNCH项目的目的是什么?第二段第一句HUNCH is designed

    38、 to connect high school classrooms with NASA engineers.(HUNCH的设计目的是将高中教室与NASA的工程师联系在一起。)中的high school classrooms与D选项中的school ed-ucation(学校教育)对应,NASA engineers与D选项中的space technol-ogy(空间技术)对应,故选D。A:为了加强师生关系;B:为了提升学生的交流技能;C:为了让学生体验失重14. What do the NASA engineers do for the students in the program? A.

    39、Check their product.B. Guide project designs. C. Adjust work schedules.D. Grade their homework.【答案】.A【解析】推理判断题。本题题干意为:NASA的工程师为参加此项目的学生做了些什么?根据题干中的NASA engineers do可定位至第三段的Engineers come and really do an in-person review, and. its not a very nice thing at times. Its a hard business review of your pr

    40、oduct,句中两次出现review(检查,审查),证明NASA的工程师做的事情就是对学生做出的研究结果进行检查,所以答案是A项。B:指导项目设计;C:调整工作时间表;D:给他们的作业打分。15. What is the best title for the text? A. NASA: The Home of AstronautsB. Space: The Final Homework Frontier C. Nature: An Outdoor ClassroomD. HUNCH: A College Admission Reform【答案】.B 【解析】主旨大意题。本题题干意为:最适合本

    41、文的标题是什么?本文主要介绍HUNCH项目,这个项目是有关太空研究的,而且研究者都是高中生。根据以上要点可知,最佳选项是B项(Space:The Final Homework Frontier),Space对应太空研究,Homework对应高中教育,Frontier(前沿)突出了这个项目的领先性。A:NASA:The Home of Astronauts,文章并非重点介绍NASA;C:Nature:An Outdoor Class-room,Nature并不聚焦太空领域;D:HUNCH:A College Admission Reform,HUNCH项目不是大学入学改革第二节 (共5小题;每小

    42、题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Imagine you are on a long car trip. It is night and you take a wrong turn onto a dark country road. With a sinking feeling, you realize that you have no idea where you are ._16_, and the answer is written by light. A shining compass face,with north

    43、, south, east and west at the four points, and a big needle is pointing at north. What a relief! You turn your car around and head in the right direction guided by the sky.For migratory birds, finding their way over long distances through the darkest nights is their second nature. _17_-directions wr

    44、itten by light and magnetism(磁力). Some birds travel thousands of miles in their twice-yearly journeys . _18_ , like mountain ranges and rivers , to help decide the directions; but birds may also navigate by using the stars, and sensing or even seeing the Earths invisible magnetic field.For many year

    45、s, scientists have been studying whats behind the strong ability of migratory birds to find their way to their winter and summer homes.Here is one thing that they agree on. _19_. This compass leads them to make their very first in the direction that has been the dight in the traveled by the rest of

    46、their species. _20_.A. Then you glance up the skyB. They do it in part by reading directions in the skyC.So birds are born knowing which way their home isD. Magnetism is important for all animals, especially birds and fishesE. When theyre on the way, they take advantage of familiar landmarksF . Migr

    47、atory baby birds are already equipped with a kind of natural inner compassG. In birds, migration means two-way journeys-the onward journey and the backward journey16.【答案】A【解析】语境推断。上文描述了一个场景,即想象你驾车时迷失了方向;根据空后的the answer is written by light及选项可知,A项(然后你仰望天空)符合语境。A项中的you呼应第一段描述的场景中的主语you。17. 【答案】B【解析】复现

    48、推断。上文讲到,对于迁徙的鸟来说,在长途跋涉中找到方向穿过黑夜是它们的第二天性;根据空后内容可知,此处应是解释原因。故B项(一定程度上,它们是通过识别天空中的方位来做到的)与此处语义连贯。B项中的directions与空后的directions相呼应。18. 【答案】E【解析】语境推断。本段主要讲的是迁徙的鸟在飞行过程中辨别方向的方法。根据空后的like mountain ranges and rivers和这项可知,E项中的familiar landmarks与此处语义相吻合。故E项(在鸟儿的飞行途中,它们利用熟悉的地标)符合语境。19. 【答案】F【解析】复现推断。下文提到,这种指南针可以

