2020_2021学年新教材高中英语单元素养评价Unit3DiverseCultures含解析新人教版必修第三册202103022125.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 单元 素养 评价 Unit3DiverseCultures 解析 新人 必修 第三 202103022125
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(三)(Unit 3)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Jack, how do you like the play? M: Its a simple story with a happy ending, but, luckily, they had a very strong actor, he can manag
2、e to carry the whole play. 1. What does the man like about the play? A. The story. B. The ending. C. The actor. 答案: CText 2M: Have we missed it? The man said its only five blocks away opposite the bank. W: Wait a minute, the Chinese restaurant, the national bank, there it is, the R hotel. 2. Which p
3、lace are the speakers trying to find? A. A hotel. B. A bank. C. A restaurant. 答案: AText 3M: Have you got the time? I forgot to bring my watch. It must be over 3 oclock. W: Yes, actually its twenty past three. M: Oh, that means the meeting will begin in twenty minutes. 3. When will the meeting begin?
4、 A. At 3: 20. B. At 3: 40. C. At 4: 00. 答案: BText 4W: Everything here looks really good. What are your specials today? M: We have our usual soup and salad. They are potato soup and vegetable salad. W: Those are my favourites. It will be very difficult to make a choice. 4. Where are the speakers? A.
5、In a shop. B. In a restaurant. C. In the mans house. 答案: BText 5W: I cant believe how hot it is here today. M: If you think this is bad, you should have been here last week. 5. What does the man mean? A. He prefers cold weather. B. He has had a difficult week. C. The temperature was good last week.
6、答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Rachel, Im trying to figure out where to travel while I stay in China. Have you been to any good scenic places there? W: Yes. Iv
7、e been to a few places that were beautiful. If you ask me, Id recommend that you visit Harbin in the winter. And I really like some of the scenic areas in Guilin, Yangshuo, and Zhangjiajie in the summer. M: Whats special about those places? W: Guilin and Yangshuo have beautiful mountains and blue sk
8、ies, and Zhangjiajie has a national park with the most beautiful mountains Ive ever seen. Have you ever seen the movie Avatar? M: I have; the mountains in the movie were pretty cool. I heard that they based them on the ones in Zhangjiajie. 6. Where does the woman suggest visiting during the winter?
9、A. Harbin. B. Tianjin. C. Zhangjiajie. 答案: A7. Which scenic spot is associated with Avatar? A. Guilin. B. Yangshuo. C. Zhangjiajie. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Hey, Simon! Where were you? I was looking for you everywhere. M: Im sorry, but I was with my teacher, Mrs Peggy. She told me that the head
10、master wanted to see me right away. W: Wow! What happened? Did you do anything wrong? M: No. At first, I didnt know what was going on. Everything happened so fast. When I went inside the office, everyone came to me and shook hands with me. Then, I saw my parents. They came up and hugged me. W: Were
11、they congratulating you? M: Yes! You got it! I won an international essay competition and they gave me a medal! 8. Where did the boy go with his teacher? A. To his home. B. To the classroom. C. To the headmasters office. 答案: C9. What do we know about the boy? A. He did something wrong. B. He won a m
12、edal. C. He failed to hand in an essay. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: How many people will you bring to the party? M: Let me think. Emm . . . seven. W: OK, Paul and Gloria are coming too with two of their friends. Thats eleven. And Susan and Billy. Thats fifteen, including us. I think our living ro
13、om is big enough. M: Yeah. So Ill make 30 hamburgers, two for everybody. W: Thats too many. People dont eat that much meat. You know, Gloria is going on a diet and Paul never eats burgers and things like that. M: All right then. Lets say 20. And lets have 5 bags of chips. W: Thats not enough. I can
14、eat one bag all by myself. M: OK, 10 bags of chips. And what else? Fifteen bottles of beer? W: Thats OK. How about dessert? M: Dessert? Well, what do you think? Watermelon? Ice cream? W: Ice cream! M: OK. Ill get one big can of really good ice cream. 10. What are the speakers mainly talking about? A
