2020_2021学年新教材高中英语单元素养评价Unit5Intotheunknown含解析外研版选择性必修420210310293.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 单元 素养 评价 Unit5Intotheunknown 解析 外研版 选择性 必修 420210310293
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(五)Unit 5(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Its very nice of you to invite me. M: Im very glad you could come. Please take a seat at the table. Would you like to have some chick
2、en? 1. What are the speakers probably doing? A. Having a dinner. B. Buying food. C. Enjoying a party. 答案: AText 2W: Can I go out with friends, Dad? M: Yes, Carol, but you cant go out in those clothes. Its freezing today. W: Okay, Dad. Ill wear something warmer. 2. What does Carols father ask her to
3、do? A. Talk with her friends. B. Go out with him. C. Put on warm clothes. 答案: CText 3M: Would you like to see those trousers in brown and navy blue? These two colors are coming in this season. W: Oh, actually gray is my favorite color, and I prefer something made from cotton. 3. What color trousers
4、does the woman prefer? A. Brown. B. Blue. C. Gray. 答案: CText 4W: How much is your cellphone bill each month? M: Its different every month. Depending on how long I spend online and what kinds of things I use my phone to do on the Internet, it ranges between 60 and 80 dollars a month. 4. What are the
5、speakers mainly talking about? A. Cellphone bills. B. Online shopping. C. Apartment rents. 答案: AText 5W: Hello, this is Mary from Dr. Lewiss office. We just wanted to remind you of your appointment on Friday. M: Thank you. I almost forgot. W: So, well see you on Friday. 5. Why does Mary call the man
6、? A. To cancel an appointment. B. To confirm an appointment. C. To reschedule an appointment. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: What did you do last night? W: I d
7、id some housework, but I watched a bit of TV, too. M: I watched a great football game. Did you watch it? W: No, I dont like football. M: Then what did you see? W: I saw the end of a film. It was quite good, actually. Its a pity that I missed the beginning. But I know the story was written by Shakesp
8、eare. It was about a boy and a girl who fell in love with each other, but their families were fighting against each other. M: You mean Romeo and Juliet? W: Yes, thats right. 6. What did the man do last night? A. He worked all night. B. He watched a football game. C. He read a story by Shakespeare. 答
9、案: B7. Which part of the film did the woman see? A. The beginning. B. The whole film. C. The end. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Dad, where are we going? M: First, we will go to the city center and stop for something to drink. Then we will visit the University Museum. W: Where are we going to have a
10、drink? M: There is a coffee shop round the corner. Can you see that big building at the end of the road? W: Yeah. I can see it. M: That is a bank. The coffee shop is opposite the bank. W: Good. I will have hot chocolate. M: Samantha, stop! Wait for the lights to turn green. When crossing the road yo
11、u must always pay attention to whats around you. W: Sorry. How far is the museum? M: Only three stops away. We can walk there. 8. What is the relationship between the speakers? A. Husband and wife. B. Father and daughter. C. Teacher and student. 答案: B9. What advice does the man give to the woman? A.
12、 Eating less chocolate. B. Keeping the table clean. C. Watching out for the traffic. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Ive sent out the invitations for the dinner party. M: Thats good. Now what should we do? W: We need to plan the menu. M: Oh, thats right. What do you have in mind? W: I think Im going
13、to make the chicken salad we had at our 39th wedding anniversary.Remember, I asked Thomson, the chef of the restaurant where we often go, for the recipe? M: Oh, yes. I remember. How time flies! Now we are celebrating our golden anniversary! And Thomson was very friendly. You know, chefs seldom tell
14、people their recipes. They often keep them a secret. W: I understand that. So you see, I have promised I will also keep the recipe a secret. M: Well, Thomson will appreciate that.Oh, but did you forget that Linda doesnt eat chicken? W: Linda? Oh, my Gosh! I forgot to invite her! Shell be mad at me.
15、It just slipped my mind. Thanks for reminding me! I think Im getting old! M: Looks like you are! 10. Who is Thomson? A. A cook. B. Lindas husband. C. The mans cousin. 答案: A11. How many years have the speakers got married? A. 40. B. 50. C. 60. 答案: B12. What do we know about Linda? A. She wont be invi
16、ted to the party. B. She is a good cook. C. She doesnt eat chicken. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Customer Service, Anthony Grant speaking. How may I help you? W: I cant believe this is happening.I called and ordered a 32-inch bag last Friday. Today I received the goods.But what annoyed me is that
17、you sent a 24-inch one. I was planning to use that bag during the vacation in Mexico, but it does not seem possible any morebecause we will take off on Saturday. Its only two days away. What am I supposed to do? M: Im really sorry, madam, Ill check right away. Would you please tell me your order num
18、ber? W: Its CE2938. M: Just a minute. . . I do apologize, madam, there did seem to be a mistake. Ill have the correct size bag sent to you by overnight mail right away. It will arrive in time for your Saturday trip. Again, I apologize for any inconvenience caused by our mistake. I promise it wont ha
19、ppen again. W: OK, well, thank you. M:Thank you, madam, for choosing Linch Mail. I hope you have a wonderful vacation. 13. How does the woman feel at the beginning of the conversation? A. Surprised. B. Angry. C. Sad. 答案: B14. What size bag does the woman want? A. A 24-inch bag. B. A 29-inch bag. C.
