2021年高考英语真题模拟重组卷(五)(含解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 年高 英语 模拟 重组 解析
- 资源描述:
-
1、2021年高考英语之精选真题+模拟重组卷(新课标卷)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A The Most Beautiful Islands in the WorldMoorea, French PolynesiaMoorea is surely one of the most beautiful islands in the world! Mo,orea is a place to relax and appreciate the quietness and beauty
2、of nature.Experience the islands authentic(正宗的)Tahitian culture and explore beautiful nature on foot. Pass by white churches and sleepy fishing villages,and stop along the way to buy some fruit , fresh tuna or an ice-cold coconut .Kauai,HawaiiKauai is also named the garden island. On the south shore
3、, youll find sites with cultural, historical, and geological significance alongside beautiful beaches. The island of Kauai has featured in more than seventy Hollywood movies and television shows, notably Raiders of the Lost Ark,Jurassic(朱罗纪)Park and Jurassic World.Sri LankaSri Lanka has long appeale
4、d to the adventurers, with mountains to climb,thick forests to explore and ancient shipwrecks(沉船)to discover in its warm Indian Ocean waters. There are beautiful beaches, but with so much to see and do, finding the time to lie back and relax might prove to be a challenge. Whether on land or out at s
5、ea, exploration always calls and the curiosity cannot be resisted.Ko Phi Phi Don, ThailandThe Ko Phi Phi Don is located in the Andaman Sea, a marginal sea of the Indian Ocean. Located off the west coast of southern Thailand, it offers an interesting range of plants and animal species. The island gui
6、des can take you to the amazing forest where youll see many animals, like monkeys,snakes and wild birds.1.Which island often appears in the films and TV shows?A.Sri Lanka.B . Kauai , HawaiiC. Ko Phi Phi Don, Thailand.D. Moorea, French Polynesia.【答案】B【解析】细节理解题。根据Kauai,Hawaii部分最后一句“The island of Kauai
7、,Hawai.and Jurassic World.可知,夏威夷的考爱岛出现在以夺宝奇兵朱罗纪公园和株罗纪世界为代表的七十多部好莱均电影和电视节目中,故选B项。2 . What can you see on the Ko Phi Phi Don ?A. Thick forests and ancient shipwrecks.B.Interesting plants and animal species.C. Ancient dinosaur fossils and parksD. White churches and sleepy fishing villages.【答案】B【解析】细节理解
8、题。根据Ko Phi Phi Don,Thailand部分第二句Located off the west.an interesting range of plants and animal species.可知,在泰国的皮皮岛可以看到各种有趣丰富的动植物,故选B项。3. Where does this text probably come from?A.A travel guidebook. B.A novel website.C.A pet magazine. D.A news story.【答案】A【解析】推理判断题。综观全文,尤其根据文章标题和各部分小标题可知,文章介绍了四个世界上最美丽
9、的岛屿。由此可知,文章最有可能选自旅游手册,故选A项。BDr. Amanda Harris was ready for sleep since it was already11 pm. The phone rang. On the other end of the line was a woman about to break a promise. The woman was her mothers neighbor. Flora Harris had made the neighbor swear she wouldnt tell her daughter shed had a heart
10、attack and was in hospital. The neighbor wisely decided to disobey orders.Amanda desperately wanted to get to the hospital immediately, but she couldnt. She lives in Washington D.C., and her mother lives in California. For the past year and a half, Amanda has gone to Los Angeles every other month to
11、 take care of her mother. Flora Harris takes care of her husband, James, who is 91 and has Alzheimers disease. They live in their own home, and a caregiver comes to help them a few hours a day. Amanda is one of many Americans facing the heartache of how to take care of aging parents from afar . Shes
12、 often worried and guilty , not to mention busy with a demanding job , two teenage daughters and the frequent trips to California .In some ways, Amanda is lucky. She has the resources to make the trips to Los Angeles . Plus , she is a doctor who treats the elderly . Shes treated countless patients w
13、hose children live far away. But its still tough , she says . I can foresee what the next few years are going to look like, and its not a pretty picture. There will come a time when my father wont recognize me and I worry hes going to be violent and hurt my mother. So what do you do when you live a
14、continent away from your aging, sick parents? You can hire someone to help, but you cant count on it completely.4.Why is Amanda worried and guilty?A . She is tired of taking care of her husband .B. She cannot afford to go to California often.C. She cannot take good care of her aging parents.D. She h
15、as heart disease and cannot do a demanding job.【答案】.C【解析】细节理解题。由第三段第一句“Amanda is one of many Americans facing the heartache of how to take care of aging parents from afar.可知Amanda之所以担心、愧疚,是因为她无法很好地照顾远方自己年迈的父母,故C项正确。5.The author considers Amanda luckyA. her parents are well cared for by a caregiverB.