15、. What to be prepared for the party. B. Who to be invited to the party. C. Where to hold the party. 答案: A11. How many people will be invited to the party? A. 15. B. 13. C. 11. 答案: B12. What does the woman NOT suggest providing? A. Fewer hamburgers. B. More chips. C. Watermelon. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题
16、。Text 9M: Im on the beach to talk with Mel Flynn, an Australian teenager who spends most of her free time underwater. Hello, Mel. W: Hi. M: How did you become interested in diving? W: I grew up near the beach, and I liked watching little fish. My parents said they knew Id work with fish when I got o
17、lder. Theyre both biologists, but more interested in land animals. When I was old enough, I asked if I could go diving, so I could take a closer look at all the amazing things living underwater. M: When did you start to dive? W: I learned to swim when I was three. But I had to wait for seven years t
18、o dive. But even then we couldnt go deeper than twelve meters. M: Did you feel scared? W: Not really. The teacher told us which dangerous fish to avoid and as long as we left them alone, we wouldnt be in danger. And we were never too far from our dive boat. M: And what do you do now? W: I joined a g
19、roup of teenagers who help scientists with their research. I like working with them. We are volunteers, but many of us are planning on becoming biologists on sea animals in the future. Ive learned so much already by watching the scientists at work. 13. Why did Mel Flynn become interested in diving?
20、A. To learn more about sea animals. B. To join a group of teenagers. C. To help with her parents research. 答案: A14. How old was Mel Flynn when she started diving? A. 7. B. 10. C. 12. 答案: B15. What did Mel Flynn do to stay safe underwater? A. She always kept close to other divers. B. She didnt go dee
21、per than seven meters. C. She stayed away from dangerous fish. 答案: C16. Why does Mel Flynn like working with the scientists? A. To earn money from it. B. To gain valuable experience. C. To get a good job through it. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: We are glad to have Dr. Garfield to talk to us toda
22、y about dreams. Let me start by asking the first question. Does everyone dream? W: It appears that everyone does. Mostly when people say that they never dream, what they really mean is that they dont remember their dreams or they dont think their dreams are important. The other day, someone named Da
23、vis came to me and said that he used to be a great dreamer, but suddenly he stopped having dreams. I asked him what happened. It turned out that his brother died by heart attack and he never expected that such a terrible thing would happen to a young person. Generally, when there was some frightenin
24、g event and to dream about it was too terrible, people prefer not to dream about it. Actually the worst thing you can do is stop dreaming. Because it means that the bad experience would be too painful to even appear in dreams. As long as you dream about it and even the dream is frightening, your min
25、d is working on it. My personal opinion about what dreams do is that they help us deal with our problems. We say certain pleaders take pleasant dreams. When a person is hurt deep inside, when a person is seriously ill or when a person has been really sad, if people turn off their dreams totally, it
26、means they dont allow themselves to even think about it. 17. Why do some people say they never have dreams according to Dr. Garfield? A. They forget about their dreams. B. They dont want to tell the truth. C. They have no bad experiences. 答案: A18. Why did Davis stop having dreams? A. He got a seriou
27、s heart attack. B. He was too sad about his brothers death. C. He was frightened by a terrible dream. 答案: B19. What is Dr. Garfields opinion about dreaming? A. It is very useful. B. It makes things worse. C. It prevents the mind from working. 答案: A20. Why do some people turn off their dreams complet