20、A 32-inch bag. 答案: C15. When will the woman leave for Mexico? A. On Thursday. B. On Friday. C. On Saturday. 答案: C16. Where does the man work? A. At a customer service department. B. At an international travel service. C. At the airport information desk. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: Hi, everyone.
21、I hope Ron covered everything at the meeting at lunchtime. Just in case youre not sure, Ill give you details about the trip today and about what youll be doing tomorrow.Depending on traffic, this journey should take about 6 hours, so well be in Newcastle at 8 oclock this evening. Therell be dinner a
22、s soon as we get there.The camp manager normally makes us excellent food. There are two people living in a tent, and please make sure you get the right one! Erm,the camp manager has got a list of which tent you will be in, so dont worry. Tomorrow you have to be up and out at 7: 30 for breakfast.Youl
23、l start to prepare for the music festival at 10: 00 am. Well need at least 3 hours work to get things ready. The festival opens at one in the afternoon,and youll get a chance to go and see some of the bands playplease let me know when you want your 2 hours off. Anyway, I hope we can have a good trip
24、, and Im sure the festival is going to be wonderful. 17. When does the speaker give this talk? A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening. 答案: B18. What is the camp manager expected to do? A. Prepare dinner and sleeping places. B. Give details about the camping trip. C. Organize the m
25、usic festival. 答案: A19. What will the campers do at 10: 00 am tomorrow? A. Enjoy music. B. Play in a band. C. Prepare for a festival. 答案: C20. How long can the campers see the bands play? A. One hour. B. Two hours. C. Three hours. 答案: B第二部分阅读 (共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A
26、、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。A(2021桂林高二检测)GypsiesAccording to the linguistic and genetic researches, ancestors of the Gypsies left the land of India in the amount that did not go beyond 1, 000 people. Today there are about 10 million Gypsies in the world. Some scientists believe that Gypsies were Egyptians. S
27、umeriansSumerians must be the mysterious people in the ancient world. We know nothing about their origin and nothing about the origin of their language. The Sumerians were rather advancedthey became the first in the Near East to use a wheel, to create an irrigation system and their unique writing. A
28、nd besides, they were impressively good at maths and astronomy. MayaSome scientists believe that they are connected to legendary atlantes (男象柱), others suppose their ancestors were Egyptians. Its thought that the Maya created an efficient agricultural system and had deep astronomy knowledge. Their c
29、alendar was used by other people of Central America. Maya applied the hieroglyphic writing (象形文字) system. Now it seems that the Maya came from nowhere and disappeared nowhere. 【文章大意】本文介绍了三种古人类, 苏美尔人、吉普赛人和玛雅人。21. Whose ancestors do some scientists believe were Egyptians? A. Gypsies and Maya. B. Maya
30、and Sumerians. C. Gypsies and Sumerians. D. Europeans and Sumerians. 【解析】选A。细节理解题。由Some scientists believe that Gypsies were Egyptians. 和others suppose their ancestors were Egyptians. 可知一些科学家认为吉普赛人和玛雅人的祖先是埃及人。故选A。22. The Maya are thought to _. A. exist on the earth nowB. have 10 million peopleC. hav
31、e no writing systemD. be creative in some fields【解析】选D。推理判断题。由Its thought that the Maya created an efficient agricultural system and had deep astronomy knowledge. Their calendar was used by other people of Central America. Maya applied the hieroglyphic writing system. 可推断出玛雅人在很多领域, 都具有创造性。故选D。23. Wh
32、at can we learn from the text? A. The origin of the Maya has been discovered by scientists. B. The ancestors of the Gypsies left the land of India in the middle ages. C. The Europeans were thought to be the most mysterious people in the ancient world. D. The Sumerians were the first to use a wheel i
33、n the irrigation system in the Near East. 【解析】选D。细节理解题。由they became the first in the Near East to use a wheel, to create an irrigation system and their unique writing. 可知在近东, 苏美尔人首次在灌溉系统中使用车轮。故选D。B(2021南昌高二检测)It seems we cant get off the planet fast enough. Two thirds of NASAs money is spent on mann
34、ed space exploration, and that number will grow with the USAs decision to send a man to Mars in 2037. Weve seen all there is to see on Earth, right? Wrong. The final place is here, under the surface of the sea. Heading down into the ocean, human limits are quickly reached. At 200 metres, the water i