16、 she has experience of treating the elderlyC. her parents are not very oldD. she has a lot of free time【答案】.B【解析】细节理解题。由第四段最后一句“Shes treated countless patients whose children live far away.可知,Amanda是幸运的,原因是她是一名医生,照顾过无数远离子女的病人,即她有照顾老人的经验。6.Whats one of the symptoms of a person with Alzheimersdisease
17、?A. Having no sense of pain.B. Having heart attacks often.C. Always feeling worried and guilty.D. Being unable to recognize relatives.【答案】.D 【解析】细节理解题。根据第五段的“There will come a time when my father wont recognize me可知,Amanda的父亲患有早老性痴呆病Amanda担心他有一天会不认得自己,故早老性痴呆病的症状之一为无法认出自己的亲属。7.The writer writes this
18、passage in order to _ .A. stress the importance of tending aging parentsB. give some advice on tending aging parents from afarC. introduce the current situation of aging parents in the USAD. show the difficulty of tending aging parents living far away【答案】.D【解析】推理判断题。文章围绕着Amanda无法很好地照顾远方年迈父母的事情来叙述,故文
19、章的主要目的是说明照顾住在远方的年迈父母的困难。 CIn the winter of 1664-1665, bitter cold fell on London in the days before Christmas. Above the city, an unusually bright comet(替星)shot across the sky, exciting many predictions of a snowstorm. Outside the city wall, a woman was pronounced dead because of a disease that was
20、spreading in that area. Her house was locked up.By the following Christmas, the virus that had killed the woman would go on to kill nearly 100,000 people living in and around London-almost a third of those who did not flee.In The Great Plague(瘟疫):The Story of Londons Most Deadly Year,historian A. Ll
21、oyd Moote and microbiologist Dorothy C. Moote provide a deeply informed account of this plague year. Reading the book, readers are taken from the palaces of the citys wealthiest citizens to the poor areas where the vast majority of Londoners were living, and to the surrounding countryside with those
22、 who fled. The Mootes point out that, even at the height of the plague, the city did not fall into chaos. Doctors, nurses and the church staff remained in the city to care for the sick; city officials tried their best to fight the crisis with all the legal tools; commerce continued even as businesse
23、s shut down.To describe life and death in and around London, the authors focus on the experiences of nine individuals. Through their letters and diaries, the Mootes offer fresh descriptions of key issues in the history of the Great Plague:How different communities understood and experienced the dise
24、ase;how medical, religious, and governmental bodies reacted; how well the social order was kept; the economic and moral dilemmas people faced when they were debating whether to flee the city; and the nature of the material, social, and spiritual resources supporting those who remained. Based on huma
25、nity(人性),the authors offer a masterful portrait of a city and its inhabitants attacked by-and daringly resisting-unimaginable horror.8.What can we learn from Paragraph 1?A . A comet always follows a storm .B. London was under an approaching threat.C . London was prepared for the disease .D. The woma
26、n was the beginning of the disease.【答案】B【解析】推理判断题。根据第一段和第二段的内容可知,一名妇女死于瘟疫,之后伦敦市及周边几乎10万人死于这场瘟疫。由此可知,从第一段的内容可以看出伦敦当时面临着临近的瘟疫的威胁,故选B项。9. What do the Mootes say about London during the Great Plague?A. The city remained organized.B. The rich areas were spared from the plague.C. The people tried a lot in
27、 vain.D. The majority fled and thus survived. 【答案】A【解析】细节理解题。根据第三段中的“even at the height of th plague,the city did not fall into chaos可知,在瘟疫高峰期,伦敦市仍没有陷入混乱,A项符合语境,organized意为“有序的”。10. Why do the Mootes focus on the nine individuals?A . They were famous people in history .B. They all managed to survive