    49、引领它们进行第一次秋季迁徙;结合选项可知,F项中的inner compass与下一句中的This compass相呼应。故F项(候鸟的幼鸟已经具备了一种天生的体内指南针)符合语境。20. 【答案】C【解析】逻辑推断。上文讲了候鸟具备辨别方向的能力的原因,由此推知,此处应阐述结果;结合选项可知,C项(所以,鸟儿天生知道回家的路)符合语境。第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Where do you go when you want to lea

    50、rn something? School? A friend? A tutor? These are all 21 places of learning. But it may well be that the learning you really want 22 somewhere else instead. I had the 23 of seeing this first hand on a 24 .My daughter plays on a recreational soccer team. They did well this season and so 25 a tournam

    51、ent, which normally was only for more skilled club teams. This led to some 26 experiences on Saturday as they played against teams 27 trained. Through the first two games, her 28 did not get one serious shot on goal. As a parent, I 29 seeing my daughter playing her best, 30 still defeated.It seemed

    52、that something clicked with the 31 between Saturday and Sunday. When they 32 for their Sunday game, they were 33 different. They had begun to integrate (融合) the kinds of play and teamwork they had 34 the day before into their 35 . They played aggressively and 36 scored a goal.It 37 me that playing a

    53、gainst the other team was a great 38 moment for all the girls on the team. I think it is a general principle. 39 is the best teacher. The lessons they learned may not be 40 what they would have gotten in school, but are certainly more personal and meaningful, because they had to work them out on the

    54、ir own.21.A. public B. traditionalC. officialD. special【答案】B 【解析】形容词以及对语境的理解。A public 公众的; B traditional 传统的;C official 官方的;D special 特别的。 我们通常会在学校向老师或朋友学习。根据常识可知,这里提到的应该是传统的教育方式。故选B22.A. passesB. works C. lies D. ends【答案】C【解析】考查动词以及对语境的理解。A. passes传递;B. works起作用;C. lies在于; D. ends结束。本句应该分析句子结构:the

    55、learning 后是定语从句you really want,所以这里所填的是做谓语的动词。真正想要的学习却不在上述的这些地方,在其他的地方。故选C。23.A. dream B. ideaC. habitD. chance【答案】D【解析】考查名词以及对语境的理解。A. dream梦想;B. idea想法;C. habit习惯;D. chance机会。根据下文的故事可知,我女儿的经历让我有机会看到了这样的学习。故选D。24.A. trip B. holidayC. weekendD. square【答案】C【解析】考查名词以及对语境的理解。A. trip旅行;B. holiday假期;C. w

    56、eekend周末;D. square广场。从下文的周六的比赛会很艰苦和It seemed that something clicked with the 51 between Saturday and Sunday.可知,是周末发生的事。故选C。25.A. wonB. entered C. organizedD. watched【答案】B 【解析】考查动词以及对语境的理解。A. won赢;B. entered进入;C. organized组织;D. watched观看。从下文可知,女儿所在的足球队打得好所以进入了锦标赛。故选B。26.A. painfulB. strange C. common

    57、D. practical【答案】A【解析】考查形容词以及对语境的理解。A. painful痛苦的;B. strange奇怪的;C. common普通的;D. practical 实用的。由语境可知,对手比作者女儿的队better trained,可以推断这将是一场痛苦的比赛。故选A。27.A. lessB. poorlyC. newly D. better【答案】 D【解析】考查副词以及对语境的理解。A. less少于;B. poorly差的;C. newly新的;D. better更好的。 根据常识可知,进入锦标赛的一般都是训练更好的队伍。故选D。28.A. fansB. tutors C.

    58、 class D. team【答案】D【解析】考查名词以及对语境的理解。A. fans粉丝;B. tutors教练;C. class班;D. team队。根据上下文可知,是女儿所在的足球队没进球得分。故选D。29.A. imagined B. hatedC. avoidedD. missed【答案】B【解析】考查动词以及对语境的理解。A. imagined想象;B. hated不喜欢;C. avoided避免;D. missed想念,错过。作为家长,一般都不会喜欢看自己的孩子尽力了,又要输。故选B。30.A. if B. or C. butD. as【答案】 C【解析】考查连词以及对语境的理解