35、s as black as a moonless night. Most nuclear submarines (核潜艇) would implode (内爆) before they reach 1 km down. At 3 km still less than the average depth of the ocean theres a good chance that youll discover a new species. The deepest-diving whales go no further. At the very bottom, about 11 km down,
36、lies the Challenger Deep, the deepest part of the Mariana Trench in the Pacific Ocean. Eighteen humans have walked on the Moon, but only three have seen the Deep with their own eyes. Yet things live down there. Big things. A very loud sound was once heard and scientists suggested that it was produce
37、d by an animal bigger than a blue whale, the largest creature known on the planet. In the late 1990s, a deep-water submarine was dropped in the Southern Ocean, and passing 4, 000 metres, it discovered something huge passing under it. Surprised? Dont be. The ocean covers 70% of the planets surface an
38、d weve studied less than 5% of it. We know more about the dark side of the Moon than about the bottom of the sea. One reason that we explore space is to find evidence of other life forms. The search for life outside of Earth is important, but robots can look under the dry rocks of Mars better than h
39、umans. Theyre absolutely important for doing ocean research too, but they cant look under the sea. The cost of exploration is rising, but the results would benefit all our lives. Understanding the oceans will help us find new sources of food, drugs and energy. Perhaps now its time to begin a new per
40、iod of sea exploration. Manned exploration of space is science fiction (科幻小说). The adventure of the deep sea is science fact. 【文章大意】这是一篇说明文。通过对the Mariana Trench和Southern Ocean海底勘探的描述, 作者讲述了人类对深海的探索, 比起对太空的探索, 或许深海探索更具现实意义。24. What do the examples in Paragraph 2 suggest? A. Sea exploration is no eas
41、y task. B. Nuclear submarines need to be improved. C. The ocean is far deeper than people expected. D. The condition under the sea is similar to that on the Moon. 【解析】选A。细节理解题。由第二段Eighteen humans have walked on the Moon, but only three have seen the Deep with their own eyes. 可知, 已经有18个人在月球行走过, 但是目睹M
42、ariana Trench深度的却只有3个人。可见比起探索太空, 人类对于深海的探索更艰难。故选A。25. What do we know about the Challenger Deep? A. Blue whales live there. B. No one has ever been there. C. People are terrified by the sight of it. D. It is the deepest known location on Earth. 【解析】选D。细节理解题。由第二段At the very bottom, about 11 km down,
43、lies the Challenger Deep, the deepest part of the Mariana Trench in the Pacific Ocean. 可知, the Challenger Deep位于海底大概11千米的位置, 是the Mariana Trench最深的部分。与 D项相符。故选D。26. What does the author think of the discovery in the Southern Ocean? A. Its surprising. B. Its no wonder. C. Its worrying. D. Its no succ
44、ess. 【解析】选B。细节理解题。由第四段可知, 对于Southern Ocean的发现, 作者并不感到惊讶, 地球表面70%被海水覆盖, 人类对于它的研究还不到5%。对月球阴暗面的了解都比海底多。故选B。27. What does the author want to tell us? A. Space exploration is of little value. B. We spend too much money on space travel. C. Humans success lies in how much they explore the sea. D. The ocean
45、 is the place where we should make our efforts. 【解析】选D。主旨大意题。由倒数第二段可知, 对于太空的探索是很重要, 可机器人会比人类做得更好。但对于探索海底, 机器人做不到。虽然勘探费用高一些, 但可以帮人类找到更多食物, 药品和能量来源, 对人类的实际意义更大。故选D。C(2021黄冈高二检测)Unlike modern animal scientists, dinosaur scientists cannot sit on a hillside and use telescopes to watch dinosaurs in order
46、to know how they lived and whether they were good parents. Instead, they have to search hard for information from dinosaurs fossils (恐龙化石) because dinosaurs died out millions of years ago. Its very difficult for the scientists to reach an agreement because different results can be got from the same
47、fossils. Many fossils of the same kind of dinosaurs have been dug out from one place. They might have formed when an entire group of dinosaurs got stuck (陷入) all at once, or they might have been the result of dinosaurs getting stuck one after another over a course of a few centuries. Thus we can say
48、 that dinosaurs might have in the first case lived in big groups and in the second lived alone. Though there are two different results, dinosaur scientists now generally agree that at least some kinds of dinosaurs lived in big groups. “Thats pretty much settled at this point, ” says Paul Sereno. A k
49、ind of dinosaurs called Sauropods left behind tracks in the western United States that appear to run north and south, suggesting that they even moved long distances together. As to whether dinosaurs cared for their young, dinosaur scientists have turned to the closest living relatives of dinosaurs-b
