分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021版山东新高考英语外研大一轮复习限时规范练8(必修2 MODULE 2) WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:383844
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:34.62KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021版山东新高考英语外研大一轮复习限时规范练8必修2MODULE 2 WORD版含解析 2021 山东 新高 英语 外研大 一轮 复习 限时 规范 必修 MODULE WORD 解析
    资源描述:

    1、限时规范练8(必修2Module 2)核心素养关键词:培养学生人与社会、远离毒品的能力意识一、阅读理解AIceland is known for its wonderful ice fields and it has one of the best places in the world to see the Northern Lights.However,in the late 1990s,Iceland was also known as a country with one of the highest numbers of teen drug abuse in Europe.“Ther

    2、e were large groups of teenagers getting hopelessly drunk,” American researcher Harvey Milkman said.Noticing their teenagers were out of control,the country decided to do something.With the help of researchers including Harvey Milkman,the government began a special experiment,helping teenagers stay

    3、away from drugs.The program,called Youth Iceland,tried to give teens more meaningful and enjoyable things to do.It made kids feel like they were part of something.It also encouraged parents to make time for their children and to actively take part in their lives.The government spent millions of doll

    4、ars to support new programs for sports,music,arts and dance.Low-income familieswho couldnt afford to sign their kids up for sports programs or art classeswere given a special card of $325 a year.This made it possible for those parents to take part in after-class activities with their children.Beside

    5、s,kids between the ages of 13 and 16 were not allowed to go outside after 10 pm in winter or after midnight in summer.Today,Iceland has the lowest rate (比率) of teen drug abuse in Europe.In 1998,before Youth Iceland,42% of 15- and 16-year-olds reported getting drunk.Last year,that number had dropped

    6、to 5%.Those smoking cigarettes dropped from 23% to 3%.At the same time,the percentage of those spending time with their parents on weekdays doubled,from 23% to 46%,and the percentage taking part in organized sports at least four days a week jumped from 24% to 42%.1.What can we infer about the proble

    7、ms mentioned in Paragraph 1?A.They were quite serious.B.They were hard to notice.C.They were easy to deal with.D.They were common in Europe.2.Whats the purpose of Youth Iceland?A.To test a new program.B.To prevent teen drug use.C.To win support from parents.D.To give teens more free time.3.What is t

    8、he use of the special card?A.To help poor families live a better life.B.To encourage poor families to do after-class activities.C.To make sure kids feel like they were part of something.D.To provide kids from poor families with formal education.4.What do the numbers in the last paragraph show?A.The

    9、program proves to be a success.B.It is important to help teens develop good habits.C.Teens in Iceland are well under control nowadays.D.The problem of teen drug abuse in Iceland is serious.BKids in primary schools in Bellaire,Ohio,have something to sing about.For the past eight years,public primary

    10、schools in that town didnt offer music classes.They didnt have the money to pay for them.But the school district got some support to bring back music this school year.Many school officials across the country say music classes get students excited about going to school.And studies have shown that mus

    11、ic classes may boost brainpower.For example,researchers from the University of Southern California recently released the results of a five-year study.They found that the brains of 10- and 11-year-olds who learned to play a musical instrument developed faster than the brains of kids who didnt.Though

    12、most people arent against teaching music in schools,not everyone says its necessary.Many school officials argue that learning music means less time spent on math,writing,and science,all of which may be more useful to students later in life.Heres what two of our readers think.Music should be taught i

    13、n school for the simple reason that it makes learning more fun.We have music classes at my school,and I love them!Taking music lessons can also build character.In 2015,a research company called Grunwald Associates did a survey on music education.More than 60 percent of parents whose kids took music

    14、classes in school said their child became more focused. Noah Falcon,New JerseyAt my school,we dont have music classes.I think thats OK because it gives us more time to focus on main subjects,like reading and math.Its more important to learn these subjects than it is to learn how to play an instrumen

    15、t or sing.If someone wanted to take music lessons,he or she could do it outside of school.I took a mariachi (墨西哥街头乐队音乐) class after school,so it didnt take time away from my other classes. Sophia Salazar,California5.What change has happened in primary schools in Bellaire this year?A.Music classes ar

    16、e offered.B.The school year is shortened.C.Singing is allowed in schools.D.Kids can get prizes if they learn music.6.What does the underlined word “boost” in Paragraph 2 probably mean?A.Create.B.Prevent.C.Increase.D.Discover.7.What does Noah Falcon think of music education?A.It is unnecessary.B.It i

    17、s very important.C.It is a waste of money.D.It is easy to continue.8.What can we learn about Sophia Salazar?A.She didnt like music at all.B.Music brings her more fun.C.Music helps her keep focused.D.She took a music class after school.二、完形填空I enjoy photographing everything in nature,especially wild

    18、horses.I first1Albertas wild horses 20 years ago.Ever since,I had wanted to see and 2them.A friend of mine,who loves wild animals,got to know my 3and last year,I was 4enough to be invited to see the wild horses in the Williams Creek area of Alberta with him.It was an amazing 5.On our first visit we6

    19、more than 100 horses.Since then,we have been back to the same area three more times.One time,while taking photos of a herd (群) of around 30 horses,I didnt 7that not 20 feet away,a young horse was sleeping behind a tree.Suddenly,he 8,jumped up and just stood there 9me to take photos of him.As I was p

    20、hotographing him,the herd stud (种马) noticed how 10the little horse was to me and came running over,snaking his neck with his ears back,11 warning the young horse,“Danger,get away!” The young horse didnt seem to understand what he was being told and didnt 12,until his mom came over to 13him.I didnt f

    21、eel unsafe at all by the horse being close to me and 14taking photos.These horses are born wild and 15,and should always remain so.1.A.followed B.foundC.heard about D.worried about2.A.help B.photographC.own D.train3.A.wish B.promiseC.suggestion D.problem4.A.old B.carefulC.patient D.lucky5.A.relation

    22、ship B.experienceC.opinion D.lesson6.A.raised B.ledC.protected D.saw7.A.believe B.realizeC.accept D.imagine8.A.awoke B.ranC.fell D.walked9.A.teaching B.warningC.asking D.allowing10.A.important B.closeC.strange D.special11.A.althoughB.becauseC.as ifD.even if12.A.move B.lookC.come D.stay13.A.change B.