28、ely? A. To sleep better. B. To recover from illnesses. C. To stay away from their problem. 答案: C第二部分阅读理解(共两节, 满分35分)第一节(共10小题; 每小题2. 5分, 满分25分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。AMany Westerners have the idea that everyone in China knows how to do kung fu. This is, of course, a silly belief. But it is
29、 true that kung fu is a big part of Chinese culture. Like most people from the West, I was first introduced to kung fu through Hong Kong action films. Stars like Bruce Lee and Jackie Chan made kung fu popular in the Western world. The flashy and impressive performances they gave in films like Rumble
30、 in the Bronx and Enter the Dragon made them household names in the U. S. and elsewhere. However, my own personal interest in kung fu was actually inspired by a hip hop group. Wu-Tang Clan, founded in the early 1990s in New York City, is one of the most influential hip hop groups in history. In thei
31、r songs, they sometimes mention philosophical concepts that come from Wudang quana classic Chinese martial art from which they take their nameand Shaolin Temple. I was just a teenager when I first started listening to Wu-Tang Clanlittle did I know that I would actually end up living in China later i
32、n my life! I myself do not practice kung fu. However, the concepts behind it are quite interesting to me. There is a Bruce Lee quote that I often think of when Im struggling with challenges in life. “Be formless, shapeless, like water, ” he once said. By this, he meant that you should be ready to ad
33、apt to and change your attitudes or beliefs when you face difficulties. I think this is a good way to deal with life. 【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。作者指出许多西方人以为每个中国人都会功夫这一错误观点, 然后描述了自己如何了解和更懂中国功夫, 并且把它的哲学理念融入自己的生活。当自己面对困难的时候, 作者会用这些理念帮助自己解决问题。21. What does “a silly belief” in Paragraph 1 refer to? A. All Chinese
34、people can do kung fu. B. China is most famous for its kung fu. C. Kung fu is a big part of Chinese culture. D. Many Westerners admire kung fu. 【解析】选A。词义猜测题。从第一段中“Many Westerners . . . belief. ” 可知, 许多西方人以为每个中国人都会功夫, 显而易见, 这一观点是荒谬的。通过上下文可知, a silly belief 就是指everyone in China knows how to do kung fu
35、。故画线词的意思是“所有的中国人都会功夫”。22. What inspired the authors interest in kung fu? A. Hong Kong action movies. B. A TV program about kung fu. C. Kung fu stars in Hollywood. D. A hip hop group. 【解析】选D。细节理解题。从第三段中“However, my own personal interest in . . . group. ” 可知, 作者真正开始喜欢中国功夫是被a hip hop group激发的。23. What
36、do we know about Wu-Tang Clan? A. They have Chinese culture in their songs. B. They taught the author how to do Wudang quan. C. They performed Chinese martial arts in the U. S. D. They showed the author the way to live in China. 【解析】选A。细节理解题。从第四段中“In their songs, . . . Wudang quan”可知, 在一些hip hop的歌曲里
37、, 会涉及一些武当拳的哲学理念。They have Chinese culture in their songs. (在他们的歌曲里含有中国文化)符合以上说法。B(2020北京高一检测)Georgia OKeeffe always thought of herself as an artist. By 1928, the rest of the world did, too. At the age of 41 she was living in New York City and becoming a well-known painter. Still, OKeeffe wasnt happy
38、. New York had been a good source of ideas for almost ten years. Now those ideas were drying up. OKeeffe felt like she needed a change. She had visited New Mexico in 1917 with her sister. The wide open space had thrilled her. “Maybe I should go back, ” she thought. In April of 1929, OKeeffe packed h
39、er bags. The wide open space of New Mexico drew OKeeffe in. She spent hours just watching the sky change. Because the light was so clear, she felt like she could see for the first time. The beauty of the land renewed her. She couldnt wait to start painting. Cow and horse skulls and desert flowers fi
40、lled her canvases (画布). The colors of the desert inspired OKeeffe. As a result, she made new choices in her artwork. “The color up there is different, ” she explained. She loved the dusty blues and greens. That August, OKeeffe went home to New York. It was the start of a pattern. Each spring, she tr
41、aveled to New Mexico to paint. These trips restored her spirit. Then, in the fall, she would return to New York. There, she showed her work. Each time OKeeffe visited New Mexico, she explored a little more. The bleached animal bones and skulls that OKeeffe found excited her because she could see the