50、irds and crocodiles-for possible models. Birds give a lot of care to their young, while crocodiles just help their young to the water. The discovered fossils of dinosaurs sitting on their eggs and staying with their young suggest the parents were taking care of their babies, but we still cannot say
51、that all dinosaurs did the same. There is still a long way to go before the above questions could be answered. Dinosaur scientists, will have to find more proof to reach an agreement. 【文章大意】这是一篇说明文。研究恐龙的专家从挖掘的化石中寻找信息。目前没有一致的结论, 但可以肯定的是, 一些恐龙过着群居生活。一些恐龙会照顾幼龙。28. Dinosaur scientists can get informatio
52、n directly by _. A. studying dinosaur fossilsB. examining modern animalsC. watching dinosaursD. using telescopes【解析】选A。细节理解题。根据第一段“dinosaur scientists cannot sit on a hillside and use telescopes to watch dinosaurs. . . they have to search hard for information from dinosaurs fossils”可知, 研究恐龙的专家不能使用望远
53、镜实地观察恐龙, 他们只能努力从恐龙化石中寻找信息。故选A。29. What is pretty much settled according to Paul Sereno? A. Half of the dinosaurs lived alone. B. Most dinosaurs moved long distances. C. Many dinosaurs settled in the north. D. Some dinosaurs lived in big groups. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段“dinosaur scientists now generally ag
54、ree that at least some kinds of dinosaurs lived in big groups. Thats pretty much settled at this point, says Paul Sereno. ”可知, 可以大致确定的是, 一些种类的恐龙过着群居生活。故选D。30. Dinosaur scientists can probably know whether dinosaurs were good parents by _. A. watching many kinds of animalsB. studying dinosaurs living
55、 relativesC. following the tracks left behindD. working on dug-out dinosaur eggs【解析】选B。细节理解题。根据第四段“dinosaur scientists have turned to the closest living relatives of dinosaurs-birds and crocodiles-for possible models”可知, 科学家转向与恐龙有着近亲关系的鸟类和鳄鱼以查证恐龙是否是合格的父母。故选B。31. Which of the following is TRUE accord
56、ing to the 4th paragraph? A. Birds hardly pay attention to their young. B. Baby crocodiles can look after themselves well. C. Some dinosaurs took care of their young. D. Birds and crocodiles take good care of their young. 【解析】选C。细节理解题。根据“Birds give a lot of care to their young”排除A; 根据“while crocodil
57、es just help their young to the water”可知, 小鳄鱼无法照顾自己, 排除B; 根据“Birds give a lot of care to their young, while crocodiles just help their young to the water. ”可知, 鳄鱼不会悉心照顾幼崽, 排除D; 根据“The discovered fossils of dinosaurs sitting on their eggs and staying with their young suggest the parents were taking c
58、are of their babies, ”可知, 从已发现的化石中能够看出, 恐龙照顾幼龙, 但不能一概而论地说, 所有的恐龙都照顾幼龙。故选C。D(2021昆明高二检测)The market investigation is indispensable to sales promotion. They are closely related as the lips and teeth, so to speak. What you produce is for sale on the market. It would be impossible to succeed in selling a
59、 product without first investigating the market. In the international market, goods on sale are coming from different countries and suppliers are always facing keen competition. Under such circumstances, they will try everything possible to familiarize themselves with the market conditions. In makin
60、g investigations, we ought to get information about what similar items the competitors are offering on the market, what prices they are quoting (报价), what features their products have, who are their regular customers, etc. Then, how can we obtain such information? There are many channels that we can
61、 make use of in doing this sort of work. The commercial counselors offices of our embassies stationed abroad can help us in making market investigations. Nowadays, our import and export corporations send their trade groups abroad every now and then. One of their purposes is to make market surveys on
62、 the spot. Certainly, face-to-face talks with foreign businessmen are also important channels to get market information. The Chinese Export Commodities Fairs, and some other fairs of similar nature as well as visits of foreign businessmen provide us with such opportunities. Of course, there are some
63、 other ways of making market investigations. 【文章大意】这是一篇说明文。文章讲述了市场调查对销售是必不可少的, 告诉我们如何获取市场信息进行市场调查。32. In making market investigations, one should _. A. get enough information concernedB. advertise his productsC. produce high quality goodsD. visit the competitors【解析】选A。推理判断题。由第二段可知, 在调查时, 我们应该了解竞争对手在
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383431.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(新教材)2020-2021学年高中高中部编版语文必修下册课件:第一单元 思辨性阅读与表达任务群 .ppt