    23、understandC.get D.trouble14.A.avoided B.keptC.stopped D.regretted15.A.free B.similar C.nervous D.unsafe三、应用文写作假如你是李华,最近刚到美国一所大学求学,在学习生活上遇到了问题,想向导师Mr Brown求助。请你写封邮件,内容包括:1.问题描述;2.请求帮助;3.预约时间。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。限时规范练8(必修2Module 2)一、【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了冰岛针对青少年滥用毒品问题采取的有效措施。1.A推理判断题。由第一段中的“one

    24、of the highest numbers”和“large groups”以及hopelessly可知,冰岛青少年滥用毒品和酗酒问题很严重。2.B细节理解题。由第二段中的“helping teenagers stay away from drugs”可知,Youth Iceland项目的目的是帮助青少年远离毒品。3.B细节理解题。由第三段中的“This made it possible for those parents to take part in after-class activities with their children”可知,这笔钱是为了鼓励贫困家庭父母与孩子们一起参加课外

    25、活动。4.A推理判断题。由最后一段的数据可知,Youth Iceland项目取得了成功。【篇章导读】本文是议论文。文章探讨了儿童是否应该在学校上音乐课。5.A细节理解题。由第一段中的“For the past eight years,public primary schools in that town didnt offer music classes”和“But the school district got some support to bring back music this school year”的对比可知,该地区的小学今年开设了音乐课。6.C词义猜测题。由第二段中介绍的研究结

    26、果“the brains of 10- and 11-year-olds who learned to play a musical instrument developed faster than the brains of kids who didnt”可知,音乐课可以促进脑力的开发。7.B推理判断题。由Noah Falcon表达的观点“it makes learning more fun”和“Taking music lessons can also build character”可知,他认为音乐教育很重要。8.D细节理解题。由Sophia Salazar自述的“I took a ma

    27、riachi class after school”可知答案。二、【篇章导读】本文是记叙文。作者喜欢摄影,尤其喜欢拍摄野马。多次拍摄野马的经历不仅让作者了解了野马的天性,而且意识到野马应该自由自在地生活在大自然中。1.C由下文中的“I had wanted to see and 2 them”以及“be invited to see the wild horses in the Williams Creek area of Alberta with him”可知,20年前“我”第一次“听说(heard about)”(加拿大)阿尔伯塔省的野马。2.B由上文中的“I enjoy photogra

    28、phing everything in nature,especially wild horses.”以及下文中的“while taking photos of a herd of around 30 horses”可知,从那以后,“我”一直想去看看阿尔伯塔省的野马并给它们“拍照(photograph)”。3.A设空处指作者想去看阿尔伯塔省的野马并给它们拍照的心愿,wish符合语境。4.D由上文中的“I had wanted to see and2 them”以及下文中的“On our first 和visit”可知,非常“幸运(lucky)”,朋友请“我”和他一起去看阿尔伯塔省的野马。那是一

    29、次奇妙的“经历(experience)”。5.B见上题解析。6.D由上文中的to see以及本句中的our first visit可知,我们第一次去那儿“见到(saw)”100多匹野马。7.B由下文中的Suddenly可知,“我”没有“注意到(realize)”有一匹马驹在树后面睡觉。8.A由上文中的“a young horse was sleeping behind a tree”以及本句中的Suddenly和“jumped up and just stood there”可知,突然,那匹马驹“醒来了(awoke)”。9.D由下文中的“As I was photographing him”以

    30、及“The young horse didnt seem to understand what he was being told.”可知,马驹站在那里“让(allowing)”“我”给它拍照。10.B由“warning the young horse,Danger,get away!”以及下文中的“by the horse being close to me”可知,种马注意到马驹离“我”很“近(close)”。他似乎(as if)在警告马驹,“有危险,离开这里!”。11.C见上题解析。12.A由“The young horse didnt seem to understand what he

    31、 was being told”可知,那匹马驹一直都没“动(move)”,直到母马来“接(get)”它。13.C见上题解析。14.B由本句中的“I didnt feel unsafe at all by the horse being close to me”可知,“我”“一直(kept)”拍摄。15.A由上文中的“a young horse was sleeping behind a tree.Suddenly.and just stood there.”以及该句中的wild一词可知,那些野马天性狂野“自由(free)”。三、Dear Mr Brown,Recently I ran into

    32、 some difficulties,so Im writing to ask you for help.As a newcomer,I find it difficult to keep up with the study pace here.Besides,how to get along well with my roommates bothers me a lot,as we come from different cultural backgrounds and tend to see things differently.These really have been a headache for me.I wonder if its convenient for you to have a face-to-face talk with me to sort things out.Id appreciate a lot for your help.Yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版山东新高考英语外研大一轮复习限时规范练8(必修2 MODULE 2) WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383844.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1