    59、。A. if 如果;B. or或者;C. but但是;D. as因为。根据上文可知,没进球,自己的孩子尽力了却要输,这是作为家长所不愿意看到的。表转折,故选C。31.A. girls B. parentsC. coaches D. viewers【答案】A【解析】考查名词以及对语境的理解。A. girls女孩;B. parents家长;C. coaches教练;D. viewers观众。本文一直在说女儿,当然应该是说女孩子们的变化。故选A。32.A. dressed B. showed up C. made up D. planned【答案】B【解析】考查动词以及对语境的理解。A. dress

    60、ed给穿衣服;B. showed up出现;C. made up编造;D. planned计划。从下文可知,周日和周六的表现完全不同。故选B。33.A. slightly B. hardlyC. basically D. completely【答案】 D【解析】考查副词以及对语境的理解。A. slightly轻微地;B. hardly几乎不;C. basically基本地;D. completely完全地;根据后面文章可知,这些孩子们表现和之前完全不同,completely符合语境。选C。34.A. seen B. knownC. heard D. read【答案】A【解析】考查动词以及对语境

    61、的理解。A. seen看;B. known知道;C. heard听到;D. read读。她们把她们亲眼所看到的球队的打法运用到自己的比赛中。故选A。35.A. styles B. trainingC. gameD. rules【答案】C【解析】考查名词以及对语境的理解。A. styles风格;B. training训练;C. game比赛;D. rules规则。她们把前一天在赛场上看到的打法和团队精神运用到自己的赛场上。所以才和以前不同。故选C。36.A. evenB. stillC. seldom D. again【答案】A【解析】考查副词以及对语境的理解。A. even甚至;B. stil

    62、l仍然;C. seldom很少;D. again又。她们和前一场比,打得有闯劲,甚至还得了一分。故选A。37.A. confused B. struck C. remindedD. warned【答案】B【解析】考查动词以及对语境的理解。A. confused使困惑;B. struck击打;C. reminded提醒; D. warned警告。It strike sb.是固定句式,意思是让某人突然想到,符合语境。故选B。38.A. touching B. thinkingC. encouraging D. learning【答案】D【解析】考查动词以及对语境的理解。A. touching接触;

    63、B. thinking思考;C. encouraging鼓励;D. learning学习。和另一个队比赛也是一个很好的学习的机会。和文章的开头相呼应。故选B。39.A. Experience B. Independence C. CuriosityD. Interest【答案】 A【解析】考查名词以及对语境的理解。A. Experience经历;B. Independence独立;C. Curiosity好奇;D. Interest兴趣。结合全文的意思可知,经历是最好的老师。故选A。40. A. harmful to B. mixed with C. different from D. app

    64、lied to【答案】C【解析】考查动词以及对语境的理解。A. harmful to对有伤害;B. mixed with混合;C. different from不同;D. applied to应用于。亲身体验得到的东西和在学校里学到的可能不同,但是更有个性有意义。故选C。第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。When you read a book, youve probably noticed that a brand-new book has a rather special smell, _41_differs

    65、 from that of an old book. Where does_42 _come from? Three sources-the paper, the ink and the glue.Around 105 A. D., the Chinese first invented paper, one of the greatest_43_ (invent) in the world. It is made _44_ wood. The wood must be processed with various chemicals _45_ (add) to change its struc

    66、ture, to remove acid and to whiten the paper. Then comes the ink-there are many kinds. Some inks fade with time, while others get 46_ (dark) than they were years ago . Finally , different glues are used to join the sheets together and attach the covers, whether hardcovers _47_ paperbacks. Therefore,

    67、you can smell different chemicals _48_ (come) out of your new book.Today , the forms of books _49_ ( change ) dramatically since the birth of e-books. They might be _50_(convenience), but you cant give your copy to others as a present, and they dont smell good.41. 【答案】which 【解析】考查定语从句。句意为:当你读书的时候,你可

    68、能已经注意到,一本崭新的书会有一种很特别的味道,这种味道和一本旧书(的味道)不同。分析句子成分可知,此处引导非限制性定语从句,修饰a rather special smell,且在句中作主语,故填which。42. 【答案】it/that/this【解析】考查代词。结合语境可知,此处指代上文提到的a rather special smell,可用it,that或this来指代。43. 【答案】inventions【解析】考查词性转换和名词单复数。句意为:大约在公元105年,中国人首先发明了纸,这是世界上最伟大的发明之一。“one of+the+形容词最高级+名词复数”表示“最的之一”,此处应用

