分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2020_2021学年新教材高中英语Unit2Naturaldisasters课时作业3含解析牛津译林版必修第三册202101301218.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:383069
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit2Naturaldisasters 课时 作业 解析 牛津 译林版 必修 第三 202101301218
    资源描述:

    1、Unit 2 Natural disasters课时分层作业(六).阅读理解AThe US government has recently helped people learn more about the dangers of earthquakes by publishing a map.This map shows the chances of an earthquake in each part of the country.The areas of the map where earthquakes are most likely to occur are called earth

    2、quake belts.The government is spending a great deal of money and is working hard to help to discover the answers to these two questions:Can we predict earthquakes?Can we control earthquakes?To answer the first question,scientists are looking very closely at the most active fault (断层)systems in the c

    3、ountry,such as the San Andreas fault in California.A fault is a break between two sections of the earths surface.These breaks between sections are the places where earthquakes occur.Scientists look at the faults for changes which might show that an earthquake was about to occur.But it will probably

    4、be many years before we can predict earthquakes correctly.And the control of earthquakes is even farther away.However,there have been some interesting developments in the field of controlling earthquakes.The most interesting development concerns the Rocky Mountain Arsenal earthquakes.Here water was

    5、put into a layer of rocks 4,000 metres below the surface of the ground.Shortly after this injection (注射)of water,there was a small number of earthquakes.Scientists have decided that the water which was injected into the rocks worked like oil on each other.When the water “oiled” the fault,the fault b

    6、ecame slippery and the energy of an earthquake was given out.Scientists are still experimenting at the site of these earthquakes.They have realized that there is a connection between the injection of the water and the earthquake activity.They have suggested that it might be possible to use this know

    7、ledge to prevent very big,dangerous earthquakes,that is,scientists could inject some kind of fluid like water into faults and change one big earthquake into a number of small,harmless earthquakes.【语篇解读】为了提高人们对地震的防范意识,美国政府加大了在防震、预测方面的投入,他们甚至在努力采取措施控制地震的发生。1Earthquakes belts are_Amaps that show where

    8、earthquakes are likely to occurBzones with a high probability of earthquakesC.breaks between two sections of the earths surfaceDthe two layers of earth along a faultB细节理解题。根据第一段的第三句可知,地震多发地带被称为earthquake belts。2The San Andreas fault is_Aan active fault systemBa place where earthquakes have been pred

    9、icted correctlyC.a place where earthquakes have been controlledDat the foot of the Rocky MountainA细节理解题。根据第二段可知,该地区为地震比较活跃的地区。3What did scientists learn about earthquakes at the Rocky Mountain Arsenal?AThey occur at about 4,000 metres below ground level.BThe injection of water into earthquake faults

    10、 prevents earthquakes from occurring.C.They are usually caused by the oil in the faults.DHarmful earthquakes could be prevented by causing harmless earthquakes.D细节理解题。根据最后一段尾句可知选D。4What can be said about the experiments at the Rocky Mountain Arsenal?AThey have no practical value in earthquake preven

    11、tion.B.They may have practical value in earthquake prevention.C.They are certain to have practical value in earthquake prevention.D.Nothing is told about their practical value in earthquake prevention.B推理判断题。根据科学家的试验,通过向断裂带注水可以引发小地震,从而使地震的能量得到释放,因此也就降低了大地震爆发的可能。BEvery year thousands of tourists visi

    12、t Pompeii,Italy.They see the sights that Pompeii is famous for,such as its stadium,theatres,shops and restaurants.The tourists do not,however,see Pompeiis people.They do not see them because Pompeii has no people.No one has lived in Pompeii for almost 2,000 years.Once,Pompeii was a busy city of 22,0

    13、00 people.It lay at the foot of Mount Vesuvius,a grasscovered volcano.Mount Vesuvius had not erupted for centuries,so the people of Pompeii felt safe.But they were not.In August of AD 79,Mount Vesuvius erupted.The entire top of the mountain exploded,and a huge black cloud rose into the air.Soon ston

    14、es and hot volcanic ash began to fall on Pompeii.When the eruption ended two days later,Pompeii was buried under 20 feet of stones and ashes.Almost all of its people were dead.For centuries,Pompeii lay buried under stones and ashes.Then,in the year 1861,an Italian scientist named Ginseppe began to u

    15、ncover Pompeii.Slowly and carefully,Ginseppe and his men dug.The city looked almost the same as it had looked in AD 79.There were streets and fountains,houses and shops.There was a stadium with 20,000 seats.Perhaps the most important of all is that there were everyday objects,which tell us a great d

    16、eal about the people who lived in Pompeii.Many glasses and jars had some dark blue colour in the bottom,so we know that the people of Pompeii liked wine.They liked bread,too;metal bread pans were in every bakery,and in one bakery there were 81 round,flat loaves of breada type of bread that is still