28、 the plague.C. They provided vivid stories of humanity.D. They united by thinking and acting as one.【答案】C【解析】细节理解题。根据第四段中的“Through their letter and diaries , the Mootes offer fresh descriptions of key issues in th history of the Great Plague可知,通过这几个人的信和日记,这本书的作者新颖生动地描述了伦敦大瘟疫时期的一些重大问题。故C项。C项中的vivid与原
29、文中的fresh意思相近。11. Whats the purpose of this text?A. To introduce a new book.B. To correct a misunderstanding.C. To report a new study.D. To show respect to the authors.【答案】A【解析】推理判断题。通读全文,尤其根据第三段中的Reading the book, readers are taken from.和第四段的第一句以及最后一句中的the authors offer.可知,本文是在为读者介绍一本新书,故选A项。D Bacte
30、ria are an annoying problem for astronauts. The microorganisms(微生物) from our bodies grow uncontrollably on surfaces of the International Space Station, so astronauts spend hours cleaning them up each week. How is NASA overcoming this very tiny big problem? Its turning to a bunch of high school kids.
31、 But not just any kids. It depending on NASA HUNCH high school classrooms, like the one science teachers Gene Gordon and Donna Himmelberg lead at Fairport High School in Fairport, New York.HUNCH is designed to connect high school classrooms with NASA engineers. For the past two years, Gordons studen
32、ts have been studying ways to kill bacteria in zero gravity, and they think theyre close to a solution(解决方案). “We dont give the students any breaks. They have to do it just like NASA engineers,” says Florence Gold, a project manager.There are no tests, Gordon says. There is no graded homework. There
33、 almost are no grades, other than Are you working towards your goal? Basically, its Ive got to produce this product and then, at the end of year, present it to NASA. Engineers come and really do an in-person review, and. its not a very nice thing at times. Its a hard business review of your product.
34、Gordon says the HUNCH program has an impact(影响) on college admissions and practical life skills. These kids are so absorbed in their studies that I just sit back. I dont teach. And that annoying bacteria? Gordon says his students are emailing daily with NASA engineers about the problem, readying a w
35、orkable solution to test in space.12. What do we know about the bacteria in the International Space Station? A. They are hard to get rid of.B. They lead to air pollution. C. They appear in different forms.D. They damage the instruments.【答案】.A【解析】推理判断题。本题题干意为:我们对国际空间站的细菌的了解有哪些?根据题干中的关键词bacteria in th
36、e International Space Station可定位至第一段。根据第一段中Bacteria are an annoying problem for astronauts. The microorganisms from our bodies grow uncontrollably on surfaces of the International Space Station, so astronauts spend hours cleaning them up each week.可知,国际空间站的细菌非常难处理,所以选择A项。B:它们导致空气污染;C:它们以不同的形式出现;D:它们
37、毁坏仪器13. What is the purpose of the HUNCH program? A. To strengthen teacher-student relationships.B. To sharpen students communication skills. C. To allow students to experience zero gravity.D. To link space technology with school education.【答案】.D【解析】细节理解题。本题题干意为:HUNCH项目的目的是什么?第二段第一句HUNCH is designed
38、 to connect high school classrooms with NASA engineers.(HUNCH的设计目的是将高中教室与NASA的工程师联系在一起。)中的high school classrooms与D选项中的school ed-ucation(学校教育)对应,NASA engineers与D选项中的space technol-ogy(空间技术)对应,故选D。A:为了加强师生关系;B:为了提升学生的交流技能;C:为了让学生体验失重14. What do the NASA engineers do for the students in the program? A.
39、Check their product.B. Guide project designs. C. Adjust work schedules.D. Grade their homework.【答案】.A【解析】推理判断题。本题题干意为:NASA的工程师为参加此项目的学生做了些什么?根据题干中的NASA engineers do可定位至第三段的Engineers come and really do an in-person review, and. its not a very nice thing at times. Its a hard business review of your pr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022四年级语文下册 第6单元 语文园地习题课件 新人教版.pptx
