2020_2021学年新教材高中英语Unit4Everydayeconomics单元综合检测含解析外研版选择性必修第四册202102022178.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit4Everydayeconomics 单元 综合 检测 解析 外研版 选择性 必修 第四 202102022178
- 资源描述:
-
1、Unit 4 Everyday economics单元综合检测(四)(时间:100分钟满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5)AMusicOpera at Music Hall:1243 Elm Street.The season runs June through August,with additional performances in March and September.The Opera honors Enjoy the Arts membership discounts.Phone:2412742.http:/www. cityopera. com
2、.Chamber Orchestra:The Orchestra plays at Memorial Hall at 1406 Elm Street, which offers several concerts from March through June.Call 7231182 for more information.http:/www. chamberorch. com.Symphony Orchestra:At Music Hall and Riverbend.For ticket sales, call 3813300.Regular season runs September
3、through May at Music Hall and in summer at Riverbend.http:/www. symphony. org/home.asp. College Conservatory of Music (CCM):Performances are on the main campus(校园) of the university, usually at Patricia Cobbett Theater.CCM organizes a variety of events, including performances by the wellknown LaSall
4、e Quartet,CCMs Philharmonic Orchestra, and various groups of musicians presenting Baroque through modern music.Students with ID.cards can attend the events for free.A free schedule of events for each term is available by calling the box office at 5564183.http :/www.ccm.uc.edu/events/calendar.Riverbe
5、nd Music Theater:6295 Kellogg Ave.Large outdoor theater with the closest seats under cover (price difference)Big name shows all summer long! Phone:2326220.http:/www. riverbendmusic. com.【语篇解读】本文是一篇应用文广告。全文介绍了要举办的五场音乐演出。提供的信息包含音乐会的主题、电话以及网址等。此类广告具有条目清晰的特点,因此所设问题也是针对某项内容。1Which number should you call
6、if you want to see an opera?A2412742.B7231182.C3813300.D2326220.A细节理解题。根据第一则广告中的“The Opera honors Enjoy the Arts membership discounts.Phone:2412742.”可以得出,如果想看歌剧,应打2412742。其他四则广告都没有提到opera一词。2When can you go to a concert by Chamber Orchestra?AFebruary.BMay.CAugust.DNovember.B细节理解题。根据第二则广告中的“.which of
7、fers several concerts from March through June.”可知,可以在三月至六月去听Chamber Orchestra举办的音乐会,因此May(五月)合适。February(二月),August(八月)和November(十一月)都不在此范围内。3Where can students go for free performances with their ID.cards?AMusic Hall.BMemorial Hall.CPatricia Cobbett Theater.DRiverbend Music Theater.C细节理解题。根据第四则广告中的
8、“.usually at Patricia Cobbett Theater.”和“Students with ID.cards can attend the events for free.”可知,有身份证的学生在Patricia Cobbett Theater可以免费看演出。A、B、D三项并未提身份证的问题,故可排除。4How is Riverbend Music Theater different from the other places?AIt has seats in the open air.BIt gives shows all year round.CIt offers mem
9、bership discounts.DIt presents famous musical works.A细节理解题。本题需要纵向地将五则广告进行比较。第五则广告Riverbend Music Theater提到了outdoor,而前四则广告中,这些举办音乐演出的场地都没有说是露天的,因此这是Riverbend Music Theater与众不同的地方。B项有一定的干扰性。从最后一则广告中的“.all summer long!”可知,B项中的all year round(一整年)表述错误,因此可以排除;C项表示给会员打折,这是第一则广告提及的内容;D项表示展现一些知名的音乐作品,在文中没有依据
10、,不能说明Riverbend Music Theater与其他地方的不同。BDearest darling girl,Today is the beginning of the next stage in your life.We head off to your new home at Stanford.Where do I start in telling you how proud I feel to be called Mummy by you? Weve laughed at how you burst into this world with a scowl on your fac
11、e,how determined you have always been right from feeding yourself to making big decisions for your life.There were days during your illness that I wasnt sure you had the will to make it.Telling you that you needed to want to get better was the hardest and yet the greatest day.From that day you took
12、responsibility and decided you wanted to beat anorexia(厌食症)I dont think Ive ever felt so proud of you as when you came home to say that you wanted to go to West Africa between school and university.You chose to go alone,and to raise the money yourself.You have such strength of character and determin
