2020_2021学年新教材高中英语Unit2LessonsinlifeDevelopingideas课时素养评价含解析外研版选择性必修420210310274.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit2LessonsinlifeDevelopingideas 课时 素养 评价 解析 外研版 选择性 必修 420210310274
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Lessons in lifeDeveloping ideas. 单句语法填空1. And he started to race towards me; arms outstretched (outstretch)making a kind of wailing, screaming noise. 2. While nobody was looking, she squashed her school hat and crammed (cram)it into a wastebasket. 3. In my eyes, sincere friendship means a hig
2、her and purer (pure)state of life. 4. Ministers have begun work on the vexed (vex)issue of economic union. 5. It is ridiculously absurd (absurdly)to predict that the sun will not rise tomorrow. 6. Eileen leaned (lean)across and opened the passenger door. 7. Carla, curled up on the sofa, was smoking
3、a cigarette and stroking (stroke)her cat. 8. Its an absolutely instinctive (instinctively)reactionif a child falls you pick it up. 9. He wished to earn a living through writing but despaired (despair)of doing so. 10. His salary is low and he gets few luxuries( luxury). . 选词填空set off, go up to, vote
4、for, burst out, be crammed with1. When the temperature goes up to 3 centigrade, the snow will melt. 2. The street was crammed with reporters, photographers, cameras and microphones. 3. Everyone was quiet when John suddenly burst out laughing. 4. I shall vote for Hall because I think hes the better m
5、an. 5. Having said farewell to their friends, they set off for home. . 完成句子1. The student who is answering the question is John. 正在回答问题的那个学生是约翰。(who引导定语从句)2. Every time he went out, he took an umbrella with him. 他每次出门都带着伞。(every time引导状语从句)3. I shall be away for no more than a week. 我离开不超过一个星期。(no m
6、ore than)4. Time zipped by and the year was soon over. 光阴荏苒, 转瞬又是一年。(and并列句)5. The villagers are helping to search the woods for the missing child. 村民们正在帮忙在树林里寻找失踪的孩子。(search for). 阅读理解A(2021沈阳高二检测)Many scientists today are convinced that life exists elsewhere in the universelife probably much like
7、that on our own planet. They reason in the following way. As far as astronomers can determine, the entire universe is built of the same matter. They have no reason to doubt that matter obeys the same laws in every part of the universe. Therefore, it is reasonable to guess that other stars, with thei
8、r own planets, were born in the same way as our own solar system. What we know of life on earth suggests that life will arise wherever the proper conditions exist. Life requires the right amount and kind of atmosphere. This eliminates(除去)all those planets in the universe that are not about the same
9、size and weight as the earth. A smaller planet would lose its atmosphere; a larger one would hold too much of it. Life also requires a steady supply of heat and light. This eliminates double stars, or stars that flare up suddenly. Only single stars that are steady sources of heat and light like our
10、sun would qualify. Finally, life could evolve(进化)only if the planet is just the right distance from its sun. With a weaker sun than our own, the planet would have to be closer to it. With a stronger sun, it would have to be farther away. If we suppose that every star in the universe has a family of
11、planets, then how many planets might support life? First, eliminate those stars that are not like our sun. Next eliminate most of their planets; they are either too far from or too close to their suns. Then eliminate all those planets which are not the same size and weight as the earth. Finally, rem
12、ember that the proper conditions do not necessarily mean that life actually does exist on a planet. It may not have begun yet, or it may have already died out. This process of elimination seems to leave very few planets on which earthlike life might be found. However, even if life could exist on onl