    17、sold in Italy today.Tiny boxes filled with a dark,shiny powder told us that women like to wear eyemakeup.Ginseppe has died,but his work continues.One fourth has not been uncovered yet.Scientists are still digging,still making discoveries that draw tourists to Pompeii.【语篇解读】本文记叙了位于意大利维苏威火山山脚的古镇庞贝在公元7

    18、9年被火山灰掩埋以及1861年被发掘后,古镇人文景观重现于世的故事。5Why do large numbers of people come to Pompeii each year?ATo visit the volcano.BTo see how Pompeians lived.CTo watch sports and plays.DTo shop and eat there.B细节理解题。根据第一段第二句“They see the sights that Pompeii is famous for,such as its stadium,theatres,shops and restau

    19、rants.”可知,游客来到庞贝古城是为了看过去的庞贝人是如何生活的,因为庞贝城被火山灰掩埋而保持了原有的一切风貌。故选B。6Why had so many Pompeians remained by Mount Vesuvius?AThe city nearby offered all kinds of fun.BThe area produced the finest wine in Italy.CFew people expected the volcano to erupt again.DThe mountain was beautiful and covered with grass

    20、.C细节理解题。根据第二段最后三句“It lay at the foot of Mount Vesuvius.But they were not”可知,这座火山很长时间处于休眠状态,人们没料到它还会喷发。故选C。7Why did the city uncovered look almost the same as it had looked in AD 79?ABecause Ginseppe and his men dug it slowly and carefully.BBecause scientists successfully rebuilt the city with everyd

    21、ay objects.CBecause the city was buried alive and remained untouched.DBecause nobody had lived in the city ever since the volcano erupted.C推理判断题。由第二段的内容以及第三段的最后两句“When the eruption ended two days later.were dead.”可知,由于火山突然喷发,人们在毫无准备的情况下就被埋葬了,几个世纪以来都没有被破坏,所以保留了当时的全部的情景。故选C。8What do we know about the

    22、Pompeians who lived 2,000 years ago?AThey liked women wearing all kinds of makeups.BThey lived more or less the same as Italians now do.C.They enjoyed a lazy life with drinking and eating.DThey went back to Pompeii after the eruption in AD 79.B细节理解题。根据文章第四段的内容可知,古代的庞贝人的生活习惯和现代人差不多一样。故选B。.读后续写阅读下面材料,

    23、根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。One fine summer morning,my master Mr.Earnshaw came down the stairs,dressed for a journey;he turned to his children and mefor I sat eating my porridge with them,and said,“Now,Im going to Liverpool today.What presents shall I bring you? You may choose what you like;only s

    24、mall things,for I shall walk there and back,that is a long time!”Hindley named a violin.Cathy could ride any horse in the stable,so she chose a whip (鞭子).He did not forget me,for he had a kind heart,though he was rather serious sometimes.He promised to bring me a pocketful of apples and pears.Then h

    25、e set off.The three days of his absence seemed a long while to us all.Mrs.Earnshaw expected him by supper time on the third evening.She put off the meal hour after hour.There were no signs of his coming,however.About eleven oclock the door opened and in stepped Mr.Earnshaw.He threw himself into a ch

    26、air,for he was nearly killed.He would never again have another such walk for whatever reasons.Opening his great coat,which he used to wrap (裹)something,he said,“See here,honey.I was never so tired like today in my life.But you must take it as a gift for us.”We crowded round him.And over Miss Cathys

    27、head,I had a look at a dirty,ragged,blackhaired childbig enough both to walk and talk.Yet,when he was set on his feet,he just stared around and repeated what nobody could understand.I was frightened and Mrs.Earnshaw was ready to throw him out of doors.She did get angry,asking why he had brought that

    28、 Gypsy (吉卜赛人)child into the house when they had their own kids to feed and look after.注意:1续写词数应为150左右;2请按如下格式作答。Paragraph 1:Mr.Earnshaw tried to explain the matter though he was really half dead with tiredness._Paragraph 2:Well,finally Mrs.Earnshaw calmed down._【参考范文】Paragraph 1:Mr.Earnshaw tried to

    29、 explain the matter though he was really half dead with tiredness.Though Mrs.Earnshaw was angry,all that he could make out was a story of his seeing the child starving,and homeless in the street of Liverpool where he picked him up and inquired him about his parents.But obviously there were no signs

    30、of his parents coming.He said that as both his money and time were limited,he had better take the child home with him at once.Anyway he was determined not to leave him as he found him.Paragraph 2:Well,finally Mrs.Earnshaw calmed down. And Mr.Earnshaw told her to wash the child,give him clean clothes