13、ation.It is at times hard to believe that you are only 18.You experienced something in that month that few dare experience in a lifetime.So,Viv,here are my words of wisdom to you as you start your next big adventure.The world is a beautiful place but often a few things can make it seem difficult.God
14、s temple is made of love.Its mans temple that is built of stones.Open your heart to goodness and never ever let negative people or thoughts take hold of you.As Minor Myers put it,“Go into the world and do well.But more importantly,go into the world and do good.”It is true that with every passing day
15、,I will grow older and weaker.A day may come when I will become forgetful.But even then,you with your bright smile,will light up my heart.Your Alo【语篇解读】本文是一篇记叙文。这是妈妈写给刚上大学的女儿的一封信,在信中,母亲表达了对自己女儿的骄傲和内心的满足,并对女儿提出了期望。5What can be learned from the first paragraph?AViv was once a trouble maker.BViv is a f
16、reshman in Stanford.CViv relies on her parents a lot.DViv was defeated by anorexia.B推理判断题。根据第一段第二句“We head off to your new home at Stanford.”可推知,Viv是斯坦福的大学新生。故选B。6Why did Viv go to West Africa?ATo do what others dare not.BTo show her determination.CTo get money for school fees.DTo go on an adventure
17、 by herself.D细节理解题。根据第二段第二句“You chose to go alone,and to raise the money yourself.”和第二段最后一句“You experienced something in that month that few dare experience in a lifetime.”及第三段第一句中的“as you start your next big adventure”可知,Viv去西非的原因是要独自去冒险经历一些事情。故选D。7What is Alos advice for Viv?ATo be a positive and
18、kind person.BTo avoid the negative part of life.CTo be cautious of coldhearted people.DTo explore the beauty of the world.A推理判断题。根据第三段中的“Open your heart to goodness and never.go into the world and do good.”可推知,Alo给Viv的建议是做一个积极而又善良的人。故选A。8How did the author feel when writing the letter?AAmused and th
19、ankful.BPleased and satisfied.CCheerful and relieved.DConcerned and anxious.B推理判断题。根据最后一段最后两句“A day may come when I will become.will light up my heart.”以及全文内容可知,作者为自己的女儿感到骄傲且内心很满足。A项意为“愉悦和感激的”;B项意为“高兴和满足的”;C 项意为“高兴和欣慰的”;D 项意为“担心和焦虑的”。故选B。CNo one can doubt the fact that education plays an important r
20、ole in a persons life.However,different people prefer different ways of education.Recently,a survey in Canada found that about 40 percent of high school students are not in favor of daily homework,which quickly led to a heated discussion about whether daily homework should be ended or not in schools
21、.Some people insist that daily homework helps students a lot.Yet others are for the opinion that homework is nothing more than a routine activity that cuts time for leisure or physical exercise.Its true that outofclass activities should be valued in a students development,but from my point of view,h
22、omework still plays an important role in ones life.Doing daily homework is a way to build a foundation for a persons selfdevelopment.In the long run,students study habits will be more developed and their awareness of the importance of learning will be raised by doing homework every day.An experiment
23、 carried out by the University of British Columbia found that former students who did homework every day still take part in selfstudy every day even though they have already graduated.Homework also helped give them a deeper understanding of how important education is in a persons life.Students doing
24、 homework every day also have better time management skills,since daily academic exercises can help them plan their free time more effectively.Take me as an example,I spent a lot of time playing video games when I was in primary school when there was little homework to do.After I got to middle schoo
25、l,the time I spent on homework began to increase greatly.But it did not become a burden for me.Instead,it helped me get rid of my gaming habit as well as improve my ability to manage time.Doing homework not only develops students good habits and knowledge,but also improves their ability to manage th