13、y one planet in a million, there are so many billions of planets that this would still leave a vast number on which life could exist. 【文章大意】这是一篇议论文。文章主要讲述了整个宇宙都是由同一种物质构成的, 在宇宙中的每一部分物质都遵循同样的规律。1. The existence of life depends on all of the following factors EXCEPT _. A. the right amount of atmosphere
14、B. our own solar systemC. steady heat and lightD. the right distance from the sun【解析】选B。细节理解题。根据文章第三段中“Life requires the right amount and kind of atmosphere. ”以及文章第四段中“Life also requires a steady supply of heat and light. ”以及文章第五段中“Finally, life could evolve only if the planet is just the right dist
15、ance from its sun. ”可知, 生命的进化需要适当数量和种类的大气、稳定的光和热供应以及行星与太阳的距离恰到好处。文章中没有提到生命的进化需要太阳系。结合选项, 故选B。2. Which of the following statements is INCORRECT? A. The planet must be as big and heavy as the earth. B. Proper conditions are essential to the existence of life. C. Double stars can provide steady light a
16、nd heat. D. The distance between a planet and its sun should be right. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第四段中“Life also requires a steady supply of heat and light. This eliminates double stars, or stars that flare up suddenly. ” 可知, 生命也需要稳定的光和热供应。这就排除了双星, 或突然爆发的恒星。结合选项, C项表述错误。故选C。3. What kind of planet might NOT su
17、pport life? A. Most of the planets of the stars. B. Stars similar to our sun. C. Planets similar to the earth. D. Planets with proper conditions. 【解析】选A。推理判断题。根据文章倒数第二段可知, 大部分行星都不能维持生命, 因为他们要么离太阳太近, 要么离太阳太远, 要么与地球大小和重量不一样, 而且适当的条件也并不一定意味着生命存在。结合选项, 故选A。4. At the end of the passage the author suggest
18、s that A. it is impossible for life to exist on planets. B. earth like life could only exist on a few planets. C. life could exist on only one planet in a million. D. life could exist on a great number of planets. 【解析】选D。推理判断题。根据文章最后一句可知, 然而, 即使生命可能只存在于百万分之一的行星上, 仍有数十亿的行星可能存在生命。可知, 生命可能在许多星球上存在。结合选项
19、, 故选D。B(2021杭州高二检测)Sometimes life can seem challenging (挑战的)and we usually get the feeling of “the grass on the other side is always greener”! We usually feel upset with the troubles that life throws at us. The best thing to do at that point of time is to close our eyes and start counting of all the
20、 blessings in life that God has given us. If we think deeply, our life is full of blessings that we hardly recognize. Listening to the singing of birds early in the morning, we realize that there are many people who spend their life in a world that is silent while many others spend their lives in a
21、world that is dark and may have never seen a rainbow or the setting sun. When you go out for a drive, pull down the window and look at the poor beggar standing under the hot sun, begging for filling his hungry stomach. We get three meals a day without realizing its importance. Isnt that a blessing?
22、Whenever you are sad, look at the eyes of your parents and family filled with love and concern for you. There are many people who have never experienced the love of a family. Isnt that a blessing? As Mother Teresa once said, “We dont need to do great things. We need to do small things with great lov
23、e”. The key to a happy life is when we consider others problems to be our own and try to help them. When we love people without any expectations and help them, our heart is filled with a sense of happiness and peace seeing the smile on their face. So the next time whenever life knocks you down, clos
24、e your eyes and. . . start counting! 【文章大意】这是一篇夹叙夹议文。文章主要介绍了生活中充满挑战, 为此我们会感到沮丧, 有时会这山望着那山高, 其实我们只需要数数我们被给予的恩典就会懂得知足。5. What does the author intend to tell us? A. True happiness lies in achieving wealth. B. Blessings should be treasured in our life. C. The singing of birds can make us happy. D. Love
25、from our family gives us courage to face life. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段可知, 在那个时候, 最好的办法就是闭上眼睛, 开始数数上帝赐予我们生命中的所有福气。作者告诉我们福气应该在我们的生命中得到珍惜。故选B。6. The underlined part “the grass on the other side is always greener” in Paragraph 1 probably means that_. A. however happy we are, we never seem to be satisfiedB. t