42、ir special beauty. The bones didnt mean death to OKeeffe. To her, they showed the lasting beauty of the desert. The landscapes, clear light, and bright colors also spoke to her. She often painted close-ups of the rocks and mountains. Later, she began to travel more in search of new ideas. However, s
43、he always came back to New Mexico. As OKeeffe grew older, her eyesight began to fail. Still, OKeeffe wasnt ready to give up. Her friend Juan Hamilton helped her work with watercolors. He also taught her to sculpt. As a result, she made art into her 90s. When she died at the age of 98, Hamilton sprin
44、kled her ashes over the desert. Her body became part of the land that had touched her art and her life. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 讲述了画家乔治亚奥基夫每年春天都从纽约出发到新墨西哥州的沙漠里挖掘艺术灵感的故事。24. OKeeffe was unhappy in New York in 1928 because . A. she was lack of creative ideasB. she felt disappointed about her jobC. she was not
45、 successful as an artistD. she felt bored about life in a big city【解析】选A。细节理解题。根据第一段New York had been a good source of ideas for almost ten years. Now those ideas were drying up. 可知, 近十年来, 纽约一直是一个很好的创意来源。现在, 那些创意正在枯竭, 由此可知, 1928年, 乔治亚奥基夫在纽约生活得不开心是因为她缺乏创造性的想法。25. After her trips to New Mexico, OKeeff
46、e . A. received great reputation thereB. discovered the meaning in her lifeC. chose to settle down in that countryD. got new thoughts from the scenery【解析】选D。细节理解题。根据第二段The beauty of the land renewed her. 及第三段中的These trips restored her spirit. 可知, 新墨西哥州旅途中的景色让她精神焕发, 给了她新的想法。26. What can we know about
47、 OKeeffe from the passage? A. She was never afraid of failure and death. B. She was devoted and passionate about art. C. She was patient with the coming chances. D. She was curious about the nature of people. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段中As OKeeffe grew older, her eyesight began to fail. Still, OKeeffe wasnt
48、 ready to give up. Her friend Juan Hamilton helped her work with watercolors. He also taught her to sculpt. As a result, she made art into her 90s. 可知, 随着奥基夫年龄的增长, 她的视力开始衰退。不过, 奥基夫还不想放弃。她的朋友胡安汉密尔顿帮助她画水彩, 他还教她雕刻。结果, 她90多岁时还在从事艺术创作。由此判断出, 乔治亚奥基夫对艺术倾注了毕生的热情。27. Which of the following could be the best
49、title for this article? A. Lifestyle in the DesertB. Special Love for ArtC. Inspiration from the DesertD. Modern Women Artists【解析】选C。主旨大意题。通读全文可知, 本文主要讲述了乔治亚奥基夫每年春天都从纽约出发到新墨西哥州的沙漠里挖掘艺术灵感的故事, 所以“来自沙漠的灵感”为短文最佳标题。CBritish chemist David Evans has become an overnight celebrity on Chinese social media. Hi
50、s chemistry experiments have attracted over 2 million followers in just a few months. Evans is a chemistry professor at Beijing University of Chemical Technology. The 60-year-old always wears a white lab coat, a pair of safety goggles (护目镜), and smiles often. Some web users say he looks just like “t
51、he Grandpa of KFC”. Evans has posted videos of various experiments. His most popular experiments have attracted millions of hits on video-sharing apps. Excited childrens cheers and shouts can be heard in his videos. “I hope my experiments can arouse peoples interest in science, ” he says. Evans has
52、been interested in China since childhood. In the early 1970s, before the reform and opening up, he viewed China as “a country full of mysteries”. He first visited the Chinese mainland in 1987 to attend a chemistry conference in Nanjing, Jiangsu Province. He quit his job in the United Kingdom and mov
53、ed to Beijing in 1996. Many of his friends thought he was crazy. But Evans said they just saw Chinas challenges but not its potential. Since 2011, Evans has turned to the Internet to popularize science. He learned short-video apps are also popular in small cities and rural areas. And he realized thi
54、s enables him to reach more students, who lack opportunities to perform fun experiments. But even a one-minute video requires a considerable amount of work. Still, he thinks its worth it to fulfill his responsibility to popularize science. His experiments always fill schools lecture halls with laugh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383422.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