    69、名词复数形式,故填inventions。44. 【答案】from 【解析】考查介词。be made of.意为“由构成(可看出原材料)”;be made from意为“由构成(看不出原材料)”,根据常识可知,纸是由木材制成的,看不出原材料,故填from。45. 【答案】added【解析】考查非谓语动词。句意为:木材中必须加入各种化学物质进行加工以改变其结构、除酸,并使纸张变白。句中谓语动词是must be processed,故此处应用非谓语形式,且add与chemicals之间为逻辑上的被动关系,应用过去分词作定语。故填added。46. 【答案】darker【解析】考查形容词的比较等级。句

    70、意为:有些墨水会随时间而褪色,而另一些与几年前相比会变得更黑。根据空后的than可知,此处应用形容词的比较级。故填darker。47.【答案】or【解析】考查固定用法。句意为:最后,无论是精装书还是平装书,它们都使用不同的胶水把这些纸张粘在一起并附上书皮。whether.or.意为“无论还是”,为固定用法。故填or。48. 【答案】coming【解析】考查非谓语动词。句意为:因此,你可以从你的新书中闻到不同的化学物质。本句中谓语为can smell,故come应用非谓语形式,且come与chemicals之间为逻辑上的主动关系,故应用现在分词形式作定语。故填coming。49. 【答案】hav

    71、e changed/have been changing 【解析】考查动词的时态和主谓一致。句意为:如今,自从电子书诞生以来,书籍的形式发生了巨大的变化。根据句中的since the birth of e-books可知,此处应用现在完成时,强调产生的结果;此处也可强调“仍在变化着”,故也可使用现在完成进行时;且主语the forms of books为复数形式,故填have changed 或 have been changing。50. 【答案】convenient【解析】考查词性转换。句意为:它们可能很方便,但你不能把你的(电子书的)副本作为礼物送给别人,而且它们不好闻。此处位于be动词

    72、后作表语,应用形容词。故填convenient。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题l分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。It was on Sunday so I didnt have to

    73、 go to school as usually. My parents went to the countryside to see my grandparents , left me alone . After finishing my homework , I began to play football at home. All of a sudden, I kicked the ball so hardly that it flew right onto a vase and broke it. It was great favorite of my mothers. I decid

    74、ed to tell my parents it was the fault of the cat for fear that she should punish me. Therefore, when they got home, I hesitated for a moment and told them that truly happened. Instead of punishing me, they just hoped that I will never make so a foolish mistake again.【答案】第一处:删除on句意为:那天是星期天,所以我不必像往常一

    75、样去学交。此处泛指星期天,不是指“在星期天”,故将介词on删除第二处:usuallyusual as usual为固定短语,意为“像往常一样”。故将usually改为usual。第三处:leftleaving,句意为:我的父母去乡下看祖父母,留我一个人在家呆着。句中已有谓语动词went,因此leave应用非谓语动词形式;leave的逻辑主语为my parents,与leave之间为主动关系,故用现在分词作结果状语。故将left改为leaving第四处:hardlyhard根据句意,这里应用hard修饰动词kicked,意为“用力地”;而hardly意为“几乎不,几乎没有”,不符合语境。故将ha

    76、rdly改为hard。第五处:在great前加a分析句子结构可知,favorite在此为名词,意为特别喜爱的人或事物”,为可数名词,其前需加不定冠词a。第六处:shethey 句意为:我决定告诉我的父母是猫咪的错,怕他们会惩罚我。此处punish的主语应为前面的parents,应用they指代。故将she改为they第七处:ThereforeHowever根据后文可知,作者并没有告诉父母是猫咪的错,故应用表示转折意义的however。故将Therefore改为However第八处:thatwhat told them后为宾语从句,且从句中happened缺少主语,应用what引导。故将that

    77、改为what第九处:willwould根据前面的hoped可知这里用would表示过去将来。第十处:sosuch a foolish mistake为名词词组,应用such修饰。故将so改为such。第二节 书面表达(满分25分)假定你是李华,你收到外国朋友Peter的邮件,他想了解你校在新冠肺炎(COVID-19)期间线上教学的情况。请你给他回复邮件,内容包括:1.课程设置与授课时间;2.你的学习状态;3.你的期待。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Peter,Im so glad to hear from you a

    78、nd know about what you are doing these Best wishes!_Best wishes!Yours,Li Hua【参考范文】Dear Peter,I am so glad to hear from you and know about what you are doing these days. Im writing to tell you how our schooling is going on now.Actually, we are having e-learning at home, studying all the academic and