26、eir spare time.Although doing daily homework isnt ideal for everyone,people have to admit that the advantages it brings are more valuable than the harm.【语篇解读】本文论述了做家庭作业的好处:为自身发展打下坚实的基础;对时间更好的掌控能力;培养学生良好的习惯。9Whats the authors attitude toward doing homework?AFavorable.BDoubtful.CNeutral.DCritical.A观点态
27、度题。根据第二段最后一句“Its true that outofclass activities should.important role in ones life.”可知,作者赞成做作业。10Some students are not willing to do homework because they think Athere is no point in doing homeworkBdoing homework takes up their spare timeCthere is too much homework for themDtheir daily homework is
28、too easyB细节理解题。根据第二段第二句“Yet others are for the opinion that homework.or physical exercise.”可知,一些学生不愿意做作业是因为他们认为作业占用了他们太多的业余时间,从而减少了休闲和锻炼的时间。11What section of a newspaper is this text most probably taken from?AScience.BHealth.CBusiness.DEducation.D文章出处题。本文论述了做家庭作业的好处:为自身发展打下坚实的基础;对时间更好的掌控能力;培养学生良好的习惯
29、。因此本文很可能出现在报纸上的“教育”栏目中。12Which of the following statements is TRUE according to the passage?aDoing homework develops students good habits.bStudents have to waste their free time doing homework.cDoing homework does good to students health.dStudents improve time management skills by doing homework.Aa,
30、d Bb,cCa,c Db,dA细节理解题。根据文章第四段第一句“Students doing homework.their free time more effectively.”和第五段第一句“Doing homework not only develops students good habits and knowledge,but also improves their ability to manage their spare time.”可知选A。DIf you choose only to complain and escape from a misfortune,it will
31、 always follow you wherever you go.But if you decide to be strong,the hardship will turn out to be fortune on which new hopes will arise.In an accident,a boy lost both his arms and his father who was the main source of support for the family.Since then,he has had to depend on the arms of his younger
32、 brother.For the sake of taking care of him,his younger brother became his shadow,never leaving him alone for years.Except for writing with his toes,he was completely unable to do anything in his life.As the two brothers grew up together,they had their share of problems and they would often quarrel.
33、Then one day,his younger brother wanted to leave,living his own life,as many normal people do.So he was heartbroken and didnt know what to do.A similar misfortune befell a girl,too.One night,her mother who suffered from chronic mental illness disappeared.Her father went out to look for her mother,le
34、aving her alone at home.She tried to prepare meals for her parents,only to overturn the kerosene light on the stove,resulting in a fire which took her hands away.Though her elder sister who was studying in another city showed her willingness to take care of her,she was determined to be completely in
35、dependent.At school,she always studied hard.Most of all she learned to be selfreliant.One day,the boy and the girl were both invited to appear on a television interview program.The boy told the TV host about his uncertain future at being left on his own,whereas the girl was full of enthusiasm for he
36、r life.They were both asked to write something on a piece of paper with their toes.The boy wrote:My younger brothers arms are my arms;while the girl wrote:Broken wings,flying heart.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。文章通过介绍两个不同的故事启迪我们应当积极勇敢地面对困难。13What attitude should we take towards a misfortune in the authors opinio
37、n?ATrying to find an escape from it.BFacing it bravely with a positive mind.CAsking for help from your relatives.DIgnoring it and living a normal life.B推理判断题。根据第一段的第二句“But if you decide to be strong,the hardship will turn out to be fortune on which new hopes will arise.”可推知,面对困难我们应当积极勇敢地面对,故B项正确。14A
38、fter the accident,the boy Adecided to live with his brotherBlearnt to do things with his toesCmade a living all by himselfDdepended wholly on his brotherD细节理解题。根据第二段的第二句“Since then,he has had to depend on the arms of his younger brother.”可知,失去双臂后,他就完全依靠他的弟弟,故D项正确。15Which of the following is TRUE of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383167.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