    31、,and let him sleep with the children.Hindley and Cathy were standing by silently to look and listen till peace was restored.Then both of them began searching their fathers pockets for the presents he had promised them.But they found nothing.When learning that their father was so busy attending to the kid that he forgot to buy presents,they forgave him.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020_2021学年新教材高中英语Unit2Naturaldisasters课时作业3含解析牛津译林版必修第三册202101301218.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383069.html
    相关资源 更多
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 4 Life in the future Unit 3 Language in use练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 4 Life in the future Unit 3 Language in use练习 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 4 Life in the future Unit 2 Every family will have a small plane练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 4 Life in the future Unit 2 Every family will have a small plane练习 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans模块测试 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans模块测试 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans Unit 3 Language in use练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans Unit 3 Language in use练习 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans Unit 2 We’re going to cheer the players练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans Unit 2 We’re going to cheer the players练习 (新版)外研版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Unit 2 I'll help to clean up the city parks Section B 2 (3a-Self check) 教案(新版)人教新目标版.doc2022春八年级英语下册 Unit 2 I'll help to clean up the city parks Section B 2 (3a-Self check) 教案(新版)人教新目标版.doc
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans Unit 1 What are you going to do at the weekend练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 3 Making plans Unit 1 What are you going to do at the weekend练习 (新版)外研版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Unit 2 I'll help to clean up the city parks Section A 3 (Grammar focus-4c)教案(新版)人教新目标版.docx2022春八年级英语下册 Unit 2 I'll help to clean up the city parks Section A 3 (Grammar focus-4c)教案(新版)人教新目标版.docx
  • 冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 7 Don’t be late for class(共21张PPT).ppt冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 7 Don’t be late for class(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 2 What can you do Unit 3 Language in use练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 2 What can you do Unit 3 Language in use练习 (新版)外研版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Unit 10 I've had this bike for three years Section B 2 (3a-Self-check)教案(新版)人教新目标版.doc2022春八年级英语下册 Unit 10 I've had this bike for three years Section B 2 (3a-Self-check)教案(新版)人教新目标版.doc
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 2 What can you do Unit 2 I can run really fast练习1 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 2 What can you do Unit 2 I can run really fast练习1 (新版)外研版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Unit 10 I've had this bike for three years Period 6 SectionB (3a-Self Check)教学设计(新版)人教新目标版.doc2022春八年级英语下册 Unit 10 I've had this bike for three years Period 6 SectionB (3a-Self Check)教学设计(新版)人教新目标版.doc
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 2 What can you do Unit 1 I can play the piano练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 2 What can you do Unit 1 I can play the piano练习 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found模块测试 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found模块测试 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 3 Language in use课时练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 3 Language in use课时练习 (新版)外研版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Unit 1 What's the matter Section A 3 (Grammar focus–4c) 教案(新版)人教新目标版.doc2022春八年级英语下册 Unit 1 What's the matter Section A 3 (Grammar focus–4c) 教案(新版)人教新目标版.doc
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 2 Are they yours练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 2 Are they yours练习 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 1 Whose bag is this课时练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 1 Whose bag is this课时练习 (新版)外研版.docx
  • 2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 1 Whose bag is this练习 (新版)外研版.docx2020-2021学年七年级英语下册 Module 1 Lost and found Unit 1 Whose bag is this练习 (新版)外研版.docx
  • 冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 10《Looking for Lisa》(共23张PPT).ppt冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 10《Looking for Lisa》(共23张PPT).ppt
  • 2020-2021学年七年级英语上册 Unit 9 My favorite subject is science课时同步练习(含解析)(新版)人教新目标版.docx2020-2021学年七年级英语上册 Unit 9 My favorite subject is science课时同步练习(含解析)(新版)人教新目标版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Module 9 Friendship拓展阅读(新版)外研版.doc2022春八年级英语下册 Module 9 Friendship拓展阅读(新版)外研版.doc
  • 冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 10《Looking for Lisa》(共15张PPT).ppt冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 10《Looking for Lisa》(共15张PPT).ppt
  • 2020-2021学年七年级英语上册 Unit 9 My favorite subject is science基础知识练习 (新版)人教新目标版.docx2020-2021学年七年级英语上册 Unit 9 My favorite subject is science基础知识练习 (新版)人教新目标版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Module 9 Friendship Unit 3 Language in use教案(新版)外研版.doc2022春八年级英语下册 Module 9 Friendship Unit 3 Language in use教案(新版)外研版.doc
  • 2020-2021学年七年级英语上册 Unit 8 When is your birthday基础知识练习 (新版)人教新目标版.docx2020-2021学年七年级英语上册 Unit 8 When is your birthday基础知识练习 (新版)人教新目标版.docx
  • 2022春八年级英语下册 Module 8 Time off拓展阅读(新版)外研版.doc2022春八年级英语下册 Module 8 Time off拓展阅读(新版)外研版.doc
  • 2020-2021学年七年级英语上册 Unit 8 When is your birthday Section B课时同步练习(含解析)(新版)人教新目标版.docx2020-2021学年七年级英语上册 Unit 8 When is your birthday Section B课时同步练习(含解析)(新版)人教新目标版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1