26、hough we are rich, we are poor in mindC. we can have a better life if we work harderD. there exists a greener grass on the other side【解析】选A。词义猜测题。根据第一段可知有时生活似乎很有挑战性, 我们通常会有这样的感觉: “这山望着那山高! ”我们通常对生活中遇到的麻烦感到心烦意乱。此处表示不管怎样, 我们总会心烦意乱, 因此the grass on the other side is always greener的意思是“无论我们多么快乐, 我们似乎从不满足
27、”。故选A。7. What can be learned from the text? A. We have already known that life is filled with blessings. B. It is a blessing to have three meals a day. C. Its natural to see a rainbow or the setting sun in life. D. Mother Teresa calls on us to do great things in life. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段中We get three
28、 meals a day without realizing its importance. Isnt that a blessing? 我们一天吃三顿饭却没有意识到它的重要性。这难道不是一种福气吗? 换句话说, 我们能一日吃三餐就是一种福气。故选B。8. What would be the best title for the text? A. Troubles in LifeB. Secrets of LifeC. A Sense of HappinessD. Count Your Blessings【解析】选D。主旨大意题。根据第二段可知, 在那个时候, 最好的办法就是闭上眼睛, 开始数
29、数上帝赐予我们生命中的所有福气。还有最后一段可知, 所以下次当生活把你打倒的时候, 闭上你的眼睛, 开始数数! 我们只需要数数我们被给予的恩典就会懂得知足。因此, 本文最佳标题是Count Your Blessings。故选D。. 阅读填句(2021沈阳高二检测)Why Pursuing (追求)Happiness Will Make You End up Being UnhappyWhen we talk about happiness, we think about staying happy all the time. We try to pursue this constant sta
30、te of “happiness” as our goal. 1 No one has a perfect life. Pursuing happiness makes us end up being unhappy. There are several ways to avoid it. Stop trying to be happy. Its natural to want to be happy as often as possible. So what can you do? Throw away the belief that a perfect life means happine
31、ss. Its from experiencing the pains of lifelong challenges that drive us to care for others when they are experiencing the same tracks. If life were perfect, you wouldnt be able to comprehend. 2Understand the importance of gratitude. Instead of focusing on the unpleasant moment right now, flash back
32、 your memory to when you had or didnt have something. I like to think about my career, for example. 3 But when I found my purpose and started my company, I was deeply happy, even before I realized I would be successful! This memory keeps me going when there are tough spots. It takes the darkness to
33、make us grateful for the light. 4 Your life will be filled with beautiful, happy and incredible moments. But your life will also be filled with rain and storms that dont ever seem to pass when youre going through them. 5 Dont try to avoid “sad” or “negative” experiences, and blindly chase being “hap
34、py”. Being able to create growth and meaning out of both positive and negative eventsthat is the true meaning of “happiness”. A. Find the right motivation. B. If life were perfect, you wouldnt grow. C. Remember happiness and sadness exist together. D. When I didnt have a career, I felt lost and hope
35、less. E. Treasure the happy moments and pass through the sad ones. F. However, in reality, there is always something missing or unpleasant. G. The secret to happiness is to keep setting yourself new challenges. 【文章大意】这是一篇议论文。文章主要说明了当我们谈论幸福的时候, 我们总是想着保持快乐。我们努力追求这种持续的“幸福”状态作为我们的目标。然而, 在现实中, 总是有一些缺失或不愉
36、快的东西。就此, 文章说明了几种方法可以避免这种情况。1. 【解析】选F。根据下文No one has a perfect life. Pursuing happiness makes us end up being unhappy. (没有人有一个完美的生活。追求幸福会让我们不幸福)可知, 现实中有一些不完美或不愉快是很正常的。故选F。2. 【解析】选B。根据上文中If life were perfect可对应到B选项中If life were perfect, 都是在说明现实生活不完美的情况。故选B。3. 【解析】选D。根据下文可知, 但当我找到了自己的目标, 创办了自己的公司, 我非常高
37、兴, 甚至在我意识到我会成功之前! but表示转折, 可推知本句是说作者没有事业的时候, 感到迷茫和绝望。故选D。4. 【解析】选C。根据下文你的人生将充满美丽、快乐和不可思议的时刻。但你的生活也会充满风雨, 当你经历它们时, 它们似乎永远不会过去。可推知, 人生中快乐和悲伤总是并存的。故选C。5. 【解析】选E。根据下文不要试图避免“悲伤”或“消极”的经历, 盲目地追求“快乐”可知, 既不要避免消极的经历, 也不要盲目地追求快乐, 即对二者的态度应当是珍惜快乐的时光, 度过悲伤的时光。故选E。语法填空(2021大庆高二检测)Living a life with meaning and pur
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383031.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(安徽专版)2022春九年级语文下册 第5单元 18天下第一楼(节选)课件 新人教版.ppt