    79、non-academic subjects online. The class schedule runs from8:00 a.m.to 4:30 p.m.on workdays, with more and longer breaks than usual.Personally, Ive got used to online learning, which I think is a creative form of schooling, and also our own way to fight the COVID-19.Weve come to realize how important computers and mobile phones have become to us! But I really miss the days with my friends and teachers on campus. Thats why I pray for the end of the pandemic every day, and I believe it will come soon.Best wishes!Yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021年高考英语真题模拟重组卷(五)(含解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382754.html
    相关资源 更多
  • 人教九年级中秋英语假期作业.doc人教九年级中秋英语假期作业.doc
  • 九年级英语全册Units13-14综合水平测试试卷(人教新目标版).docx九年级英语全册Units13-14综合水平测试试卷(人教新目标版).docx
  • 九年级英语全册Units10-12综合水平测试试卷(人教新目标版).docx九年级英语全册Units10-12综合水平测试试卷(人教新目标版).docx
  • 九年级英语全册 期末专题复习 完形填空(新版)人教新目标版.doc九年级英语全册 期末专题复习 完形填空(新版)人教新目标版.doc
  • 九年级英语全册 Unit 6 Sad movies make me cry(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt九年级英语全册 Unit 6 Sad movies make me cry(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt
  • 人教九年级上册英语测试题14单元测试题.doc人教九年级上册英语测试题14单元测试题.doc
  • 人教九年级上册英语unit4SectionB(3aSelf Check)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语unit4SectionB(3aSelf Check)导学案(无答案).doc
  • 人教九年级上册英语Unit4SectionB(1a2d)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4SectionB(1a2d)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下学期期末综合水平测试(一)(新版)人教新目标版.docx九年级英语下学期期末综合水平测试(一)(新版)人教新目标版.docx
  • 人教九年级上册英语Unit4SectionA(Grammar3c)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4SectionA(Grammar3c)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic3Iwillrememberourfriendshipforever中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic3Iwillrememberourfriendshipforever中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 人教九年级上册英语Unit4Section A(1a2d)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4Section A(1a2d)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic1Iwouldratherwatchsportsshowsthanthoseones中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic1Iwouldratherwatchsportsshowsthanthoseones中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic2HeisreallytheprideofChina中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic2HeisreallytheprideofChina中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic1Chinaattractsmillionsoftouristsfromallovertheworld中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic1Chinaattractsmillionsoftouristsfromallovertheworld中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册 现在完成时和过去完成时的复习 牛津版.docx九年级英语下册 现在完成时和过去完成时的复习 牛津版.docx
  • 九年级英语下册 期末考试卷(冀教版).docx九年级英语下册 期末考试卷(冀教版).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(冀教版).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(冀教版).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(二).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(二).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(一).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(一).docx
  • 九年级英语下册 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones课后习题(无答案)(新版)仁爱版.docx九年级英语下册 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones课后习题(无答案)(新版)仁爱版.docx
  • 九年级英语下册 Unit 12 Life is full of the unexpected综合水平测试(新版)人教新目标版.docx九年级英语下册 Unit 12 Life is full of the unexpected综合水平测试(新版)人教新目标版.docx
  • 九年级英语下册 Unit 11 Sad movies make me cry单元语法知识梳理(新版)人教新目标版.doc九年级英语下册 Unit 11 Sad movies make me cry单元语法知识梳理(新版)人教新目标版.doc
  • 九年级英语下册 fairly, quite, rather, very用法区别 (新版)外研版.docx九年级英语下册 fairly, quite, rather, very用法区别 (新版)外研版.docx
  • 九年级英语下册 expect的用法与搭配 (新版)外研版.docx九年级英语下册 expect的用法与搭配 (新版)外研版.docx
  • 九年级英语上册题型专项复习新版冀教版.docx九年级英语上册题型专项复习新版冀教版.docx
  • 九年级英语上册期末总复习提纲仁爱版.docx九年级英语上册期末总复习提纲仁爱版.docx
  • 九年级英语上册所有重点单词、短语和句型总结.docx九年级英语上册所有重点单词、短语和句型总结.docx
  • 九年级英语Unit 9 I like music that I can dance to综合训练(人教新目标版).docx九年级英语Unit 9 I like music that I can dance to综合训练(人教新目标版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1